566
Használtautó
  • pszihopata
    Akkor a tiéd egy igen ritka kivétel!Még ez sem garancia,a szervízkönyv hamisítási botrányokról biztos te is hallottál,egy átlagembert a magyar dörzsölt nepperek/kereskedők simán átverik,minnél magasabb kategóriájú a kocsi,annál többet lehet rajta fogni.Állítólag igen fogynak az új pedálgumik,váltógombok kormányok a kevesett futott totálkáros kocsikból is hamar viszik az újszerű üléseket.Láttam már sok mindent,de jó előkészítéssel engem is átvernének az tuti.Ősszel vettem egy teherautót,megnéztem kb 50-et,de mikor 120 ezernél lyukas a padló a gázpedál előtt,az elgondolkodtató!
  • Adler
    1 év, közel 50-60 autó megnézése, ithhon és németországban, ez az előtörténete a w124 vásárlásomnak.
    Mindenben egyetértek amit irtál, bizony a kfg is majd 20e ft, s nekem a legkisebb motoros van 1998ccm, de ez egy tétel, más költsége nem több, na jó a sulyadó, de miután öreg járgány, ez évi 7200 ft.

A Mercedesben vettem a kocsit - Hunyadi J. út - teljesen véletlenül faterom ott szervizelt és meglátta, megnéztem és megvettem.
    Én lettem a 2. tulajdonos, ott vették vagy ott helyezték forgalomba, mert a kocsi 1988 as, de 1990 a forgalomba helyezés, azóta 1. tulaj, s kaptam hozzá a szervizben vezetett szervizkönyvet ( nem beirásosat, hanem a számitógépből dátumszerűen kinyomtatott papirt, a szemem elött nyomtatta ki) átirás, vizsga, uj akkumlátor, minden benne volt az árban.

Sajnos ennyi utánjárást igényel ez a modell, ujabbra nem is nagyon vágyom.
  • pszihopata
    Majdnem lett w124-em,de nem találtam normális állapotút.w123 kombit /240d/,és limuzin w123 2.5 benzinessel jártam rövid ideig kölcsönbe volt.A gondom az a mercikkel,hogy horror áron,széttaposott példányokat árulnak,és hogy nagyok a közterhei.1 milláért kapsz suzuki balenót 6-7 éveset,w 124-et 16-17 éveset.Azonkívül más réteg használta őket,egy átlag balenóval 10-20 ezret,egy w124-dízellel 30-40 ezret mennek évente.Ez azt jelenti hogy ha a balenót választod lesz benn 100 ezer,ha a mercit akkor 500 ezer /persze az órában kevesebb/.A balenót olcsóbb fenntartani,mert kisebbek a közterhei,és a kevesebb kilóméter miatt ritkábban kell dolgokat kicserélni benne.Azt hogy taxiként jobb a merci,én nem vitatom,de egy átlagautósnak szerintem nem jó választás.Az én kocsim sem lenne jó választás egy átlagautósnak,12 éve vettem egy mazda 929-et,meg közben egyet 28 ezerért,meg egy másikat 15 ezerért alkatrésznek.Piti pénzből tartom fenn őket,de a két donort tárolni kell,utána kellett járni stb. ez nem mindenkinek járható út.
  • vezérszuszu
    Nekem teljessen megfelelne egy ferdehátú autó is nem kell kombi!
    AMi a Lacetti mellett szól az az hogy kb 1 éves autóhoz jutnék olyan 2 200 000 körül!
  • vezérszuszu
    Igazad van, jelentkezek egy tesztvezetésre majd!
    Pl. most megláttam ezt a kocsit és nagyon megtetszett kívülről-belülről!
    Az a bajpm hogy meg is venném csak az a bajom hogy ha pakolni szeretnék bele akkor nem nagyon tudok!
    Ha a hátsó üléseket lefektetem akkor kb 1050 literes lesz a csomagtér!
    Asztalos vagyok és nem tom hogy a kisebb bútorokat be tudnám e tenni vagy pl néha az alapanyagot, nagy 2 ajtós szekrényt nyilván nem.
    De viszont hétköznapi használatra meg megfelel tökéletessen.
    Kombi változata meg 6-700 ezerel drágább!
    Szóval nem tom mitévő legyek.
    Azért írok ide ennyit ill. olvasom ezt a topicot, hátha vkinek a hsz-ét tudom hasznosítani!
  • Adler
    ha javasolhatok valamit
    probáld ki az összes autót, amit elgondoltál, s válaszd azt, ami Neked a legjobban tetszik, nemcsak kivülről, menjél is vele.
  • Adler
    nem elképzelhetetlen, elfogadom, hogy vannak más elképzelések is, vedd ugy, hogy leirtam a tapasztalataim.
    végig jártam az utam, olasz, francia, japán autókkal, ég és föld, legalábbis számomra, még akkor is, ha a legtöbb jobban ment mint a Mercedesem, de pl. engem ez a tulajdonság nem igazán érdekel.
    volt már Mercedesed?:)

