Meddig elég még az olaj?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kb errõl van szó. Örülök hagy valakinek azért leeset...

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Szóval egybeépíted. DE AKKOR IS MEG KELL HAJTANI VALAMIVEL, MERT HAMAR LEÁLL! Ez így van.

De nem mérgelõdöm veled tovább, mert technikai analfabéta vagy. Ráadásul mindent elhiszel, amit nyomtatásban látsz. Én meg elõbb-utóbb kapok egy helyes felkiáltójelet.....

Mardel
Lehet, hogy hülyeség, de a lökdösésrõl jut eszembe. Van a jégen pár ember akik csak körben mozoghatnak. Meglököd az egyiket, és a többi meghajtja a másikat, mint egy örökmozgó. Csak a kezdõ löketett kell vmivel elõcsalni. <#alien>

"Timeo Danaos et dona ferentes."

Elõbb az alap fizikát értsd meg mielõtt cikkeket olvasol.

Gracie Barra

Tudod: Akció-Reakció. Ezzel mi a gondod? lökj meg valakit a jégen és te is meglátod.

Gracie Barra

Gondolkodtam. Arra jutottam, hogy hülyeség az egész.

Gracie Barra

Te meg a cikkem és gondolkodj mielõtt írsz valamit.

A kis lendkeréknek nincs lendülete?

(kicst kapkodok😊)

Gracie Barra

A lenkerék hajtaj a generátort.
Másik oldalról nézve a generátor fékezi a lendkereket. Ha ezt nem érted, olvasd el az egyik általán iskolás fizikakönyvet.

Gracie Barra

A kis lenkeráknek nin lendülete?

Gracie Barra

Az

Nem hajtok meg gemerátort te meg ezt értsd meg...maga a lendkerék a generátor.

valamit
vénusz nap felöli oldala kap rendesen fényt is hót is... "csak" az átsugárzást hogy oldod meg? egyébként, itt a talpunk alatt 30 km-re is igencsak sok energia tombol

http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f

Jó kérdés. Szerintem az össztömeg /balllaszt nélkül/ duplája a bevitt/kinyertet kiegyenlíti és növeli a teljesítményt a kritilus tömegig amit fölött meg nem érdemes próbálkozni. Mert esne a teljesítmény.

Ha a csatikat nikkellel /asszem/ bevonatod, akkor nem termel a villany sem! :-) Lehet hogy a belsõ égésõ is termel valamennyit...tuti

És mi az a határ ahonnan már igen?

Gracie Barra

Mert nem tartja lendületben.

roliika:
Villanymotor termel ózont?
Vagy a belsõégésû?
Ebben az esetben a dinamó és a generátor egy és ugyanaz. Tökmindegy melyiket használod! Ráadásul többnyire a meghajtómotort szokták átkapcsolni fékezésre. Ennyi.

Érts meg! Ha nehezedre is esik! Ha generátort hajtasz meg, akkor az fékezi a meghajtást! Akkor is ha Egely, meg a japán császár az ellenkezõjét állítja!

Ha a generátorból kiveszed a termelt energiát, akkor a szerkezet egy másik pontján azt az energiát + a veszteségek pótlására szolgálót BE KELL TENNI! Akkor is, ha Te mást mondsz. Nálatok nem szokás a józan paraszti ész?

Molnibalage
Mi az az Egely kerék? Csak ne ma magyar feltalálóról van elnevezve? Mert akkor asszem õt hallomásból ismerem. Pár tanszéket felkeresett a BME-n. Csak kicsit röhögték körbe...(már ha az az örökmozgós pasas)

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Na tegyünk tisztába pár dolgot. Olyan nincs, hogy egy dolog a semibõl termel energiát. Még ha lesz is valami amire ezt mondják, akkor az is csak egy olyan szerkentyû lesz ami egy olyan dologból von el energiát aminek létezését talán nem is sejtik. Aztán késõbb kiderül, hogy mégiscsak van. Most gondolok itt a feketelyukak stb. ismeretlen tulajdonságaira. Azonban a jövõ a napenergiáé. Hiszen a földön majdnem minden ami energiát hordoz az a napból van. Szén, olaj, fa, szél stb. Ha nap nem lenne vízerõmû sem lenne hiszen az esõ nem esne. Szerintem egy naphoz közeli égitesten vagy mûholdról kéne átsugározni az energiát. Végtelen mennyiséget lehetne beõle kinyerni.
valamit
itt sokan jöttek összeesküvés elméletekkel, benne politikusokkal és multinacionális vállalatokkal. lapozta valamelyiktek mostanában a The Economist-ot? a Time-t? a Newsweek-et? ezek viszonylag az olvasottabb lapok közé tartoznak angol nyelvterületen. viszonylag még komolyabbnak is mondják egyik másikukat. na ezek az utóbbi idõben telistele vannak olyan hirdetésekkel, ami ami az olaj ellen szól. mindenféle alternatív üzemanyag hirdetésekkel, ehhez kapcsolódó autókkal, etc. Ha valaki amúgy olvassa a híreket, akkor, mint már itt valaki említette, Svédország már elhatározta, hogy lép az olaj függõség ellen, nem rég Bush is errõl nyilatkozott egy nagy formátumú beszédében, ami igencsak sok helyen volt elemzés tárgya, maga az olaj is folyamatosan napirenden van, köszönhetõen Iránnak is (amúgy az iráni események amennyire károsak az olajnak, annyira hasznosak az alternatíváknak), stb. Egyre több gyártó hoz ki alternatív vagy hybrid hajtású autókat, a Volvo most jelentett be teherautót, a Hollwoody sztárok egyre másra láthatóak ilyenekkel. Azaz épp ezek felé haladunk, csak az átmenet nyilván nem annyi mint az óraállítás...

