84
  • harangx2
    #84
    Kapos-net 3000/1024 korlátlan,http://www.kapos-net.hu/inet.php.
    Mi a tapasztalat a kábelnetről? pl.csomagvesztés, lag,stb
  • klastrom
    #83
    Néhány hónappal ezelőtt még 384-es netem volt.Most 3000-es.Valaki meg már 100 Mbit/s-et akar.Ne legyünk már telhetetlenek ez sajnos magyarország.Vagy parasztország?
  • cooldoc
    #82
    http://www.sg.hu/cikkek/42095

    Gondolom erre a cikkre (is) hivatkoztál...
    Hát igen, van még mit átvennünk a gaz galloktól.
    De szép is lenne az a 100Mbit/s letöltési sebesség.
  • klastrom
    #81
    Persze én is tudnék példákat felhozni hogy a németeknél vagy a büdöslábú osztrákoknál ill. angoloknál stb. mennyi de mennyivel olcsóbb az internet.Is...meg sok más is.
    De ebbe kár lenne belemenni mert mindenki tudja, hogy itthon az életminőség finoman fogalmazva is gyagyinak nevezhető a tőlünk nyugatabbra élőkénél.De ha ezen itthon nem próbálunk változtatni pld. hogy utat engedünk a konkurenciának akkor ez örökre így marad.És ne higgye senki, hogy ez a lemaradás azért van mert a nyugatiak okosabbak,rátermettebbek stb.Szerencséjük volt ill. jó politikusaik.Ennyi...
  • cooldoc
    #80
    Köszönöm Uram!
    Pontosan az ilyen konkrét, pontos infókért járok ide.
    Én egy laikus orvos vagyok(Papa, Mama hazaért), s nálam tapasztaltabbak véleményére is alapozva hozom meg óhatatlanul szubjektív döntésem.
    Még egyszer elnézést, ha kicsit ordenáré voltam.
    Mindenesetre a TVNET marketingigazgatója 3 órán belül kimeítően válaszolt az összes, bár pontos, de nyilván nem teljesen professzionális kérdésemre.
  • shabba
    #79
    Ingyen ott sem adják a broadbandet, de a 30 euros árszintet 1x majd idehaza is elérjük. Csak sokat kell hozzá fejlődni verseny terén.

    Idehaza most hogy elindult TvNet és Pantel van 100-200 db hurokmegosztásos elérés a 400 ezerből. Franciáknál a 10 millióból ez az arány 5-6 millió, a különbséget zongorázni lehetne. Elég szignifikánsabb nagyobb arányt képvisel az ottani saját infrastruktúrás ADSL szolgáltatás, ami mind technológia-, mind árverseny fronton érezteti a hatását. Idehaza most lett meg az első fecske lakossági csomagot esetében, amíg ennek érezhető hatásai lesznek az idehaza is hosszú időbe fog telni. De ez más országokban is hasonlóképp zajlott le.

    Az ár és a sebesség versenyképessége idő és tér függvénye. A 6.5Mbps-es 80 euros TvNet csomag idehaza, a jelen piaci viszonyok között egy versenyképes ajánlat. A jelen francia csomagokhoz képest viszont nem versenyképes. De pl. a 3 évvel ezelőtti francia csomagokhoz viszonyítva nagyon is versenyképes lenne. Idehaza 3 év múlva ez a csomag sem lesz versenyképes az akkori netcsomagokkal összevetve.
  • Mardel
    #78
    Mi egy éves hűség nyilatkozattal 2004. junius 1-től 512kbpseces ADSLre kötöttük meg a szerződést az interware rt-nél, ami havi 12.490 FT-ba kerül! Időközben voltak változások 512/96 vagy mennyiről felkúszott 2048/192, az ár maradt! De amikor a szerződést megkötöttük akkor elég volt a60Kbseces letöltés, mostanság azzal a nyomorult feltöltéssel vannaka gondok, nagyon kevés!

