566
Használtautó
-
#166 NEKEM sorrendben: Swift-Felicia-Corsa-Punto
ja és állapot alapján döntenék...
3-as Golfot nem találtál jót? -
#165 hello,
az alábbi kocsik közül melyiket választanátok megbizhatóság, olcso fenttarthatóság, fogyasztás szempotjábol?
- Suzuki swift 1.3
- Daewoo Lanos 1.5 S
- Fiat Puntó 55 S
- Opel Corsa 1.2 City
- Skoda Felicia 1.3i GLX
ezeket néztem ki a 600.000 forintos keretemből. Szertintetek melyik érné meg nekem a legjobban?
köszi -
#164 olcsó a suzi, meg alkatrész is van hozzá nem túl drágán. és hála az égnek amúgy sem egy nagyon meghibásodásra hajlamos kocsi...
én simán vennék egy sedant ha találnék megfeleleőt... -
#163 '3-as Golfokat lehet kifogni ilyen árban és azok jók is...Suzuki meg meg se forduljon a fejedben... "-csak azt elfelejted hogy suzukiból ugyanannyiért kb.7-8 évvel fiatalabbat kap.Amúgy kiváncsi vagyok,miért akkora rábaszás megvenni egy suzukit.Saját negatív tapasztalatra értem,és nem az általános sztereotípiákra,mert az a könyökömön jön ki. -
#162 600K ért lehet már értelems 3-as Golfot találni... Esetleg megkímélt kettes dieselt.. -
#161 van egy örvemdetes jó hirom hogy pénz állt a házhoz, hála az érettségimnek :P
szoval most a keret az 600.000ft.
ebbol néztem már autokat pl láttam Daewoo Lanost, mit gondoltok arra a kocsirol?
vagy esetleg más? :P
köszönet a segitségért :) -
DJ BP #160 meg japánt -
#159 Akkor vagy Vento vagy 2-es Jetta. Hatamas csomagtartója van mindkettőnek és ennyiért nagyon szép 91-92-es évjáratúakat lehet venni.
De ha nem is VW, akkor is németet javasolnék, mert ezek tartósak... -
#158 szeretnék olyat amiben elférunk 4en plusz csomagok, persze nem árt ha fürge :) de inkább jobb ha kevesebbet fogyaszt mert a pénztárcám nem feneketlen :) -
#157 a suzuki tényleg felejtős. ilyen összegben még vannak renaultok is, amik jók lehetnek, de hondák is bőven :)
de milyen igényed van? kicsi legyen? gyors? biztonságos? elférjen benne 4 ember+csomagok? -
DJ BP #156 ha vállalkozó vagy csak akkor, mert leírhatod költségként, de csakis akkor érdemes beszélni róla, amúgy nem érné meg -
#155 3-as Golfokat lehet kifogni ilyen árban és azok jók is...Suzuki meg meg se forduljon a fejedben... -
#154 hello,
kezdő sofőr vagyok, annyira hogy mult héten küldék ki a jogsimat, de sporolt pénzemen szeretnék autot venni. Olyat amivel akár egy nagyobb ut is megtehetú teszem azt horváthország.
van rá 400-450 ezer forintom. Milyen autot ajánlotok?
Nézegettem szuzukikat, de az az igazság nem nagyon vagyok joba veluk,
nem tartom biztosnágos kocsiknak őket. Mit gondoltok Milyen autot vegyek ilyen ár kategoriában? -
dsg #153 Az autot berled a banktol x evig, a futamido lejartaval egy kialkudott (jelkepes) osszegert a nevedre kerul. Nezz utana mi mennyi, ha igy olcsobb egyertelmu! -
#152 magánszemélynek tök felesleges...
akkor előnyös ha pl. beviszed a vállalkozásodba a kocsit, és számolod az amortizációját...amúgy a teljes futamidő alatt a finanszírozó bank nevére szól a forgalmi is, míg hitelnél bár a törzskönyv banki letétben, de a te neveden van a kocsi... -
#151 Mi az a lízingelés? Érdemes úgy vásárolni kocsit? -
#150 eladó : Volkswagen transporter 2461 cm³ Diesel 2001 2.400.000 Ft -
#149 Itt lehet megnéni!!! -
#148 Eladó!!!! Érdeklödni priviben!!!