http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f

És kis súllyal miért nem mûködik vajon?

Gracie Barra

Ja. És ezzel megegyezõ mértékben a mágnes le is lassítja.

Gracie Barra

Az nem generátor ami a villamosban van de nem baj...amúgy én nagy tömegû lendkerékrõl beszéltem és egy szóval nem mondtam hogy tömör acél! Csak azt hogy nehéz. És tekercsek vannak rajta. Tehát ha Ólom akkor a mágnesek a mozgását nem befolyásolják! Állórészen+mágnesek. Fékezõ motorra gondoltál szerintem ilyen tényleg van. De direkt fékezésre is lett kifejlesztve, jól mágnesezhetõ anyagokból.Úgy persze hogy fékezõ hatást fejt ki..az lenne érdekes ha nem azt tenné.

bocs dupláztam. a fene ebbe a kütyübe!

pl. a mágnescsapágy is fékez...mert annak is van fékezõhatása, ha nem is mechanikai, hanem a két mágneses tér kölcsönhatása akadályozza a forgást.

De leginkább maga a generátor. Ha áramot termel, akkor a tengelyének forgási energiáját alakítja át villamos-energiává, valamilyen hatásfokkal. Ha ezt kiveszed a redszerbõl, máris megvan az ok.

Egyébként, a hegyi pályán közlekedõ villamosok is generátoros fékezést alkalmaznak, ami egy nagy hõ leadására képes ellenállással rövidrezárt generátor.

Álló mágnesek miatt ami körülötte van a rajt lévõ tekercsekben indukálódik áram mint ahogy írtam is.

Na most próbáld ki! Készítsd el amit a videón látsz! Fújd meg! Nem fog forogni! Akkor csak billeg! Lélegeztem, de 2m távolságból aligha befolyásolja. Pohárral lefedve nem mûködik! De nem feltétlen azért mert levegõ forgatja, hanem mert átvoteli közeg kell neki! Lehet hogy vékony falú üveggel esetleg mûködne..nem tudom.

bertino
de optimista vagy

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Sõt a forma1-ben is tervezik a bevezetését, és akkor már egyenes az út a köznap autókhoz is.

Gracie Barra

pl. a mágnescsapágy is fékez...mert annak is van surlódása, ha nem is mechanikai, hanem a két mágneses tér kölcsönhatása akadályozza a forgást.

De leginkább maga a generátor. Ha áramot termel, akkor a tengelyének forgási energiáját alakítja át villamos-energiává, valamilyen hatásfokkal. Ha ezt kiveszed a redszerbõl, máris megvan az ok.

Egyébként, a hegyi pályán közlekedõ villamosok is generátoros fékezést alkalmaznak....

A vitálenergiának miköze az energiatermeléshez? VAgy esetleg a jövõben emberek 1000-ei állnak majd egy ilyen kerék körül és hajtják, hogy legyen áram?

Gracie Barra

Most õszintén. Lélegeztél közben vagy sem!
Csak egy a laikusok érveibõl.
Ha vitálenergia mozgatja, akkor próbáld meg légszigetelt környezetben! Várjuk a fejleményeket.

\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant

Semmi.De akkor hogy termel az energiát?

Gracie Barra

Szóval vettél Egely kereket...:-DD 5 ft-ból megépíthetõ házilag..mind1..szóval. Gumikesztyûs kísérlet aranyos.:-) Csak nem valós.:-) Mert te is ott voltál a szobában vagy valaki más. Mert nem csak a kezedtõl forog. Elég ha várod, hogy forogjon! És akarod! Az 1 dolog, hogy ott volt a kesztyû. Mutatok 1 videót.LINK
csak neked csak ma! :-)) Saját fejlesztés! :-DD Nézd meg! Forgás irány mert akarom, 1-2 mp alatt megváltozik, majd vissza! Azt ne mondd nekem, hogy lehült majd felmelegedett a tenyerem 1-2 mp alatt! :-)) És bármikor megismétlem 2 m távolságból is! Ha nem akarom nem forog!

