2007-re csúszik a Windows Vista

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

" ha scriptekkel sok kepet akkor Gimp"

nem tudod a photoshoppot scriptelni? Pedig jóval profibb automationje van mint a gimpnek, nemcsak hogy scriptelheted de tök másik programból is vezérelheted. Persze ehhez érteni kéne hozzá.

"Egy csoppet profibb"

A gimp? LOL <#vigyor2>

"Szerinted hany percet bir, Interneten alap installban (Virusirto/tuzfal nelkul) egy XPSP1"

Alap installban még az sp1 nélküliben is van beépített tûzfal, ami ráadásul defaultból be van kapcsolva minden dial up alapú kapcsolatban. Tehát, ha tényleg default installt raksz fel a netre, akkor gyakorlatilag végtelen ideig ott is marad, ugyanis egyetlen ismert féreg sincs, ami át tudna hatolni a beépített tûzfalon. (még az 4 évvel ezelõttin se)

"En a Linuxomat nem root kent hasznalom, csak ha valami olyan dolgot akarok csinalni, akkor lepek at."

Én pedig xp-ben is igy dolgozok. Sõt még 2003 serveren is. Hogy neked ez nem megy, az nem a rendszer hibája.

"mert ugyanis vannak Unix-os virusok de nem tudnak terjedni😉"

Ezzel ellentétben pár éve a slapper féreg linuxos szerverek tízezreit nyomta fel pár nap alatt... <#vigyor2>

A photoshop ha jól emlékszem már a hatos verziótól tudja az actionoket, amivel csoportosan méretezi, alakítja, feliratozza a képeket, csak érteni kell hozzá.

Mondjon valaki három olyan dolgot, de elég egy is, ami világban sikeres lett, úgy, hogy több ezren fejlesztenek, majd piacra dobják ingyenesen!?
Mindennek a pénz a mozgatórugója, teljesen mindegy milyen szar-ról is van szó. Ami pénzbe kerül az sikeres ’lehet’, megfelelõ prezentálás mellett.
Ami ingyenes az soha.
Ez persze az olyan árucikkre értendõ ahol a konkurencia egy nagyon nagy cég, és tele van pénzzel.
Lásd hat éve van napelemes autó, még sem kapok levegõt, ha az utcára megyek. Miért is?
Mindenki jön, hogy free meg jobb, mégsem használja senki. Miért nem használja?
Mindenki jön, multicégek meg kiviszik a pénzt, mégis mindenki a Tkóban vásárol. Miért is?
Azért mert ezek baromi gazdag cégek ám, és mehetsz te oda Pistikéhez, hogy ’hát gyerek vegyed meg az enyémet, hát ingyen adom nesze, jobb is szebb is, há mé nem kellll!’?
Miért is nem kell?
Ilyen a gazdaság. Ez sok embernek csípi a szemét, az enyémet is, de ez van.
És ezen néhány ezer fanatikus az elmúlt pár ezer évben nem tudott változtatni, és ezután sem fog tudni…

Vazze tõletek elmentek már megint. Ekkora fax vitát csinálni egy kiba. vista megjelenési dátumból. Ráadásul pont azok, akik elvben magasról xarnak rá. Ez tényleg komolytalan.

Csak tömören reagálnék két itt elhangzott felvetésre: 1. Tökmind1 mikor jelenik meg a vista, én bukáást jósolok. De a gartner is. (aztán persze visszavonták).De errõl nem érvelek, és nem nyitok vitát, mert baromira nem érint. És bevallom emiatt nem is mélyedtem el a részletekben.
Második: jogos. Akik eddig fikázták a Vista graf felületeté, valóban elkezdték verni a mellüket az XGL-en. Most tú azon, hogy az XGL (pláne ha kiforrja magát) magasan a vista fölé emeli a lécet (grafikai) de biztos vagyok benne, hogy akik ezt elkezdték hülyére reklámozni nem használták legalább pár napot egyhuzamban. Mert ha megtették volna tudnák, hogy egyik sem ér egy kalap xart sem. Ugyanis kiba. idegesítõ tud lenni. Egyenlõre ez a 3D-s desktop téma ergonómiailag nagyon kénnyelmetlen tud lenni. Bár meg lehet szokni, de sokszor tényleg idegesÍtõ. Fõleg ha az összes képernyõd tele van ablakokkal. Zavaródd lesz a felét átlátszóan használni, hogy lásd mi van mögötte, mint simán lecsukni. Szal akár win, akár linux ez parasztvakítás. A tömegeknek jó reklám célra. Másra nem.

És még valami. Akármelyik oldal is tolja a saját OS-ét, sosem beszélhetünk "térítésrõl". Reklámról viszont annál inkább. A wint is reklámozzák, a linuxot ezértm ár ne fikázzuk le! a jó bornak is kell a cégér.😊

De még 1x. Ekkora vitát ilyen idétlen cikk kapcsán tényleg csak agyhalottak tudnak összehozni 😄DD
z5oTtu
"amikor egyetlen Windows XP alapú rendszeren többen használják a Firefoxot, bárki megnézheti a többiek által lementett jelszavakat"

probald meg valami mas oprendszeren! Nem fog menni, hacsak nem admin vagy. Windoz alatt alapbol mindentlat mindenki. No biztonsag. Gratula
z5oTtu
"mac-en a unix szóba sem kerül."
Ugye-ugye. Hogy te mennyire nagyon ismered a Mac-ek szoftveres felepiteset <#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>

Szivjal csak tovabb az M$ csilivilli csodaival!
Szakítás a Firefox miattEnnyit a FF "biztonságról"😄

z5oTtu
" De ezt csak az érti aki dolgozott már mindkettõvel."
en mar dolgoztam mindkettovel. de nem ertem. Ha gyorsan akarok csinalni valamit akkor PhotoShop, ha scriptekkel sok kepet akkor Gimp. Egy csoppet profibb, de a kezelo felulete tenyleg baromi kenyelmetlen.

