179
-
Equ #99 "Egyébként Te is tudhatod,hogy a Symbiannal közel sincs olyan könnyű helyzetben az MS mint a Palmmal!"
Ugyanezt mondták a palmra is a pda-knál aztán eltűntek a süllyesztőben. De nem fogok leállni találgatni ezügyben, leirtam mi történt a pda-k piacán mikor belépett a ms és pár év múlva meglátjuk mi lesz a smartphone-ok piacán, ahová több év késéssel lépett...
"Az eddigi tapasztalatok sem igazolták az MS térnyerését a mobil piacon !!!"
Biztos igy van, bár 2 éve egyetlen év alatt 14%-ot vettek el a symbiantól. Az igazolásra meg térjünk vissza pár év múlva.
"Lehet,hogy te nem örülsz ezeknek a dolgoknak de szerintem kifejezetten jót tesz a világnak a téma úgy ahogy van !"
Engem nem különösebben érint a smartphone-ok piaca, mert én a külön pda-ra és kisméretű telefonra esküszöm, de ha elolvasol pár fejlesztői véleményt, akik fejlesztettek már windows mobilera (visual studio.net-ben) és symbianra is, akkor megérted miért is zajlott le, ami, anno a pda-k piacán a windows.ce-vel és miért is jelennek meg a legkomolyabb szoftverek ma már csak wines pda-kra... -
#98 ""Amugy tudod mire jo a DHCP-sniffer?""
"Egy csúnyán lebutitott általános sniffer"
Pontosan. Az alap DHCP csomagban van.
Ez csak kukacoskodas volt, sorry. Egy multkori kukacoskodasod miatt.
"Ja, hogy akkor a 0-s ip-t is 10mp alatt megoldottad volna akár egy snifferrel?"
Amugy tenyleg nem vagom, hogy erted ezt.
PDA-d on fut Apache/PHP/Perl kombinacio? Tudom par PDA-n fut, de billentyuzet azert megiscsak jobb a Psion-on.
"Ha arra használnám valószinűleg komolyabb debuggereket és kényelmesebb kezelést lehetne elérni a 15"-os lcd-n"
sokat vonatozom, es ugye megerted miert nem cipelek magammal egy nagy gepet. PSP -men szoktam filmezni neha, de fura arcok azt is kinezik a kezembol. A Psion-t viszont nem nezik meg, mert KB ugy nez ki mint egy nagy szamologep. Lehet kuldeni neki. Ha billentyuzettel szeretsz programozni es nem egerrel akkor biztos bejon ;)
"wines IDE-vel..."
na ne hujjits! wines? :) Penzbe is kerul a Win. Nem kell. (nem azert mert nincs ra penzem)
Privat ment. -
zpe #97 Látom tisztában vagy néhány dologgal !
Egyébként Te is tudhatod,hogy a Symbiannal közel sincs olyan könnyű helyzetben az MS mint a Palmmal! A Palm -szerintem- saját maga tehet arról,hogy elszált. Ha egy cég komolyan veszi magát lásd NOkia akkor képes lesöpörni a piacról egy nagy amerikai multit lásd Motorola. Na jó a lesöpörni az túlzás! Csak az angol Symbian nem fogja hagyni magát ám!!!!!! Az eddigi tapasztalatok sem igazolták az MS térnyerését a mobil piacon !!! Lehet,hogy te nem örülsz ezeknek a dolgoknak de szerintem kifejezetten jót tesz a világnak a téma úgy ahogy van ! -
Equ #96 "De ha ez a szar Symbian ilyen fos akkor vajon miért érzi az Istened komoly konkurenciának "
Lásd a pda-k piacán a palm-ot... Mikor a ms erre a piacra lépett a palm gyakorlatilag egyeduralkodó volt, de a linux pár százalékkal már jelen volt. Ott a palm volt olyan ellenfelük mint a symbian a telefonoknál. Aztán kellett nekik 4 év és lesöpörte a win.ce mindet, a linux részesedése a felére esett vissza a palm mondjuk ötödére. A telefonok piacára több év késéssel léptek, igy ott most a symbian jelenti ugyanazt mint a palm a pda-knál. Pár év múlva meglátjuk mire jutnak, jelenleg elég szépen nő a részesedésük. -
Equ #95 "A Laptopod mennyit bir egy toltessel? "
Hogy jön ide a laptopom? Hasonlitsuk inkább a pda-mhoz amin a navigáció és járműkövető rendszer fut, .net alatt remoteinggal...
Ha a laptopot akarod hasonlitgatni, akkor nézz körül a teljesitmény teszteknél mennyivel is gyorsabb egy 3.4-es asztali p4-nél, 2 giga rammal, 120 giga vinyóval, wifivel, bluetoothal stb. Almát almával, OK?
"Es jobban lehet rajta Perl-t PHP-t tesztelni?"
