84
  • Dj Faustus #84
    [/i]"SP2-es XP óta rengeteg javítás jött ki IEhez, aztán meg összehasonlítják, egy+egy azaz 2 vadi újjonnan letölött böngészővel."[i]
    Ajánlom figyelmedbe #16-os hozzászólásomat, ahol kifejtettem (releváns oldalakkal illusztrálva), hogy az említett (frissített!) böngészők nem épp a messzemenő biztonságukról híresek (lásd továbbá egy másik topicban tett #169-es hozzászólásomat). Pláne az IE-ben levő ActiveX/VBScript technológiák - amelyek egy újabb biztonsági kockázatot jelentenek - nem éppen kedveznek a böngészőnek.

A teszt valóban nem éppen tökéletes (bár azt sem tudjuk igazán mikor/hogyan milyen módon készűlt) - de mint az előbb említettem - érdekes dolgokat vet fel (nem minden user frissíti rendszeresen a rendszerét - így a biztonsági kockázat megvan!)
  • kbupdate
    mekkora lol:D:D:D

SP2-es XP óta rengeteg javítás jött ki IEhez, aztán meg összehasonlítják, egy+egy azaz 2 vadi újjonnan letölött böngészővel.

no comment

aztán meg Ad-aware-vel akarják megmenteni a rendszert:D:D

na enynit erről

ez a teszt egy fos.
  • kbupdate
    "Csak közben kb 5 perc alatt 30 spyware"

Hm, ez alatt a 6 év alatt úgy látszik, még nem voltam összesen 30 percet online:D
  • mrzool
    "Linuxon ha egy mappának az van beállítva hoyg csak owner akkor azt más nem olvashatja akkorse ha fejre áll, windowson eleve nem lehet ilyet"

Arany csillag, a vindóz fejlett ACL rendszeréről még soha nem hallottál? Pedig pár éve belelopták a linuxba is, feladva a sok évtizedes elvet, hogy rwx-szel mindent be lehet állítani. A többire inkább nem is reagálok, van egy szint, ami alá nem süllyedek...
  • MetaMórfózis
    Haha! Legyetek ti is azok! Pár link az induláshoz:
    http://ubuntu.hu
    http://wiki.hup.hu
    http://kubuntu.org
    http://ubuntu.org
    irc.freenode.net -> #ubuntu -> #kubuntu
    Nah akkor aki ie-t szidott eddig most legyen király. Itt a rendszerváltás ideje:)
  • MetaMórfózis
    Énis (k)ubuntu-s vagyok:)
  • MetaMórfózis
    Arra írtam hogy teljesen baromság xp-án jogokkal szívni, mint ahogy már lent is írták, elvannak b.szva a jogosultságok, felületes lyukas és megkerülhető az egész. Linuxon ha egy mappának az van beállítva hoyg csak owner akkor azt más nem olvashatja akkorse ha fejre áll, windowson eleve nem lehet ilyet, csak a home konyvtarad tudod titkositani, és az se ér szart se mert biztos vagyok benne hogy ezer módon kijátszható, registryből vagy jelszó visszafejtésből, mert ugye winen azt is lehet. Linux md5-be tárolja, vagy vana melyik más egyirányú kodolással, és azt nem fejted vissza soha az életbe.
    Tömören összefoglalva egy szar, de ezzel nem akartam ujat mondani:)
  • droland
    Arra gondolok, hogy ma már pl. 150.000ért lehet venni új laptopot rajta xp home-mal. Most nem kell jönni itt a "DOOM3at HOGY FUTTATJA?"

Jelzem, nem játékra veszik meg :)
  • droland
    "Amikor majd rászorítják őket, hogy megvegyék a szoftverlicenszeket is, fénysebességgel fogják elsajátítani a firefox openoffice és a linuxok használtát. Irónikus, hogy ezek olyan szoftverek utódai, amelyek valaha túl drágák voltak az átlagfelhasználóknak."

Tévedsz mert lassan az az idő közeleg, amikor egy eladott PC esetén a rá telepített OS előre kötelező lesz és az MS ott bizony NAGY engedményeket fog tenni, s így fillérekbe fog kerülni a MÁR meglévő windows így az utólagos új windows megjelenésekor VALSZEG meg fogja venni...