    ..tehát ha akkor nem volt drága durván 13.000 FT egy asszimetrikus DSLre ami ugyanúgy 512, csak feltöltésileg nem volt annyi, akkor mos miért lenne drága? Sőt hűségnyilatkozat nélkül!!!
  • cooldoc
    #77
    Lehet, hogy naivitás az olcsó ADSL, de én a francia példára gondoltam, ahol töredéke az ár a hazainak.
    Persze én mezei felhasználó vagyok, nem számítógépes szakember, és azt gondolom, nekem a 2-3 Mbit/s - nagyobb letöltési sebességre nincs szükségem.Ezért én 8-9000 Ft - ot tartok reálisnak.
  • Sanyix
    #76
    Nem csak sebességre, pingekre, és csomagvesztésekre, szakadozásra gondoltam stabilságnál, mert hogy dsl-nél a pingek egész jó, csomagvesztés se nagyon van, szakadozni se szokott.
  • klastrom
    #75
    Persze igazad van hogy nagyon drága a net itthon.Igazándiból a fizetések nagyon gagyik és télleg amíg pármillióan nyomorognak addig mi meg az Adsl árairól fecsegünk.De hát sajnos valahonnan el kell indulni végre egy egészséges ár ill. szolgáltatás versenynek ahogy a nyugati társadalmakban mert különben soha nem fog megszűnni egyes cégek monopol helyzete.És mellékesen az árak soha büdös életbe nem fognak lemenni...
  • cooldoc
    #74
    Köszönöm a korrekt választ.
    shabba: egy igazi Homo cretenicus vagy, én lezártam a témát. Nem reagálok a homoszexuális stílusodra.
    Nem veszem fel a kesztyűt, onanizálj tovább.
    Többi topiklátogatónak elnézést a hangnemért, de ez a tipikus feartúró shabba kihozta belőlem.
  • Inquisitor
    #73
    Miért? A WiFi drága, lassú és instabil kapcsolat ... csak oda való, ahol más nincs, meg ahol a lentebb említett drága kábelezés miatt az egyetlen jó választás. Meg persze hordozható cuccokba (PDA, Notebook, PSP, spéci telefonok) jó hasznát venni.
    Szerintem.
  • Inquisitor
    #72
    Miért? A WiFi drága, lassú és instabil kapcsolat ... csak oda való, ahol más nincs, meg ahol a lentebb említett drága kábelezés miatt az egyetlen jó választás. Meg persze hordozható cuccokba (PDA, Notebook, PSP, spéci telefonok) jó hasznát venni.
    Szerintem.
  • shabba
    #71
    Ezzel a stílussal csak saját magad járattad le. Az jól látszik amint nem olyan választ kapsz, ami a te felfogásod szerint "megfelelő", azonnal rövid négybetűs szavakban törsz ki, sulinetes stílusban.(vigyázz mindjárt 5 óra, mama-papa hazaér aztán rávernek a kezedre) Vicces hogy még te prédikálsz a jó modorról. Ez a hasonló stílusban elkövetett privát üzeneted számomra ezt még jobban megfejeli, hogy itt te akarsz lenni a jani, aki kedvére f.ckolhat.

    Tudod mit, f.uckolj. Az látszik máshoz úgysem értesz. Legalábbis a netszolgáltatáshoz tuti hogy lövésed sincs, de közgazdaságot sem sokat tanulhattál a suliban.
  • cooldoc
    #70
    shabba, whoever the f...ck r U...
    Nem vagyok vevő a rosszindulatú, áljófej kommentárjaidra.
    Ha nem tanultál modort, húzzál vissza az iskolapadba.
    Én nem konfrontálni jöttem ide, hanem nálam ebben a kérdéskörnen járatosabb emberek véleményét metudni.
    Az ilyen f@sznélküli okostojásokkal sajna tele az egész fórum. Nem tudsz meglenni személyeskedés nélkül?
    Bilit meg használd tovább, szerintem nyugodtan húzd a fejedre, kancsó.
  • shabba
    #69
    Megbocsáss de neked bilibe lóg a kezed.

    Semmi nincs ingyen, mindennek megvan az ára. Olyan sincs hogy ingyen szélessáv, sehol a világban. Nem is nagyon lesz. Max olyan lesz hogy bizonyos szolgáltatások ár nagyon lecsökken vagy ténylegesen ingyen megkapod, de ezt csak akkor ha mellé további más szolgáltatásokat is már megvették. Tehát pl. megveszed X-t, Y-t és Z. De Z árát elengedik azért mert X+Y-t kifizetted. De olyan hogy ingyen megkapsz valamit arról kár álmodozni.

    Az ingyen wifi-hez az kellene hogy az eszközgyártó ingyen adja a wifi eszközt, a szerelő ingyen jöjjön ki telepíteni és karbantartni, a supportos ingyen emelgesse a telefonkagylót, az optikai kábelek ingyen kerüljenek a földbe, a gerinchez szükséges aktív eszközöket is ingyen adják a gyártók, és a sávszélességért se kelljen fizetni a szolgáltatónak. Jah és persze mindezt az egész beruházást, ingyen kamatok nélkül fedeznék a bankok. Szerintem ébredj fel, mert nagyon eltévedtél.
  • cooldoc
    #68
    Ebben igazad van, én viszont nem adnék a 6,5 Mbit/s -os változatért 20,000 Ft-ot.
    Alapból érzem drágának ebben az országban az ADSL-szolgáltatást. Baromi sok 11,400 -ért a T-szopline. Reálisan 1 Giga/s kellene, hogy olyan 15-20,000 Ft-os árban legyen. Persze, lehet, hogy ez wishful thinkin'.
    Látjátok annak realitását,hogyha szélesebb körben elterjed a WIFI, akár ingyenessé is válhat a szélessáv?
    Az lenne a Kánaán!
  • Athlon64
    #67
    Ha ez egy gúnyos megjegyzés akar lenni akkor elmondom én nagyon sokat a szintén chello-s haverokkal ugymond adatforgalmazok és jóval kevesebbet kb. 15-20G -ot meg Chello hálózaton kívülre!
    Ja mind ezt csak azért írtam le mert ugye a chello hálózatán belüli adatforgalmat nem mérik!!!
    Szóval minde gúny nálkűl mondomén szavaidat ismételve:
    "jódolog az a 30 giga:)" ill. így bőven elég!

