Egyre több informatikust fenyeget a kiégés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
2010: Elfogadnak egy törvényt, hogy gép elõtt csak az dolgozhat, akinek van róla papírja, hogy elvégzett egy ahhoz a munkához való képzést. De akkor is csak az adott programot tudja elindítani.
2014: Csak azoknak lehet számítógépet és alkatrészeket vásárolni, akiknek létezik ilyen képzésük (pl. hardver ismeretek OKJ-s, esetleg számítógép kezelõ, de ezt még nem szavazták meg egyöntetûen).
2015: Csak saját biometrikus igazolványunkkal lehet egy gépet bekapcsolni, de csak akkor, ha van rá megfelelõ végzésünk, ami tárolva van persze a kártyán.
2015: Még ugyanebben az évben leleplezõdik egy hamisító "társulat", akik EU-s igazolványokat töltöttek fel megfelelõ euróért megfelelõ képzésekkel.
2027: Kifejlesztik az agyba beépülõ számítógépet, ezzel egyidõben a biometrikus kártyát kivonják a forgalomból.
2027: A Microsoft új operációs rendszert dolgoz ki ennek a mûködtetéséhez, ám az elsõ béta változatok komoly agyleépülést mutatnak, és az alapmûveletek elvégzése is egy helyben állást eredményez, mivel a test többi része a számolás ideje alatt le van "terhelve".
2031: Az MS tönkremegy az emberjogi perek miatt, más pedig nem vállalja a kockázatot a veszélyes op. rendszer létrehozásához.
2032: Az emberiség "üres fejjel" nekilát, hogy elõkeresse a rég elveszett dokumentumokat, hogy újra megpróbáljon önálló számítógépet alkotni.
2037: Több évnyi keresés után megtalálnak egy épületet, ami romokban áll, és találnak benne rengeteg feljegyzést, amibõl elkezdhetik a számítógépeket elkészíteni. Ennek a projektnek a neve (a feljegyzések fejlécén talált név alapján): NEUMANN...
Bocsi, hogy hosszúra sikerült, de még így is vissza kellett fognom magam. <#banplz>#banplz>
A lehetõ legjobb tanács. Ha többet dolgozol, akkor többet terhelnek rád, minél jobban csinálod, annál több munkád lesz. Aztán ha egyszer visszaveszel a tempóból, és mások sebességére lassítasz, akkor meg azt mondják, hogy már nem dolgozol jól, és ez rövid távon megbosszulja magát.
Ritka, de szerencsére van pár olyan hely (Én is egy ilyet fogtam ki), ahol a vezetõk azokból lettek, akik régebben a munkámat csinálták. Ezáltal tudják, hogy mire számíthatnak, és nem vállalnak, szinte lehetetlen határidõket.
Ui.: Egy jó tanács a végére:
- Soha ne mutasd meg, hogy mekkora sebességre vagy képes, mivel egy idõ után azt fogják elvárni, hogy csak azon "üzemelj"!
Ui.: Ezt kihasználva már sok hétvégét nyertem. Azt állítottam, hogy mindkét nap alatt sok-sok órát dolgoztam a gép elõtt, ám valójában pár óra alatt megvoltam vele, és fizették duplán a komplett hétvégémet!!!
Sztem pont ez a két ember, aki nagy általánosságban semmit sem tud a vállalatról, és mégis mindenbe bele akar pofázni (nem egyszer meséltem, hogy volt sokszor haver cégvezetõkkel megbeszélés, átjutás ezen a két semmirekellõ-fontoskodó állatfajtán egy külön poén volt)
Amit a továbbiakban írsz részben igaz. Igen, nekik is voltak határidõik, igen, õk is pénzért csinálták amit csináltak, DE! mesternek szólították õket, megkapták a kellõ tiszteletet, és max "apró" módosításokat kértek a megrendelõk tõlük, nem pedig az egész teljes újrakészítését (5 percenként váltogatva, hogy a háttérben angyalok repkedjenek, vagy egy folyó fûzfákkal) ...
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
"A megoldás a szakemberek szerint a jó kollegiális kapcsolat" - mindenki próbálja védeni a s.ggét, meg másra áttolni a felelõsséget.
"a gyakori rövid pihenõidõk beiktatása a munkarendbe" - lol.
"és a sok pihenés lehet" - max 6 láb mélyen a föld alatt.