"Ez igaz, majd 10 évvel a windows után a linuxba be is belekoppintották az acl kezelést"
megis ugy terjednek a Windozos virusok mint allat. Szerinted hany percet bir, Interneten alap installban (Virusirto/tuzfal nelkul) egy XPSP1(nem 10 eves hanem mondjuk csak 3)? Hiaba acl, attol meg nem lesz biztonsagos. En a Linuxomat nem root kent hasznalom, csak ha valami olyan dolgot akarok csinalni, akkor lepek at. Igyhat nem nagyon lesz virusos. (mert ugyanis vannak Unix-os virusok de nem tudnak terjedni😉
Nem tudom ,valahogy szánalmasnak találom ahogy véded az m$-t ,de magánügyed használjad ha jólesik.
"Mennyibe is kerül a VS 2005?"

Na századszorra is visszatértünk a szokásos konklúzióra, ha a szakmai érvek elfogytak a linux és az open source mögül, akkor jön a "de olcsóbb". Megvenni tényleg az. Használni már nem biztos... De te használj csak linuxot és psion számológépet. <#vigyor2>

"nem hinnem hogy premiere-el vagnanak filmet valamelyik nagy studioban."

Nem is az a célterülete... Premiere-t leginkább a reklámokban láthatsz, ahol különleges effektek tömkelégével találkozol és nem sima film vágásnál.

"Amugy is ilyen helyeken Unix alapu gepeken megy minden. "

grafikusoknál? Nem, ott photoshop megy, winen és mac-en a unix szóba sem kerül.
Hangfeldolgozással is hasonló a helyzet ott is inkább a win-t használják.

"Peldaul melyikeket?"

pl a photoshop-ot.

"A Vindozt hasznalja mindenki csak irodaban meg otthon jatszani"

Bár ez mondjuk kiteszi a teljes géppark mondjuk 90%-át, de mint az már korábban kiderült a legkülönfélébb munkákra is használnak win-t...

"Linuxon is lehet használni Extended ACL-t az összes támogatott filerendszerre (ext2,reiserfs,xfs,jfs), azonos képességekkel"

Ez igaz, majd 10 évvel a windows után a linuxba be is belekoppintották az acl kezelést <#taps>

" "hittérítõ" kamuvideóid legfeljebb az óvodában számíthatnak érdeklõdésre, ott is csak azért mert még nem tanultak meg olvasni"

Már megint a sok szakmai érved... <#vigyor2>
Nyugodtan csinálj te is videókat, ez egy olyan téma volt amit bárki bármikor reprodukálhat a saját gépén, nincs szükség az én configomra, hogy hasonló eredmények jöjjenek ki. Más rendszeren is ugyanúgy többször annyi memóriát fog zabálni az openoffice mint a ms office ugyanúgy lassabb lesz, ezt értelmes emberek videók nélkül is tudják tapasztalatból, csak multkor egy linux vitéz a fröcsögött a levegõbe szokásához híven, hogy az oo mennyivel fejletebb én csak összedobtam pár videót megcáfolására. Aki nem hisz a saját szemének, csinálja meg a saját gépén, nekem nincs idõm errõl cikket irni...

"A wine már a neve alapján sem emulátor, Wine Is Not an Emulator"

Hogy a készitõi minek nevezik az édesmindegy, lényeg, hogy egyik rendszert api hivásait fordítja egy másik rendszerére ami idõbe kerül. Ráadásul nem is az eredeti api-kat használja, hanem egy általuk, saját bevallásuk szeirnt is erõsen hiányos újraimplementálását ezért is nem mûködik oly sok program vele, ami meg elindul az gyakran elszáll. A többi csak a szokásos bs tõled...

"A Sony Columbia pictures sikeresen használja mozifilmek utómunkálataihoz. "

Igy van, az a gimp-nek a filmekhez igazított változata. És? Mi köze a photoshophoz? Semmi, azt másra használják. Egy grafikus ismerõsöm mondta egyszer a gimppel kapcsolatban, hogy a photoshopnak csak a kezelõi felületében van annyi munka, mint az egész gimp-ben összesen... De ezt csak az érti aki dolgozott már mindkettõvel.

"De bizonyára te ismersz a hollywoodi moziiparban foglalkoztatott grafikus szakembereknél sokkal "komolyabb" grafikusokat is"

Mivel hollywood a filmbõl él és nem a kiadványokból, fényképekbõl, igy ez nem lesz nehéz... De remekül összefoglaltad, linuxon emulátorral próbálják az olyan professzionális szoftvereket elérni, amit csak winre írtak meg. A lámerek meg gimp-pel bohóckodnak. Szarügy... <#vigyor2>

Valahogy azt nehéz az itteni emberek fejébe beleverni hogy a számitógép használok 90%a (nem nem kapsz róla kimutatást hiába is kéred) nem rendszergazda, kb. életében 2 számitógépe volt még csak az sem egyidõben és fogalma sincs az informatikáról.
Egyébként örülök neki hogy be tudod állitani, azóta már én is, de elég sokat szenvedtem vele elöször (vmikor 4 éve) amikor erre szükségem volt.