-
enrico #147 Ha valakit érdekelne, eladó autó:
Nissan Micra -
#146 nagyon rossz ezt hallani. elég gáz
nekünk most "csak" a biztosítóval van gondunk, mert összetörték az autónk. már rég meg van állapítva, hogy a csaj a hibás, be is vallotta, tehát ezzel nem volt huza-vona. aztán jött a várakozás, hogy a rendőrség lezárja az ügyet, és a biztosítóhoz elküldjék. csakhogy ez már egy ideje csak állt. erre felhívjuk a biztosítót, ők nem tudnak semmit tenni, amíg nincs lezárva az ügy. erre felhívjuk a rendőrséget, akik közlik velünk, hogy már rég le van zárva az ügy, csak nem kötelességük szólni senkinek. (akkor honnan tudjuk meg??) ezután elérkezett a biztosítóhoz az ügy, aki most arra vár, hogy a több ajánlat közül ki adja a legtöbbet... és mi is várunk... csakhogy mivel lejárt az autó műszakija időközben, nem tudnunk vele járni, így ott áll, mi meg fizetünk rá.... a baleset egyébként már 3 hónapja történt:D
ez is "vicces".... -
happx #145 Sziasztok!
Nem vagyok nagy fórumozó, de most kicsit kiakadtam, és talán ezt elolvasva más nem kerül hasonló szituba.
Azt tudjuk, hogy használt autó vásárlásának megvannak a maga rizikói, buktatói. Főleg ha még hitelre is van szükség. De hogy ennyire gerinctelen cég létezzen, mint akivel összehozott a sors, az túlzás!
Ha elfogadtok egy jó tanácsot, kerüljétek az AAAautó nevezetű "intézménynek" még a környékét is!
Elsőkörben persze bűbájosak az emberrel, és azt éreztetik, hogy hű de jól választottál, aztán két nap múlva visszasírod a régi autód.
Amikre nem árt figyelni: Azt senki nem mondja el, hogy a próbaút során jegyzetelj, mert egyszercsak az orrod elé nyomnak egy papírt, amin mindenféle, a kocsi állapotával kapcsolatos adatok vannak bejelölve, és azt aláíratják veled, azzal a címszóval, hogy ilyen állapotban van, ennyit tud az autó, te pedig így veszed át. Hogy a próba út, és a tényleges átadás között, mit "felejt" el az autó, arra már ki emlékszik.
Az első megállapodást még csak irányadónak sem nevezném. Mondanak egy összeget az esetleges hiteledre is, és esetleg a régi autódra is. Előzőnek az összege 6 számjegyű összegekkel változhat, mire aláírod a szerződést. Utóbbinak pedig elég hamar kiveszik a kezedből a forgalmiját, ahhoz, hogy hirtelen felindulásból rájuk csaphasd az ajtót, és elhúzhass. Az autóddal innentől annyi kapcsolatod lesz csak, hogy a személyes cuccaidat kipakolhasd, aztán könnyes búcsú... Mert ugye még az ügyfél megmahinálná a verdát, és esetleg a tényleges autócseréig eltünne a rádió, vagy a téli gumi szett, vagy egyebek. Na, ezt ők nem engedik, viszont ők gátlástalanul ezt csinálják a Te "új" autóddal. Szóval magukból indulnak ki. Mondván biztos te is átb..nád az agyukat, merthogy ők átb...ák a tiédet ahogy illik. Azért arra hajlandók legalább, hogy furikázzanak téged, ha vmit intézni kell, ha már elvették az autódat. Bármikor hazavisznek, mennek érted, stb. De egy idő után kezded azt érezni, ha föld körüli útra furikáznának is kevés lenne.
Amit megígérnek ajándékot, vagy adott árban kialkudott plussz dolgokat, azt ne keresd, tök fölösleges. Szerencsés az az ügyfél, akinek nem építik be ezen összegeket a hitelébe, esetleg többszörösen.
Ha egyszer beszéltél egy ügyintézővel és megállapodtatok vmiben, arra meg lehet próbálni hivatkozni, de felesleges, mert őt többet úgyse látod, hogy esetleg kérdőre vonhasd. Mindenegyes ügyintézés során mással fogsz találkozni.
Ha mégis rászánod magad a velük való kapcsolatra, elengedhetetlen felszerelés a 3 napi hidegélelem, és a Háború és béke. Utóbbi egyrészt időtöltésnek, mert van hogy órákig senki nem szól hozzád (azzal hagynak ott, hogy írják a papírokat, pár perc, aláírsz, és mehetsz). Szóval akár kivülről is megtanulható a regény az ügyintézés alatt. Vagy istenien le is lehet vele ütni vkit. :-)
Tudom, hogy így olvasásra nem hangzik olyan gáznak, mint átélni, de sok idegtől kíméli meg magát az ember, ha nem kezd ezzel a céggel.
Üdv: Egy peches
-
#144 kb. 8-15
pilóta-útviszonyok-motorállapot függvényében... -
#143 Hali mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnénk kérni!
Ismerősöm mostanában szeretne autót venni és arra kíváncsi , h egy e-30 320i mennyit fogyaszt 100 km -en .
nyugis/normál/sportos/ tempóban?
Előre is köszi!
