11580
Europa Universalis III
-
#4220 Ott voltak a maltai lovagok is vagyis kb 1050 korul epitettek korhazat Jeruzsalemben. Eloszor betegapolasal foglalkoztak majd valt beloluk katonai-betegapolo rend. Jeruzsalem eleste utan Ciprusra koltoztek, majd Rodoszra. Onnan a torokok uztek el oket, majd megkaptak a spanyol kiralytol Malta szigeteit. Az Ottomanok ott is megtamadtak oket, de ezuttal sikerult megallitani oket. A valettai kikotoben ez utan egy fullos erodrendszert epitettek ki a lovagok, es a berber kalozok szivatasaval toltottek a mindennapjaikat.
Nah, a jatekban lassan 1470 es az ottok meg nem nyirtak ki, ez mar haladas... :) Gondolkodtam hogy elfoglalom Ciprust meg Moreat, de a hitetleneket kellene gyilkolaszni ooo akarom irni megteriteni... :) Utobbi ketto amugy is Ottoman core ami eleg egeszsegtelen a jovore nezve. -
kissssss #4219 hmm erről a képről a mennyei királyság című film jutott eszembe persze ott fordítva voltak a színek fehér köpeny piros kereszt egész jó film volt. közben japán játékom során (épp most kolonizálom kelet Afrikát semmi csalás ha valaki kérdezné) gondolkoztam hogy melyik országgal kéne létre hozni a Jeruzsálemi királyságot aztán én butus rá is jöttem hogy fölösleges ezen agyalni mert a választás egyértelmű hogy a franciákra esik. -
#4218 -
#4217 Kezdtem egy uj jatekot a "maltai lovagrenddel" (Knights of Rhodes/Knights Hospitaller), minden jol alakult, ket ev elteltevel eltapostak az ottomanok... (valami 20 egyseget dobott partra Rhodoszon, a 2k gyalogsagom ellen)
Ki kell talalnom valamik egyeb strategiat. Terv hogy elterjesszem a keresztenyseget a hitetlen pogany torzsek koreben (Europan kivuli vilag - magyarul szepen leigazzam oket ). Alapbol a hadsereg es a flotta kokemenyre van allitva (csuszkak - nemzeti ideak), szoval egy kisebb letszam haderovel is lehet alazni.
-
kissssss #4216 igen igen akkor csak jól sejtetem én mert mikor mamelukokkal megnéztem milyen országokat lehet felszabadítani csak Szíria volt a listában és Judea is csak mameluknak volt core.
köszi -
#4215 "esetleg valamijeik keresztény országgal keresztes háborúban el kell szedni a mamelukoktól Jeruzsálemet és elő jön egy decision???"
Igen kb. ezt irta a manual. Elvileg barmelyik kereszteny orszaggal letrehozhato, csak birtokolni kell Judea-t. -
kissssss #4214 valaki létre hozta már a jeruzsálemi királyságot?
vagy valaki le írhatná hogy melyik országgal kell létre hozni mert emlékszem régebben valaki be linkelt ide egy oldalt hogy milyen új országok vannak HttT kiegészítőben és meg akadt a szemem rajta csak lövésem sincs hogy hogyan kezdjek hozzá.
esetleg valamijeik keresztény országgal keresztes háborúban el kell szedni a mamelukoktól Jeruzsálemet és elő jön egy decision??? -
ganges #4213 Ha rámegyek a HRE-re az alján van két kis ikon.A bal oldalo mire való(ami álltalában szüke)Azzal meg lehet szüntetni a HRE-t? -
ganges #4212 ok. -
#4211 Egyesult Kiralysag, Skocia. Nem Anglia :) Lassan 2 eve. Jobb itt? Nehez kerdes, vannak jobb dolgok mas rosszabb mint az eddig megszokott :) Osszessegeben azert gyoznek a pozitiv dolgok (tobb van beloluk), ugyhogy jobb, ja :)
Nincs mit. -
ganges #4210 Angliában élsz?Jobb ott?Én mondjuk nem szeretem az angolokat.De érdekes az államformájuk, meg a történelmük, de magukat az angolokat nem szeretem.Mióta laksz ott?
Kösz a választ a kérdésmre(a 4206-ra) -
#4209 Hi. Jo a sorrend. Ha a HttT-vel kompatibilis MMU-val szeretnel jatszani, akkor csak a HttT 4.1b patch-ot tedd fel (van ujabb is, de az MMU avval inkompatibilis). Tehat csak a HttT-t kel patch-elni. -
Armisael #4208 Sziasztok!
Az volna a kérdésem, hogy milyen sorrendben kell felrakni a játékot és a kiegészítőket?
EU3(alap játék)->Napoleon->In Nomine->HttT->MM ez a jó sorrend? És még annyi, hogy amikor felraktunk egyet azt mindig patcheljem fel a legújabbra és csak utána rakjam a következőt?
Köszönöm a segítséget. -
#4207 Nem tudom Magyarorszagon melyik, UK-ban elek. Jo visszajelzesek vannak a Steam-rol, Impulse/Gamersgate-rol. -
ganges #4206 Melyik oldalról a legkönnyebb letölteni(kitöltés, fizetés szempontjából) -
ganges #4205 ok. -
#4204 Ha nem voltam ertheto: a HttT-bol nincs dobozos verzio. Ebbol kifolyolag, nem valoszinu hogy magyar oldalakon/shopokban talalkozni fogsz vele. -
ganges #4203 Akkor ott is kipróbáljuk.Én a completet a PcDome-n vettem, de a HttT-t nem láttam, nem is írtak róla. -
#4202 A torrent shopbol :) Mivel a dobozos verziokert rajongok, a letoltheto sz@rokert nem igazan. Plusz nem fogok tobbet fizetni egy 15MB-s kiegeszitoert mint amennyit fizettem a komplett csomagert (Europa Universalis III Complete). Igen, dragabb, ami eleg vicc. -
ganges #4201 Majd kipróbálom őket.Te hogyan szerezted meg?Melyik oldalon?Milyen fizetéssel(bankkártya, stb...) -
Tiramon #4200 jah...bocsi...má megoldottad...akko az volt:) -
Tiramon #4199 a "dll" izé az nem directx hiba? Úgy rémlik nálam az volt más játékoknál... -
#4198 Nem sajna.
link -
ganges #4197 helló!