A gond csak az hogy kis pista nem fog egy több számitógéphálozatot felügyelõ szakembert hivni vagyonokért hogy ugyanmár állitsa be neki a jogosultságot hogy a családban mindenki tudja használi a gépet de eltérõ jogokkal.A helyzet inkább az lesz hogy megprobálja megcsinálni, aztán nem fog menni neki, igy hát tojik rá nagy ivben, mindenki rendszergazdaként fog bejelentkezni az öcsikétõl kezdve az anyukáig. Aztán ha vki bekap egy virust lehet nézni meg rendszert ujratelepiteni meg keresgélni a mentett adatokat.Elhiheted nekem ez igy megy, ha nem hiszed olvasgass segitségkérõ forumokat.

És megint itt vok az alapgondolatnál hogy amit irtál hogy xp alatt ilyen acl van linux alatt meg emilyen, ez etc... csak neked számit, nekem, meg azoknak akik kicsit (sokkal) jobban értenek a géphez mint a mezei user.Nekik édesmindegy.És õk határozzák meg a piacot. Ennyi.

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

z5oTtu
ReiserFS az nagyon komoly cucc.
kivancsi vagyok a Winfs-re. Tenyleg lesz egyaltalan, vagy bootcd-vel siman hozzafer majd akarki az adatokhoz a winyokon? Mert NTFS,FAT -hoz simman hozzaferni.
Linuxon is lehet használni Extended ACL-t az összes támogatott filerendszerre (ext2,reiserfs,xfs,jfs), azonos képességekkel.
Képzeld, én be tudom állítani a jogosultsági rendszert, és semmi gond nincs vele. Nem csak a saját gépeimen, hanem az általam felügyelt rendszereken is. A linux rwx-ét a fejlett ACL-hez hasonlítani, úgy, hogy az utóbbit szarozod le, hát... Nem kis szakértelemre utal, gratulálok!😊)))))

Jah, és legális XP-m van. Nem is egy. (Tudod, több gép...)

"Az, hogy linuxon utána emulálsz (több-kevesebb sikerrel) egy másik környezetet"
Megint szövegértési problémáid vannak.
A wine már a neve alapján sem emulátor, Wine Is Not an Emulator. Ezek kezdõbetûibõl áll össze a wine szó. Rekurzív szó mint a Gnu, Hurd, Emacs stb.
Ebbõl következõen, nem tapasztalható az emulátoroknál tapasztalható jelentõs sebességcsökkenés wine haszálatakor.

"Bár aki a gimpet komolyan gondolja grafikusoknak"
Már megint nem tudsz olvasni. A Gimp kódján alapuló Cinepaintról volt szó. Nos az egy másik program... A Sony Columbia pictures sikeresen használja mozifilmek utómunkálataihoz. A Crossover Wine Photoshopot pedig Pixar, Dreamworks stb. használják. De bizonyára te ismersz a hollywoodi moziiparban foglalkoztatott grafikus szakembereknél sokkal "komolyabb" grafikusokat is LOL 😄 😄
Azok szerint akik már használtak linuxot életük során.Pl az xp jogosultsági rendszere egy kalap kakaó a linuxéhoz képest.Tudom probáltam, probáld ki te is hogy xp alatt több felhasználót csinálsz, de ne legyenek rendszergazdák és hagyd hagy használják a gépet.Nem sok nyugtod lesz, mert gyakorlatilag xp alatt vagy full jogod van (admin) vagy szinte semmi, ez esetben viszont még a legapróbb dolgokat sem fogja tudni telepiteni futtatni.(illetve rohadt macerás kézzel minden szir sz@rra beállitani a jogokat hogy menjen minden)

Na de ez mindegy, mert ez nyilvánvalóan csak annak szempont aki ért a géphez,a több millió usernek, aki gyakorlatilag azt sem tudja mi az a rendszergazdai jogosultság, egyáltalán a fogalommal sincs tisztában, és csak egyedüliként használja a gépet (win alatt rendszergazdaként bejelentkezve) annak ez az egész mitsem számit.
Épp ezért mondtam azt hogy ez az egész vita meddõ
mert amit itt az egyik elõnyének/hátrányának felhoznak az forumozók az gyakorlatilag csak a szakembereknek szempont,a mezei user akikbõl több millió van, nekik ez édesmindegy.

Egyébként pl mindkét oprendszer be lehet egész jól állitani hogy jól müködjön ha vki ért hozzá.Innentõl kezdve már csak ártényezõ lehet a szempont,de tegye fel a kezét akinek legális xpje van... És épp ezért nem terjed a free os, mert az emberek többsége a winért sem fizet egy garast sem.

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

z5oTtu
"Egy VS 2005 Team Services-hez képest? Hát inkább vicces kategória..."

Mennyibe is kerül a VS 2005? vicces ara van. En hasznaltam VS-t, nekem kenyelmesebb az Eclipse (ingyenesebb). Nem talaltam benne hianyossagokat, sot rugalmasabb.