Toyota
    Nissan
    Volvo
  • vezérszuszu
    Bementem Fehérváron a Chevrolet szalonba és nagyon megtetszett nekem egy autó nevezetessen A LACETTI!
    Láttam egy különleges gyártásút is belőle az rendessen meg volt tuningolva optikailag!NAGYON SZÉP!
    Kicsit más kategória mint C5,de olcsóbb és remélem nem is lesz vele gond,talán még az alkatrészek is olcsóbbak!
  • pszihopata
    Te egy olyan tipikus autós vagy,aki számára elképzelhetetlen minden más irány,mint amit te jársz!Ha megkérdezlek hogy német autón kívül bármit választhatsz milyen autó lenne az?
  • Adler
    ha mégis fiatalabb kell, de nem valami nagy kombi, akkor ott a C Klasse kombi változata.
  • Adler
    ird le nyugodtan:)
    nem kapok pénzt a szászoktól, csak a saját tapasztalataimat irom, én is probálkoztam sokfajta autóval az MB előtt, pedig, ha akkor én is halgatok ilyen MB buzikra, már akkor olyat veszek, igaz elsőre többe kerül, de megéri, nem hallgattam, volt 2 Renault - m, az egyik pont 6 évesen került hozzám, pont ahogy az éreklődő irta - vezérszuszu - 1 évig no problem, de utánna a gatyám ráment és az idegeim is.
    Nem vagyok buherátor, egyetlen autot vagyok képes buherálni az az MB 124, ehhez van könyvem,nevetni fogsz de abból tanultam. Buherálni sem kell nagyon, mert nincs miért.
    Szvsz nem jár nagyobb energiával kiválasztani egy normálisat, mint a felsoroltak közül, de persze nem kell elfogadni a tanácsomat és igen elfogult vagyok:)

Árak, nem tudom mire vagy kiváncsi:
    - lengéscsillapitó 15e ft/db előre, gázos/olajos
    évente azért méresd meg,de ha nem terepezel akkor 150-200e simán kibir
    - hátsó ugyanilyen csak olcsóbb 11-11-2/db Sachs márkáju
    - generátor felujjitás (25e, ebben minden benne volt, igaz én szereltem le és fel)