Ha arra használnám valószinűleg komolyabb debuggereket és kényelmesebb kezelést lehetne elérni a 15"-os lcd-n és egy teljesértékű wines IDE-vel... Lásd az almák esetét feljebb.
"Mindenki hasznaljon azt amit akar, de ne az M$ mondja meg mit kell!!!"
Mikor mondta meg? Jelenleg úgy állunk, hogy több mint EGYMILLIÁRD gépen fut a rendszerük és mindenki azt lesi mikor és mi lesz a folytatás...
"Amugy tudod mire jo a DHCP-sniffer?"
Egy csúnyán lebutitott általános sniffer -
#94 "Ja, hogy akkor a 0-s ip-t is 10mp alatt megoldottad volna akár egy snifferrel?"
Azt hiszem nem ertem akkor mire erted. Amugy tudod mire jo a DHCP-sniffer? -
zpe #93 Tényleg Equ !!!
Miért vigyorogtad ki a Symbiant ????????????????????????????????????????????????????? Komolyan gondolog,hogy kevesebbet tud ????????????????????
De ha ez a szar Symbian ilyen fos akkor vajon miért érzi az Istened komoly konkurenciának ?????????????????????????????????????????????????????? -
#92 "Huha. És ezek után még leírod, hogy dhcp forgalomhoz nem sniffer kell, hanem dhcp sniffer... Hány éves vagy? 12? 15? Ideje lenne megirni a leckét és aludni menni kamuzás helyett..."
Erre most mit irjak ? Azt hogy nem en vagyok gyerekes?
"Psion5? Az komoly..."
utazas kozben szoktam nyomatni rajta Perl,PHP-t. Miert szerinted nem alkalmas ra?
Jah egy toltessel 52 orat megy. A Laptopod mennyit bir egy toltessel? Es hany kilo? meg mennyibe volt? Es jobban lehet rajta Perl-t PHP-t tesztelni?
Na ez az egesz mar butasag, felesleges billentyuzet pufoles. Mindenki hasznaljon azt amit akar, de ne az M$ mondja meg mit kell!!! -
zpe #91 Hé hé !
Ezaz ! MEgfogtál !
Bevallom most itt mindenkinek,hogy nem vagyok jó a hálózatokban!
Amiért felhoztam a témát az a Win újraindításáról szólt! JAh pl. újraindítás téma IE feltelepít rengeteg dolgot nem kevés idő alatt... Kér asszem Dx-et is dupla újraindítás és több mint száz MB. Szemben a felejtős Opera kér 4-5 MB-t és talán 1* keéé reboot (hasonlóság:OpenOffice) feltéve ha nem kell Java (vagy .net ::)) )Ja amúgy mikor .net-tel jössz akkor ne felejtsd el megemlíteni a Javát !!! Persze az szar tudom ------ kb mint a DirectX vs OpenGL :)Tudom szemétség de megjegyzem,hogy a szar Opera 4-5 MB-ből többet tud mint az "Isten" IE!!! -
Equ #90 "Az szerkom kiadas/bevetel aranyai meg mindig jobbak, 2PC (UHULinux,Debian) + Psion5 (debian-al)"
Psion5? Az komoly...
Nem az a lényeg, hogy mennyiszer 0 pénzt termelsz, hanem, hogy mennyi marad meg utána tisztán...
"Ebbol is latszik hogy az M$-el nem kifizetodo fejleszteni."
Te nagy szakértője vagy ennek a témának is, de sajnos erről az a linuxénál pár nagyságrenddel nagyobb szakember gárda még nem tud, aki elég szépen megél a ms rendszerekre fejleszésből. És ugye az open source fejlesztők ezt nem nagyon mondhatják el magukról...
"De par eve csinaltam egy hardveres sniffert UTP kabelre."
Huha. És ezek után még leírod, hogy dhcp forgalomhoz nem sniffer kell, hanem dhcp sniffer... Hány éves vagy? 12? 15? Ideje lenne megirni a leckét és aludni menni kamuzás helyett... -
Equ #89 ""Én viszont nagyon gyakran olvasom a pcforumos topicokat, igy "merem" állitani, hogy nem volt törlés"
Mas nem is toroletett utana?"
Mi után barátom? A "nagyon gyakran olvasom" után? Szerintem nem. (és nem sima törlésről beszéltünk, hanem konkrétan "kényes" kérdések törléséről, amivel lentebb fröcsögtél) De mint mondtam, lehet, hogy tévedek és mostanában is töröltek "kényes" felvetés miatt, továbbra is erre is a bizonyitékodat, mert eddig - szokás szerint - csak a levegőbe beszéltél. Ha tévedtem cáfolj meg!
"1-2 hónapja én töröltettem itt egy jóember pár "magasröptű" hozzászólását. Ki is volt az... prezidentee vagy ki."
Mas nem is toroltetett utanad?"
