566
Használtautó
  • fifi
    nem
    a súlyadót váltja fel egy olyan számítási rendszer ami a kocsi teljesítménye és kora függvényében számol... átírási illetékek 2006.szept. 1-től emelkedtek...
    mi a gond az átírással?
  • fifi
    na
    végleg kivont verdát vissza tudsz hozni, mert elvileg a rendszám okmányirodában van, nálad meg a forgalmi, aminek vagy le van vágva a széle, vagy ki van lyukasztva. viszont ilyenekre SZIGORÍTOTT KPM vizsga van, tehát necces, és drága.
    alváz-motorszám cserével nem éri meg bajlódni, mert lehet, hogy az utolsó pillanatban derül ki, hogy nem tudod névre venni, de az is lehet, hogy az eredetvizsgát bukod, és akkor onnantól zárolnak mindent...
    milyen autó különben? nem akarom elhinni, hogy nem lehet legálisan /is/ szerezni. ha nagyon nagy dilemmába kerülsz a kocsi előéletével kapcsolatban, akkor keress meg privátban...
  • Hondagirl
    sikerült már valamit csinálni?
  • Harly18
    Arra gondoltam, hogy valami papír kell, hogy hogyan került hozzám. Azért érdekelt ez nagyon, mert rám akartak tukmálni egy papír nélküli régi autót, de úgy nem akartam volna megvenni, hogy később nem lehet velem it kezdeni.
    Nem tudom, hogy erre tud-e majd válaszolni a barátod, hogy ha egy másik, ugyanolyan típusú autó forgalmi engedélyét és rendszámát használom fel, akkor a forgalmiban szereplő alváz és motorszámot át lehet iratni, úgy mint a színt? Gondolom ez a rendszámcsere nem igazán legális, de valaki ezt is tanácsolta....
    Mondjuk végül nem vettem meg azt az autót, de mostmár ez nagyon érdekelne. Ha nem tudsz válaszolni, akkor nem gond, majd utánajárok...
  • Hondagirl
    A barátom ezt írta a kérdésedre:

se forgalmi se rendszám akkor nagyon necces az meg hogy érdemes e vele foglalkozni az nem csak szétszedésnél derül ki, inkább komolyabb átnézéskor

vissza lehet hozni forgalomba, de akkor kell papír róla, szigorított kpm vizsga, ujra forgalomba helyezés..... az legalább 100 ropi, ha nem több

kérdezz még ha van vmi, hirtelen ennyi, amit tudott mondani, de jobb vmi okmány irodába elmész letutizni, vagy vmi olyan emberrel aki restaurál kocsikat, azok tudnak árakat mondani, és tényeket.

remélem segítség volt :)
  • Harly18
    Semmi gond, köszi, hogy legalább segíteni akarsz. Azt nem tudom, hogy változik-e, de az biztos, hogy az átírás drágbb lesz, mint most....
  • Hondagirl
    okés, bocsika, de elfelejtettem, mert közben vettünk egy autót, és az foglalja le minden időm. kissé átvertek minket, aztán most az átíratással is gond van, szal gáz. Amúgy nem tudja vki, hogy az átíratási költség jan 1-jétől változik úgy, hogy kw-ra és nem ccm-re megy a pénz. Így lesz? Mennyi lesz 1 kw-ra? Addig utánanézek a te( Harly18) problámádnak, lehet időközben az enyémre is találok megoldást:)
    majd még akkor jövök
    :)
  • Harly18
    Egyébként nem tudtál megtudakolni valamit, vagy elfelejtetted? Én még mindig sehol nem találtam semmit. Elvileg itt nem ugyanarról van szó, mint ha oszrákoktól behoznak autót, akkor azt csak alkarésznek lehet felhasználi, mivel nincsen forgalmija. Hallottam már olyat is, hogy végleg kivont autót is valahogy forgalomba hoztak, de hogy hogyan?!
  • Hondagirl
    ebben is egyet értek:)
  • DJ BP
    hát abba már két tank benzin többet ér :), legalább olyan röhejes :D
  • Hondagirl
    A trabantos a legjobb példa. Az nagyon durva. drágább, hogy nálad legyen, mint amennyit ér az autó, és amennyiért vette az ember. Tényleg vicc.
  • Harly18
    Úgy értettem, de közben már rájöttem, hogy az előző volt a tuti :P
  • DJ BP
    helyesírásilag érted? mert akkor az előző :DDDD
  • Harly18
    Röhely!!! Talán ez helyesebb :)
  • Harly18
    Ez tényleg baromság. Megveszel egy trabantot 5 ezer forintért s 60 ezer forint az átirás. Röhejes....
  • Hondagirl
    Mondja már meg nekem valaki, hogy miért kell ennyi sza*t kifizetni, amikor az ember autót vesz. Lehet, hogy örül, hogy megveheti, és még arra is kell egy kisebb vagyon, hogy az övé legyen. Kiakasztó....
  • Harly18
    Vegyük azt az esetet, amikor nincsen rendszáma, meg azt is ha van. Igazából arról van szó, hogy egy 40 éves autó megvétele előtt állok, amit felújitani szeretnék vszinűleg, viszont az, hogy megéri e vagy sem ,az csak a szétszerelésnél derül ki. Ha papirokkal együtt veszem meg adás-vételivel ,akkor ott van a 80 ezres átirási költség, ami ablakon kidobott pénz, ha a kocsi max alkatrésznek jó, mert oylan rossz állapotban van. Viszont ha bőven menthető, akkor lenne érdekes, hogy forgalomba hozhatom e, ha nincsen forgalmija esetleg rendszáma sem. Erre vonatkozó jogi dolgokat sehol nem találtam. Remélem érthető, hogy mire gondolok, mert néha már én sem értem :)
  • Hondagirl
    hát az gáz. mennyire nincs papírja? tényleg semmije? rendszám? addigra, mire válaszolsz megtudakolom. :)
  • Harly18
    Valaki nem tudja, hogy hogyan lehet egy olyan autót forgalomba helyezni, aminek semmilyen papirja sincsen?
  • Harly18
    Ez talán?
  • Hondagirl
    google? nem ad?
  • Ficok
    Hali!
    Tudtok külföldi mobile.de szintű használtautó oldalakat? Lehetőleg európai legyen.
    Köszi!
  • Totte
    Sziasztok!

