46642
  • killecske
    Azt írta h nem Vista 32 bit / Win 7 32bit es az oprendszer.
    Próbáltam kompatibilitást állítani de nem lehet.
  • Csacsi
    Van valami olyan beállítási lehetőség, hogy a laptopom 5 percenként újra induljon? Windows 7 van fent.

Előre is köszi.
  • Slig
    Sz'al az nvidia oldaláról semmit se szedtél le, csak a win update-féle driverekre hagyatkoztál?
  • stevenson1988
    és vista után sír a telepítő? érdekes... utolsó mentsvárként állítsd be a telepítőt Vista kompatibilitásra, úgy mennie kell
  • stevenson1988
    egy darab kék halált nem láttam még win7 alatt
    hogy nforce-hoz melyik drivert raktam fel? jó kérdés :) ha az update tesz fel valamilyet akkor azt
  • Forrest Gump
    Amikor az egyik particióról másolok a másikra a memória kihasználtságom 97%-t mutat és meg van bénulva az egész gép, semmit nem lehet csinálni, amíg tart a másolás. Ráadásul nagyon lassan másol (8-10000kbyte)
    TC 7.50-t használok Win7 64 bit alatt. Vista 32bit-nél nem volt ilyen gondom.
    Mitől lehet ez?
    Köszi!
  • killecske
    Azt töltöttem le Win 7 32 bit.
  • Slig
    Látom neked is hasonló alaplapod van mint nekem. Nálad nem kékhalálozik? Nforce-hoz melyik drivert tetted fel?
  • stevenson1988
    ha a legfrissebbet telepíted akkor nyugodtan nyomj arra, hogy te mégis futtatni akarod, no meg előtte jelöld be az ablakon a kis jelölőnégyzetet miszerint a továbbiakban ez a rendszerüzenet téged nem érdekel
  • stevenson1988
    win7-es drivert szedjél az nvidia oldaláról
  • killecske
    Helló

Letöltöttem egy drivert az nVidia honlapjáról de azt írja telepítéskor, hogy nem Vista 32bit / Win 32-es az oprendszerem.
    De Win 7 van fet és 32bites Build 7100es változat.
    Mi a teendő? (Próbáltam kompatibilis módban futtatni.)

Kösszi!
  • Slig
    Hát nézd... eléggé szörnyű a helyzet, van egy CMI8738-as hangkari benne, a weboldalukról letöltött win7es drivere van fent, egy SB audigy SE, amihez magától szedett drivert update alól, geforce 8500 gt-hez szedtem én drivert, és asus m2n4-sli alaplapom van, amiben egy nforce 500-as chipset, elvileg nem kellett hozzá driver, és az nvidia oldalán nem is találtam win7-hez valót...

Avirát nem használok, ezt az ms security essentials a vírusölőm

Komolyan, Win95 óta nem volt ennyi kékhalálom, ez azért már rekord...
  • Krokodilfog
    Sziasztok,daemon tools telepítésénél akadt problémám.Azt írja ki nem kompatibilis...walaki help?
  • bon
    Memória fogyasztáson nem érdemes lovagolni, teljesen más módon használja mint az XP. Ha kell a memória akkor fel fogja szabadítani, addig meg tök mindegy, hogy üresen áll, vagy 99%-ban kihasználtan.
    Procit meg nem eszik sokat (nálam jelenleg 1-10% között ingadozik). Attól kedve, hogy programot futtatsz meg már az adott program felelős a proci terheltségéért.
  • kas123
    Tud valaki egy megbízható programot, amivel testre szabhatom a win7et?
    Szeretném ha jobb teljesítményt érne el. (kevesebb procit és memóriát fogyasztana)
  • bon
    Nem inkább az lehet az oka, hogy az alaplapon a CMOS energiaellátását biztosító elem cserére szorul?
  • bon
    Én is megtudom erősítwni, avira én is több forumon láttam panaszkodást ilyen hibaüzenettel.
  • fery02
    Idáig nem értettem, hogy kb 1 hónappal ezelőtt miért állt vissza a CPU órajelem alapértékre csak úgy magától.
    Tegnap éjszaka úgy állítottam le a gépet, hogy előtte rearm-oltam a Win 7-et. Ma felkapcsoláskor feltűnt, hogy nem úgy indult a gép, mint máskor. Meg is néztem everestben, hogy mi a helyzet és alapon volt az órajel. Szóval akkor előzőleg is gondolom a rearm hatására állt vissza alapértékre az órajel.
  • rumkola
    Érdekes módon az avira hivatalos forumán többen is írják, hogy ugyanezt a hibaüzenetet és bsod dob, de én kérek bocsánatot, mert látom te jobban tudod.
    (mellesleg bármilyen szoftvertől lehet kékhalál)
  • bon
    Drivereket elkezdeném frissíteni, mert úgy néz ki valamelyik nem tetszik a Windows 7-nek.
  • gabi89
    Na nem tudom de csak az R2.31 driver csinálta az R2.35-ös már tökéletes :)
  • Coronita21
    ez hülyeség:) avirától nem lesz kékhalál.
  • gabi89
    Felraktam a win7-et egy Asus notira nincs is vele baj megy szépen driver ok , aktiválás ok de a hang valami miatt recseg.
    Realtek HD Audio win7 drivert raktam fel (Realtek High Definition Audio Codecs R2.31 - Vista/Win7 32&64bit) és mégis...5letek?
  • rumkola
    Avira a vírusírtód? Ha igen cseréld le, talán megoldja.
  • rumkola
    Alaplapi hangchip van? Nem jó amit feltesz a win, szedd le a realtek oldaláról a normális drivert, nekem is ez oldotta meg.
  • Slig
    Teljesen elegem van a kékhalálokból... életemben nem volt annyi, mint ezen a win7-en -_-" mit takar ez, és mit lehet tenni ellene, mi okozza?