Lehet, hogy töröltetett, de mivel az sg foruma kb. 100x akkora mint a pcforum és se kedvem/sem időm nincs minden topic elolvasására, ezért nem is állitottam semmit arról, hogy itt mikor töröltek, szemben a pcforummal, ahol gyakorlatilag minden topicot olvasok. (ez csak neked az agymenésed volt, hogy a két site forma között párhuzamot vonj) Kezded már felfogni?
"Megtisztelnel vele"
Már mondtam egyet ubuntut, de a nagyon gyenge hup-os védelmi beszéded is ismerős valahonnan. De eszemben sincs visszakeresgélni, hogy mely nickek irtak még hasonlókat, mert mint említettem, nem érdekel, hogy ki hány nicken bohóckodik... -
#88 "muszáj újra bizonyitanod a hozzá nem értésedet? tudod egyáltalán mi az a sniffer? Ugyanúgy rögzíti a dhcp forgalmadat is, mint minden mást..."
Nem ertek hozza. De par eve csinaltam egy hardveres sniffert UTP kabelre. Meg csinaltam mar hardveres Keyloggert is, billentyuzetbe rejve. Amugy nem is sejtem mi az a sniffer. Ird le leci, mert te tudod.
u.i.:Kitol tanuljak, ha nem a nagyoktol ? -
#87 gratula. Hat en nem tizszereset termeltem meg a szoftvereimnek. Nem is tudom annyival megszorozni, hogy kijojjon :) Mondj egy nagy szorzoszamot :) jah a 0-at akarmennyivel szorzod 0 marad? Az szerkom kiadas/bevetel aranyai meg mindig jobbak, 2PC (UHULinux,Debian) + Psion5 (debian-al) ;) Ne ertsd felre nem bantani akarlak. De ettol most jobban erzem magam. Ebbol is latszik hogy az M$-el nem kifizetodo fejleszteni. -
#86 ""Na tudod kit probalj meg hulyenek nezni..."
Huh, ezzel most durván megcáfoltál...
Nem megcafoltalak, hanem felhivtam a figyelmedet, hogy olvasd el amit lentebb irtal. Roviden osszefoglalom neked, mert szokas szerint write-onlyban irsz. Tudod, ugy mint a regi szep idokben, ott is csak az utolso 3 sorra emlekeztel, ha egy ujabb commentet kaptal, igy gyakran vissza kellett idezni a sajat iromanyaidat is.
ime:
"Én viszont nagyon gyakran olvasom a pcforumos topicokat, igy "merem" állitani, hogy nem volt törlés"
Mas nem is toroletett utana?
aztan:
1-2 hónapja én töröltettem itt egy jóember pár "magasröptű" hozzászólását. Ki is volt az... prezidentee vagy ki."
Mas nem is toroltetett utanad?
"Mikor irtam en neked korabban olyan "butasagokat" amit masvalaki commentjei alapjan ossze lehetne vetni?"
Hát lehetne sorolni.
Megtisztelnel vele. -
Equ #85 "Dhcp-snifferrel esetleg, de nem snifferrel."
muszáj újra bizonyitanod a hozzá nem értésedet? tudod egyáltalán mi az a sniffer? Ugyanúgy rögzíti a dhcp forgalmadat is, mint minden mást... -
Equ #84 "te miert eskuszol az M$-re?"
Mint már sokszor elmondtam, több ezer gépen és tucatnyi szerveren használom mission critical környezetben és tökéletesen működik, ráadásul egy rakás pénzt lehet keresni ms környezetben, ha komolyan értesz hozzá: http://www.sg.hu/cikk.php?cid=43470
"mondjuk otthon mire hasznalod?"
net, programozás, rendszertervezés, tesztelés, néha játék.
"Mennyit fizettel az Oprendszer,Office,VirusIrto,Tuzfal szoftvereidert ?"
Az xp 28e volt a notebookal, office 50, virusirtó 10, tűzfal ingyen. (viszonyitásképpen a gép 400e volt) Ennek kb a 10x-ét termelte meg egyetlen év alatt 2 magán projekt (office automation) során tisztán... -
#83 "Ja, hogy akkor a 0-s ip-t is 10mp alatt megoldottad volna akár egy snifferrel?"
Dhcp-snifferrel esetleg, de nem snifferrel.
tanulom toled a kukacoskodast:)
-
Equ #82 nézd meg a lentebb linkelt videókat és a korábbi linuxos boot és alkalmazás időket és memóriahasználatot, ezek kicsit konkrétabb dolgok, mint amit te "láttál"...
Azt, hogy még egy dhcp-t se tudsz beüzemelni winen, azt meg inkább tartsd nagy titokban, én többezer gépes vállalati hálózatot üzemeltetek és hibátlanul működik, a dhcp, route-olt relay agentekkel, egydi scope-okkal stb-stb. Ugye tudod mik ezek? Biztos sok vállalati hálózatot üzemeltetsz és fejből vágod a protokollokat bit szinten. Ja, hogy akkor a 0-s ip-t is 10mp alatt megoldottad volna akár egy snifferrel? -
#81 Equ:
te miert eskuszol az M$-re?
mondjuk otthon mire hasznalod?
