1931
  • Hoz_Hun
    Az első faluban. Nem fognak szeretni, de adják a szűzlányokat.
  • genRob
    Akkor azt mondjátok, hogy üssem a parasztokat, hogy meglegyen vmi küldi?
  • grebber
    1.1 Patch
  • huntersec
    Láma kérdés: a guard opciót elmagyarázná valaki, mivel, hogyan? Köszi!
  • lámadémon
    elméletileg egy kalandom van függőben, az a mothervalami szobor felkutatása...
    a törpék hegyén voltam, bányában is, stb, de a pálya egyik végében van egy lángszórós genya mögött egy vaskapuvagymi...
    hogyan nyitom ki?
  • Lemming
    Ja igen. Térkép PC verzióban nincs, vagy lusta voltam megnézni a billentyűkiosztást?
  • Lemming
    A kékeknél a gejzíres részhez egy egyszerű megoldás:

Guardoltasd őket, majd a guard zászlót mozgasd. Mennek ugyanúgy mintha sweepelnének, de ha elengeded, veszteg maradnak.

A vizikígyó: Lemész a karaktereddel, és szépen agyonvered. Meg lehet figyelni mikor csap ki, elkerülhető, pár mp-ig üthető, majd vissza.

Ha nincs tápolt fegyver akkor nem gyors, de minionkímélő megoldás. max 5 perc és döglik a gyík.

Az aréna amúgy funból van csak, vagy "jutalom" is jár érte?
  • Gnome
    1. Legjobban angolt nem tanártól tanulsz(alapokat igen) hanem filmekből, játékokból, pl internetről...első igazán angol játékom a Morrowind volt amiből rengeteg szószerkezetet vettem át..(persze nem a Dunmer kifejezésekre gondolok)...

2.Ez tökjó gondolkodni tanító játék lenne a mai amerikanizálódott célközönségnek...sztemis jóérzés rájönni a dolgokra és nemmondom, h nincsennek benne elakadós részek (pl vízben brownminionlelőhely..volt vagy 5perc mire rájöttem, hogykell taktikázni) de megéri gondolkozni..és sajátmagad rájönni
  • Rage47
    áhhh kösz most megnézem. pedig széttúrtam már az egész terepet, nemigaz, hogy nem vettem észre :S
  • Klemice
    úristen mi lett itt :S
  • CS@
    Okés értem én, de úgy sajnáltam mikor kis barátaim a fűbe haraptak hogy gondoltam megkímélem őket ettől és inkább vidáman ugorjanak az áldozati üstbe :)
  • genRob
    Az aréna! Köszi erre nem is gondoltam. :-)
  • SaGa
    Pedig arénázni kell, mert ott lehet az életerő pontokat, meg fegvereket begyüjteni jól...
  • SaGa
    Verheted Te is, de alapvetően ez a játék nem erről szól. A Te dolgod az irányítás...
  • CS@
    Sokat olvasgattam már a vízi kígyódologról, úgyhogy kicsit hozzáírok én is.
    Ha van 4-5 „kockányi” HPd, akkor átlag 2-3 minion elvesztésével könnyedén lenyomható(sztem még alap HPvel is).
    Eddig az a 2 amivel találkoztam elég közel volt HP áldozós oltárhoz, így mindkét kígyót egyedül, teljesen alap felszereléssel, minion nélkül vertem agyon. Amikor nagyon lefogyott a HP, akkor elszaladtam és bedobtam 2-3miniont az oltárba, ezt 1x megcsinálva könnyedén megpusztultak. Mivel a lordba nem sebez túl nagyot csak ütni kell kitartóan.
  • Hoz_Hun
    Még nem arénáztam. Na azt hiszem jó hely lesz akkor a guard mark begyakorlására, meg gondolom "fun" is.
    Én eddig úgy nyomtam le a bossokat, hogy sok barna volt nálam (10-15 db) és gamepaddal manuálissan ráuszítottam őket, vész esetén meg visszahívtam. A zombikat is nagyon jól lehetett mészárolni így manóveszteség nélkül.
    De a zöldekhez asszam mindenkép jó lesz a guard mark.
  • SaGa
    Fontos, mert egy halom dögöt csak a Guard Mark jó elhelyezésével lehet lenyomni. Hatékonyabbak is a minionok egy ilyen közelében.
    Pl az arénában a legjobb taktika: lerakni egy ilyet oda, ahol még nem regálnak rájuk a dögök, eddig menni előre, míg 1-2 nem kezd el támadni. Futás vissza a csapathoz, azok meg jól agyonverik azt a 2-t. Aztán ismétlünk. Gyakorlatilag minon és saját egészség vesztés nélkül lehet végezni egy-egy menetben.