Hibaüzenet: MULTIPLE_IRP_COMPLETE_REQUESTS
  • signs
    "Sajna" a legfrissebb van fent... Akkor gondolom annyit tehetek, hogy várok a javításra.
  • Slig
    Hogy tudom megoldani, hogy a meghajtók megjelenjenek az asztalon, és ha bedugok egy külső hdd-t vagy pendrive-ot az is megjelenjen, illetve a cd is? (Mint az OSX-ben)

Egyéb: Cmi8738 (genius sound maker value 5.1) vagy sb audigy SE a jobb? Mindkettőm van, csak melyiket használjam ami jól is szól meg 5.1 is megy.
  • morcosqtya
    Köszönöm az infókat Bon!
  • bon
    Jól gondolod, de ha dobozos verziót veszel, az nincs alaplaphoz kötve.
  • morcosqtya
    Ok. Értem. Még egy utolsó kérdés mára. Ez a licensz ha megveszem alaplaphoz kötött ugye. Tehát ha lecserélem a lapot oda (az újra) már nem telepíthetek ugyanazzal a kulccsal (ezt én nem értem miért nem) és új termékkulccsal új csomagot kell(ene) vennem. . Ha elromlik a lapom, önhibámon kívül akkor tájékozódjak a forgalmazónál és kapok egy új termékkulcsot, or what?
  • Pio
    Ha 4 gigánál több memóriád van, akkor 64 bites, ha kevesebb, akkor 32 bites. Ha legalább 512 megás a videókártyád, akkor 4 gigarammal is mindenképp érdemes feltenni a 64 bitest, amúgy pedig gusztus dolga.
  • Pio
    Minden szoftver elfut emulált 32 bites környezetben.
    Az egyetlen dolog, amiből mindenképp 64 bitesre lesz szükséged az a hardverekhez tartozó driverek, minden másból csupán előny a 64 bites de nem létszükség.
  • morcosqtya
    egyáltalán, Te mit ajánlasz? 32 vagy 64?? Indoklás?
  • bon
    Sajnos előfordul a nem megfelelően müködő driver miatt (szerencsére nálam nincs ilyen gond az X-Fi-vel). A driver frissítését tudom javasolni ha van újabb mint ami fent van.
  • morcosqtya
    Bon, köszönöm! Még annyit szeretnék tudni hogy 64 alatt minden értelmes progi és játékok nagyrésze elfut (például CS Source, WC-III, pár éves stratégiai játékok stb) vagy akad velük?? Van itt valamilyen kompatibilitási probléma? Nézd el nekem ha noob a kérdés, de anno Baldurs Gate expansion setjei közül a Sword Coast pl csak ANGOL nyelvű XP alatt futott (fene érti miért) magyarral nem, illetve bizonyos játékok (FPS-ek közül is tudtommal) NEM indultak el 64-es XP alatt, illetve néhány felhasználói program is akadt vele...
    Ezt megoldják a 7-nél??
  • Slig
    Hú, bakker ha nem mondod meg se találom xD Köszi! Kénytelen leszek megbarátkozni vele, downgrade-elni nem akarom. De szvsz az iTunes 8 is jobban tetszett, mint a 9, azt se downgrade-eltem. Azaz azt mac-en használom, winre feltenni az itunes-t szerintem nem lenne jó, voltak már rossz élményeim vele kapcsolatban...
  • signs
    Van itt még valaki rajtam kívül, akinek pattog néha a hang zenelejátszás közben? (AC97)
  • bon
    Árban nincs különbség, a 64bit meg kezel 4gb-nál is több ram-ot.
  • morcosqtya
    Thx. Home Premium bőven elég. A 64 bites ára ugyanannyi mint a 32-es, vagy 32-es már nem is lesz??
    64-es kezeli a 3,6 Gb feletti RAM-ot?