"Nem árt az sem, ha a beosztott megbeszélheti gondjait a fõnökével" - persze, pont annak a felfelé nyaló, lefelé taposó yuppie köcsögnek fogom elmondani mi a bajom. Tuti hogy kihasználná, és érzelmeimre próbálna hatni, ezt tanulják manager képzõn.
"ha érzik hogy figyelnek rá" - 1984
"fontos ember akire számítanak." - azt a fizetési papíron közöljék.
1. számítógépnél Te és mások idegeivel "játszol"
2. autónál Te és mások életeivel!
Sztem felváltva jó, egyszer a testi, egyszer a szellemi levezetés.
Ami a testit illeti ott is azok a jobb sportok, ahol ütni lehet (mivel az infós jámbor ember :), ezért nem karate, hanem pölö tenisz)
A napi 30 perc max úgy mûködne, mint japánban, ahol egész cég ki, és ott kötelezõ torna (az igazgató vezetésével!).
Illetve mégegy: volt, hogy pingpong asztal volt az iroda közepén, és amikor valakiknek éppen k-rvára elege volt, akkor játszottak egy meccset (a hardcore õrülteknek volt darts is :p)
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Amit mondasz írók-költõk stb. szerintem hajszálpontosan így történik. Douglas Adams-et is bezárták egy szobába a határidõk lejártával, hogy írjon már, mert leadás van. Munkácsy is nagyrészt burzsoá emberkéknek festett szalonjába a falra képet, nem pedig amit õ maga szeretett volna. (Leginkább az élete második felében) Udvari zeneszerzõk is nagyjából a császár vagy épp akárki aktuális mufti partijára alkottak. Az színpadi írók határidejérõl és munkájáról egyébként szerintem egy jó novella Rejtõ apótól az Ezenegy éjszaka. Csak legfeljebb más retorziók voltak határidõcsúszáskor.
Én kötelezõvé tenném a napi 1x 30 perces sportot minden infós melósnak.
A számítógép elõtt a hosszú évek alatt csak elsorvadni lehet.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Sok idióta manager nem érti, hogy mi az eszünkkel dolgozunk (hogy is érthetné, van neki ?), és kreatívnak kell lennünk napi >8 órában.
Ez kb olyan, mintha egy költõt/festõt/zeneszerzõt ültetnének le, hogy akkor most napi nyolc órában csak ezt csinálod (nem pihen), és még egypár manager is ott lihegne a nyakába, hogy ez a strófa/képrészlet nem jó, õ nem így képzelte és javítsa (az egész módosítása nélkül)
És mi van, ha éppen nem jön az ihlet (a hogyan tovább)? Akárcsak más mûvészeknél, itt kezdõdik a kiégés ...
Mellesleg éppen mi infósok tudjuk legjobban levezetni a feszültséget:
- kis fesz: RTS
- NAGY fesz: FPS (az igazán öldöklõs agyatlan fajtából pl: Serious Sam 1-1,5-2)
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Szoftverfejlesztõknél az a gond, hogy a fejlesztések vezetõi nem értenek általában semmihez sem a vezetésen kívül. Erre azt mondják hogy ez nem baj, mert managerkém tudjon managelni, aztán a niggerek meg majd dolgoznak. Viszont ígérgetni meg tudnak, a határidõt persze nem tolják ki.
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
Egyedüli némi régi feeling a helpdesk-es meló - most is azt csinálom - de azt meg kb. a takarító szintjén ismerik el.<#falbav>#falbav>
Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.
Egyébként a fáradtság és a cinizmus ismerõs jelenségek :)
De én még szeretem csinálni!
a láma usereknek nem az a dolguk, hogy mindent tudjanak a számítógéprõl. Ha így lenne, nem kéne informatikus. Õ user, azaz használja a gépet. Ha meg gondja van, akkor a "szakemberhez" fordul. Vagy szerinted ez így rossz? Próbálja meg maga megoldani? Vágja tönkre a mittudumén mit?
Az állatok nem hazudnak. Én sem, mégsem vagyok....
\"Az igazi nagyság mértéke az, hogy mekkora szabadságot adsz másoknak, nem pedig az, hogy menyire tudsz másokat arra kényszeríteni , amit te akarsz.\" /Larry Wall/
Mágneskép amibõl csak akarod! http://egyedihuto.atw.hu
Az emberek azt mondják rám túl naív vagyok... És én hiszek nekik!