Egységesítenek a Linux disztribútorok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
???
"és minden szart swapfile-ba ír de hogy minek..."
Hogy eférjenek a progik a memóriában.
"próbáld ki rakj a gépbe 2 giga memóriát, vagy 4-et és tiltsd le a swap file-t megdöglik a winfos normális gépigényû programoknál....."
Ez nem igaz. Én használtam a gépemet 1 giga RAM mellett letiltott pagefile-lal. Tökéletesen mûködött.
(egyébként hol lehet beállítani XP-ben a jobbklikkes vagy menüátlátszóságot mindenféle 3rd party program nélkül?)
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"
Alapjárat, mert a júzer nem kattingat, és nem húzkodja az ablakokat. Nincs semmi a képen, ami számottevõ terhelést jelentene.
Kipróbáltam, XP-n átlátszósággal együtt is 0-1% a terhelés úgy, hogy nyitva a Visual Studio, a FireFox, NOD32, Trillian (õ tud átlátszó ablakot), és a Task Manager.
És persze ugyanez a hardver.
Bár, most megnéztem mégegyszer a képet, lehet, hogy az 1.3% nem az alapjárat még, mert a csúcs lecsengése benne van.
Átlátszóság az XP-ben is van. A Vistában nem egyszerû átlátszóság van. Nézd meg a képeket.
Nahát. Pedig a proci csak azért van hogy pörögjön a villanyóra, semmi egyéb funkciója nincs.
Valójában ennél inkább kevesebbet eszik a win. Ugyanezen a procin 1% alatt marad a proci terhelés alapjáraton. És ha megnézed visszamenõleg a proci használatot, van benne egy szép nagy csúcs, ami azt jelenti, hogy ha csinálsz is valamit, nem csak nézed a desktop-ot, akkor ez is ráncigálja a procit rendesen.
A képen látható Skin, valóba ncsak skin. Egyetlen a vistával közös rész benne, az ablakok jobb felsõ gombjai. Semmi más. Aki nem jártas a témában hajlamos azt hinni, hogy ez amit a képen látunk újdonság. Nos nem. Évek óta létezik. Az átlásztó panelek a képen a superkaramba theme részei.Az átlátszó menüket alapból támogatja a KDe már elég régóta.A tálcán pedig az applet-ek helyezhetõek el, ami tucatszám létezik szintén éveok óta. Ergo: semmi olyasmit nem láttok a képen, ami ne lenne már min: 3 éves project. Az említett XGL a novell fejlesztése, és szintén elég régóta fejlesztik. Én a metisse+kde párost használom otthon. A Metisse sem újdonság.
Lehet vagdalkozni, de semmi értelme. Tessék végre felfogni, hogy a Linux NEM(!!!) Windows. A külön kis útját járja, és pont. A rendszerigényrõl: Páromnak közel így néz ki a desktopja. De az kényelmesen futkos egy 800-as P3-on, 256 Rammal. A vista pedig 1 giga alatt nem is hajlandó elõnézeti képet adni a fájlokról rendesen, amit a kde 3 már legalább 3-4 éve tud alapból. Nem értem a hõbörgést.
512 Rammal egy ilyen kinézetû KDE -vel a Suse például nem is használ swap-ot. És ismétlem. Mindezt tudja amit ak épen láttok egy 800-1000 Mhz-es gépen. Azt elismerem, hogy egy hasonló kinézetû KDE-s linux futtatásához bizony elkél a 256 MB ram. De elég neki a 128 is, ha mopndjuk az ICEwM-et tolod. (bár ragaszkodjunk inkább a 256-hoz :)))
És ismét, 1000x is. Lámák figyelem. Az informatikát az vitte elõre, hogy mindíg mindenki másolta a másikat.Ez nem baj. Akkor sem, ha m$ másol :))) A baj az, ha "új feature"-ként ódákat zengenek arról, amit nem is õk találtak ki. Ez viszont már undorító. Elvárok egy ilyen esetben egy develop history-t, amiben le van írva, hogy ezt és ezt XY csinálta, mi átvettûk, és ezt-és-ezt bõvítettünk rajta, ekkor-és-ekkor. (a linuxos projecktek is így mûködnek. Átveszik, vagy hozzátesznek, de sosem felejtik el leírni, hogy kitõl vették át.)