NE ILYEDJ MEG! Ki van ez találva, hidd el nekem, csak nehéz marketing szempontból gondolkodni... én ezt tenném...
  • droland
    Elképesztő,hogy egy 50 milliárd dollárral rendelkező embernek 1000 ugyanolyan zakója van...
  • Venom1986
    Elképesztő,hogy egy 50 milliárd dollárral rendelkező emberen mindig az a ruha van!
  • strogg
    Nem egészen. sokan fognak "kockáztatni". Lustaság nagy úr:))
    Évek óta gestapózik a bsa sok cég mégis lopott oficce-al szórakozik. PErsze nekik lesz a legnagyobb a szájuk, ha megbuknak vele. Szóval ez nem ilyen egyszerű :))
  • ubuntu
    Igazad van, valóban nem érdekli őket, mert úgyis warezolnak. Amikor majd rászorítják őket, hogy megvegyék a szoftverlicenszeket is, fénysebességgel fogják elsajátítani a firefox openoffice és a linuxok használtát. Irónikus, hogy ezek olyan szoftverek utódai, amelyek valaha túl drágák voltak az átlagfelhasználóknak.
  • assdf
    Teljesen igazad van.És a microsoft ebből él.
  • droland
    Köszönöm a bemutatkozást, szia én droland vagyok :)

"Sokan hozzászóltak már, de egy dolgot kifelejtettetek (fú de sok t) említeni: IE6 csak microfos szutyok oprendszeren fut.
    FF minden eddig látott oprendszer alatt megy."

Egy átlag ember - megpróbálom kihansúlyozni: EGY FULLOSAN átlag ember - a következőt csinálja, mikor böngészik: beüt egy weblap címet, majd olvasgat és klikkelget, klikkel, olvas. Beüti a freemail, ír, csatol, küld. No most hidd el nekem, hogy 100 munkatársból 90 ilyen. ILYEN ÉS KÉSZ! Ezek az emberek magasan sz*rnak arra, hogy milyen OS fut, magasan sz*rnak arra, hogy mivel böngésznek.

Elhiszed e azt nekem, hogy ETTŐL függetlenül, mikor felraktam akár FF-t, akár Avantot, 3 napon belül törölnöm kellett, mert NINCS E BETŰ AZ ASZTALON, nem BÍRJÁK megérteni a füles böngészést, és hogy a freemailnél miért kell külön engedélyezni a felbukkanást, MERT NEM A KILÉPÉSRE kattint, hanem az x-re és a popup blokker nem engedi be "biztosan kilép?" új ablakot.

Sírtak, sírtak, sírtak, igazgató úr jött, hogy mi a sz*r, hiába magyarázod, ŐT EZT NEM ÉRDEKLI!

És hidd el nekem, hogy ahol NEM AZ IGAZGATÓSÁG dönt arról, hogy szoftver csere így, úgy, ott meg van "kötve" a kezed.

Az emberek ilyenek. Hidd el nekem, ez van. Sajnos, nem sajnos.

Az a legnagyobb probléma, hogy az ide beíró emberek, akinek mi sem egyszerűbb mint X szoftvert lecserélni Y-re sok embernek annyit jelent, mintha most "nekünk" kellene egy 100 oldalas beszámolót írni arról, hogy az újonnan feltárt egyiptomi lelet miért is olyan fontos.

NEM TUDJÁK ITT SOKAN ELKÉPZELNI, hogy aki nem pc előtt dolgozik, az:

1/ NEM ÉRDEKLI! Egyszerűen számára az nem mérték és értékadó, hogy mit használ - és bizonyos szempontól igazava. Bizonyos szempontól NINCS igaza, de HIÁBA MAGYARÁZOD, NEM ÉRDEKLI!!!

2/ És minden egyes PICI újtól úgy megilyed, hogy kiszalad a világból. NEM AKARJA megtanulni, mert nem ÉRDEKE, és hogy előzőleg ismételjem magam: és bizonyos szempontól igazava. Bizonyos szempontól NINCS igaza, de HIÁBA MAGYARÁZOD, NEM ÉRDEKLI!!!

Ezt nem értik meg itt sokan, hogy az emberek 90%-át úgy nagyjából TÖKÉLETESEN hidegen hagyja, amikről itt mi vitatkozunk...