- fékbetét
    első olyan 8000/garnitura
    hátsó(ez is tárcsafék) 5000
    most van benne nekem 70e km, még nem világit a jelző( már a felénél szól)
    - féktárcsa 12e/garnitura
    - szűrők (olaj, levegő, üzemanyag) 6000 ft az összes, 8-10e km kell olajat cserélni, olaj 10w40 nem kell szintetikus
    - kuplung szett (tárcsa, csapágy, szerkezet) Sachs 60e ft
    ez legalább kibir 200e km, ha normálisan használod, a kuplung olajos, nem bowdenes szar, ezt ugy képzeld el, hogy könyebb benyomni, mint a gázpedált, persze sok az automata Mb is.
    - láncos motor, nem szijjas, elméletileg life time, de 200e érdemes kicserélni, 18e a gyári lánc, amiben nincs MB jel, de ugyanolyan, az 15e
    én 475e km nél cseréltettem ki, de semmi baja nem volt, s eredeti volt benne
    - silentek és hasonlók fillérek, én évente kicseréltetem, nem kedvelem, ha nyikorog...........de ez nem kötelező.
    - új hűtő 19e ft ( ez a kis hűtő, 250d és 300d be nagyobb kell)
    kérdezz konkrétat, hátha tudom
    nekem kb. ezeket kellett kicserélni 2001 óta
    magánszorgalomból volt még két első sárvédő (7e/db), szinrefujt lökháritók, komplett belsőcsere+telioldal(50e)
    gyujtáskapcsoló csere (8e)
    most vettem két komplett uj első lámpát Bosch, mert a régiek szarul világitanak már, 30e volt, némi alkudozás után.
  • pszihopata
    Te autóbuherátor vagy,egyébként én is.26 éves kocsival járok,12 éve ugyanazzal,márkát nem írok,mert nem mercedes,és az már szerinted nem autó.Mégsem írom azt,hogy vegyen más is öreg kocsit,pont olyat mint az enyém mert csak az a tuti,-aki nem ért a szereléshez,nincs helye,ideje,szerszáma,gyakorlata,türelme,az ne vegyen öreg kocsit!Nekem ez a véleményem,-ami nekem jó,az nem biztos hogy másnak is az.
  • vezérszuszu
    Minden hsz-t szívessen fogadok!
    PErsze az nagyon fontos hogy, hogy az alkatrészek menniybe fájnak álltalában szóval igen erre is kiváncsi lennék!
  • Adler
    csak magamat ismétlem
    W124 kombi, 1900000 megtudod venni a legutolsó modelt - 1996 - dieselben, ha tényleg jo a kocsi, 10 évig semmi bajod nem lesz vele, még pénzed is marad.
    Amiket leirtál azok felejtőek, kb. abban a sorrendben ahogy leirtad:)
    ezek az autók 6 évesen sokszor rosszabb állapotban vannak, mint a 10-11 éves mercedesek.
    Ráadásul a Skodán kivül a többi alkatrész ára horror.

• Adler
    látom Te már tudod milyen autó kell a szegény embernek
    123 már gáz, nagyon rohad a kasztni, minden évben, általában tavasszal lakatolni kell, hacsak be nem rakod a garátsba.
    Sajnos a 126 is ilyen, pedig az a csucs.

190, 124 simán jöhet, illetve nekem olyan van, nem is ácsingózok másik autóra.
  • vezérszuszu
    Nekem igazából vagy kombi vagy ferdehátú kocsi kéne!
    Amibe ha úgy adódik akkor pakolhassak is bele!
    Igazából Ezek a kocsik tetszenek:
    2001- től
    - Citroen C5 kombi
    - Renault laguna kombi
    - Ford mondeo kombi/ferdehát
    - Skoda oktávia kombi/ferdehátu
    Véleményetek?
    KB 1 900 000 Ft-ot szánnék rá!
    Segítsetek ez lenne az első kocsim.
  • Harly18
    Ennyit szedtél össze érettségi alkalmából? Jó nagy lehet a rokonság...
  • fifi
    190,123,124
    ha autó kéne és meg lennék szorulva, simán vennék pl egy 123-as 2literes dízelt...egy 500megatonnás atomtámadást is túlél...
  • Adler
    Neked Mercedesed van?
    ha nem elárulok egy titkot, megvenni valóban drágának tűnhet, de fenntartani és üzemeltetni jóval olcsóbb, mint a hasonló kategóriás autók.
    Nem a legujabb modellekre gondolok, ami tele van elektronikával, hanem a kicsit régebbi kocsikra.
  • Adler
    Mercedes
    nekem egy 19 éves van
    571e km van benne, taxizom vele, tavalyi évben, egy generátor felujjitáson kivül (25e ft) semmit sem kellett javitani rajta, csak olajcsere 10e kilométerenként.

Az alkatrészárak nevetségesek, ha csöves vagy vehetsz utángyártottat, de az eredeti mercedes cuccos sem drága.
    Bárki képes megjavitani, egy szerelési könyvvel és némi szerszámmal felszerelve szvsz Te is elboldugulsz vele.