Az egységesítés sem újkeletû. Az united Linux pontosan erõl szólt, és közel hasonló volt az összetétele, mint most. Mindössze egyetlen hiba volt benne. SCO-nak hívták. Az m$ pénzelte a botrányt, (részvény felvásárlás történt elötte) majd rá 2-3 héttel elindult a fenyegetõzés, al icense-k körül. A bejelentést követõen 48 órával az m$ áron felül, teljes unix liceense-t vett, egy olyan cégben, amiben kissebségi bár, de a második legnagyobb részvényes. (Nézzen utánna aki nem hiszi, tényleg így volt). Magyarán meg lett fúrva.
Mellesleg a linux egységesítésével óvatosan. Egyrészt al inux legnagyobb elõnye a rugalmassága. Ami annak köszönthetõ, hogy kaidások hegyei állnak rendelkezésre. Másrészt a Gui egységes ha belegondlunk, mert az Xorg-on fut az egész. Az ablakklezelõk változatossága meg szvsz létfontosságú a skálázhatóság miatt. Szvsz óvatosan. szerintem ez így jól van, ahogy kiforrta magát.
Nagyon nagy butasagokat azert ne irjunk. Winben is lelehet cserelni az alt+tab ablakot, explorer helyett hasznalhatsz mas desktop kezelot, lehet tobb desktop. Csak kicsit utanna kellene jarni.
Pl.: TaskSwitchXP
Udv.: Ben
Ez nem igaz, az apple vette a technologiat.
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"
Ez a egységesítés már nagyon elkélt a linux disztrib-eknek.
Tudtam hogy nincs jövõje a linuxnak, mint desktop OS míg a külünbözõ disztribek máshol tárolják akár pl egy sima hálókártya beállításait.
De majd most! Ha jól olvasom itt: egységesített lesz: init és cron script-ek (win-ben ez a "szervizek" és a "feladatütemezõ"), libc és +programozási nyelvek "runtime"-jai, LAMP(Linux, Apache, MySQL,PHP), nyomtatás.
Egyedül azzal nem értenék egyet, hogy az RPM a legjobb megoldás mint csomagkezelõ. Az (Debian Linux) APT-t sokkal gyorsabbnak és intelligensebbnek ítélem.
+ meg kéne akadályozni hogy az inditó menüt egy upgrade teljessen átszabja..
Marika néni a könyvelésen hátast dob, ha nem találja kedvenc pasziánsz játékát a megszokott helyen
<#vigyor3>#vigyor3>
Itt nyugszom én, olvasod te. Olvasnám én, nyugodnál te!
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
(by eddie2)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
A kemény munka a késõbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.
Ha van egy érthetõ ikon,v piktogramm akkor természetes, h mindenki használja.
Gondoljatok csak bele, az összes fajta lejátszón ugyanazok a gombok jelölése. Bármelyiken..
Most akkor ki találta fel a "fekvõ" háromszöget ( play) ??
Persze a Mac könnyebb helyzetben van fejlesztéskor, hiszen elég behatárolt a hardware.
Hamarabb is elkészül, jobban is lehet így optimalizálni. A többiek így kissé lemaradva próbálják az éppen aktuális "divatot" követni.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Igy pl nem lesz annyira idegen az os , ha áttérnek másra stb."
Jah, ezaz: Ha hasonlít a másikra az aljas koppintás, ha meg külömbözik, akkor meg béna mer nincs megszokva...
Linux fikázók mindig lesznek.
Az az érdekes, hogy állandóan "koppintás meg mittoménmi", mer nem látják ami mögötte van. Összvissz a kezelõfelület az, ami minden OS-nél hasonlít egymásra!!! Mert az a normális ha hasonlít!!! <#falbav>#falbav>
Hát igen, hivatalos minimuma egy teraherces táp, 400 watt vinyó, 256 mega proci és 3 liter videokártya.
Ha meg nem tetszik akkor blackbox és elhanyagolható mindez.
Az lesz csak durva ha a leopard( az új os-ük) elöbb fog kijönni mint a vista .... :D
Az meg nemtudom miért baj ha mindenki koppint?
Igy pl nem lesz annyira idegen az os , ha áttérnek másra stb.
Az egységeség pedig joh dolog,végre kezd rájönni a linux-nál is ,hogy tul keverék választék nem feltétlen joh ..
"A csoportosulás ereje nem lebecsülendõ,hiszen olyan nagyvállalatokat találunk köztük, mint Red Hat, Novell, AMD, Dell, HP, IBM, Intel, RealNetworks, stb."