"premiere és jópár professzionális"
nem hinnem hogy premiere-el vagnanak filmet valamelyik nagy studioban. Amugy is ilyen helyeken Unix alapu gepeken megy minden. Tudod teljesitmeny, stabilitas, megbizhatosag, stb. (Rendereles kozben nem hiszem hogy ketyeg a virusirto a hatterben 😊

" mac-re is csak portolják,"
Peldaul melyikeket? a Shake-et biztos nem, meg maYa-t sem.

A Vindozt hasznalja mindenki csak irodaban meg otthon jatszani. Arra valo, masra CSAK alkalmas.

"5 évig nem volt új win kiadás és a linux még ingyen se kellett ez idõ alatt az embereknek"

Azert adnak el Win-bol annyit, mert van reklamja, nem azert mert jo. A Unix alapu rendszerekrol meg szinte nem is tudnak az emberek. De nem is kell hogy tudjanak, mert az atlagembernek (nincsenek mas tapasztalataik) ugyis jo a Win.

"mysql-mssql összehasonlítást"
erre mondjuk en is kivancsi lennek. De en az Oracle-t is oda tennem harmadiknak. Ugyanazon a hardveren nem tudom mi lenne a vege.

ubuntu: nagyon kiraly kis kepek. Megy rajtuk Debian, meg minden ami kell. Es elfer a farzsebemben. Szervalok egyet 😊
A "hittérítõ" kamuvideóid legfeljebb az óvodában számíthatnak érdeklõdésre, ott is csak azért mert még nem tanultak meg olvasni. 😄
Az internetes szokásjog szerint a review, test, comparison elemzõ cikkek videok helyett a következõket közlik:

-tesztrendszerek hardverének pontos konfigurációja
-tesztek alatt használt OS, szoftverkörnyezet
-tesztprogramok pontos beállításai, paraméterei
-tesztekhez használt adatfileok, amelyek természetesen letölthetõek, így mindenki ellenõrizheti saját rendszerén is az eredményeket

Ezek után már nincs szükség videokra, bõven elégséges az eredmények számszerû közlése, esetleg grafikonos reprezentációja.
A hitelesség legfõbb ismérve -ahogy a természettudományokban is- a teszt, kísérlet megismételhetõsége. Természetesen a kapott eredményeknek hibahatáron belül egyezniük kell.
"a linux sokkal de sokkal biztonságosabb, jobban konfigurálható stb mint a win"

Tény? Ki szerint?

Soha nem értem meg mire fel jó ez a nagy vitatkozás, ez az állandó free vs ms vita.
Ne legyetek már olyanok mint a pártok a választási kampányban.Ott sem az alapján választ az ember hogy kis pista alatt 50%al nõttek a gázárak, nagy pista alatt meg csak 30al... Ez senkit sem érdekel,mint ahogy az sem hogy x program itt jobban fut ott meg nem annyira....

Elöször is azt mindenkinek el kell ismerni hogy jelenleg az ms a piacvezetõ cég, és az összes többi gangoskodása csak kb olyan mint amikor a kisegér meg az elefánt megy a hidon és megszólal az egér hogy "ugye milyen hangosan dübörgünk mi?".
Másrészrõl azt is el kell ismerni hogy a többi terméknek és megvan a létjogosultsága, és hogy pl a linux sokkal de sokkal biztonságosabb, jobban konfigurálható stb mint a win. Ez is tény.

Aztán ennyi. Hacsak vki nem bolti eladó és az ügyfeleit akarja meggyõzni hogy melyiket terméket vegye meg, az összes többi itt felhozott érv felelsleges.Sztem senki nem akar ezen a forumon semmit sem venni <#nemtudom>

"Ez így nem felel meg a valóságnak."

Már, hogy ne felelne meg... Az, hogy linuxon utána emulálsz (több-kevesebb sikerrel) egy másik környezetet ahol viszont ezek a programok mindig is elérhetõek voltak natívan az már egy egészen másik téma. Vagy, ha ezt elfogadjuk, akkor winen is fut bármi ami linuxon vagy mac-en...

"Természetesen egy natív Photoshop elegánsabb lenne, de ez nem zavar egy grafikust a munkában."

A sebesség csökkenés és a gyakori elszállások, pedig valószinûleg zavarja õket... Bár aki a gimpet komolyan gondolja grafikusoknak attól elhiszem, hogy ezek az "apróságok" nem érdeklik, de maradjunk annyiban, hogy ha komoly grafikáról van szó, akkor a linux az utolsó ami szóbajön... (bár a gimp-et évekkel korábban is sokan megpróbálták a photoshop megfelelõjének beállitani linuxon, a grafikusok meg csak röhögtek)

"Tényleg? Pedig mintha photoshop, premiere és jópár professzionális grafikai program sem lenne linuxon csak winen és mac-en."
Ez így nem felel meg a valóságnak. A Crossover wine segítségével ugyanis tökéletesen mûködik a Photoshop Linux/x86-on.
Mondhatja valaki: wine, az csak félmegoldás. Természetesen egy natív Photoshop elegánsabb lenne, de ez nem zavar egy grafikust a munkában. Mellesleg a windowsos quicktime is leemulálja a fél osxet, mert nem portotlák rendesen. De ettõl még nyugodtan lehet használni windowson.
A Crossover wine Photoshop supportjának fejlesztését egyébként a Pixar stúdió, Disney és a DreamWorks közösen finanszírozta. Ugyanis használják a wine photoshopot a Linux alapú renderfarmjaikon utómunkálatokhoz.
Más hollywoodi stúdiók, mint a Columbia Sony Pictures Imageworks Cinepaintot használnak wine photoshop helyett. Ez natív open-source linux alkalmazás, és a sony fejlesztette a gimp kódjára alapozva.
"In other words, Linux has evolved as much in just two years as Microsoft has tried, and failed, to evolve Windows from XP to Vista over what looks to be more than four years, now, of active development."

