11580
Europa Universalis III
-
kissssss #4140 én azt javaslom hogy ne csinálj semmit híd el jobban jársz.
ha egyfolytában csak háborúzol tényleg rá szívsz hagyd a fenébe a franciákat is ellenük max annyit kell tenni jelen helyzetben hogy a vele közös határ szakaszokra annyi ezredet pakolsz amennyit el bírnak a provinciák (ha netán ö támadna be téged akkor gyorsan tudj reagálni).
később ha már normalizálódót az infamyd akkor támad be franciákat ö nekik mindig keresztbe kell tenni valahogyan mert különben nagyon meg tudnak erősödni a marokkóiakat meg szard le technológiában mindig le szoktak maradni(azért nem árt ott is tartani néhány egységet).
kb ennyi a spanyolokkal amúgy képen is elég könnyű játszani -
szabo77 #4139 igen. volt már, hogy nekem ugrottak. Volt, hogy szövetségesemnek segítettem, ere 5-6 ország nekem esett. most már csak akkor veszek el provit, ha casus beli-mál az infamy 0, vagy 25%. Akkor 4 helyett max 1-el nő. Sajnos nagyon lassan csökken az infamy. most 62,9 az infamym. Sajnos az osztrákokra, és utána bavariára is berágtam, hogy betámadt. Osztráknál szedtem össze kb 45-50 infamyt. A hadüzenetnél 6 országot ír hogy figyelmeztet. Szerencsémre elég nagy hadseregem van. Marokkó ha hadba állok valakivel mindig betámad. A franciákat akarom majd meggyöngíteni úgy hogy felszabadítok 1-2 tartományát.
Mit javasoltok annektáljam az országot, vagy hűbéresemmé tegyem? Sajnos az infamym miatt évente 6,3-al csökken az országokhoz való viszonyom. -
kissssss #4138 jah észre vetem hogy a portugáloknak legtöbbször sikerül észak Amerikát texastol Washingtonig be kolonizálni mindent. -
tttttom #4137 Ja még valami. :D
Az mai egyesült államok kb. 1/5-ét uralják északon a portugálok. :D -
tttttom #4136 én mondok egy vicces dolgot :D
1570-es évek bizánci gyarmatokat csináltam Dél-Amerikában. :D
És volt már egy bizánci-portugál kolónia háború. :D
Dél amcsiba a portugálokat úgy vettem észre h sikerült megelőzni. :D
Mert van a mai Braziliának megfelelő parti területem. (Egyelőre csak a partokat kolónizálom ooszt mek felfele a mai panama csatornáig. :D) :D -
kissssss #4135 Solten tudom egyszer már le írtad hogy miért nincsenek színek ha át váltok politikai térkép modra vissza is kerestem itt a fórumban de már nem találtam rá plz le tudnád írni újra mm modról lenne szó. -
#4134 60?? Nalam 18 a max., e felett kitorne ellenem a vilaghaboru... (szegenyke Burgundia / Franciao. jart igy korabbi jatekaimban mindenki utalta oket - nekem is jott egy casus beli ellenuk a magas infamy-juk miatt). -
kissssss #4133 Kolonizálásnál, ha elfoglalom a part mentét, akkor más nemzet a belső területeket majd tudja kolonizálni?
lol szerinted? még jó hogy nem tudják.
én épp most kolonizáltam be majdnem az összes part menti provinciát észak amerikai kontinensnél van amelyik angol prov lett de ezeket is el szigeteltem hogy ne tudjon terjeszkedni a belső területek felé majd később be népesítem a többi provot is mert csendes óceánon is terjeszkedni kell. tudom már régóta mondogatom hogy be rakok képet most már sort kerítek erre is
remélem nem léped túl a 100% értéket mert akkor sosem fogja el fogadni a békét a békekötési ablakban fent középütt van egy %mérő
infamy-dal meg kezdjél valamit mert így előbb utóbb mindenki neked fog esni általában akkor ugrik meg az infamy ha éppen egy olyan prov-ot szedsz el ami nem a te core provinciád. +4 pontot ugrik az infamyd ha nem core provot csatolsz az országodhoz. -
#4132 "Ilyenkor jó megmaradni az eredeti nyelvnél, vagy beszerezni a magyar változatot...szvsz.."