És megmondom őszintén, kicsit irígylem is őket emiatt...
  • strogg
    Szvsz azzal, hogy az IE nem paltformfüggetlen elégg alátesznek neki. Manapság már a paltform függetlenség egyre nagyobb szerephez jut. De legalább 1-2 más platform támogatása.Tegnapi hír, hogy már Xara 3D is van linuxra. Szóval szvsz áttörést már nagyon nem tudnak kieszközölni. Teljesen más a világ, és a piac azóta, hogy a netscape-el kellett megküzdeni. (valahol egyébként a netscpae visszavág a mozilla bőrébe bújva)
  • startmenu
    JA még v.mi. Nekem elég régi gépem van, szóval az opera megette az egészet... Ezért nem jött be.
  • startmenu
    Abbiiztos hogy nekem az FF stabilabb volt, kibírt akár 50 tabot is (IE: nincs tab, MYIE: lefagyott ált 20 tab után). Firefox meg beszól ha valami script futni akar. Meg aki 1x fülezett, az utána úgysem lesz meg nélküle. RSS meg alap. SZERINTEM. Aki vitázni akar, az vitázzon. Akkor sem fogok mást használni :)
  • GulaSoft
    Hát ezt most éppen egy Suse 10 alól írom, de nekem az avast+ff páros nagyon bejött az xp alatt.
    Sokan hozzászóltak már, de egy dolgot kifelejtettetek (fú de sok t) említeni: IE6 csak microfos szutyok oprendszeren fut.
    FF minden eddig látott oprendszer alatt megy. Nem kell átszokni, csak odaülsz és függetlenül az oprendszertől az FF fut rajta.
    Java-ról annyit, hogy a hülye MS miatt van, hogy egy web alapú javas progi csak és kizárólag ie6-al megy, még az ie5.5-el sem!
    Nagyon jó mondás az, hogy ha a microsoftnál kimegy egy fénycső, akko szabvánnyá teszik a sötétséget! És ez nem vicc!
  • sh4d0w808
    Én megmaradok az Operánál... mert ez jött be a legjobban. Ha ua. oldalt kinyitom Opera és IE alatt, mérhető a különbség... FF nem jött be.
  • ubuntu
    Itt találsz adatokat a böngészők elterjedtségéről:
    http://www.spreadfirefox.com/node/19906
  • fako
    Windows xp-vel teljesen ertelmetlen jogokkal szorakozni. Az hogy kezel kulon felhasznalokat csak azert tettek bele hogy anyucinak meg apucinak mas legyen a desktopon a wallpaper.
    Ha valamire hasznalni is akarod a windowsodat akkor eleg gyakran szukseges rendszergazdai jog. Windowsnal ezt ugy oldottak meg hogy mindig admin jogaid vannak. Ha egy IE-t csokkentett jogokkal futtatsz es letoltesz egy exe-t akkor azt ugyis adminkent fogod elinditani szoval teljesen felesleges.
    Ahoz hogy a jogosultsagokat normalisan lehessen is hasznalni a microsoftnak meg kene csinalnia hozza az eszkozoket. Nevetseges pl hogy egy 3rd party programmal (dropmyrights) lehet csak "egyszeruen" csokkenteni a jogokat.
    Hianyoznak azok a progamok is amikkel normal userkent belepett emberek atmenetileg admin jogot tudnanak kapni hogy fel tudjanak telepiteni vagy be tudjanak allitani valamit. Nem kene sokat gondolkodni eleg lenne csak lemasolni a mar mas rendszereken bevalt eszkozoket (su, sudo).
    Mondjuk egy olyan rendszertol nem varok ilyen "komoly" teljesitmenyt ahol az osszes driver, a rendszerfileok, programok, kepernyovedo meg passziansz is ugyanabban a konyvtarban van, raadasul ez a konyvtar barmely mucsai programmal irhato.