Nekem a 124 van, nagy, kényelmes, igaz nem versenyautó, karosszéria sem az a rohadós.......viszont a vételnél érdemes azért odafigyelni, sok a kokányolt darab, nem árt kicsit több pénzt rászánni - ami elég ijesztő egy ilyen koru autónál - de olyan 1millió körül már normálisak vannak.
    Megszivni sem tudod, mert ráköltesz max. 300e s olyan mintha uj lenne(ebben benne van a nulla km motor is).
  • pszihopata
    Mercédes nem annak való,aki olcsón akar autózni!Kurva jó tanács!Habár árulhat belőle dinnyét is.
  • Adler
    szerintem autót vegyél
    ennyiért nézhetsz egy normális MB 190 t.
    Igaz az nem 9-10 éves lesz.
  • pszihopata
    A japánokból bármelyik jó,a vw,esetleg opel v. ford is.Franciából olaszból max alsó-középkategória,szerintem a kóreaiak sem rosszak,abból úgyis fiatalt kapsz.Anyagilag egy suzukival jársz a legjobban,és tuti megbízható ha nem zavar hogy a sok okos lenéz érte.A vw jó,de a használtpiacon sok a kókányolt,spécizett darab és ugyanannyiért öregebbet kapsz mint pl egy toyotából.Szerintem a legmegbízhatóbb a corolla 2.0 diesel/1.3 benzin,vagy a golf diesel.
  • FlyHigh
    Szerintem neked egy 3-as golf kell, 96-osokat, talán 97-eseket lehet ilyen árban találni, alkudni is lehet. Ezek elég időtálló autók, jól tartják az árukat, ennél jobb népítélet nem kell szerintem. alkatrész sem egy vagyon, vannak jó utángyártottak. Mondjuk egy 1.4-es megfelelne neked.
  • vezérszuszu
    De amúgy mik azok az autó típusok nagyvonalakban, amikkel nem sok gond van? MI a tapasztalat?
  • vezérszuszu
    Hát nekem nem sok susum lenne elvinni évente többször is javítattni.
    Szóval Átrágom, köszi a segítséget!
  • pszihopata
    Hogyne,azok jobbak!
  • fifi
    semmi érdemi/műszaki különbség nincsen...
  • vezérszuszu
    Talán lehet különbség C5 és C5 break között ugye az egyik kombi!
  • vezérszuszu
    Hű banyek megolvastam nem hiszem el hogy ilyeneket írtak!
    FEL kell dolgoznom, és gondolkodni mitévő legyek!
  • pszihopata
    'csupa jót írtak róla+nem is kell szervízelni sokat-Ezt olvasom szinte mindenhol!"-neked linkeltem be a 171-et,de látom feleslegesen!Vegyél egy C5-öt!
  • vezérszuszu
    Van benne vmi amit mondasz!
    MEg kell mondjam neked,hogy sokat gondolkodtam én is azon, hogyha megveszem, akkor fent tudom-e tartani, de az a helykó , hogy csupa jót írtak róla+nem is kell szervízelni sokat-Ezt olvasom szinte mindenhol!
    ÁR-ÉRTÉK arány nagyon jó és tényleg csak jót hallok erről a szépséges verdáról.
  • fifi
    idős bácsitól/orvostól...
    garázsban tartott-télen SOSEM használt
    karcmentes-törésmentes
    mindig szakszervizben szervizelt
    valós km óra állás
    3500fölé sosem volt forgatva
    sosem kupáztuk bele a gázolajat
    fődarabcsere nem volt
  • pszihopata
    Hát ugye a szerelem,csak aztán nehogy csúnya szakítással végződjön!Én azt mondom hogy bonyolult autót csak olyan vegyen,akinek van pénze utána szervizeltetni,megvenni nem olyan nagy ügy,főleg magyarországon.Persze itt minden kocsi öreg papáé volt.
  • vezérszuszu
    Én nagyon régóta nézem a C5 kombit, azt akarok venni!
    KB 4-5 hónap és meg is veszem csak addig vmi nagyon szép és jó állapotút szeretnék találni illetve a hibáit és az előnyeit megtudni!
    Első látásra beleszerettem ebbe a kocsiba!
  • pszihopata
    C5 a hétköznapokban.
  • vezérszuszu
    Sziasztok!
    Mi a véleményetek a Citroen C5 break-ről?
    Nekem nagyon bejön, kurva jó verda!
  • fifi
    nem is írta sehol, hogy mind 600K...
  • R0sc0
    néztem, de csak öreg III golf jön ki sajna :( Én olyan max 9-10 éves kocsit szeretnék venni.
    tudom hogy jó kocsi a III golf, volt nekunk csak ellopták :(
  • atee20
    felicia nem r600k-t max 400k