Egyetértek
(#4129: ne aggodj, a cache mappat (torlese utan) a jatek elinditasa soran "ujraepiti"...) -
szabo77 #4131 Én a castiliaiakkal kezdtem a throne-ban a leggyengébb fokozaton. most 1511-ben járok. enyim portugália, közép-európa egy része. észak-afrika Tuniszig, és amerika keleti partjait kolonizálom. Közben megalakitottam a spanyol nemzetet. Az infamym az egekben (60). Nem értettem, amikor az osztrákokkal hadban álltam, és a seregét levertem, összes provija a fennhatóságom alatt volt, békét ajálott, és felajánlotta a területeit. Én békét akartam kötni és ott csak a jobb provikat elszedni (kevesebbet mint ő ajánlott), amit nem fogadott el. Ez miért van? Kolonizálásnál, ha elfoglalom a part mentét, akkor más nemzet a belső területeket majd tudja kolonizálni? -
Tiramon #4130 Itt Solten a master, de én más játékoknál ugy tapasztaltam, ha több kiegészítőt magyarítgatsz, egyre több az esély, hogy valami gáz legyen. Netről letölthető magyarításokra gondolok. Ilyenkor jó megmaradni az eredeti nyelvnél, vagy beszerezni a magyar változatot...szvsz.. -
Tiramon #4129 Köszi. Elég drasztikusnak tünt egy egész mappa törlése, de eddig semmi hátrányát nem tapasztalom:)Viszont így az ország színe és a hadsereg formaruhája mellett a zászlóm is a legfélelmetesebb (vagy legdizájnosabb:)) Ezek pedig alap dolgok a tisztelet kivívásához...:)))) -
koj #4128 Az miért van hogy a játék nálam folyamatosan megfagy? Elindítom van amikor 1 perc után megfagy van mikor 20 percig bírja nemtom miért csinálja. A gépigénynek megfelel a gép. Valaki tud segíteni? Ja és a összes kiegészítő fennt van és átírtam hogy magyar legyen. -
koj #4127 és hol lehet letölteni? Akkor van az alap EU3 hoz és Naploleon Amvitionhoz és az új kiegészítőhöz is? (nemtom vmilyen throne):D -
kissssss #4126 van mindegyikhez. -
koj #4125 Sziasztok! Nincsen magyarosítás a játékhoz? vagy a kiegészítőkhöz? -
#4124 Ne idegelj, laptopon tolom, semmi lassusag... :) -
kissssss #4123 hajrá hajá közben fel is raktam és ki is próbáltam de valami eszméletlen gépigényes lett ez a mod van amikor be áll töltögetni fél percre és nem hónap vagy év végén az előző verzió nem volt ennyire pc gyilkos pedig bőven meg van az ajánlott gép igény asszem inkább jegelem a modot következő javításig és inkább vissza térek a heir to the throne-hoz. -
#4122 Igy van: link. Kozben lenyultam Burgundiatol Antwerpent...
Jo kis koalicios haboru volt: Burgundy/Britanny/Palatinate vs Hansa/Austria/Friesland/Brunswick.
A dolog ugy kezdodott hogy Burgundia szemet vetett Friesland-ra (aki tortenetesen szovetsegben volt velem) es megtamadta (pont jol jott, mivel azon gondolkodtam mikent lehetne elfoglalni Antwerpent). Deli fronton Ausztria kicsinalta Palatinate-ot, az beket kert, a burgundok bekebeleztek Frieslandot, es Utrechtet ostromoltak. Kozben fejlesztettem a hadsereget: 8 ezer gyalogos es egy tuzerezred. Az Utrechtet ostromlo ellenseget Gelre felol betamadtam, es felmorzsoltam, Ausztria szepen aktivizalta magat, sorra foglalgatta el a burgund deli tartomanyokat. Brunswick malmozott es nem kuldott egy darab katonat sem. Brittanny sem, mert messze volt, viszont a flottaja karoltve a burgundokkal szepen felmorzsolta a tengeri egysegeimet (11 hajo ment a hullamsirba).
A burgund fosereg Utrecht ellen vonult. Ausztria elfoglalta az egykori Friesland-ot. Egy 3 ezres kisebb sereggel pusztitottam a burgund utanpotlast (1k-s egysegei rohangaltak mindenfele). Majd egyesult erovel (11k gyalogos es 1k tuzerseg) az ostromlott Utrech felszabaditasara indultam. Ez nem jott be mert a foserege szepen lezuzta a hadseregem, kevesebb mint ketezer ember vonult vissza... Persze a nagy csataban a foserege is meggyengult, Ausztria tuleroben levo army-ja meg a szomszed tartomanyban acsingozott, igy Burgundia beket kert. Friesland-rol es Antwerpenrol le kellet mondania. -
kissssss #4121 na jó most már én is fel teszem a legújabb mm modot 4.1b javítás is kell hozzá ugye? -
tttttom #4120 Bizánc Bir.(én): hajdani keletrómai területeket birtokoltam
Oroszo.:Kelet európa
N-R Bir.:németország+ausztria+olaszország+magyarországot uralták.