Ez a mondat sokat elárul az egész hittérítõ rizsáról... Egyrészt sokan egy win2000 tudásához se szívesen hasonlitanának egy mai linuxot (lásd pl központositott menedzsmentet, hardvertámogatást stb-stb) nemhogy egy vistához, másrészt a 4 év az valójában 2, mivel kb. akkor újrakezdték az egész fejlesztést. Az meg, hogy bár 2 évig nem volt érdemi fejlesztés és gyakorlatilag 5 évig nem volt új win kiadás és a linux még ingyen se kellett ez idõ alatt az embereknek az mutatja meg igazán, hogy mekkora egy hittérítõ rizsát láthattunk lejjebb. Szép-szép, csak a tények mást mutatnak. <#nyes>

Az open source hatékonyságáról pedig javaslom a multkori kis videókat open office témában... (de, a cikkre reagálva lehet, hogy kéne csinálni egy mysql-mssql összehasonlítást is, az lesz csak igazán vicces <#vigyor2>)

"Eclipse az nem komoly ugye?"

Egy VS 2005 Team Services-hez képest? Hát inkább vicces kategória... <#vigyor2>

"Mondjuk atportoltak ezeket a progikat Winre is."

Ez itt a lényeg, sikerült olyonak felsoroljál, amik MINDKÉT rendszeren használnak.

"Nem csak filmes temaban hanem nyomdaban sem az M$ a nyero. Ezek tenyek."

Tényleg? Pedig mintha photoshop, premiere és jópár professzionális grafikai program sem lenne linuxon csak winen és mac-en. (ráadásul már egy ideje ezeket winen fejlesztik és mac-re is csak portolják, az eladások pedig sok-sok éve winen 10x akkorák mint mac-re)
Szóval ezt a témát se kéne nagyon erõltetni...

"Vagy szerinted kenyelmes virtualis billentyuzetet nyomkodni a kijelzon?"

Én nem gépelek útközben. Útközben egy full extrás pda többet nyújt, ha meg gépelnem kell, akkor elõveszem a notebook-ot és a teljesértékû bill-en gépelek vakon nem egy miniatûr játékon bohóckodok. De ennek már semmi köze a topichoz.

mellékelve egy jó cikk,olvasgassátok

late vista
"2007-re csúszik a Windows Vista" itt a pont . Mit kell ezen ennyit vitázni ? Ennyit tud az m$ , egy halom pénzük van mégis komolytalanok.
A Zaurusokat ismered, azoknak is van billentyûzetük és szintén nagyszerû kéziszámítógépek:
http://conics.net/shp/pda/zaurus-sl-c700/
z5oTtu
"Pedig jobb, ha rájössz, hogy a legkomolyabb fejlesztõi környezetek csak winen léteznek"
Ezt elirtad ugye? Eclipse az nem komoly ugye?

"ahogy a legtöbb profi felhasználású program is"
Maya-t ismered?(SGI) Erdemes megnezni a referenciaikat. Az utobbi idok latvanyos filmjeiben volt szerepe. Vagy a Shake - et ?(APPLE) Szinten filmes tema. Mondjuk atportoltak ezeket a progikat Winre is. Csak a "profi" jelzo nem stimmel abban amit irtal. Nem csak filmes temaban hanem nyomdaban sem az M$ a nyero. Ezek tenyek.
Ugy velem a filmes, reklamos temaban eleg nagy penz van nemde?

tényleg kellemesebb egy szines PDA, mint egy PsionS5. De a lenyeg nem ott van, hanem hogy en szinte ugyanugy tudok rajta melozni, mintha a PC-m elott ulnek. Ugyan az az Oprendszer. Meg a verzioja sem kulonbozik(ez az M$-nel nem igy van). Es minden fut rajta ami kell. Amugy lehet tenni mas PDA-ra is debian-t, de billentyuzete miatt akkor is hasznalhatobb a Psion. Eletem legjobb vetele volt (25 rongy). Vagy szerinted kenyelmes virtualis billentyuzetet nyomkodni a kijelzon? (P900 asom van, es eleg kenyelmetlen az iras a Psionhoz kepest.)

"anyagiakkal nem törõdve, kizárólag ideológiákból inkább mással szívsz az megint nem egy szakmai vita tárgya..."
az teny hogy nem anyagi okai vannak hogy a windozzal mindig szivtam. Az M$ okozott eddig legtobb bosszusagot IT-s palyafutasaom alatt, meg azok akik eroltettek az M$ cuccait.
"PDA-d on fut Apache/PHP/Perl kombinacio?"

ha akarom még win95 is fut rajta, de tényleg van rajta webserver, remote desktop, excel, word, powerpoint, böngészõ, wifi és bluetooth analizáló, navigációs rendszer, szinte minden.

"Tudom par PDA-n fut, de billentyuzet azert megiscsak jobb a Psion-on."

Én a kristálytiszta VGA lcd-t, wifi+bt stb funkciókat többre tartom.

"sokat vonatozom, es ugye megerted miert nem cipelek magammal egy nagy gepet. PSP -men szoktam filmezni neha, de fura arcok azt is kinezik a kezembol."