Kornan
Hmm errõl nem tudok sokat,de feltételezem ,hogy a jelenlegi szénfogyasztás melett elegendõ pár száz évre a széntartalék,ha abból állítanák elõ a benzint a világ számára,sokkal hamarabb elfogyna az is.Szerinem sokkal nem lehetne meghosszabbítani az átállást a megújuló energiaforrásokra,ráadásul kérdés ,hogy elõ lehet-e állítani annyit,amennyi fedezi a világ energiaszükségleteinek egészét,ha igen akkor mennyire környezetszennyezõ?Egyre komolyabban veszik a környezetszennyezést fõleg az eu-ban,nem kizárt ,hogy politikai szinten inkább más alternatív,környezetbarát üzemanyagokat támogatnának.
Miért? Mi fékezi le mondjuk 1 vákuum kamrában? És mondjuk mágnescsapágyon.

roliika!

Ha nem értesz a technikához, akkor nem kéne eröltetni....

Az Egely-kerék a hõáramlás hatására kezd forogni, nem a talán nem is létezõ vitális energiától. Két forróvízzel töltött gumikesztyûtõl épp úgy forog, mint az én két mancsomtól. Próbáltam már...

Ha impulzus-szerûen, ha folyamatosan pótolsz hozzá a kerék mozgási energiájához, akkor te hajtod meg a generátort, a lendkerékkel meg max. a forgási egyenetlenségeket simítod. Pontosan annyi energiára lesz szükség, amennyi a generátornak kell, plusz a rendszer össes vesztesége.

Ennek semmi köze a lendkerék és a generátor tömegéhez. Az csak parasztvakítás, mert komolyabbnak tûnik egy gép a laikusok szemében, ha mondjuk két emelet magas. De próbáld ki! Építs össze egy bicikli-dinamót egy akármilyen lendkerékkel! Az eredményt elõre borítékolom....:-)

A "feltaláló" meg nem akarja megmagyarázni, a mintakészüléket meg nem lehet alaposan(szétszedésig) megvizsgálni, mert "ellopják az Ötletemet!"
Pedig, lehet hogy a szakember csak a csalás módját találná meg....

Csak az a gond, hogy kevesebb áram fog termelõdni, mint amennyi energia ahhoz kell, hogy a lendkerék forgási sebessége megmaradjon.
Mondok 1 nagyon egyszerû példát! Van 1 500Tonnás lendkereked! A kerületén réz tekercsek. A külsõ álló részen állandó mágnesek, amik a lendkerék arányaihoz képest kicsik. A lendkereker 40KM/h-s sebességre felgyorsítod. Nagyon lassan megy de felgyorsul. Meghajtást lekapcsolod. A tekercsekben áram indukálódik, ami fékezõ hatást fejt ki a mágnesek miatt. Bármilyen módszerrel ezt a veszteséget nem folyamatosan, hanem impulzuszerûen pótlod mondjuk másodpercenként. Ehez elég kevés energiára van szükség a nagy és gyors tömeg lassulásának "alacsonysága" miatt. Mégis viszonylag sok áram termelõdik ,mert nem tudják a mágnesek sem ez a nagy tömeget jelentõsen lelassítani....remélem most már volágosabb lett a dolog. A C720-as generátor is így mûködhet. A feltaláló természetesen nem árulja el, és beszél össze-vissza, de itt a tömegen és vezérlésen lehet a hangsúgy! Az a dög is 20 tonna!

K.András
1900-ban megjelent egy tanulmány, amiben leirják hogy az olaj 35 évre elegendö csak, na azota eltelt 100 év és még mindig uezt mondják, ennyit erröl.
Soha nem tud elfogyni az olaj, csak egyre drágább kitermelni, mert olyan helyeken mint szibéria ahhol repkednek a minuszok, nehezen megközelithetö szállithato...

http://druglord.buzz.hu/ ;)

Ja+vannak eszkimók is...vacsora fóka, ebéd fóka ....de mi nem eszkimók vagyunk, az eszkimók + nem mi vagyunk. Kicsit más körülmények.

Egely kerék egyáltalán nem csalás! Mondj bármit amivel elméletben meg lehet cáfolni a mûködését, gyakorlatban bizonyítom az ellenkezõjét! Amúgy Egely csak továbfejlesztette nem õ jött rá a dologra...azt a cikket nén írtam, de ezek szerint hiába olvastad el, nem értetted meg a mondanivalóját. Igen gyerek hajtja a hintát, de mikor már pörög a fémhinta ami több 100 kg és a gyerek mondjuk 40, érdekes lenne lemérni, mennyi a gyerek álltal befetetett energia, és mekkora erõ tudná leállítani. Nem a hinta vagy a gyerek a lényeg, nanem az elmélet. Vonatkoztass el!

