164
-
juzosch #44 Pontosan. Mindent pont annyira kell titkosítani, hogy mire elvben lehetséges a feltörése, már értéktelen legyen az infó.
Pl. ma már max csak érdekesség, hogy mit üzentek egymásnak a náci hajó-kapitányok. Egy netes kártyajátékban pedig már 1 perccel később is értéktelen az az információ, hogy milyen lapot kaptam. -
BlackRose #43 Igen, de 50 év múlva már majd nem a mai enkripciós algoritmusokat fogjuk használni. Úgyhogy egyáltalán nem izgat, hogy valamit amit ma titkosítok és elfelejtem karbantartani azt 50 év múlva valaki feltörheti. 1. 50 év múlva senki sem fog egy ilyen elavult információ feltörésére időt áldozni. 2. 50 év múlva ezek az adatok valószínűleg értéktelenek lesznek, mert ha nem akkor idővel olyan algoritmusokkal titkosítják amely teherbíró.
Ez így volt pl. a DES-el is amikor megalkották akkor atombiztos volt, de ma már nem az, akkor jött a 3DES, de az sem a legjobb, most itt van az AES (Rijndael), meg jön az ECE stb... na mindég jön valami ami az elkövetkező években biztonságos. -
juzosch #42 Egy mai pl RSA kódolást 50 év múlva talán már fel tudnak törni egy akkori csúcsgéppel napok alatt is:) Kb ilyen nagyságrendben gondolkodj.
Csak, hogy okosodj: Vegyél 2 db 200 jegyű prímszámot(legyen p és q). Szorozd össze (p*q=n). Ez az n a nyilvános kulcs. Ha megmondod p-t, vagy q-t seperc alatt kideríthető, hogy osztója-e n-nek. De n-ből az életben nem hámozod ki p-t és q-t. -
BlackRose #41 Igen a matematikában minden műveletnek megvan az ellentéte, sőt az enkripciónál ezt tudod is mert nyilvános, a baj csak ott van, hogy ezt az ellentétes műveletet képtelen vagy megcsinálni, mert a rendelkezésedre álló erőforrások még közelről sem elegendőek. Tehát nem tudod megcsinálni. Az normális enkripció (AES, RSA stb.) az állati biztonságos, és ha feltörik akkor jelenleg 100% biztos, hogy emberi mullasztásról van szó. Különben az Identity theft-hez nem kell RFID azt lehet ez nélkül is, sőt az RFID ezt sokkal nehezebbé tenné mint ahogy ma lehetséges. -
juzosch #40 A középkorban ugyanúgy népeket írtottak ki, pedig még vasút sem volt.
Az embert hibáztassátok, ne az eszközt. -
BlackRose #39 Igen a puska meg is mentheti az életed, de ki is olthatja valaki életét... a felelőség rajtunk múlik... különben ha nem lett volna vasút, gyalog mentek volna a haláltáborokba, nem hinném, hogy ez megátolná a hülyéket, hogy értelmetlen dolgokat csináljanak. Legfelyebb kisebb méretű lett volna a háború és a gyilkolás, mert a vasút által lehetséges gazdaság a háborút is nagyobbá tette. De ha így gondolkodunk, akkor minek jöttünk le a fáról, hiszen amikor megtanultunk számolni évezrdekkel ezelőtt, lehetőséget teremtettünk, hogy egy nap a matematikusok és fizikusok megalkossák az atombombát. Persze ugyanez a számolás sok pozitív dolgot is hozott, éppúgy mint a vasút is. Mindennek megvan az előnye és hátránya, és csak rajtunk múlik, hogyan alkalmazzuk. A jelenlegi bonyulultsággal és általános emberi képességgel, a technológia olyan pontra érkezett, amikor már ezt a felelőséget részben az általunk megalkotott technológiára kell átruházni, mert mi magunk már nem tudjuk ellenörzés alatt tartani, magyarán, hogy tovább fentartsuk a fejlődést a gépekre és a technikára már nem csak mint fizikai munkásokra van szükségünk, hanem a felsőbb szinteken is napról napra jobban leszünk a technikára utalva. Választani ugyan lehet, hogy ezt elfogadhatónak e tekintsük, vagy pedig megállunk, előbb stagnálünk, aztán meg megindulunk a lejtőn lefelé. A dolgok 99% nem azért lesz kitalálva és alkalmazva, mert valakinek tetszik, hanem azért mert megoldást nyújt valami problémára. Így van ez az RFID-el is. A vasútat is azért találták ki mert már