84
  • Cat 02 #44
    ezt mond az netezők 20 % -nak aki IE-t hasnál a másik 80 meg nem is tudja hogy létezik más
  • intrex
    Droland, te segg hülye vagy a szoftverekhez.
  • MetaMórfózis
    Elnézést, kicsit belagolt itt valami:D
  • MetaMórfózis
    Jah és az hogy böngészés közben valamelyik virusírtó "virust" talál az bármelyik böngészővel előfordulhat. Előforudl ie-ben ffben és operaban is, ugyanis cachel mindegyik. És sok ilyen oldal használ html alapu exploitokat stb, melyek mar elavultak es nagyreszuk javitott is, de "egyprobatmeger" alapon berakják mondjuk egy iframeba. Ilyen a híres <inpu type='crash'> nem melekszem pontosan akodra, de valami ilyesmi, ennyi az egész html, és egyes ie-k elszállnak tőle. Ezt például a firefox exploitnak tekinti, ezért lehet hogy böngészés közben felugrik neha valamelyik vir.irto hogy huha attenson. Egyebkent rengeteg ilyen van, van egy 12karakteres css kifejezés is, amelytől az ie kifagy, valamint van olyan is amellyel a mostani frissitett ie-k 90%-át is lelehet fagyasztani, os-el együtt.
    De van egyszerűbb eset is amely 15sor kb, szabványos html, mégegyszer irnám, tehát SZABVÁNYOS html, egy link nagyjából az egész de ha fölé viszed az egeret akkor frissitéstöl függetlenül az ie-k 60%a Runtime errorral elszall a busba. Nah szóval ezek exploitnak tekinthetők, és untakozo virusirtok hajlamosak rinyalni erte. De nem sok értelme van...
  • MetaMórfózis
    Jah és az hogy böngészés közben valamelyik virusírtó "virust" talál az bármelyik böngészővel előfordulhat. Előforudl ie-ben ffben és operaban is, ugyanis cachel mindegyik. És sok ilyen oldal használ html alapu exploitokat stb, melyek mar elavultak es nagyreszuk javitott is, de "egyprobatmeger" alapon berakják mondjuk egy iframeba. Ilyen a híres <inpu type='crash'> nem melekszem pontosan akodra, de valami ilyesmi, ennyi az egész html, és egyes ie-k elszállnak tőle. Ezt például a firefox exploitnak tekinti, ezért lehet hogy böngészés közben felugrik neha valamelyik vir.irto hogy huha attenson. Egyebkent rengeteg ilyen van, van egy 12karakteres css kifejezés is, amelytől az ie kifagy, valamint van olyan is amellyel a mostani frissitett ie-k 90%-át is lelehet fagyasztani, os-el együtt.
    De van egyszerűbb eset is amely 15sor kb, szabványos html, mégegyszer irnám, tehát SZABVÁNYOS html, egy link nagyjából az egész de ha fölé viszed az egeret akkor frissitéstöl függetlenül az ie-k 60%a Runtime errorral elszall a busba. Nah szóval ezek exploitnak tekinthetők, és untakozo virusirtok hajlamosak rinyalni erte. De nem sok értelme van...
  • MetaMórfózis
  • quack
    nos én amikor nyubi koromban hasznaltam IE-t win tűzfallal, kb. fel ev mulva a nod 170 (százhetven) db vírust talált
    winreinstall ff és zone alarm fel, fél év múlva felraktam, frissitettem a nodot, 0 vírust talált.
    jó persze hozzátartozik az is hogy mostmar azert jobban figyelek, meg "ismerem a netet", de azert megis...
  • MetaMórfózis
    Igazad van, sajnos az emberek hülyék, most azt látom a crackoldalakon hogy azt csinálják hogy random, feldobnak letöltésre mindenféle fájlt - mosolygok linux alol - de rendes wmf-et (windows meta file, legfrssebb bugot kihasznalo cumo valszeg) meg exe-t meg ilyeneket, most ha a hülye user ezt lementi és megnyitja, akkor teljesen lényegtelen hogy milyen bongeszot hasznal. De nekem sem volt soha semmi bajom az ilyenekkel, ha midnenki betartana pár alapszabályt akkor a virusoknak eselye nem lenne, például igaz ez az olyan emailekre amiket nem ismerek hogy ki kuldte és vagy angol, stb, mondjuk ezzel sincs gond mert a thunderbirdbe nagyon király tanítható és intelligens spamszűrő van.
  • htmm
    Aáaáaáaá! Minden bongeszon keresztul johet virus... A kerdes csak az, hogy te tehetsz e ellene valamit (a nongeszo levaltasa nem szamit most, a viruskergeto sem...)
  • droland
    "Átjáróház lesz egy idő múlva a géped."