Van egy 1988-as, 11 tonás, 3 tengelyes RÁBA billenős autónk eladó, friss műszakival.
    Ha érdekel valakit írjon a [email protected] címre!
  • Hondagirl
    :) akkor egyetértünk:D
  • Harly18
    Értem :) És szerintem is lehet hirdetni itt nyugodtan...
  • Hondagirl
    szerintem jó ötlet volt ez az oldal, hiszen aki ide jön, autót, vagy vevőt keres. lehet ide reklámot feltenni, nem? nem tudom:D:D:D

amúgy azért hondagirl a nevem, mert a barátomnak hondája van, nagyon szeretem ezt a típust, és igen szeretnék is. :D egy pici 4. generációsat. Ennyi:)
  • Shep
    remélem nem lesz belőle gond, nem reklám akar lenni csak segítség azoknak akik a használt autójukat nem bagóért akarják eladni, nem enyém az oldal mielőtt valaki rámfogná :) tutiauto.hu
  • Harly18
    Különben azért Hondagirl a neved, mert van egy Hondád vagy csak szeretnél egyet? :)
  • Hondagirl
    aha, értem. :)
  • Harly18
    Értem :) Közelebbit nem tudok, csak egy interneten megismert emberkének próbáltam segiteni, mert nagyon kellett neki a pénz, aztán gondoltam valaki rábukkan itt és beleszeret :)
  • Hondagirl
    hát úgy értettem,hogy amúgy sincs rá sajna. az a sajna hogy nincs ennyim.

gratula, hogy megvették. merre felé vitték? mintha ma látam volna egy ugyanilyet:)
  • Harly18
    Már megvették :) :D De ahhoz képest, hogy nem szereted az autómatákat sajnálod, hogy nincs rá pénzed? :)
  • Hondagirl
    szép állapotúnak látszik amúgy. még mindig megvan? lehet azért nem veszik, mert automata. kár érte:) sajna nincs rá pénzem:)
  • Harly18
    Végülis igazad van :) Csak már azt hittem érdekelne a verda, ha nem lenne autómata... :(
  • Hondagirl
    szerintem a vezetés örömét veszi el. uncsi sztem váltás nékül. :D (de ez az én véleményem)
  • Harly18
    Nem vagy oda az autómata váltóért? :(
  • Hondagirl
    kár hogy autómata, és hogy 1,6 :(
    de jó lenne:)
  • Harly18
    Nem kellene valakinek egy VW Passat (1979)? Sürgősen eladó!

További infók.....
  • gplay
    Speciel a példád már 9 éves nem 5 és nem is 6.
  • Harly18
    Közben már megtaláltam a választ a kérdésemre....... :)