másképpen lehetetlen lett volna fenntartani a fejlődést, nem azért mert valakinek tetszett egy nagy dög vaskocsi amelynek még számtalan kilómélter vasútra is szüksége van és még füstöl is mint az átok. Viszont akkor jobbat nem tudtak kitalálni, megcsinálni stb. Magyarán mondva még egy rakás más dologra volt szükség, hogy megoldják azokat a problémákat amelyek megoldása nélkül a vasút volt az egyetlen lehetséges megoldás. Amikor valamit csinálsz, rájössz, hogy egy valami állandó az pedig a korlátozások amelyek, pénz, technológia, tudás stb. formájában napról napra várnak. Végül is az RFID egy megoldás a felesleges (értéket nem teremtő) munka kiküszöbölésére, és ez ellentétben a téves hiedelemtől nem a profit növelése érdekében történik, hanem azért mert másképpen a profitot és ezáltal magát a vállalkozást nem lehet fenntartani sem, a növekvő verseny, elöregedő társadalom és szélesedő állami bürokrácia, szociális biztonság ára stb. mind olyan probléma amely megoldásra vár, az RFID egy lehető megoldás, hogy a legjobb e az lehet vita kérdése, de mivel ez az út még előttünk áll, nincs késő megtalálni a jobb megoldást ha van. És végül is ha nem lett volna vasút, valószínűleg nem lett volna sok minden más sem vagy éppen lehet, hogy másképpen lett volna, és nem hiszem, hogy mi most itt írnánk, mert nem lenne mivel. -
juzosch #38 Nevezz már meg valakit, akinek érdekébnen áll távolról belenézni a hűtőmbe, hogy mit is vettem:)
A személyazonosság ellopását meg elég nehéz véghezvinni. Hogy is gondoltad ezt? -
joschy #37 Huhh apam, hogy Ti mennyi hulyeseget tudtok osszehordani, mintha csak magamat latnam .
Egy valami viszont biztos:
Minden jogallam alapja az ember szabadsaghoz valo joga. Nem nagyon ertem, hogy mit jelent az en szabadsaghoz valo jogom abban az esetben, ha tulajdonkeppen tavolrol (mert ugye radios a kutyu), tehat akar az en tudtom nelkul is figyelhetnek? :-)
Az encryption pedig egy teljesen masik tortenet, koztudott, hogy minden elkodolas matematikai alapokon fekszik, a matematikaban pedig minden muveletnek megvan az ellentetje. Avagy, teljesen mindegy ki mit hazudik, IT biztonsag egy fikcio, csak addig van mig valaki ra nem jon az egyszerusegere, ez pedig raadasul szep kihivas, nincs is jobb mint kitalalni, hogy a masik milyen hulye (tehat megvan mar a motivacio is). Teny, hogy egy keyring auth jo lenne, de ennek nem hiszem, hogy Ok is orulnenek, mert ahhoz kellek en is :-)
Igy viszont cikis a helyzet, mert barki visszaelhet a szemelyazonossagommal (es nem a bankszamlamon levo 20 penzrol van szo), hanem pl ha en jo helyen dolgozom es jo a fizetesem, akkor valaki aki nem ebben a helyzetben van, a szemelyazonossagommal felvehet egy diszno nagy hitelt, vagy vehet egy telket a holdon, vagy mit tudom en, nem is akarom tudni. Such visszaelest raadasul sokkal ugyesebben lehet majd elkovetni mint valaha. De a bankzsugas cucc se semmi, ha csak az Office Space-re gondolsz :-)
Nem az zavar, hogy majd ezen valaki jol megszedi magat, mert ezt mar megszoktam, de legalabb jot csinalna :-/ - avagy szep dolog a technologia, de a profitorientaltsag eleg kemenyen oda tesz neki. -
juzosch #36 Ja nekünk is azért kell még fél órát vonatozni Gyöngyösről, átszállni Vámosgyörkön, mert az idióta földesurak(vagy hogy is hívták őket akkor) szépen leszavazták a vasutat. pedig semmi gondot nem jelentett vona 20 km-errel északabbnak vinni a vonalat. A helyi gazdaságnak is igen jót tett volna. -
#35 A vasút bevezetésének a korában is volt sok begyöpösödött, vallási fanatikus, babonás hülye, akik tiltakoztak ellene. Nem akarták a várasaik és falvaik közelébe engedni s füstös ördögöt. Ezért van olyan távol a vasútállomás sok település szélétől.