Magyarázza meg nekem valaki, hogy a közel 1.5 éves XP-men miért nem történt marhára semmi különös, holott IE6-ot használok? MONDJA MEG NEKEM VALAKI! Mondja meg, hogy hol vannak a trójaik, hol vannak a vírusok, hol vannak a férgek?

Van egy alaptörvény kérem szépen: "Vírusok, kémprogramok, férgek ellen VANNAK és léteznek megoldások, emberi hülyeség ellen NEM!"

A haverom öccse fogja, a híres FF alatt letölt egy fájt (cracks.am-ről), majd letöltés után futtatja.

Had kérdezzem meg! Ha NINCS vírusfigyelőd, akkor mit ér ilyenkor BÁRMILYEN böngésző is?

De most komolyan...
  • NEXUS6
    "2, az FF is ugyanolyan hibás lenne mint az IE, ha az is éveken át a top böngészö lett volna."

Ez nem így van!!!
    A FF nyílt fejlesztésű, az IE zárt forrású. A nyílt fejlesztésnél általában minnél elterjedtebb, annál többen vesznek részt a tesztelésben és a fejlesztésben, ezért a hibák annál gyorsabban kiderülnek, ráadásul a fejlesztők nem a saját munkájuk hiányosságának bizonyítékát látják a frissítésekben, mint a nagy cégek, ezért gyakrabban is adják ki.
  • craesh
    1, mindenki azt használ amit akar.

2, az FF is ugyanolyan hibás lenne mint az IE, ha az is éveken át a top böngészö lett volna.

Az hogy "biztonságosabb" a firefox, csak azért van, mert rohattul nem foglalkozik vele senki. Nem azért mert nem tudják feltörni, vagy hogy nem akarnak bugokat találni benne, hanem mert még mindig 90% IE használat van...
    de már ezt tudhatnátok... amugy pedig amig a fenti dolog fenn áll, én is firefox rulz. amint felborul az egynsuly, simán lesöprik az ff-t is a bugok, virusok, reklámok, trojaik...
  • asysoft
    Szerintem a Firefox biztonsága csak legenda. Nekem jött volna már be vírus honlapokról (NOD megfogta), öcsém gépén is találtam spyware-t, amely a tűzrókát fertőzte meg... Mindezek ellenére ezt használom, mivel könnyebb kezelni, valamint sok jó plugin érhető el hozzá (pl adblock). Viszont a popup blockerrel nem vagyok megelégedve, szerintem az IE6 ebben jobb.
  • MetaMórfózis
    Ie betöltés, azért 1s mert bebootol az oprenyogecivel egyutt. Az sg-hut nemhiszem hoyg betölti egy sec alatt (nem wint hasnalok, nemtudom kiprobalni) mivel televan flash reklamokkal es egyebekkel, amivel azert egy eros gepet is megtud fogni ha nagyon akar, popupbezaras meg termeszetes. Firefoxot is meglehet fogni, de főként a brutál java appletek hajlamosak rá, es adblock kulonbenis mindent kiszed pár jó kulcsszóval tehát ez amúgy sem lenne gond, winen az ff nekemis hajlamos volt régen 40-50 megát megenni sok fül mellett, linuxon teljesen más, cpubais és memóba is nagyon keveset zabál, ez igaz a thunderbirdre is , ami atom stabilan 20-25megat eszik minden wines gepen amit eddig lattam.
  • NEXUS6
    Akkor most összefoglalom az elöttem szólókat:;))

"Quick Launch -> IE betoltese 1s
    Links -> SG.hu betoltese szinten 1s, elolvasa utan
    Links -> Index.hu betoltese 1-2s"

Pop-up ablakok bezárása +10s
    ;)
  • MetaMórfózis
    Tényleg, valami kis bendzsót megvettek es beelganyoltak... Ráadásul úgytudom a 6osban két motor van, és egymást csépelik... Ez rengeteg bug és elszállás okais...
  • NEXUS6
    Pláne, hogy nem létrehozták, hanem megvették. Ahogy ugye ők ezt szokták tenni.
  • MetaMórfózis
    Jah es mar magyarorszagon csak 80% az aranya, ff azthiszem 15-18korul van de az nem biztos. a 90%sajnos globális adat.
  • MetaMórfózis
    "Microsoft: hiba volt az IE elhanyagolása"
    Sajtó hiba, létrehozni volt hiba. Sosem szerepelt jól, csak a netscape elöl akarta elhappolni a piacot, ezért gyorsan kidobott egy ingyenes es szar bongeszot, javascriptet se ok talaltak ki es fejlesztettek, es ugy altalaba sincs kozuk semmifele bevalt, mukodo es jo szabvanyhoz.
    // Továbbra is.
  • arty
    a hype azért van, mert ez végre egy lehetőség, hogy a weblapok MINDEN platformon azonosan nézzenek ki.