Mennyit fizettel az Oprendszer,Office,VirusIrto,Tuzfal szoftvereidert ?
Pusztan kivancsisag. -
Equ #80 "Na tudod kit probalj meg hulyenek nezni..."
Huh, ezzel most durván megcáfoltál...
"valaki aki gyakran olvas sg.hu-t dobjon mar be illusztralas keppen egy pontos adatot, hogy mikor volt itt utoljara torles. lehetoleg ne admin"
1-2 hónapja én töröltettem itt egy jóember pár "magasröptű" hozzászólását. Ki is volt az... prezidentee vagy ki. Most akkor az sg adminja is vagyok?
"Mikor irtam en neked korabban olyan "butasagokat" amit masvalaki commentjei alapjan ossze lehetne vetni?"
Hát lehetne sorolni. De nem ez a lényeg...
"ebben nem kene tevednem"
Hát én is igy tudom, hogy nem vagyok Sting és nem az enyém a pcforum... -
#79 "(ezért is van, hogy összekeverek itt vitapartereket, a nagyrészük egykutya nekem)"
Koszonjuk, hogy megosztottad velunk a "fontos" informaciot: "hogy miert is van". Mar nem tudtuk elkepzelni, hogy vajon miert nezed az olvasokat hulyenek. -
zpe #78 ""a Linuxos rendszeren gyorsabbak a natív programok"
Ez igy konkrétan nem igaz.."
Hmmm . Biztos totál hülye vagymok de nem ezt tapasztalatm, sem az UT 200x esetén sem a Q4 demó esetén. Persze ezek "csak" játékok ugye !
Én írtan:
"és a Linux testreszabható"
Aki ért hozzá, annak a win is. Cserébe az átlag usernek könnyebb a helyzete. A komoly átalakitáshoz pedig mindkét rendszeren komolyan bele kell túrni.
HMMMMMMMM
Tudom tudom tudom mindig ezzel jövök de vajon miért nem szabták testre a "hülye" KFKI-s magyar "hülye" tudósok a Wint a Rosettal űrszondában a "szar" Linux helyett! ((( Egy nem apró költségvetésű űrszondáról van szó......))) Persze OK szar a Linux fos trágya . Az teljesen mellékes,hogy amit natívban láttam játékot az sokkal szebben futott. Ja,hogy később jött ki és optimalizálták ÓH !! :) De az is szemfényvesztés volt,hogy mikor a "szar" Linuxom (UHU volt) elndult akkor nem kapargatott a winyó még fél évet,hogy a toolsokat betöltse hanem elindult és kész. PL.: Operát elindítottam "szar" Linuxban bootolás után és elindult a megszokott elindulási idővel. Elindítottam Operát a "jó" Windows alatt bootolás után és lás csodát fél évet kellett várnom mire elindult!!!!!!!!!!!! :))) Persze az Opera a szar tudom !! Jah és,hogy nem kell újraindítani a wint mindenért - ugye ezt Te sem gondolod komolyan !!! Pl.: Lanpartin beállítottuk DHCP elosztásra a szaros WINT és mit mondott amikor a hálózatot letiltottam és újra engedélyeztem --- kapot egy 0.0.0.0.0.- s IP címet a switch-től. Haver gépén Linuxon valahogy nem így működött a dolog !!! De mi az az apróság,hogy a Q4 és az UT szebben ment ezen a szaros Linuxon ???????????????????????????????????????? Hogyan lehetséges ez ??????????????????????????????? Biztosan direkt úgy írták meg ugye !!!! Akkor ezt fel lehet hozni Winnél is ugye !!!! Megjegyzem nekeg EQU,hogy nem tartom szarnak a Wint viszont bőven szarabbnak tartom a Linnnél !!! -
#77 Dez, te most tényleg ennyit voltál leszűrni abból amit írtam? És tényleg ennyire "vágysz" arra h valakivel mindig baszakodj?
Minek teszel konkrét kijelentéseket, ha nem akarsz vitatkozni?
"Korábban az Amiga, AtariST multimédia képességeit inkább ellenük fordították, lejátékgépezték őket, szemben az unalmas, de "komoly" PC-vel. (Miközben az Amigának pl. 10 évvel fejlettebb oprendszere volt.)"
Ezt nem értem... Microsoft a PC platformmal foglalkozik, tehát amit én mondtam azt a PC-re értettem, pontosítva WIN95-re.. így pontosítva, h még te is megértsd, elismerheted h igaz, amit állítok...