Pedig a vasút fejlett közlekedést, áruszállítást, a modern gazdaság egyik alapját jelentette.
Majd későbbb a leghatékonyabb eszköz volt a nácik kezében arra, hogy milliószámra szállítsák zsidókat a haláltáborokra.
Ennyit a korlátlan technikai fejlődés által megvalósított szép új jövőről. -
juzosch #34 Még mindig nem értem, mivel egy bankkártyában nincs átb*szás, nem okoz rákot, nem ráz meg. -
szivar #33 Hmm. Elnézésedet kérem, de mintha a #30 a #28-ra ment volna, de biztosan rosszul láttam...
"A lényeg, hogy ez nem éppen nagy ár."
mondatodra lett volna válasz, de biztos elnéztem valamit :D. -
juzosch #32 Ezt most nekem válaszoltad? Mert én ebben a témában egy szót sem ejtettem ki a számon, sőt nem is tudom miről beszélsz. -
szivar #31 Ebben vitára szállnék veled.
Ha arról van szó hogy egy adott termékeből kispórolják az anyagot, addig csak átbaszás - mondhatni. De ha olyan vackokkal helyettesítik, minek a franc tudja hogy milyen hatásai vannak a szervezetedre||környezetedre||egészségedre, akkor az már nem igazán gyerebe.
De az adott darabszámra vetített haszon viszont nő. Mindegy hogy hányan és miért döglenek meg ha a gyártott izé:
-Megrázza őket és ammen (vellamosság)
-Rákot okoz (és megmurdelnek)
-Stabilan tart 5 évig (és utána rájuk dől a ház...)
Feltéve ha az egészet nem tudják a gyártó nyakába varrni (bizonyítani).
Sorolhatnám még a tehénmentes sajtot, cementszegény cementet és társait, de nem teszem, mert az olcsó, finom, és nem dől rád a ház rögvest :D. Azonkívül még be is perelhetnének akár hitelrontással (vagy mivel) is a magukra ismerő gyártók :D. -
juzosch #30 A lényeg, hogy ez nem éppen nagy ár. -
juzosch #29 Képzeld magad a munkáltató helyébe. Minden nagyszerűen megy, automatikusan megy az átutalás minden dolgozónak, aztán jön valaki, akinek nincs bankszámlája. Namost a cégnél nincs készpénz. Tehát kapásból készpénzt kell szerezni, külön el kell könyvelni stb-stb. Ez havi sok-sok ezer forint. Ezzel szemben kell nyitnia a dolgozónak egy bankszámlát, ami maximum havi 1000 forint és kész.
És ne felejtsük el, hogy az emberek 99%ának már van bankkártyája (a maradék meg nem is nagyon dolgozik). -
szivar #28 Ez valóban nem meglepő, amikor olyan időket élünk, ahol csak a minnél nagyobb profit elérése a cél - bármilyen áron.