OK, de ezt ugye nem gondolod komolyan szakmai válasznak? Egy psion igen nagyon messzi van egy VGA kijelzõs, full extrás wines pda-tól tudásban.

"na ne hujjits! wines? 😊 Penzbe is kerul a Win. Nem kell."

Pedig jobb, ha rájössz, hogy a legkomolyabb fejlesztõi környezetek csak winen léteznek, ahogy a legtöbb profi felhasználású program is. Hogy aztán te az anyagiakkal nem törõdve, kizárólag ideológiákból inkább mással szívsz az megint nem egy szakmai vita tárgya...

"Egyébként Te is tudhatod,hogy a Symbiannal közel sincs olyan könnyû helyzetben az MS mint a Palmmal!"

Ugyanezt mondták a palmra is a pda-knál aztán eltûntek a süllyesztõben. De nem fogok leállni találgatni ezügyben, leirtam mi történt a pda-k piacán mikor belépett a ms és pár év múlva meglátjuk mi lesz a smartphone-ok piacán, ahová több év késéssel lépett...

"Az eddigi tapasztalatok sem igazolták az MS térnyerését a mobil piacon !!!"

Biztos igy van, bár 2 éve egyetlen év alatt 14%-ot vettek el a symbiantól. Az igazolásra meg térjünk vissza pár év múlva.

"Lehet,hogy te nem örülsz ezeknek a dolgoknak de szerintem kifejezetten jót tesz a világnak a téma úgy ahogy van !"

Engem nem különösebben érint a smartphone-ok piaca, mert én a külön pda-ra és kisméretû telefonra esküszöm, de ha elolvasol pár fejlesztõi véleményt, akik fejlesztettek már windows mobilera (visual studio.net-ben) és symbianra is, akkor megérted miért is zajlott le, ami, anno a pda-k piacán a windows.ce-vel és miért is jelennek meg a legkomolyabb szoftverek ma már csak wines pda-kra...

z5oTtu
""Amugy tudod mire jo a DHCP-sniffer?""
"Egy csúnyán lebutitott általános sniffer"

Pontosan. Az alap DHCP csomagban van.
Ez csak kukacoskodas volt, sorry. Egy multkori kukacoskodasod miatt.

"Ja, hogy akkor a 0-s ip-t is 10mp alatt megoldottad volna akár egy snifferrel?"
Amugy tenyleg nem vagom, hogy erted ezt.

PDA-d on fut Apache/PHP/Perl kombinacio? Tudom par PDA-n fut, de billentyuzet azert megiscsak jobb a Psion-on.

"Ha arra használnám valószinûleg komolyabb debuggereket és kényelmesebb kezelést lehetne elérni a 15"-os lcd-n"

sokat vonatozom, es ugye megerted miert nem cipelek magammal egy nagy gepet. PSP -men szoktam filmezni neha, de fura arcok azt is kinezik a kezembol. A Psion-t viszont nem nezik meg, mert KB ugy nez ki mint egy nagy szamologep. Lehet kuldeni neki. Ha billentyuzettel szeretsz programozni es nem egerrel akkor biztos bejon 😉

"wines IDE-vel..."
na ne hujjits! wines? 😊 Penzbe is kerul a Win. Nem kell. (nem azert mert nincs ra penzem)

Privat ment.
Látom tisztában vagy néhány dologgal !
Egyébként Te is tudhatod,hogy a Symbiannal közel sincs olyan könnyû helyzetben az MS mint a Palmmal! A Palm -szerintem- saját maga tehet arról,hogy elszált. Ha egy cég komolyan veszi magát lásd NOkia akkor képes lesöpörni a piacról egy nagy amerikai multit lásd Motorola. Na jó a lesöpörni az túlzás! Csak az angol Symbian nem fogja hagyni magát ám!!!!!! Az eddigi tapasztalatok sem igazolták az MS térnyerését a mobil piacon !!! Lehet,hogy te nem örülsz ezeknek a dolgoknak de szerintem kifejezetten jót tesz a világnak a téma úgy ahogy van !
"De ha ez a szar Symbian ilyen fos akkor vajon miért érzi az Istened komoly konkurenciának "

Lásd a pda-k piacán a palm-ot... Mikor a ms erre a piacra lépett a palm gyakorlatilag egyeduralkodó volt, de a linux pár százalékkal már jelen volt. Ott a palm volt olyan ellenfelük mint a symbian a telefonoknál. Aztán kellett nekik 4 év és lesöpörte a win.ce mindet, a linux részesedése a felére esett vissza a palm mondjuk ötödére. A telefonok piacára több év késéssel léptek, igy ott most a symbian jelenti ugyanazt mint a palm a pda-knál. Pár év múlva meglátjuk mire jutnak, jelenleg elég szépen nõ a részesedésük.

"A Laptopod mennyit bir egy toltessel? "

Hogy jön ide a laptopom? Hasonlitsuk inkább a pda-mhoz amin a navigáció és jármûkövetõ rendszer fut, .net alatt remoteinggal...
Ha a laptopot akarod hasonlitgatni, akkor nézz körül a teljesitmény teszteknél mennyivel is gyorsabb egy 3.4-es asztali p4-nél, 2 giga rammal, 120 giga vinyóval, wifivel, bluetoothal stb. Almát almával, OK?

"Es jobban lehet rajta Perl-t PHP-t tesztelni?"