A kékeknél a vizi kígyó is hasonlóan verhető le. Kékeket Guard markkal oda tenni, ahova a dög még nem csap ki, de közel hozzá, amennyire lehet. Barnákkal meg leverni. A kékek élesztik az esetleges elhullottakat.
    Ide jó trükk még: egyet beküldeni, majd azonnal visszahívni. A kélgyó lecsap a hült helyére, és amíg lent a feje, gyorsan beküldeni mindet. Majd amikor emeli a fejét, visszahívni őket. ismételni, míg vége nem lesz. Összesen 1 barna veszett oda, mert lassan indult vissza...
  • Hoz_Hun
    Aha... köszi kipróbálom, mert szerintem ez fontos. Én egy drabig össze vissza katingattam és hol ide hol oda tette le. Valószinüleg azért mert közben rohangásztam a minionokkal. :))
  • SaGa
    A guard markot vagy az Overlord orra elé, vagy az előreküldött (kézzel mozgatott) csapat közepére, ahol épp vannak...
  • Hoz_Hun
    Igen én gamepaddal nyomom. Nagyon frankon lehet vele a minionokat irányítani. Kényelmes az egész. Csak a guard mark használata körülményes nekem, mert nem tudom pontosan hova rakja le.
  • SaGa
    Nem igazán lehet elakadni benne. Ha valamit nem tudsz megoldani, mert nincs meg hozzá a szükséges cucc, akkor nézz másik feladat után, hátha abban megtalálod, amire itt szükséged van. Ennyire egyszerű. Bármikor félbehagyhatod bármelyik feladatot. Némelyiket félbe is kell hagyni...
  • kHares
    Nincs is jobb mint munka előtt 10 perc forum. Kicsit sajnálom hogy pár ember tyúkszemére léptem, bár nem nagyon.
    Az tényleg az én hibám hogy hagytam magam fölidegesíteni az olyan kérdéseken, mint: "mit csináljak ha csak 10 emberrel lehet továbbjutni a legelején de nekem csak 5 van" és társai. Fórumbeírás előtt kötelezővé tenném a keresést(ez mindenkinek érdeke lenne mert így hasznos infonak is jutna hely nem csak szóismétlés az egész) és a gondolkodást. Az vegye magára kinek inge

Erre írtam egyébként a kalandjátékkal való nyelvtanulást, ami lámadémon számára röhelyes de bizony ha az elején szótárazol egy idő után még az is csökken mert ráérzel mit jelent az adott mondatban az az egy szó amit nem értesz. Itt is csak ennyit kellene tenni. Nekem nem vett el a játékélményből, nem vagyunk egyformák lehet másnak elvenné ezt elismerem. Amúgy minimális energiabefektetéssel ezek után leraktam a középfokút. Inkább szóbelire kellett készülnöm. És tudom, középfok tényleg nem nagy valami csak jelzésnek írom.