(Összefoglalván: Semmit sem kell megmozdítani jellegű melóért jó pénz ;D) -
szivar #27 "Nézz, ha nem felel meg, egyszerűen felmodassz és más munkát keresel... "
Ahol ugyanez a mentalitás van érvényben. Teljesen mindegy hogy a törvénnyel elletétesen cselekszik (inkább mondanám hogy cselekedett) a munkáltató, mert ez neki hasznot hoz. Illetve mindenki helyesli, kivéve, az akinek kellemetlenséget okoz, ha párezer kreditet levonnak tőle azért, mert a pénzét a zyx nevezetű bankba utalják át -mondhatni hogy haszonszerzés (megmarad a pénz ha a pénztárost nem kell foglalkoztatni) miatt. Még mielőtt valaki is megemlíti hogy párszáz (párezer) forint nem vág a földhöz senkit sem (lsd. kezelési kőtség), az gondolkozzon el azon hogy mire is költené azt a netto 50-55E pénzt, amit ezen a környéken lehet keresni. Már akinek van munkahelye... -
BlackRose #26 "hogy mennyire vagyok jó hitelre.", pontosabban mennyire vagyok hitelképes. Na már én is mellébeszélek -
BlackRose #25 Nézz, ha nem felel meg, egyszerűen felmodassz és más munkát keresel... na ez ennyire egyszerű. Ha a lehetőségeket akarod élvezni akkor a kötelezetségeket is vállalni kell, vagyis nincs semmi ingyen, mindennek megvan az ára, pénzben, szabadságban, korlátokban... kb. az USA-ban nincs személyi igazolvány. Viszont ha akarsz gépkocsit vezetni akkor el kell fogadni, hogy kapsz egy engedélyt amely megfelel a személyi igazolványnak, ha dolgozni akarsz akkor kapsz egy Social Security Numbert (persze erre sem köteleznek, de van amit ez nélkül nem lehet), szintén ha akarok hitelt, akkor van Credit Rating ahol pontossan tudják, hogy mennyire vagyok jó hitelre. De nem kötelező, ha lemondok az autóról, a nyugdíjról a biztosításról, a hitelekről akkor eggyik sem kell, most persze a kérdés, hogy milyen életet akarok, utcán aludni mint anonimusz, vagy hitelre 5 szobás házat venni, új autót, nyaralni menni a pénzügyi piacon és a munkapiacon résztvenni stb. és persze feladni anonimitásom egy részét annak az érdekében, hogy ez lehetséges legyen. Mert komolyan ha nem tudnád ki vagyok te adnál nekem hitelt? Vagy akármi mást elképzelhető lenne.
Na mindenesetre szabélyozni kell a dolgokat, egy összetett társadalomban élünk és akarunk élni, ahol nem lehet vallamit vakon favorizálni vagy vakon kitíltani, mindennek megvannak a jó és rossz oldalai, a kérdés, hogy tudunk e meglenni vele, hogy mit kapunk és mit veszítünk. Ha nem kapunk semmit akkor nem kell, de előbb nézzük meg, mit is hoz ez a jövő, tisztán, előítéletek nélkül. Én így gondolnám végig. Ha bemegyek egy bevásárlóközpontba, berakom az árút a kosárba, aztán kitolom az autómhoz, és az RFID segítségével a rendszer leolvassa, hogy mit vettem, és amikor elhagytam az árúházat automatikussan számlázta ezt nekem és kifizettem, annélkül, hogy 10 percet áltam a sorban és vacakoltam, aztán számoltam a pénzt vagy vergődtem a kártyámmal... akkor ez nekem OK. Ha a hűtőszekrényem még tudja is, hogy mi van benne, mennyi és milyen mennyiségben van rá szükségem és előállítja a megrendelőlistát (persze szükség van rá, hogy én authorizáljam, vagyis elfogadjam) és ezt követően megrendeli, úgyhogy én még az árúházat is átugorhatom akkor az annál jobb, ha meg még tudja, hogy mit szeretek és a piacra kerülő újdonságokat a figyelmembe hozza, vagy figyelmeztet, hogy valami túl drága, vagy esetleg valmi akciós áron van akkor meg ez még jobb. Szóval én szeretem az automatikát, az automatika legnagyobb féke pedig éppen az RFID-el veszik el. Persze azért élünk vagy szeretnénk élni demokratikus jogállamban, hogy a technológiát ne alkalmazzák illegálissan, hogy ne legyünk a rendszer rabjai és ha kételkedünk, hogy ilyen rendszerben élünk e, akkor nem a technológiát kell fékezni, hanem a rendszert kell változtatni, persze ha demokrácia van akkor ez egyszerű. Ha nem akkor meg az ilyen technológiai dolgok nem igen változtatnak semmit. -
norti #24 Ez nem meglepő, sőt szerintem tök normális, a cégek ugyanis az elektronikus fizetésekkel is növelik likviditásukat. -
juzosch #23 Ennek viszont van értelme. Jó sok pénzt megspórolnak. -
juzosch #22 Miért kéne ezt a bőr alá ültetni? Mi előnyünk származna ebből? Semmi. (max nem hagyjuk el) -
szivar #21 "... szerintem az ilyen dolgok kimondottan önként vállalóak kellenek,..."