Könnyen belátható h ha van vetélytársa az MS-nek, akkor egy weblapot NEM lehet csak IE-re megirni, mert azzal látogatottságot vesztene a tulajdonosa ... ez eddig kb 2-3%-ot jelentett, láthattuk hova is vezetett az IE egyeduralom! :(

Ezért kell hypolni, ahol lehet :) Terjedjen, az mindannyiunknak csak jó!
  • fflx
    hat mar reg megmondtuk, hogy a firefoxnak leginkabb az ie fanok orulhetnek, mivel a microsoftnak vegre eszebe jutott, hogy van egy a vilagon 90%-os elterjedtsegu bongeszoje. hurra

(egyebkent a bal keze nincs a zsebeben...)
  • Keem1
    A popup blockert nem kell az IE-ben sem nélkülözni. Még az SP2 megjelenése előtt kezdtem hasznánli a SlimBrowsert. Ez nem külön böngésző, az IE motorját használja, de egy remek külsőt és sok hasznos szolgáltatást ad.

A popup blocker még nem hagyott cserben, és a másodperc törtrésze alatt eldönthetem, mikor legyen be vagy kikapcsolva (az eszköztáron elvégezhető ez). Ugyanakkor a szabványok tekintetében régebben az IE volt az etalon, láttam már szétcsúszott ablakokat FF alatt. És ismerve a magyar webmestereket, a legtöbben még mindig az "Ajánlott böngésző: Internet Explorer" szöveg virít sok honlapon. És a legtöbben tesztelni is IE-vel szokták a weboldalakat.

Aki meg esetlegesen "olyan" oldalra téved, ahol sok a spyware, (és esetleg védelem nélkül teszi) az meg is érdemli. Vagy használjon Linuxot kétes biztonságú oldalakon.

Használtam már FF-t, de többször volt működésképtelen, mint működőképes. Azontúl valami megbénította nekem is, tehát ne vegyünk mérget a bentonstabil biztonságára.
    Nem vagyok az IE-vel sem megelégedve, de jópár böngésző közül ez felelt meg a legjobban.
    A védelemre így is-úgy is szükséges áldozni a mai internetes világban.
    Azonban a legbiztonságosabb gép még mindig a kikapcsolt PC.

Tehát lehet szidni a FF-t is és az IE-t is, hiba mindegyikben van, és az hogy kinek mi felelt meg a legjobban, szubjektív vélemény. Nem érdemes egyiket sem isteníteni.
    Ennyi...
  • fflx
    hat mar reg megmondtuk, hogy a firefoxnak leginkabb az ie fanok orulhetnek, mivel a microsoftnak vegre eszebe jutott, hogy van egy a vilagon 90%-os elterjedtsegu bongeszoje. hurra
  • magyarvok
    Mi az hogy az átlagfelhasználónak jó az explorer?
    Hülyeség!
    Max úgy érzi, hogy jó neki, mert csak annyit lát, hogy nincs különbség. Csak közben kb 5 perc alatt 30 spyware, adware, meg minden szar mászik a gépre, ami FF-nál alapból nem. és még nem említettem a szerintem kivállóan működő pop-up blockerét, az ezernyi beépülő plugint, ésatöbbi, ésatöbbi.
  • alejandri
    Szerintem megbizható a FF és a sok modul is lehet hozzá csatlakozni pl. a Faster FOX,igy 1 picivel gyorsabban tölti be a lapokat.
    Meg aki szereti a firefoxot az tesz valamit a microsoftos momnopolium ellen!!!!
  • Vorpal
    Az új FFox (vagy régi új) kissé vaskosra sikerült a számomra. Bár a külseje még mindig puritán az IE hez képest ám a sebessége egyáltalán nem olyan meggyőző.
    A memóriaelharapódzások/leharapódzások a kedvenceim benne.

Mindenesetre a webes szabványok tekintetében csak ezzel a böngészővel nem voltak gondjaim.
    Valóban hiba volt elhanyagolni az IE t. Én már csak azért sem használom mert a külselye a békebeli időkre emlékeztet, amikor még a vitorlát foltozgattam a win95 ös gépemen.

Rossz emlékek,))
  • lmisi
    Ez a probléma az MS-el, ha úgy érzi kiszorította a versenytársakat és további profitot sem hoz az adott software-projekt-terület. Úgy abbahagyja mint eb a sza(ha)rát.... Még a projekten dolgozó programozókat is szélnek ereszti. Nem véletlen amikor új verzió jön ki soxor teljesen át van írva, mivel a régi know-how már rég elenyészett és egyszerűbb újraírni mint ujrabedolgozni módosítani a régit.
  • duke
    "Ebben többek között elmondta, hogy egyfajta mea culpának is felfogható, amikor a sajnálatos késlekedésről beszélnek,"
    Keso banat biliboy ez vonat mar elment.Hajra FireFox.
  • sokadikgab
    Nem mondom,h. lassabb, de egy atlag felhasznalonak tok felesleges!