Igazatok van, magamból indultam ki. Én nem akadtam el sehol huzamosabb ideig ezért nem tudtam elképzelni mi lehet. Ha valahol nem tudtam továbbjutni mert víz volt vagy méreg hát visszamentem másik irányba vagy pályára. Sorry gyerekek, talán valóban nem voltam toleráns. Nem akarok én ráerőltetni senkire semmit, csak leírtam én hogy gondolom. Ha nektek az is élmény hogy leírással játszotok hát hajrá. De hagy ne kérjek elnézést mert leírtam a véleményem

Ha tényleg órákig nem találsz valamit és ott sokan elakadtak írdd le és segítek kedves Mike at home, érdekel ez hol van. De ha már föltúrtad a netet a hivatalos forumon nézted? Bizonyára ott kaphatsz választ a leggyorsabban. Amúgy Te nyersz, nekem csak '94-95 óta van PC-m és a Monkey Island 2-őt azóta sem nyomtam végig, mert nem akarok leírást elővenni. Még most is elindítom néha néha, ha lenne rá időm...
    Szóval peace gyerekek.
  • robotnyk
    nem kell okoskodni. nyelvtudásban fontos a szókincs, márpedig aki anno szótározgatott játék közben, az ilyet szerezhetett ilyen fajta tudást bőven.

amúgy Mike, nem azzal van gond, ha valaki jön és megkérdez valamit, olyan formában, ahogy egy fórumban elvárható, márpedig szerintem te így kérdezted. mindenki elakadhat, voltak helyek, ahol pár percet gondolkodtam én is, hogy na most akkor mi az anyámat is csináljak? és lehet, hogy majd lesz olyan rész, amire nem fogok rájönni.
    a baj azokkal van, akikről lesüt, hogy minden keresztbeálló fűszálnál jönnek, hogy hogyan kell továbbjutni, és formailag is olyan formában teszik fel a kérdéseket, hogy szívesebben küldeném el őket a fenébe, pedig szeretek segíteni, esküszöm...
  • SaGa Jr
    A Brewery alsó szintjén (lifttel kell lemenni) van az ellopandó sörkészlet.

A kifosztás meg a bányánál lesz. Ott ahol beérkezel a törpe területekre van egy híd, a túloldalán egy baromi nagy elementállal/gólemmel. Na mögötte van a bányalejárat ahol fosztogathatsz.
  • heringer
    Jol van de nem volt annyira leirva.De majd visszaolvasok máskor.
  • CS@
    Mindenki azért nem.
    De még, ha mindenki ugyanott akadt volna el, akkor mindenki feltételezi, hogy másnak még nem volt ugyanott hasonló problémája? Sztem az olvasni nem tudás/akarás a user hibája.
    De nem is ez a lényeg nem erre céloztam.
    Miután kipróbáltam a játékot átolvastam a topikot az elejétől és elképesztő dolgokat találtam.
    Egyszerűen játszani sem tudnak egyesek, gondolok ezalatt arra, hogy pl nem tudják irányítani a játékot, pedig a legelején, ezt egy tutorial elmagyarázta és meg is csináltatta a userekkel, de gondolhatnék arra is hogy kétségbeesnek mi lesz, ha kipurcan a minion(semmi nem lesz, ha nincs lélek hozzájuk, akkor szerez lelket oszt idéz másikat).
    Najó befejeztem, bocsy a kissé offért.
  • lámadémon
    és mindig mosolyognom kell, amikor egy játéknál a visual optionsban csak annyit kell eldöntenem, hogy legyen-e felirat, vagy ne...
    és hajrá a 106 centis élvezet...
    (néha 72)
  • lámadémon
    én ott mondtam magamnak álljt, amikor egyszer december utolsó napjaiban, haveromnál akciós árban hagytam ott 98.000 pénzt, alkatrészekre költve... ház, memória, proci, videókártya, stb...
    az volt az uccsó...
    amikor legközelebb azzal jött haverom, hogy kellene még nekem ram, mert ugy menne jól egy gém, csak néztem rá hülyén: basszus, "tavaly" költöttem el majd' 100at...