De tökmindegy! MONDOM:
*** nincs értelme vitatkozni... de ha te inkább erre cseszed el az időd..
Részemről pont. -
#76 "Én viszont nagyon gyakran olvasom a pcforumos topicokat, igy "merem" állitani, hogy nem volt törlés"
Na tudod kit probalj meg hulyenek nezni...
(valaki aki gyakran olvas sg.hu-t dobjon mar be illusztralas keppen egy pontos adatot, hogy mikor volt itt utoljara torles. lehetoleg ne admin)
"Pedig ugyanazokat a butaságokat hajtogatjátok."
Ujabb gyongyszem szuletett. Mikor irtam en neked korabban olyan "butasagokat" amit masvalaki commentjei alapjan ossze lehetne vetni? (eleg ritkan irok ide)
Biztos vagy benne?"
ebben nem kene tevednem -
Equ #75 "Pedig ugyanazokat a butaságokat hajtogatjátok. Biztos vagy benne?"
Bár az igazat megvallva, engem baromira nem érdekel ki hány nicken irogat, ha szakmailag hülyeségeket ir, akkor mindegyik nickjén be fog égni...
(ezért is van, hogy összekeverek itt vitapartereket, a nagyrészük egykutya nekem) -
Equ #74 "Aruld mar el mikor beszeltem en veled korabban, ha nem te volnal az uriember?"
Bocsi, de az ilyen szintű "szakembereket" előfordul, hogy összekeverem egymással, lehet, hogy kevertelek valakivel...
"Bizony van nekem is egy masik portalon egy ezres koruli hozzaszolasom, de nem mernem azt allitani, hogy az elmult 1-2 evben nem volt torles."
Ok, akkor ne állitsd. Én viszont nagyon gyakran olvasom a pcforumos topicokat, igy "merem" állitani, hogy nem volt törlés, amit, mert valaki "kényes témát feszegetett". De lehet, hogy tévedek. Cáfolj meg, ehelyett a szánalmas fröcsögés helyett. (bár, ha most lett egy portálom, annak azért örülök )
"A sajat portalodon van, ott megsem nem szokott zavarni, ha igy szolitanak."
ott engem egészen máshogy szólitanak...
De, ha itt nincs is sting, akkor hogy is lehet, hogy eltévesztettem a bejelentkezést?
"ja, tartogatok am meg mast is, de azt inkabb a vegere csattanonak, ha tovabbra is tartod magadat"
Halljuk-halljuk! Nagyon kiváncsi vagyok!
"nem. Rigidus eredendoen lusta gyerek"
Pedig ugyanazokat a butaságokat hajtogatjátok. Biztos vagy benne? -
#73 Equ: te mar megint olyan okos vagy :)( Flammmeee )
Nem varom a Vistat. Undorito amit az M$ nyomat.
En meg mindig linux-ot hasznalok, mert meg nem vettem videokartyat(ugyanis elromlott benne valami) Linux-al megy, Windozzal fagy.
En melozni is hasznalom a gepet. Eclipse tokeletes C++,Java,PHP,Perl fejleszteshez. Mast ugysem csinalok, maximum ha raerek Blender3D vagy Maya.
Szorakozasnak CodUO,WarCraftIII,StarCraft.
vagy filmezek(http://www.mplayerhq.hu) Persze Codek-eket nem kell letoltogetnem, mert minden lejatszik.
Nem kell tuzfalat kulon felrakni/fizetni erte.
Nem kell virusirtot felrakni/(fizetni-regisztralni)
Van fent meg a gepemen Apache, Squid, Tomcat, MySql, SSH, Postfix, Samba.
Szoval szerintem fullos a cucc. Nekem nem kell holmi Vista. (Meg veletlenul ugy jarnek mint az XP-vel anno: telepitgethetem 2 hetente.)
Kerdezem en : kell ennel tobb? (Nekem nem)
a gepem boot ideje(lemertem) 28 masodperc, de addigra mar be is vagyok jelentkezve Gnome-ba, meg minden szolgaltatas el van inditva. Na ezt csinalja utana az M$. -
#72 Baratom, te nagyon hulyenek nezheted a korulotted levo embereket.
"Hoppá ez tényleg nem tűnt fel nekem múltkor, hogy a 230 hozzászólásos topicban egyszer leirtál egy sting-et nekem cimezve"
"hoppa", nem am. Meg utana az sem tunt fel, hogy "veletlenul" "megint"-eztel
különben már akkor is mondtam volna, hogy már megint melléfogtál...
megint? Aruld mar el mikor beszeltem en veled korabban, ha nem te volnal az uriember?
Bizony van ott kb ezer hozzszálósom és párezer pontom... Tehát?"
Bizony van nekem is egy masik portalon egy ezres koruli hozzaszolasom, de nem mernem azt allitani, hogy az elmult 1-2 evben nem volt torles. (mert olvasokent nem tudhatom)
"Miért, van itt regisztrált Sting?"