Tisztára mint anno a cégünknél :D. Vagy aláírod hogy kártyára menjen a pénz vagy nem kapsz fizetést a munkád után. Persze szigorúan csak önkéntes alapon megy a dolog, nem kötelezünk rá senkit. Mindegy hogy kinek mi haszontalan, stb, ez lesz. Persze önként... -
#20 Jók ezek a kis cikkek.. kezdik hozzászoktatni a népet a gondolathoz. Egyre több ilyen lesz, figyeljétek meg. Aztán 10-20 év múlva mikor beléd ültetik már fel sem tűnik a dolog hogy valaha ez ellen felszólaltál mert annyira természetes lesz a téma
Hekkeljük meg a nagytestvért! Géprombolás V2.0 kell a népnek -
Pintyőke #19 Elsokent azoknak a seggebe ultetnem be jo mellyen akik mindenaron be akarjak ezt vezettetni. Csak hogy emlekezetes legyen minden leolvasas szamukra, tuti nem felejtik el egy eletre ;) -
1hengeresVmotor #18 Szeritnem akik ezt kitalálták hogy allkalmazni kell az emberekben pont ők nem fogják magukba ültetni.... ezzel si majd csak azt figják elérni hogy az emberek fellázadnak és lesz megitn egy frankó kis polgár háború meg ki tugya még mi szerintem az embereket eme módon megjelölik és az nem frankó dolog minek bevezetni iylen últra kütyüket mikor egy személyi vagy egy diákigazolvány vagy egy bérlet elfér az ember zsebében áhhh
viszont ha ezt bevezetik tuti hogy ugyanugy fogják "crackelni" mitn a PC játékokat
átlag diák kisgyerek megtud madj spórolni jó sok pénzt majd a bérlettel :D -
BlackRose #17 Aha, na látod én ehhez totál nem értek , és, hogy maradjak a vallási (Bibliai) vonalon, mondhatom "nem értek, hála Istennek"
Különben, hogy ne legyen félreértés, szerintem az ilyen dolgok kimondottan önként vállalóak kellenek, hogy legyenek, az persze áll, hogy idővel ez nélkül lehetetlen lenne egy csomó dolgot csinálni, de persze mindennek megvan az ára, egy ilyen óriási előnyökkel járó technológiának is, sőt nem is kicsi. A kérdés, hogy megfizetjük e ezt az árat és fejlődünk tovább, vagy nem. Én a magam részéről ismerem a választ, de mindenki döntse el maga. Ha a többség azt mondja, hogy igen akkor lesz, ha nemet mondanak akkor nem lesz, végülis így működik a demokrácia.
P.S. a bibliában még azt is elolvashatod, hogy amikor Jézus és az apostolok napokig éheztek és odaértek egy fügefához, Jézus elátkozta a fügefát, mert éppen akkor nem volt rajta termés. Persze a fügefát állítólag az Isten teremtette, és az Isten törvényei által terem vagy nem évszakoktól függően, ugyanez az Isten (Jézus) elátkozta a fügefát és az pillanatok allatt kiszáradt, mert az általa (Isten) kiszabott törvények szerint nem volt rajta termés... és még számtalan ilyen gigantikus ellentmondással találkozunk, szerencsére én agnosztikus létemre évekig olvastam a Bibliát méghozzá magyar és angol nyelven egyaránt - wz azért fontos, mert fordítástól függően is nagyok a különbségek (Károli, King James) és felfedeztem, hogy általában három féle képpen értelmezhető, és ez az előítéletes hozzáállástól függ... ha úgy olvasod mint Isten könyvét (persze ez a legelterjedtebb eset) akkor egyféleképpen értelmezed - mindent kérdés nélkül elhiszel benne, vagy a legalább nagy részét, ha úgy olvasod mint egy ateista (tehát előre kisemmized) akkor másik féleképpen, és ha úgy olvasod mint agnosztikus, aki mint egy könyvet veszed a kezedbe és előítéletek nélkül akarod megalkotni a saját véleményed, szintén előítéletek nélkül veszed figyelembe a benne lévő bölcsességeket (amiből van bőven) de emellett a hibákat (amiből legalább ugyanannyi), ellentmondásokat és stb. akkor rájössz, hogy az értéke éppen olyan mint egy másik könyvé, hasznos dolgokat tanulhatsz meg belőlle, de ha vakon követed akkor biztos nem lesz jó, mert végülis azt is valakik írták, éppen olyan emberek akik valamit jól tudtak valamit meg nem, mint minden más szerző, mint minden más vélemény vagy tudomány tele van hiányosságokkal, éppen úgy mint ezek a sorok is amit most itt én írok, de jelenleg ez az én véleményem, ez az én világnézetem. Mondom jelenleg, mert holnap már nem biztos, hogy ez lesz, holnapig még valami újjat akarok és fogok megtanulni, megtudni ami kétségkívül tovább formálja személyiségemet, véleményemet, gondolatomat... na off-topic.