Tobb mint fel eve instalaltam unokatesomnak XPt Sp2vel, beepitett tuzfal, nod32
    (nagyon ritkan aktualizalva), ADSL. Eloszor en is feltem, de most mar latom,h. feleslegesen, azota is tokeletesen mukodik. Pedig egyaltalan nem guruk, sot!

Amugy pedig csak kotozkodni akartam 1 kicsit, mert mar elegge idegesit az a sok IE ellenes beiras! Amire en hasznalom, megfelel. Ez csak egy nagy hype a sok browser korul.
  • Dj Faustus #16
    Mindkét idáig emlegetett böngészőnek (stabíl változatának) van mit még a tejbe aprítania.
    A Firefox-ra ráférne a sebességnövelés, a memóriazabálásának megfékezése, néhány biztonsági hibájának befoltozása; az IE-re pedig a biztonsági lyukainak befoltozása, a webes szabványok nagyobb fokú betartása.
    Szóval drukkolok mindkét (3, 4, sok) félnek - remélem most már egyre jobb (gyorsabb, szabványtámogatóbb, modernebb) böngészők lépnek színre

További olvasgatásra javaslom:
    * IE - Secunia
    * Firefox - Secunia
    * Webes szabványok támogatása
    * Acid2 test
    * Böngészősebességek
  • Sanyix
    Mármint firefox uninstallal tudtam a spyware-t eltávolítani :)
  • Sanyix
    Énis váltottam firefoxra, a szabványosságról nemtok mit mondani, megbízhatónak nem volt megbízható(kicsit sokszor okozott hibát), biztonságos se volt annyira, mivel valahogy összeszedtem egy spywaret ami beépült a firefoxba, és csak a firefox uninstallálásával tudtam a spyware-t is elindítani(mivel a firefox indításakor került a folyamatokba egy véletlen karakterekből álló exe, ami addig nem volt ott, tehát valószínű hogy spy), de újra nem is raktam fel, mert nem volt benne semmi különleges SZERINTEM, nem volt olyan húdejó ahogy mondták, és ráadásul már rohadtul undorodtam ettől a firefox hype-tól, utálom ezeket a "divatos" programokat, szerintem nevetséges ez az "ez a király az a királyozás", mert böngészőknél aztán nincs olyan nagy külömbség, firefox se emelkedik ki nagyon a többi közűl, mindnek van valami jó tulajdonsága, és van rossz.
  • wanek
    Gondolod, hogy a FF lassabb?
    Hogy miért kell mást használni? Azért, mert nagyságrendekkel biztonságosabb. Activex, vbscript, stb. használata mellett mit vársz? Átjáróház lesz egy idő múlva a géped. És ha már elég sokminden feltelepült, akkor aztán oda lesz a "fürgesége" is. Persze most itt lehet jönni mindenféle védelmi programok felsorolásával, de nehogy azt mondja bárki is, hogy azok nem lassítják a gépet!
  • assdf
    Ez megint olyan igazából hogy ki mit szeret használni. Egy átlagos user szempontjából olyan óriási nagy különbség nincs a kettő között, azt fogja használni amelyik kintt van a gépén ikon formájában.
    Amugy meg én firefoxot használok, de ebben is vannak hibák. Nekem nemegyszer előfordul hogy egy adott oldal kifagy, ez ie alatt a program nem válaszol üzenet, ctrl+alt+del és feladat bezárása,kb 15 mp, ugyanez ff alatt a proci 100% használtságához vezet, még bezárni sem tudom mert 2 perc mire bejön a feladatkezelő, idegesitő...
    Szóval ez van.
  • sokadikgab
    Quick Launch -> IE betoltese 1s
    Links -> SG.hu betoltese szinten 1s, elolvasa utan
    Links -> Index.hu betoltese 1-2s

Namarmost kerdem en minek erre mas programot hasznalni??? Sose ertettem meg azt akiknek ez nem eleg...
  • sly007
    Böngészés közben, vagy az egész böngésző lassú?
    Mellékesen a firefoynak a grafikus motorja már átírás alat van. Én már találkoztam e verzióval. Rendkívül gyors...
  • bertino
    "Microsoft: hiba volt az IE elhanyagolása"

és ez a microsoft, annyira nc, hogy az nem igaz
  • intrex
    Nem kizárólag a sebességbeli különbségek miatt váltanak az emberek firefoxra, hanem a szabványossága, megbízhatósága, biztonsága, és természetesen mert a legtöbben gyűlölik a microsoftot. Hál' istennek semmi nem utal a gépemen arra, hogy létezik egy microsoft nevű cég.
  • Athlon64
    Nekem a FireFox speciál lassabnak tűnik mint az IE6-os
  • arty
    legalábbis jobb mint az IE :)