Ha arra használnám valószinûleg komolyabb debuggereket és kényelmesebb kezelést lehetne elérni a 15"-os lcd-n és egy teljesértékû wines IDE-vel... Lásd az almák esetét feljebb.

"Mindenki hasznaljon azt amit akar, de ne az M$ mondja meg mit kell!!!"

Mikor mondta meg? Jelenleg úgy állunk, hogy több mint EGYMILLIÁRD gépen fut a rendszerük és mindenki azt lesi mikor és mi lesz a folytatás...

"Amugy tudod mire jo a DHCP-sniffer?"

Egy csúnyán lebutitott általános sniffer

z5oTtu
"Ja, hogy akkor a 0-s ip-t is 10mp alatt megoldottad volna akár egy snifferrel?"
Azt hiszem nem ertem akkor mire erted. Amugy tudod mire jo a DHCP-sniffer?
Tényleg Equ !!!
Miért vigyorogtad ki a Symbiant ????????????????????????????????????????????????????? Komolyan gondolog,hogy kevesebbet tud ????????????????????
De ha ez a szar Symbian ilyen fos akkor vajon miért érzi az Istened komoly konkurenciának ??????????????????????????????????????????????????????
z5oTtu
"Huha. És ezek után még leírod, hogy dhcp forgalomhoz nem sniffer kell, hanem dhcp sniffer... Hány éves vagy? 12? 15? Ideje lenne megirni a leckét és aludni menni kamuzás helyett..."

Erre most mit irjak ? Azt hogy nem en vagyok gyerekes?

"Psion5? Az komoly..."
utazas kozben szoktam nyomatni rajta Perl,PHP-t. Miert szerinted nem alkalmas ra?
Jah egy toltessel 52 orat megy. A Laptopod mennyit bir egy toltessel? Es hany kilo? meg mennyibe volt? Es jobban lehet rajta Perl-t PHP-t tesztelni?

Na ez az egesz mar butasag, felesleges billentyuzet pufoles. Mindenki hasznaljon azt amit akar, de ne az M$ mondja meg mit kell!!!
Hé hé !
Ezaz ! MEgfogtál !
Bevallom most itt mindenkinek,hogy nem vagyok jó a hálózatokban!
Amiért felhoztam a témát az a Win újraindításáról szólt! JAh pl. újraindítás téma IE feltelepít rengeteg dolgot nem kevés idõ alatt... Kér asszem Dx-et is dupla újraindítás és több mint száz MB. Szemben a felejtõs Opera kér 4-5 MB-t és talán 1* keéé reboot (hasonlóság😮penOffice) feltéve ha nem kell Java (vagy .net :😊) )Ja amúgy mikor .net-tel jössz akkor ne felejtsd el megemlíteni a Javát !!! Persze az szar tudom ------ kb mint a DirectX vs OpenGL 😊Tudom szemétség de megjegyzem,hogy a szar Opera 4-5 MB-bõl többet tud mint az "Isten" IE!!!
"Az szerkom kiadas/bevetel aranyai meg mindig jobbak, 2PC (UHULinux,Debian) + Psion5 (debian-al)"

Psion5? Az komoly... <#vigyor2>
Nem az a lényeg, hogy mennyiszer 0 pénzt termelsz, hanem, hogy mennyi marad meg utána tisztán...

"Ebbol is latszik hogy az M$-el nem kifizetodo fejleszteni."

Te nagy szakértõje vagy ennek a témának is, de sajnos errõl az a linuxénál pár nagyságrenddel nagyobb szakember gárda még nem tud, aki elég szépen megél a ms rendszerekre fejleszésbõl. És ugye az open source fejlesztõk ezt nem nagyon mondhatják el magukról...

"De par eve csinaltam egy hardveres sniffert UTP kabelre."

Huha. És ezek után még leírod, hogy dhcp forgalomhoz nem sniffer kell, hanem dhcp sniffer... Hány éves vagy? 12? 15? Ideje lenne megirni a leckét és aludni menni kamuzás helyett... <#nyes>

""Én viszont nagyon gyakran olvasom a pcforumos topicokat, igy "merem" állitani, hogy nem volt törlés"

Mas nem is toroletett utana?"

Mi után barátom? A "nagyon gyakran olvasom" után? Szerintem nem. (és nem sima törlésrõl beszéltünk, hanem konkrétan "kényes" kérdések törlésérõl, amivel lentebb fröcsögtél) De mint mondtam, lehet, hogy tévedek és mostanában is töröltek "kényes" felvetés miatt, továbbra is erre is a bizonyitékodat, mert eddig - szokás szerint - csak a levegõbe beszéltél. Ha tévedtem cáfolj meg!

"1-2 hónapja én töröltettem itt egy jóember pár "magasröptû" hozzászólását. Ki is volt az... prezidentee vagy ki."

Mas nem is toroltetett utanad?"

Lehet, hogy töröltetett, de mivel az sg foruma kb. 100x akkora mint a pcforum és se kedvem/sem idõm nincs minden topic elolvasására, ezért nem is állitottam semmit arról, hogy itt mikor töröltek, szemben a pcforummal, ahol gyakorlatilag minden topicot olvasok. (ez csak neked az agymenésed volt, hogy a két site forma között párhuzamot vonj) Kezded már felfogni?