Angol Kir:Új világ északi része+anglia+franciao+spanyol/portugál+afrikából pár csücsök. :) -
#4119 Igy van, kokemenyen ragyurtam a kereskedelemre... :) Rovidebb tavu cel jelenleg Danzig lenyulasa a Teuton rend-tol (core-om van ott). Ha mar haboruzgatok majd vele, elfoglalom a vazallusatol (Livoniai rend) Osel-t, meg esetleg Estonia-t. Gotland-ra is faj a fogam csak a dan flotta eleg eros/nagy letszamu. Kesobbiekben valoban szeretnek kolonizalni, a karib szigeteken pl, kogazdag kereskedelmi kozpont szokott letrejonni... :) Azert jelenleg nem fenekig tejfel az elet, az "uj" tartmanyok fejlesztese eleg lecsapolta az allamkincstarat... Plusz a hadsereget letszmat is novelni kellett. A Hansa letrehozasa meg dobott egy +12-es infamy-t, a fel vilagnak ellenszenves lettem, a szemet danok ki is leptek a ker.szovetsegbol. Na de igy a jo, van kihivas... :)
-
#4118 Hi. Torold a map konyvtarban levo cache mappat. -
tttttom #4117 Nekem lett egy olyan vicces játékom a múltkor h európában csak 4 hatalom maradt. :D
Angol Királyság,Oroszország,Bizánci birodalom és Német-római birodalom. :D
A világ többi részén meg kisebb nagyobb államok léteztek csak. :D -
kissssss #4116 elég szépen feltornáztat magad gondolom minden téren a kereskedelemre összpontosítasz kereskedők esélye stb stb a szövetség létrehozása után viszont mihez kezdesz? mert gyanítom hogy 60 év elteltével már annyi pénzed lesz hogy bele fulladsz esetleg bele vágsz egy kis kolonizálásba? :-D -
Tiramon #4115 Sziasztok. Nem tudja valaki, hogy zászlót hogyan lehet újat kreálni, vagy a meglevőkkel variálni? Mert bármit csinálok a flags mappában a "tga" fájlokkal, ugy tünik elfogadja, de betöltés után minden marad a régiben...Valami mást is moddolni kéne?... -
#4114 Megy a szeker a paranyi Lubeck-el...
Kovetkezo lepes a Hanza szovetseg letrehozasa lesz. -
#4113 A mod konyvtarba tomoritsd ki a magna mundi ultimate-t (HttT-vel mukodik ugye), elotte installald a 4.1b patch-t.
A fokonyvtar/map-ban a cache konyvtarad meg torolni kell. Nagyjabol ennyi. -
hollófernyiges #4112 "Nagyszeru, akkor tomoritsd ki (ha bemasoltad a letoltheto .exe-t)..."
Ki van tömörítve... külön directoryba is, meg direktbe is a /mod alá. -
#4111 Nézd meg a Decisionöknél. -
Marci1111 #4110 Üdv,az lenne a kérdésem hogy a Teuton Lovagrendel mit kell csinálni hogy Poroszországgá alakuljon?Vagy magától átfog?(A Heirel játszok)a választ előre is köszönöm! -
#4109 Ja azt hittem, hogy ez a Magna Mundira vonatkozott, bocsi :) -
#4108 Azert irtam... csak elcsesztem, nem HTTP hanem HttT... -
#4107 Ez a sima HttT-ben is benne volt... -
#4106 Magna Mundi Ultimate: a HTTP klassz ujitasa hogy a ker.kozpontokkal rendelkezo kereskedelmi koztarsasagok kereskedelmi ligakat alakithatnak. Kiprobaltam Lubeck-el, mindossze egy tartomany es dol a le. De nagyon. Itt fontos szerepe van a diplomacianak; be lehet szervezni uj tagokat, kereskedelmi jogokat szerezni stb.
Nem preferaltam eddig a kereskedelmi koztarsasagokat, de rendkivul izgalamas veluk igy a game :) Itt alapbol nincs Hanza, ha elertuk Lubeck-el hogy a ker. k.p.-ban 1000-nel tobb zseton legyen, megalakithato a szovetseg: Brema, Hamburg, Utrecht, Riga - "annektalodik", Danzig core lesz.
Lathato igy mar jelentosen megno a mozgasterunk, egy komoly gazdasagi, politika hatalom lesz a kezunkben. Ahogy a tortenelemben tortent: a Hanza a Baltikum monopoliumat elvezte, piszkosul gazdag volt, allamokkal fordult szembe es haboruzott, vagy embargora kenyszeritette oket. -
#4105 Nagyszeru, akkor tomoritsd ki (ha bemasoltad a letoltheto .exe-t)... -
hollófernyiges #4104 Hogyan kell itt modolni? felraktam a patchet, bemásoltam azt amit MM2-ként adnak a mod alkönyvtárba, de csak a default-ot tudom kiválasztani az EU3 launcherből. -
#4103 köszönöm a válaszokat.
mellesleg... meddig lehet játszani?? -
#4102 Alapveto elve a modnak hogy tortenelmi realizmust adjon a jateknak (kolonizalas, kulonbozo allamok megalakulasa, stb), persze emellett ezt a jatekos befolyasolja es irja a tortenelmet. Plusz az alapjatekhoz kepest modositott epuletek, plusz bonuszok, modositott nemzeti ideak, plusz decisionok stb. stb. stb. -
#4101 Ha kihívást akarsz akkor csakis ezzel told. Sokkal több lehetőséged van az egész játékban mindenre kiterjedően pl. döntések,akkor véletlenszerű események... Meg realisztikusabb az egész játék.