-
#142 Vadidegen de még nem jelentkezett vissza. -
#141 majd mesélj, hogy hogy lett. amúgy ismerős lett/lesz az a valaki, aki megvenné az autót? -
#140 THX a tippeket!!! -
#139 nekem is van egy ismerősöm akinek így van autója. azért van (amit mondtatok) hogy nem akar átíratást fizetni. Ha van adásvételi, akkor nem lehet visszavenni az autót, azzal a szöveggel, hogy az én nevemen van. viszont akkor megbüntetik a másikat is. de engem is, hogy csalni akartam. szal elég zűrzavaros. végülis neked fizetned nem kell semmit. furcsa eset. te döntésed. ha ismerős, sztem is mehet. :) -
#138 Ebben a topicban már irtam róla, szerintem nem lenne nehéz kitalálni :) Egy 56 környéki Bogárhátúról van szó..... -
DJ BP #137 egyébként milyen autóról van szó? és mennyi pénzt kínálnál érte? -
#136 Ezen nagyon gondolkodtam én is, hogy a zsozsót meglengetem a szeme előtt és hátha. Szerintem akar várni 20 évet, s majd akkor, hogy mennyit fog érni. Csak azt nem veszi figyelembe, hogy 20 év múlva a hó meg eső miatt kb csak pár száz kiló összerohadt rozsdamaradék lesz belőle.
Kivárom, amig érződnek majd a megszoritások és hátha akkor.... :) -
DJ BP #135 mondd neki, hogy egy kis plusz pénz csak jól jönne neki nem? hát valamit csak szeretne, vagy kell neki venni. Vagy a nézegetés megéri neki, hogy elszalasszon egy kis lóvét? :) -
#134 Üzemben tartóira gondolsz? Ebben az esetben jogilag tiéd marad az autó, szóval ha bármi visszaélés lenne az autóval vagy bűnözés, akkor te vagy a felelős szerintem. Ha ismerősnek adod el, akkor szerintem nem gáz ha ebben a fomában, de ha egy idegennek, akkor én mindenképpen átirással adnám csak el. Mondjuk sokban függ attól, hogy anélkül nem venné meg lehet. Nálam sokkal jobban értenek ehhez ittt páran, szóval csak annyit akarok mondani, hogy idegennek én biztos nem adnám igy el, max ismerősnek csak....Ebből szerintem a vásárlónak van csak előnye, mert nem kell az átirást kifizetni, ami manapság nem kis pénz..... -
#133 Üdv mindenki!
Nem nagyon értek az okmány, papír dologhoz, ezért hozzátok fordulok.
Van egy eladó autóm és a vevő úgy vinné el, hogy karbatartó szeretne lenni. Nos nekem baj ill. hátrány származik-e ebből? Szerződés kötés az biztos, hogy lesz.
Köszi előre! -
#132 Több régi autója van, állitólag szereti. Bár nem tudom, hogy ez a szeretet mért abban nyilvánul meg, hogy évek óta mozdulatlanul állnak az udvarában a szabad ég alatt és még annyira sem képes, hogy letakarja valamilyen ponyvával. Fizetni nem fizet érte, mert ki vannak vonva ideiglenesen a forgalomból, mivel ezeket nem használja, gondolom, csak nézegeti őket. Szerintem működőképes lenne egy kis babrálás után, bár ez esetben ez mindegy.... -
#131 nem zavarja hogy csak fizet érte, és ott áll? vagy azért lehet még vele közlekedni? van másik autója? mert az is lehet ok, hogy minek neki kettő. mást nem tudok. akár bele is egyezhetsz, hogy maradjon. ha látja, hogy nem zavar, hogy nála van, lehet ellenkezőjére vált, és eladja. :D nem tudom:D -
#130 Szerintetek hogyan győzzek meg egy fickót, aki pár éve rohaszt egy veterán autót, hogy adja el? Felújitani soha nem fogja a csórókám, mert milliókról van szó, bár ez az indok, amire hivatkozik. Csak azért sem adja el, mert látja rajtad, hogy nagyon szeretnéd. Úgy néz ki csak birtokolni akarja, onnantól kezdve tökre hidegen hagyja a dolog és az sem érdekli, hogy lassan szétesik a rozsdától. Tipp? Hátha van itt egy pszihiáter jelölt, aki tud egy-két dolgot, miként lehet hatni az emberi elmére... :) -
#129 Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!! -
#128 szerintem változik az átíratási is..... (ezt hallottam) -
#127 csak az, hogy november 14-én vásároltuk az autót, és január 8-ára kaptunk időpontot. na, most lehet, hogy drágább lesz január elsejétől, és akkor mi (megint) szívunk. viszont lehet elfogadják, hogy már előbb jelentkeztünk, és még a régi árat nézik. de lehet jobban járunk az új árral. nem tudod hogyan lesz kiszámolva?...