Nem lehet valahol megvenni a HttT-t boltban kis hazánkban valamelyik hipermárketben?(TESCO, Media Markt)
Vagy ingyen letölteni?Mert a bank nem engedni a tranzakciót:( -
ganges #4196 Kösz! -
#4195 Hi.: link -
ganges #4194 Helló!
Lenne egy kérdésem:
Felraktam a Completet, és mikor el akarom indítani ezt írja ki:
Hiányzik a d3dx9_35.dll fájl, az újratelepítés megldhatja a problémát.Ez a hiba az eu3game.exe fájlnál van.
Nos, én 5-6-szor újratelepítettem, de nem oldott meg semmit.
Tudnátok segíteni?Légyszi! -
Tiramon #4193 mindent át lehet írni...és még cheatek is vannak közben:)))
de gondold át, amit egyik fun irt:)
'if no competition, no play' -
Tiramon #4192 Parasztokat akkor szoktam hagyni garázdálkodni, ha nincsenek hübéreseim, egyéb felkelő lehetőségek:) Ha stabil az állam:) Ha bonyolultabb, akkor leütöm őket, mint az üveget:) -
Tiramon #4191 Csak kiegészítésképp magyarul...A production valamiféle termelési tudás...a tax, meg nyilván az adók.) -
Ulrich von #4190 Végül is csak a szememet szúrta ki hogy "Gold income", mindenképpen a productionba akartam bepaszírozni, nem gond, pár órát kutattam a neten, de legalább felfrissítettem az ismereteim. XD -
#4189 Egy provincia bevetele a production es tax-bol tevodik ossze. A netto bevetel attol fugg hogy pl. mennyire vagy "hatasos" (nem tudok ra az ertelmes magyar szot: - efficiency) pl. a produkt efficiency-ben (ezt tobb dolog befolyasolja (tanacsadok, allamforma, technologiai szint, eventek, decisionok, stb) - ahogy fejlodik a technologia, novekszik az ertek). Tehat ha pl ez 80%, akkor ennyit zsebelsz be a provincia production-jabol. Ugyanigy mukodik a kereskedelembol szarmazo bevetel: trade efficiency. -
#4188 Nincs megszabva. A provincia stat.-nal meg tudod nezni mekkora az esely %-ban a kulonbozo lazadasokra. Neha-neha randomszeruen bejon egy-egy parasztlazadas event. -
Ulrich von #4187 Passz. Azt viszont nem tudja valaki, hogy bár kiírja Alba-nál az 50 dukát productiont aranyból, azt miért nem jelenik meg az államháztartásban? -
OMfan #4186 Nem tudja valaki hogy a paraszfelkelések meddig zajlanak??Mert vmiért nem ír ki időpontot, míg a többi eseménynél pl:kémtevékenységeknél stb..kiírja meddig tart a hatása -
hollófernyiges #4185 Mentett állásban át lehet írni, badboy vagy reputation név alatt keresd az országod leírásánál. -
#4184 infamy csökkentésére van valami cheat? vagy saveben hol kell átírni vmit? esetleg valami program?
tudom, nemigazán szépdolog, dehát nah... -
OMfan #4183 Köszönöm a válaszokat. Majd kipróbálom h a nyereségem kicsit mínuszba legyen...a stabilitással pedig nem volt gondom egy darabig de egyszer kiírta ,hogy parasztlázadás van az orzságban stabilitásom kettővel zuhanni fog :S azóta annak a visszahozására törekedek ahogy írtátok -
Lysandus #4182 Ha nagyon nagy a baj inflációügyileg, akkor a csúszkával is tudsz azonnali, gyors segítséget szerezni.
Valamelyiknél a jobbra mozgatás során 33%-os esélye van a "better administration" eventnek. (Talán individualism felé kell elmozdulni, de már nem emlékszem pontosan. Vidd rá mindegyikre az egeret és kiírja.) Ezzel az eventtel azonnal és nagy mértékben (asszem 5 %-al, tehát 500 "bázisponttal") csökken a pénzromlás. -
hollófernyiges #4181 A provincia képénél kiírja hogy mennyi a lázadás esélye. Ha rajtahagyod az egeret egy másodpercig (más számoknál is működik, jó trükk) akkor látod hogy milyen faktoroktól annyi amennyi. Általában a stabilitásod legyen +3, de minimum nulla, ha mínuszba megy, akkor fő prioritás visszaimádkozni. Ha nehezen boldogulsz a lázadókkal (és azok nem frissen elfoglalt terület nacionalistái, mert rájuk nem hat), felvehetsz ideiglenesen lázadáscsökkentő tanácsadót.
A havi nyereséget tartsd inkább kis mínuszban, a költségeket az éves adóból fedezd inkább. Hosszú távon jobban jársz ha lenyomod az inflációt. Ha már megesett a baj, akkor is inkább faragd lejjebb nemzeti bank national ideával, később megfelelő épülettel meg óvatos költekezéssel, ha erős már a gazdaság, akár nullára is lehet vinni a havi csúszkát.