-
RealPhoenixx #16 Sziasztok
Ez csupan egy elo bevezeto, egeszen addig, amig nem lesznek olyan apro chipek, melyek reven kodoltan lehet majd az RFID technologiat alkalmazni.
-merthogy jelenleg nem igazan lehet ezt megoldani-
Vagyis az RFID technologia meg nagyon a kezdeteknel jar, de kb 30-50 ev mulva, mar megjelennek azon jellegu RFIDes eszkozok, melyek mar apro mikrochippel is rendelkeznek.
Na majd onnantol kezdodik, hogy bortonviselt szemelyeknek kotelezo lesz elfogadniuk, hogy belejuk ultetnek egy ilyen cuccost, es kesobb ez ki fog teljesedni az egesz tarsadalomra, mely szamos elonnyel, ugyanakkor bizonyos hatranyokkal is jar/jarhat.
A lenyeg, hogy ez sokkal inkabb fogja erinteni unokainkat, mintsem kozvetlenul minket, s nem fujolni kellene, hanem a megfelelo alapokat kene lerakni.
A lenyeg, hogy akik ezzel foglalkoznak most, sajnos azok javareszt, akik nem kepesek a megfelelo alapokat lerakni, igyhat a mostani 10-30 eves korosztalyra marad e feladat kivitelezese.
Vagyis, mondhatnam ugy is a dolgot, hogy mostani fiatalsag: nincs keso alkotni ezen a teruleten
NB: ha olyan dologgal foglalkozol, amiert tartani kell a hatosagoktol, vagy olyan teruleten munkalkodsz amely politikai erdekeket sert, akkor a felelmed jogos, de a tobbseg felelme tulajdonkeppen alaptalan -hosszutavon -
arsher #15 Már nem azért, de mintha nem is olyan rég olvastam volna vhol hogy ez az egész szarság vmi nevetségesen gyenge kódolásra épül.... -
Praetor #14 Az IT-ben nincs biztonság. A "biztonság illúziója" persze létezik. Bármit fel lehet törni a számítástechnikában és vissza lehet élni. És ha vissza lehet vele élni, akkor vissza is fognak. Mert ilyen az ember.
Én nem érzem komoly előnynek az implantált RFID alkalmazását. A lustaság szempontjából van jelentősége, meg a "modern" ember féktelen kényelemhajhászása szempontjából.
Még mindig jobban favorizálom a buxát és a kápét, mint bármilyen elektromikus kártyát, nem beszélve a seggbe ültethető csiptől. Pedig rendszergazdaként dolgozom. Minden rendszerben az emberi tényező az egyik legbizonytalanabb tényező. Az RFIDnél is, és óriási lehetőségei lesznek annak aki ilyen rendszereket ural majd. Ki is fogja használni. Ebből én nem kérek köszönöm szépen, az emberekben nem bízom.
-
Tiberius B #13 gépelni nem tudni -
Tiberius B #12 az RFID-től? -
Tiberius B #11 Szerintem először nem fogja engedni a társadalom, hogy a bőr alá ültessék, amíg nem lett kipróbálva a technológia enyhébb módokon, pl. személyi igazolványba bele a chipet, és akkor az lesz a bankkártyád, a bérleted, mindenféle tagságid, útleveled, meg hasonlók, betegekre karszalag. Szerintem eléggé nem meglepő, hogy az emberek félnek tőle, ugyanis az ember alapvetően paranoiás, és mindig a legrosszabbra gondol.
A végén úgyis cyborgok leszünk önnön akaratunkból.