A sajat portalodon van, ott megsem nem szokott zavarni, ha igy szolitanak.
"Kivéve, ha részt vesz flame topicokban és maga is saját válaszai is törlésre kerülnek..."
Es azt honnet tudtad, hogy az elmult 1-2 evbe nem volt?
(ja, tartogatok am meg mast is, de azt inkabb a vegere csattanonak, ha tovabbra is tartod magadat)
"csak nem Rigidus=ubuntu"
nem. Rigidus eredendoen lusta gyerek -
dez #71 Minek teszel konkrét kijelentéseket, ha nem akarsz vitatkozni?
"Felismerte anno a mulimédia szerepét, elkezdete támogatni, ezért erre több gémet csináltak. Pont ebből kifolyólag több ember használja a termékeit."
Hát ez egyátalán nem így van. Más gépeken (pl. Amiga, AtariST) már rég volt multimédia (nagyfelbontású, sokszínű, könnyen mozgatható grafika [3D-s is, csak még nem textúrázott], digitális zene, stb.), amikor a PC-n épp csak bejött a (állóképekre szánt) 16 szinű grafika, 1-bites hanggal, meg a Win3.1, amiben nem volt semmiféle multimédia. A MS egyeduralma abból fakad, hogy korán és alaposan beépült az üzleti világba, így ezt oktatták az iskolákban.
Korábban az Amiga, AtariST multimédia képességeit inkább ellenük fordították, lejátékgépezték őket, szemben az unalmas, de "komoly" PC-vel. (Miközben az Amigának pl. 10 évvel fejlettebb oprendszere volt.) -
Equ #70 "Az a helyzet sting, hogy ha a szemelyes megallapitasaidat ignoralom"
Hoppá ez tényleg nem tűnt fel nekem múltkor, hogy a 230 hozzászólásos topicban egyszer leirtál egy sting-et nekem cimezve, különben már akkor is mondtam volna, hogy már megint melléfogtál...
"Akkor nem jutott eszedbe, hogy Equ-kent jelentkeztel be nem pedig sting-kent?"
Miért, van itt regisztrált Sting? Én nem találkoztam még vele, de elhiszem neked...
"Nocsak, valaki milyen jol tajekozodott evekre visszamenoleg egy "tavoli" portalon"
Bizony van ott kb ezer hozzszálósom és párezer pontom... Tehát?
"Csak mert egy olvaso kevesbe tajekozott az adminisztratori tevekenysegekrol."
Kivéve, ha részt vesz flame topicokban és maga is saját válaszai is törlésre kerülnek...
"Probalj meg inkabb mast hulyenek nezni!"
Próbálj meg racionálisan gondolkozni, érvelni és senki sem fog hülyének nézni. Ha tényleg van itt Sting nevű felhasználó, kérj meg egy admint, vesse össze az én adataimmal (ip, böngésző, felbontás bármi) és kiderül van-e valami közünk egymáshoz. Ugyanezt felajánlottam másik elméletgyártó kisiparusunknak ubuntunak, aki szintén felsorolt fél tucatnyi nicket ami szerinte én vagyok, szintén melléfogott. (csak nem Rigidus=ubuntu ) -
#69 A sok vitamániás elgondolkodott már azon, h egyáltalán minek is vitáznak?
Egyik fél úgyis mást mond mint, a másik fél. Kinek a pap, kinek a papné..
Amíg nem a fejlesztőknek, vezetőknek fröcsögtök, addig ennek tök nincs értelme!
És ne jöjjön most valaki azzal, hogy csak eszmét cserélnek!
MS jó időben volt jó helyen. Felismerte anno a mulimédia szerepét, elkezdete támogatni, ezért erre több gémet csináltak. Pont ebből kifolyólag több ember használja a termékeit. A warez win-nek is az a lényege, h így legalább a microsofton felnőtt ember microsoftos terméket fog használni a munkája során is...
áá.. ezt minek is írtam le!? Tökmindegy...
Részvényes akarok lenni :D -
#68 "Mivel nem nekem szól, nem is kommentálnám, javaslom keresd meg őt magánban és beszéljétek meg, ahelyett, hogy elméleteket gyártasz és újabb nickeket akarsz nekem tulajdonitani..."
Nezd, a multkor ezt mar megbeszeltuk, azt hiszem ezen nincs mit kommentalni:klikk
A hangsulyos reszeket kivastagitottam, hogy a figyelmed fokuszaljon a lenyegre. Olvasd egybe a kovetkezo commenteket:
Rigidus
#76 "Az a helyzet sting, hogy ha a szemelyes megallapitasaidat ignoralom, meg talan szimpatikus vitapartner is leszel egyszer.
"Ettől még nem tudod alátámasztani a backdooros elméletet"
Akkor lemaradtal valamirol. Nezegesd a linkeket lejjebb. (azok a regi szep idok)"
Equ (sting)
#87 "Ja, hogy a másik link... Már megint bedőltél egy urband legendnek..."