Vista-nal az MS nagyon hangsulyozza a biztonsagot. Ha sikerul valami normalisat alkotniuk, akkor ha masert nem ezert erdemes lesz valtani.
  • SAS107
    Szerintem itt nem az a lényeg hog ysikerült e kiszedni a kémprogit, hanem az hogy FireFoxal nem is kellett ilyenekkel veszödni
  • BlueGold
    Ez a film jó "Duma" de aki készítette elég "láma" volt, nekem némi harc árán, de Windows újra telepítés nélkül sikerült kiszedni a beosont kém progit :-)
  • SAS107
    Na emberek, meg lett versenyeztetve 3 böngésző, FF, Opera, IE, ha nem is sejtitek melyikük került ki vesztesen nézzétek meg, érdemes:
    http://www.vividcinema.hu/browserek.wmv
  • dester
    Ezt a DropMyRights-ra írtad vagy csak a nem rendszerazdakénti használatra?

A #49-ben megadott linken letölthető progi elég jól beállítja rendszergazdakénti használat esetén is az adott programokat korlátozott-ra.

Épp arra szolgál, ha valaki rendszergazdaként használja a gépet az adott program korlátozott jogokkal fut.
  • intrex
    :) a hírre visszatérve: nekem mindegy mivel szopik a világ 80%-a :)
  • MetaMórfózis
    Első 24 órába 120 fölötti kiskapu/trojan/virus/sec hole fog kiderülni/felbukkanni/terjedni a vistá/ról/ra/re/ban/ben/meg/össze/vissza/szét :)
  • MetaMórfózis
    Win alatt elvannak b.va a jogosultsagok, nincs olyan hogy nem rendszergazdai mód, max 1-2 percig hozzáértőnek vagy hozzáértő programnak. :)
  • MetaMórfózis
    A netem szar, vagy az sg.hu lassult epp be, vagy mind2:)
  • Le Kurde
    a nyilvanvaloan szakerto hozzaszolasaid alapjan erre csak annyit lehet mondani h "bagoly mondja"
  • alejandri
    és ez igy van! most már FF a király és nagyon fáj a microsoftnak
  • Riddick
    Firefox a király!
  • magyarvok
    pl a dos alapját 50.000$-ért vették.
    Mondjuk azt meg kell hagyni, hogy a Microsoft különleges cég, 2 zseni összefogott, ezt nem lehet vitatni.
  • asysoft
    Néhány alapvető ismeret szükséges az összes OS-hez, illetve, hogy ésszel használja az ember. Például nem nyitja meg az ismeretlenektől jövő fájlokat, vagy akár az msn-partnertől érkező "my nudepix.jpg.pif"-eket. Utóbbihoz hasonló módszerrel ugye a BSD-alapú Mac OS X-et is meg lehet tréfálni... Meg amint alább említették, nem kötelező rendszergazdaként böngészni, Vistában pl az egész más lesz, kíváncsi vagyok, mennyire fog változni a vírusok száma a megjelenésével...
  • saitek
    Talán nem rendszergazdai jogokkal kéne használni a windowst.

Ha valaki viszont mégis így használja, akkor is lehet pl. az IE-t vagy bármilyen más programot rendszergazdaként belépve korlátozott jogokkal futtatni.

Biztonságos böngészés rendszergazdaként is.
  • SYB
    Lassú a böngésző, lassú a böngésző?!
  • MetaMórfózis
    Felének fogalma sincs a lent említett szerintem tiltandó, de minimum betiltandó nyelvekről/szabványokról.
  • intrex
    Ti komolyan azt hiszitek, hogy a vírusok csak úgy besétálnak a gépre, függetlenül az oprendszertől és például a böngészőtől? Csak egy jó vírusirtó program véd meg ellenük? Komolyan így gondoljátok? :)
    Nem semmi. :)))
    Fel sem merült bennetek esetleg hogy a MS által oly' nagyra tartott visual basic, activex, stb. a főbűnös? Na és persze a gyenge oprendszer.

Ne használj windowst. Kész a vírusvédelem. Aki átállt más platformja, az csak kívülröl röhög rajtatok az agonizáláson amit a hülye IE és a vírusok körül nyomtok :))

:)))))))
  • BuzzFuzz
    Igy igaz... az meg a másik, hogy ha egy oldalon vírus van, akkor mindeképpen fölmászik a gépedre, akármiyen böngészőt is használsz... a vírusok ellen csak egy jó vírusírtó véd meg (pl NOD32)

Amugy meg IE6 is csak addig volt igazán veszélyes, amíg nem volt beépített pop-up blokkoló (SP 2 elött), mert a sok felugró ablak jelentősen növeli a kockázatát egy esetlegsen bekerülő kártevőnek..