Ezt mindig elmondják, aztán sosincs semmi. Ébresztõ. Marketing on esetleg.
http://www.kde-look.org/index.php
http://www.skinbase.org/kde.php
Itt (skinbase.org) rengeteg skin van, nemcsak Linux de Win GUI-hoz és önálló programokhoz (WinAmp, KaZaa, Yahoo Messenger stb.) is.
KDE-re új bõrt húzni:
1. Töltsük le a kde-look.org-ról a tetszés szerinti skin csomagot. Ez egy ún. tarball-ba fûzött és tömörített állomány (tar.gz, tar.bz2 kiterjesztéssel - legyen mondjuk a bk_landscapes-3.0.1.tar.bz2)
2. A Suse alapértelmezetten az Asztalra teszi a letöltött állományt, klikk jobb egérgomb, válaszd a "Mozgatás ide" menüt, ahol megadhatsz egy tetszés szerinti utat ahová áthelyezni akarod (legyen mondjuk a Saját könyvtár/Documents almenü, azaz a /home/Documents mappa)
3. A tálcán lévõ "személyes fájlok" ikonnal lépj be a home könyvtáradba, majd a Documents alkönyvtárba. Ott lesz a letöltött file (esetünkben a bk_landscapes-3.0.1.tar.bz2 állomány) Klikkelj rá a jobb egérgombbal, válaszd a Kitömörítés/kitömörítés ide menüt. Kitömöríti az állományt egy az állomány nevével megegyezõ könyvtárba (példánkban a bk_landscapes-3.0.1 alkönyvtárat hozza így létre a Documents könyvtárban.
4. Nyiss egy shell-konzolt (tálca, "Parancsértelmezõ" ikon). Megnyílik egy ablak (ez maga a konzol vagy más néven terminál) ahová szöveget tudsz beírni. Írd be:
cd Documents majd üss Entert.
belép a Documents könyvtárba. Írd be:
cd <újonnan létrehozott könyvtár neve> (példánkban cd bk_landscapes-3.0.1 ) üss Entert.
majd írd be:
sh install.sh és üss Entert.
Feltelepíti a cuccot.
(Megjegyzés: a nem grafikus konzolon, vagy nem a Suse KDE alatt megnyíló konzolokon a könyvtárak neve elé oda kell biggyeszteni a /-et tehát pl. /home. Az install.sh helyén állhat más .sh végzõdésû file is, akkor ezek nevét kell beírni. Az sh install.sh parancsból többnyire elhagyható az elsõ sh, de Suse KDE alatt tegyük ki)
5. A Vezérlõpult Megjelenés/Témák menüjének almenüjeiben (pl. Háttér, Ablakkeret-stílus már beállíthatóak az új elemek)
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nõket, A sugaras, a bánatos Õsz-idõket
Szuletnek azert "ertelmes" hozzaszolasok. <#puszi>#puszi>
Kezdõ "hüle" linuxos vok. lyen felületeket honnan tölthetek le?
1. Hasonló felületet garmadával tölthetsz le akár winXP-re, akár Linre. Szal akkor az M$ kitõl másolt?
2. A Vista még mindíg nem jelent meg, a Tigert, vagy a Linuxot ehhez hasonló felülettel pedig már most megkapod. És akkor még a lényegesebb újításokról nem is beszéltünk.
Szal akkor most ki az elsõ, ki kitõl lop, melyik OS-nek vannak gyorsabb fejlesztõi???
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
alt + tab ? mi van már a bill. is le van védve ? nekem is az van beállítva prg. váltáshoz mert azt szoktam meg ,de itt 1 másodperc alatt átállítom másra ha akarom.
Hidd el, nagyon más a linux grafikus felülete mint a Windows-é. Pl. a Vistától a GUI nem lesz beleintegrálva az OS-be, úgy mint *nix-okon több mint egy évtizede. De ez csak egy példa. Persze van még csomó pro és kontra, ezért nincs értelme azon vitatkozni ki mit lopott kitõl. Egyébként meg általában azért csinálják a linux grafikus felületének kinézetét és kezelését a Windowshoz hasonlóvá, hogy a Winrõl áttérõ felhasználók ne ijedjenek el egybõl. Egyébként nem sokan használják utána ezeket a témákat, nem sok olyan embert ismerek, aki az XP-s ablakkezelõt, vagy az XP-s KDE témát használja, pedig van olyan is.
Persze valószínûleg a Vista igénye is ekörül lesz, ha nagyjából ugyanezeket a szolgáltatásokat kívánjuk rajta viszontátni.
Hiába, a fílingnek ára van.