1. Akkor nem jutott eszedbe, hogy Equ-kent jelentkeztel be nem pedig sting-kent? Megsem jottel tole zavarba ugy, mint az iment.
2. Megint bedoltem? Megint? Hat beszelgettem en Equ-val korabban is?
Most ebbol a topikbol:
Equ (sting)
#49 "
"tudod pl: pcforum.hu/prog.hu"
Nagyon régen nem volt ott már topictörlés, bár valóban volt 1-2 éve"
3. Nocsak, valaki milyen jol tajekozodott evekre visszamenoleg egy "tavoli" portalon. En pl napi rendszeresseggel olvasok egy masik portalt es meg sem tudnek/mernek ilyet meggyozoen allitani. Csak mert egy olvaso kevesbe tajekozott az adminisztratori tevekenysegekrol.
Figyelj oreg! Probalj meg inkabb mast hulyenek nezni! -
Equ #67 "a Linuxos rendszeren gyorsabbak a natív programok"
Ez igy konkrétan nem igaz...
"és a Linuxot nem kell 100* újraindítani"
A wint se. A linuxot ellenben forditgathatod kompletten újra apróbb változások esetén is, ami winen egy sima drivercsere...
"és a Linux testreszabható"
Aki ért hozzá, annak a win is. Cserébe az átlag usernek könnyebb a helyzete. A komoly átalakitáshoz pedig mindkét rendszeren komolyan bele kell túrni.
" és a Linuxos XGL csak egy a sok közül és gyorsabb és több hardvert támogat mint a Vista graf. felülete(igaz ez jelenlegi tapasztalat)."
Ezzel talán várjuk meg a végleges vistát.
A sebességgel kapcsolatban lásd a korábbi összehasonlitásokat, mikor is fele annyi rammal gyorsabb volt egy xp mint a linux, az oo egy nagyságrenddel több memóriát pazarolt ugyanarra a dokumentumra, többször lomhábban működött stb-stb...
"bootolás MS Smartphone 2002-n 60 sec (64MB RAM) Symbian 10-20 sec "
Symbian, jóvicc...
Nézd meg melyik mit is tud, mit támogat (pl .net) aztán hasonlitsd újra őket össze...
aztán nézd meg a pda-k piacát, hogy söpörte el az összes vetélytársat (többek között a korábban is ott lévő linuxot) a windows ce. Nem véletlenül... -
Equ #66 "Pl. hogy jópár játék jobban fut Linuxon, mint Winen"
Előfordul. Csak elég kis százalékban. Mármint abból a pár %-ból ami egyáltalán elindul előfordul, hogy valamelyik linuxon gyorsabb. (persze más kódon, később kiadva, optimalizálva stb-stb) És akkor hol vagyunk még a normális vkártya támogatástól, ami a röhej szintjén áll a linuxban és játékokhoz "nem árt"...
De, ha linux és opensource teljesitményt akarod erőltetni, akkor javaslom a korábbi topic-ot, ahol nagyon hamar elcsendesedtetek mikor felraktam pár összehasonlító videót az openofficeról...
(korábban a linux és a win indulása, memóriazabálása volt teritéken, hasonló eredménnyel mint az oo)
[URL=http://www.sg.hu/cikk.php?cid=43222]lásd #94[/URL]
"Amúgy nem csak rendszergazdiságból áll az IT. "
Állított valaki ilyet?
"De pl. programozni már - egyszerű programocskákat kivéve - hülyék"
Óvatosan az ilyen általános kijelentésekkel, részt vettem már jópár elég komoly fejlesztésben is...
De, ha itt komoly programozók, komoly szakmai érvekkel fikáznák a vista architektúráját, akkor talán még értelme is lenne mondandódnak (már, ha arra rendszergazdai megközelitésben válaszolnék, ami nem túl valószinű). De ehelyett "kicsit" lejjebb van megint a szakmai szinvonal... -
dez #65 Röviden (és ahogy én gondolom): mert ez egy előrelépés a jövő felé. Nem lesz az idők végezetéig egy kis 2D-s lapra korlátozva a számítógépek és emberek közötti "felület". Az ember alapvetően 3D-s élőlény...
És amúgy (nekem legalábbis) jó érzés a korlátok kitolódása.
De pl. ilyenek is, hogy nem akadozik össze-vissza a videolejátszás, ha mozgatom a ablakot (vagy egy másikat), a kisképeken valós időben látszik az ablak-tartalom, stb. stb.
Egyébként ennek az XGL-nek a megvalósítását az tette lehetővé, hogy Linuxban már eleve jobban el voltak választva az applikációk a fizikai 2D-s desktoptól. (Ugyanez teszi lehetővé az ablakkezelők egyszerű felcserélhetőségét is.) Itt nem fordulhat elő olyasmi, mint Windowson, hogy az egyik program átrajzolja a másik ablakát, elfelejti frissíteni az ablakát, stb. (Videokártya-driver bug miatt esetleg.)