"Megtisztelnel vele"

Már mondtam egyet ubuntut, de a nagyon gyenge hup-os védelmi beszéded is ismerõs valahonnan. De eszemben sincs visszakeresgélni, hogy mely nickek irtak még hasonlókat, mert mint említettem, nem érdekel, hogy ki hány nicken bohóckodik...

z5oTtu
"muszáj újra bizonyitanod a hozzá nem értésedet? tudod egyáltalán mi az a sniffer? Ugyanúgy rögzíti a dhcp forgalmadat is, mint minden mást..."

<#worship>
Nem ertek hozza. De par eve csinaltam egy hardveres sniffert UTP kabelre. Meg csinaltam mar hardveres Keyloggert is, billentyuzetbe rejve. Amugy nem is sejtem mi az a sniffer. Ird le leci, mert te tudod.

u.i.:Kitol tanuljak, ha nem a nagyoktol ?
z5oTtu
<#worship> gratula. Hat en nem tizszereset termeltem meg a szoftvereimnek. Nem is tudom annyival megszorozni, hogy kijojjon 😊 Mondj egy nagy szorzoszamot 😊 jah a 0-at akarmennyivel szorzod 0 marad? Az szerkom kiadas/bevetel aranyai meg mindig jobbak, 2PC (UHULinux,Debian) + Psion5 (debian-al) 😉 Ne ertsd felre nem bantani akarlak. De ettol most jobban erzem magam. Ebbol is latszik hogy az M$-el nem kifizetodo fejleszteni.
rigidus
""Na tudod kit probalj meg hulyenek nezni..."

Huh, ezzel most durván megcáfoltál...

Nem megcafoltalak, hanem felhivtam a figyelmedet, hogy olvasd el amit lentebb irtal. Roviden osszefoglalom neked, mert szokas szerint write-onlyban irsz. Tudod, ugy mint a regi szep idokben, ott is csak az utolso 3 sorra emlekeztel, ha egy ujabb commentet kaptal, igy gyakran vissza kellett idezni a sajat iromanyaidat is.

ime:
"Én viszont nagyon gyakran olvasom a pcforumos topicokat, igy "merem" állitani, hogy nem volt törlés"

Mas nem is toroletett utana?

aztan:
1-2 hónapja én töröltettem itt egy jóember pár "magasröptû" hozzászólását. Ki is volt az... prezidentee vagy ki."

Mas nem is toroltetett utanad?

"Mikor irtam en neked korabban olyan "butasagokat" amit masvalaki commentjei alapjan ossze lehetne vetni?"

Hát lehetne sorolni.

Megtisztelnel vele.

"Dhcp-snifferrel esetleg, de nem snifferrel."

muszáj újra bizonyitanod a hozzá nem értésedet? tudod egyáltalán mi az a sniffer? Ugyanúgy rögzíti a dhcp forgalmadat is, mint minden mást...

"te miert eskuszol az M$-re?"

Mint már sokszor elmondtam, több ezer gépen és tucatnyi szerveren használom mission critical környezetben és tökéletesen mûködik, ráadásul egy rakás pénzt lehet keresni ms környezetben, ha komolyan értesz hozzá: http://www.sg.hu/cikk.php?cid=43470

"mondjuk otthon mire hasznalod?"

net, programozás, rendszertervezés, tesztelés, néha játék.

"Mennyit fizettel az Oprendszer,Office,VirusIrto,Tuzfal szoftvereidert ?"

Az xp 28e volt a notebookal, office 50, virusirtó 10, tûzfal ingyen. (viszonyitásképpen a gép 400e volt) Ennek kb a 10x-ét termelte meg egyetlen év alatt 2 magán projekt (office automation) során tisztán...

z5oTtu
Dhcp-snifferrel esetleg, de nem snifferrel.

tanulom toled a kukacoskodast😊

nézd meg a lentebb linkelt videókat és a korábbi linuxos boot és alkalmazás idõket és memóriahasználatot, ezek kicsit konkrétabb dolgok, mint amit te "láttál"...

Azt, hogy még egy dhcp-t se tudsz beüzemelni winen, azt meg inkább tartsd nagy titokban, én többezer gépes vállalati hálózatot üzemeltetek és hibátlanul mûködik, a dhcp, route-olt relay agentekkel, egydi scope-okkal stb-stb. Ugye tudod mik ezek? Biztos sok vállalati hálózatot üzemeltetsz és fejbõl vágod a protokollokat bit szinten. Ja, hogy akkor a 0-s ip-t is 10mp alatt megoldottad volna akár egy snifferrel? <#taps><#lama>

z5oTtu
Equ:
te miert eskuszol az M$-re?
mondjuk otthon mire hasznalod?
Mennyit fizettel az Oprendszer,Office,VirusIrto,Tuzfal szoftvereidert ?

Pusztan kivancsisag.
"Na tudod kit probalj meg hulyenek nezni..."

Huh, ezzel most durván megcáfoltál...

"valaki aki gyakran olvas sg.hu-t dobjon mar be illusztralas keppen egy pontos adatot, hogy mikor volt itt utoljara torles. lehetoleg ne admin"

1-2 hónapja én töröltettem itt egy jóember pár "magasröptû" hozzászólását. Ki is volt az... prezidentee vagy ki. Most akkor az sg adminja is vagyok? <#vigyor2>

"Mikor irtam en neked korabban olyan "butasagokat" amit masvalaki commentjei alapjan ossze lehetne vetni?"

Hát lehetne sorolni. De nem ez a lényeg...

"ebben nem kene tevednem"

Hát én is igy tudom, hogy nem vagyok Sting és nem az enyém a pcforum...<#nyes>