A Biblia jövendölései érdekesek, Nostradamuséi szintén, de mindent beléjük lehet magyarázni.
Ha hiszünk abban, hogy a jövendölések igazak, akkor hogyan történtek meg?Na mindegy, ez nem egy olyan topic, ahol erről kellene vitázni.
Tehát miért félnek az emberek az RFID-t? -
ddfg #10 Ezeket a csipeket le lehet arnyekolni olommal, acellal vagy vmi mas femmel? Ha sima elektormagneses elven mukodik, akkor elvileg igen. Na, en abbol kerek karkotot :) -
#9 Talán ezt most így gondolod, de ha elég előnnyel jár a dolog, akkor az emberek többsége, de legalábbis a fiatalabb generáció valószínűleg berakja az implantot. Onnantól kezdve pedig már csak nőne az arány.
Esetleg kötelezővé is lehet tenni. -
juzosch #8 A bőr alá ültetés csak egy hülye 5let. És persze minden ötletet először végig kell gondolni, aztán el lehet vetni. Az emberek nagyrésze úgyse lesz hajlandó ilyet rakatni magába.
Ezt inkább arra tervezik, hogy ne kelljen lehúzni a bankkártyádat, ne kelljen elővenned a belépődet, hanem elég, ha csak elsétálsz a leolvasó előtt. Ha meg nem vásárolsz, kiveszed a tárcából. -
benczurzs #7 Nem érted a lényeget ?
A Biblia (Hogy ki mit gondol róla az most mind1)
Egy ősi szent írás világvégéről szóló fejezete napjainkban, szóról szóra kezd el teljesülni.
Olyan dolgok, amikre még 100 évvel ezelőtt se gondolt senki, nemhogy a biblia idejében.
És most ennek az írásnak a világvégéről szóló fejezete kezd el beteljesülni.
-
BlackRose #6 A következő lukratív terület, aki az IT-ben a következő években könnyű munkával sokat akar keresni annak az RFID-re kell koncentrálni. Különben, biztos, hogy ennek is mint minden másnak van előnye és hátránya, de megállítani úgysem lehet, és nincs is értelme, mert az előnyök többszörössen felülmúlják a hátrányokat ezért inkább azon kellene törni a fejünket, hogyan lehet a hátrányokat minimizálni. A köpködés, hogy ez nekem nem kell, mert bla bla bla, meg van eset amikor megállja a helyét, de legtöbbször értelmetlen fikázás.
smv...
ez a bárki egy picit túlzás, ugyanis az adatok titkosítottak lesznek, és habár mindég fennál a lehetőség, hogy feltörhető, ez kb. annyi mint ahogyan az is lehetséges, hogy holnap az utcán sétálsz és a fejedre esik egy meteorit... különben az is elgondolkodtató, hogy ha már valaki rászánja magát erre a bűncselekményre és feltörné valahogy az adataidat, akkor előbb azt a kérdést tedd fel magadnak, hogy egyáltalán abba a körbe tartozol e akinek a számláján levő összeg elegendő e egy ilyen nem éppen mindennapi bravúr finanszírozására. Másképpen ha nem vagy gazdag, nem kell féltened a számládat, ez nem kártyacsalás, ez annál sokkal de sokkal bonyolultabb dolog. -
#5 "Tizenkettedik szelence:
...Fokozatosan elurakodott rajta a hatalomvágy. Lassan már istennek tekintette magát, mind teljesebb ellenőrzése alá vonta a világ népességét. Így hamarosan a világ kormányzója lett.
Egyedi uralkodási módszere volt. Törvénnyel kötelezett mindenkit, hogy a bőre alá beültetve viseljen egy csipet. E csip az illető személyére vonatkozóan az összes információt...
A csip még ennél is vészjóslóbb lehetőségeket is rejtett magában. Önmegsemmisítő programjával akár az emberi élet hosszának szabhatott határt...
Az egészségügyi rendszert erősen igénybevevő idült betegektől való megszabadulásra szintén ezt a módszert alkalmazták.
Akik nem engedték a testükbe beültetni, számkivetettként kóboroltak..."
Dannion Brinkley
Ezeket egy olyan ember látta '75-ben a halálkoözeli élménye során, aki látta Csernobilt, a CCCP összeomlását és az öbölháborúkat.
Asszem ideje észbe kapnunk.