Ja, és nem mindegy, hogy ez az egész okosan és frappánsan van megcsinálva (amit a korábbi előrelátó tervezés tesz lehetővé), azaz nem terheli teljesen agyon a rendszert, vagy mindenféle körülményes szükségmegoldásokkal. Mint ami Windowshoz kellene (legalábbis XP-ig, a Vistával nem tudom, mi a helyzet ilyen szempontból).
/ha valamiben tévedtem, javítsatok ki -
#64 Hehe...szánalmas pancser bagász :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDd
MEGALOL -
#63 Egy a lényeg, mindenképpen meg lesz magyarázva AZ, hogy amit az MS csinál az csak sz*r lehet, amit nem az MS csinál az csak királyság lehet :)
Ezt olvasom már 10 éve, hogy amit nem az MS csinál AZ MINDENKÉPPEN KÖRÜL LESZ MAGYARÁZVA, hogy miért jobb -
zpe #62 Le vagyok mardva kissé mert mikor én suliba jártam, akkor csak hírből említették a Linuxot! Elhiszem,hogy ma más a helyzet és ennek örülök is!
Egyes cégek üzletpolitikáját abszolút nem hasonlítanám egy, az egyes cégek által használt oprendszer terjesztőjének üzletpolitikájához ! Avval nem értek egyet,hogy nincs értelme mást tanítani mert az nincvs annyira elterjedve! Pontosan a tanításon múlik soxor,hogy mi lessz elterjedve. ÉS nem tartom demokratikusnak fontos információk visszatartását az emberektől, főleg úgy nem,hogy ezt egy mamutcég érdekében teszik. Néha azthiszem vannak fontosabb dolgok is a szakmai érvelésnél. Viszont ha a szakmai dolgoknál tartunk: a Linuxos rendszeren gyorsabbak a natív programok és a Linuxot nem kell 100* újraindítani és a Linux testreszabható és a Linuxos XGL csak egy a sok közül és gyorsabb és több hardvert támogat mint a Vista graf. felülete(igaz ez jelenlegi tapasztalat). Ja és nem kéne megpróbálni elnyomni egy OpenGL-t egy szakmailag lassabb bár könnyebben programozható DirectX-el !!! Valamint nem kellene rákényszeríteni a PC piacot,hogy mindenáron MS megoldástz használjanak és a játékok is kizárólag DX alá szülessenek. Aranyos kis ambícióji vannak az MS-nek nem gondolod ?! Csak azt ne mondd, hogy nem tör világuralomra! Szakmai: bootolás MS Smartphone 2002-n 60 sec (64MB RAM) Symbian 10-20 sec (4-6MB RAM) HMMMMMMMMMMMMMMMM érdekes. Azt ugye tudtad,hogy a Psion EPOC 32 sokéves tapasztalatait ültették át Symbianék . _Miért jön ez ide : - Hát az MS megpróbálja őket is elsöpörni a piacról !!! Kis aranyos ez az MS ugye ?! Csupán csak ennyi a bajom az MS-el! Jah és szeretem a szabadságot és ez a PC-m szoftvereire is vonatkozik !!! -
dez #61 Strogg, zpe, és egyes más személyek hozzászólásaiban általában nagyon is van hasznos adat. Csak ugye ezek olyanaok, amiket ti inkább eltitkolnátok.
Pl. hogy jópár játék jobban fut Linuxon, mint Winen. (És ehhez nem is kell sok szakmai alátámasztás.) Ha más nem, legalább nem akadozgat.
Amúgy nem csak rendszergazdiságból áll az IT. (Azt meg már egyszer leírtam neked, hány éve vagyok ezen a területen, csak nem mint rendszergazda.) Miért hiszik azt a rendszergazdák, hogy ők a legnagyobb ászok, csak mert többet tudnak az átlagembereknél, és tudnak néhány kevésbé publikus dolgot a rendszerről? (De pl. programozni már - egyszerű programocskákat kivéve - hülyék.) -
#60 Akkor tényleg királyság van, ha ezt az XGL kevesebb erőforrás használatával teszi, mint a wines verzsön.
Egyébként én mondjuk egyáltalán nem értem ezt az egész 3d-s ablakos dolgot. Miért is nem jó nekünk egy letisztult kezelőfelületű ablakkezelő rendszer?
MIért kell 3d meg, ablakok forgatása/döntése?
Mezei user vok egy gyenge p3-as konfiggal, csak ezért kérdezem.
Mellesleg szvsz az a nagy terv, h a nagyobb biztonsághoz és hatékonysághoz új konfigot kéne venni a usernek. A hw és sw gyártok egy követ fújnak, azt h hogyan lehetne minél nagyobb profitot elérni minél kevesebb tőke felhasználásával.