ne bántam meg, hogy cseréltem...
    max most van egy k****ajó szövegszerkesztőm, és netezőgépem...
  • Gott
    xbox az zura,csak sajna nem volt (lesz) szerencsém hozzá.Volt egy ps2 amin jókat játszottam csak elérte a vég és nem volt kedvem újabb konzolt venni.
    Így be kell érnem a pc-vel:D.Még szerncse, hogy vettem ehhez is gamepadot:)
  • lámadémon
    xboxon vagyok, gamepaddal tényleg jó...
    amikor az ember magától jön rá dolgokra az jó...
    de ebben a játékban én azt értem ezen, amikor rájössz, hogyan oldj meg vmi feladatot, ellenséget, mittomén...
    nem azt, hogy mi merre van és nem találja...
  • Gott
    Kiemelném az "egy részét"
    Attól függetlenül szórakoztat minden játék, még akkor is ha végigjátszással tolod,csak nem akkora a meglepetés,vagy az öröm amikor magad jössz rá.Ez teljesen a játéktól és a nyelvtudástól függ.
    (pl.én nem beszélek angolul)
    Egyébként gamepaddal tényleg jó tolni.
  • Mike at home
    "De ha megmondják mit kell csinálni az már elveszi a játékból a sikerélmény egy részét."
    de még mindig több marad, mintha sikideg leszek és nekiállok tombolni, illetve unistallálom a programot
    nem csak a szenvedésen keresztül vezet az út a szorakozáshoz

és véleményem szerint nem kell senkit sem minősítgetni, sértegetni
  • Mike at home
    visszatérve a játékhoz: nyomja valaki rajtam kivül gamepad-del?
    nagyon kellemes
  • Mike at home
    erre a hsz-re aztán végképp semmmi szükség nem volt
  • Gott
    Régen mivel nem nagyon volt kitől kérdezni, legalább gondolkodott az ember.
    De ha megmondják mit kell csinálni az már elveszi a játékból a sikerélmény egy részét.
    És igenis vannak emberek akik "amerikai szint alatt lévő játékosok"!
    Ezért segíteni nem rosz dolog egyáltalán, és szerintem mindenkinek szíve joga kérdezni és megérdemli a válaszokat is.
    Elvégre erről szól a fórum és akinek nincs kedve ebben részt venni hát ne tegye.
    Mindenki használja az eszét, hiszen arra van:D
  • Mike at home
    nem 5 perc után jövök ide, hanem órák után
    és miután a netet is feltúrtam walktrough után
    tudod picinyem
    és elárulom neked 91 óta van pc-m
    és tudfod mit csinált akkor a nagyérdemű? megvette az oflline játékmagazinokat - volt belőle néhány - és elolvasta a leírást
    lehet hogy te imádsz szenvedni, de én pl. a Monkey Island II-t leírásból játszottam végig, és élveztem
    erre varjál gombot
    mindenki más, tudod?
    ugyanez vonatkozik a cheatre is. az a lényeg hogy szórakoztasson, feszültségből idegeskedésből stresszből kijut nekem így is bőven, másrészről meg ugyan hagy én döntsem már el, hogy engem mi és hogyan szórakoztat, köszi!
  • Mike at home
    éppen hogy fordítva

ezzel együtt, a vissza nem olvasok szidását megértem
    de hogy mivel elakadok egy ilyen szarban, amiben egyetlen szál van, és úgy csinálod ahogy eltervezték, sehogy máshogy, és emiatt engem bárki lehülyéz, hát kikérem magamnak!

csak elpöntyögtem Gothic 1-2-3-mal, Oblivionnal, Fallout 1-2, ésatöbbi, milyen érdekes nem?
  • Mike at home
    és bizony ez nem a userek hibája
  • Mike at home
    inkább mindenki ugyanott akad el
  • Mike at home
    erről is szó volt már nem olyan régen, még tegnap, előtted nem sokkal tudtam meg aztán kérdezte meg más újra, szal JÓ LENNE KÉRDÉS ELŐTT KICSIT! VISSZAOLVASNI