Elolvastam a Vizenergiáról szóló cikket az alábbi linken. Javaslom, hogy aki középiskolás szinten tudja a magfizikát, az el ne olvassa!!! Csak felidegesiti magát ahogy tettem azt én.<#ejnye1>
Molnibalage
Emberek! Ezekkel az összeesküvés elméletekkel le kéne állni. Technológiát a Földön sokáig nem tudtak még eltitkolni sokáig. pl. atomfegyverek,számítógépek......

Mindenkit meg nem lõhetnek le aki kitalál valamit. Kicsit feltûnõ lenne.

Más. Van egy jó meg egy rossz hírem.
Szénbõl MINDENT elõ lehet állítani amit kõolajból és ez a technológia már több mint 60 éves. Német és Dél-afrikai mûbenzingyártás pl. mond valamit?
Kínban ebbe most nagyon nyomatják a pénzt.Most éítettek eg kísérleti üzeme.t(Kína méretéhez képest az ,M.o.-n hatalmasnak számítana.) Olajuk az nincs, de a szénkészleteik pár száz évre elegendõek. Ezt a technológiát nem fejlesztették 60 éve. Ha nyomatják, ki tudja meddig zuhanhat az ára.Ez a jó hír.

Úgyhogy nem kell izgulni. Még az unokáid unokája is lehet, hogy benzinnel fog autózni.Na ez a rossz.(legalábbis részben, ha hibrid meghajtást alkalmaznak, akkor van értelme)

Egyébként azt, hogy mennyi olaj van a Földön senki meg nem tudja mondani. A tanárom a BME-n '62-ben végzett és nekik úgy szólt a mese, hogy 40-50 éve van még a kõlajnak. Csak hát a technika fejlõdik, az olaj meg drágul.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

EmThor
autók is csak 100 éve vannak, túl könnyen hozzászoktunk.... azért 150-200 év alatt évmilliók tartalékait szépen feléltük...

és valóban vannak más megoldások, de bizonyos érdekeket szolgál, hogy ezek ne kerüljenek (még?) használatba... elõbb a lehetõ legtöbb embert kell lehetõleg fizetõképes adóssá tenni.

"egyes ma még titkos energiaforrások"
na, én ezekre lennék kíváncsi 😊

Az ember a leglustább állatok közé tartozik. Ha van egy kipróbált, olcsó megoldás, akkor azt használja. Persze, azért képes fejlõdni, de gyakran csak a rossz irányban.

Ha meg elveszed a kényelmi ezközeiket, autó,elektromos szerszámok, rögtön fellázad.

Olaj nélkül lehet élni, pl. ott vannak az amerikai amish-szekta tagjai, de õszintén, Te kibírnád? Hajnaltól-napnyugtáig trógerolni a földeken, éjjel mécsessel, gyertyával világítani? Lovas kocsival döcögni, vagy csak gyalogolni ki a földekre hajnalban, este meg vissza? Mondjuk a TV kereskedelmi csatornáit nem hiányolnám, de nem csak ebbõl áll az élet!

Ezt a módszert ismerem. Robbanómotoros autókban alkalmazzák, pl. dugóban. Ha az autó sokáig áll, a motorral felpörgetnek egy lendkereket, és a motort kikapcsolják. Ha indulni kell, egyszerûen a lendkerék energiájával indítóznak. Elõnye az energiatakarékosság, hátránya a korlátozott idõtartam, ez kb. egy fél óra(rendkívül jó csapágyazással). Ja meg a bonyolult tengelykapcsolós mechanika.

De ha lendkerékkel generátort tekersz meg, akkor a lendkerék elõbb-utóbb leáll. Akármilyennek is mondják.

Elolvalstam a linket, de a pasi, aki írta eléggé korlátoltnak tûnik. Elõször is keveri az alapfogalmakat(tehetettlenség és járulékos veszteségek pl. surlódás). Az általa leírt körhintát élõben csak játszótereken láttam eddig, gyerekekjáték. De ha a gyerekek nem hajtották, akkor az is leállt. Egyébként teljesen lényegtelen, nem a tárgyhoz tartozik a mûködése, mert nem energiát termel, hanem a gyerekek pörögnek egy kicsit vele.

Csak ismételni tudom magam, ha egy rendszerbõl energiát veszel ki, akkor a rendszernek belül energiát kell létrehoznia (legyen ez mechanikus, hõ, vagy bármilyen), különben a rendszer elõbb-utóbb leáll!

Egely György pedig az utóbbi években lassan átment fizikusból szélhámosba. Egyre kevésbé mérvadó a szememben amit mond, mert egyre inkább olyasmival foglalkozik, ami az én szememben csalás. Pl. Az Egely - kerék