    Amúgy részemről elég hamar eltellik egy hónap és az egész kezdődik előrről!

    Ja! És ha el is érném a 30Gb-ot akkor 256/64 -re lassít ami azért még használható.

    Ezszóval szerintem kicsit drága 13-ért az 512/512-es korlátlan kapcsolat
  • klastrom
    #66
    Igazad van.No comment
  • klastrom
    #65
    Csak hát ehhez annyit tennék hozzá ha nem vállaljuk be azt a "a hercehurcát, ami a szolgáltatásváltással jár" és nem engedünk ezzel teret a TVnethez hasonló és valami mást és olcsóbban akaró szolgáltatóknak, akkor örökké a T-gecihez hasonló mocskok fognak uralkodni rajtunk...
  • AtisH
    #64
    Nézz jobban utána.
    T-Com: 1024kbit, 3GB korlát 8.000Ft
    Tvnet: 1024kbit, korlátlan 6.240Ft (hűség nélkül is) ADSL3G

    Tvnet: 3Mbit 10.500Ft ADSL3G
    Legolcsóbb: 3Mbit 11.400Ft
  • AtisH
    #63
    Hát nemtom... Nálam megy a dc, torrent, ftp, skype és semmi gáz (igaz 1ütt asszem nem ment az összes, de 3/4-ük igen). Napokig fent vagyok ugyan azzal az ip címmel. Igaz nem vok supportos és az előfizetésemen kívül közöm nincs a tvnethez, tehát nem tudhatom mi lehet a gond nálad.

    A supportról meg annyit, h annak idején mikor axelerónál voltam előfordultak hibák és ami nem teccet, h néha egymásnak passzolgatták az ügyet a vezetékesek (matáv) és az adslesek (axelero). Végén kiderült, h fészket rakott egy madár a matávos oszlopon. Ez 4 napba került... Ja és ismertem a mind2 brigádot!!! Igaz mikor beszart a Siemens modemem fél nap alatt kicserélték D-Linkre.

    Bocs a kis OFF-ért.
  • shabba
    #62
    Ha azzal hasonlítod össze hogy Tí ADSL csomagjai esetén a 3 mbps-es terméket a szerződött ISP-k jellemzően 15 ezer körüli áron adják. A 4 Mbps-es csomagot pedig csak üzleti csomagként értékesítik amihez jellemzően 40-60ezer+fás ár tartozik akkor ahhoz képest mindenképp kedvezőbb ez az ajánlat.

    Az más kérdés hogy a magyar piacon nem sok értelme van 18-20ezer forint körüli 4.5-6.5Mbps-es lakossági csomagokkal előrukkolni, mert nincs rá igazán fizetőképes kereslet. Ez maximum a kisvállakozói szektornak jelent kedvező ajánlatot.
  • cooldoc
    #61
    Vessetek rám követ, de nekem az ár/érték nem tűnik annyira előnyösnek. 1 év hűséggel a 3500-as (M csomag) 10,500 Ft / hó. Ha beleszámolom a hercehurcát, ami a szolgáltatásváltással jár, nem tudom, megéri-e? A 4,5 Mbit/s - os csomag pedig 18,750 Ft / hó. Nem vagyok T-szopline párti, de itt is lesz még fejlesztés szerintem.
  • DanyyX
    #60
    Akkor azert van naluk support, hogy az ügyfél deritse ki a problémákat? Amugy szerinted tcom-nál mit mondanak ilyenkor?
  • AnarchoiD
    #59
    es ezzel ki is fujtak az elonyei, T-com -nal Datanetnel , fenyevekre jobbak a pingek / routing ;)
  • AnarchoiD
    #58
    ez a "kinomban mitmondjak az ugyfelnek, ha nemerti meg hogy fingom sincs miert szakad az a kurva net nala" jellegu valasz
  • DanyyX
    #57
    Nekem pont az a bajom a TvNET-el hogy szakadozik. Ha ment egy bizonyos fajlcserelo alkalmazás. Egyszerüen 16-18 óránál többet nem volt képes kibirni a DSL bontás nékül. Eszméletlen idegesítő. Hiába löttem be netlimitert lefele/felfele, bármit csináltam egyszerüen szakadozott.
    Ha csak mittomén, eg chat vagy valami kis sávszélességigényű cucc megy, akkor napokig megy szakadás nélkül.
    mondtak olyat is, hogy túlterheli a modemet fájlcserélő által generált forgalom... Van ebben valami? Ennyire gagyi lenne a D-Link modem?

    Jah, és TvNET supportnál basztak segiteni, csak szétteték a kezüket, hogy majd szolnak t-onylájnnak...
  • ZoliJ
    #56
    jódolog az a 30 giga:)
  • Athlon64
    #55
    Jópofa ez a szinkron DSL 512/512-es, de tulajdonképpen egy butított Chello Classic (nekem ilyen van 2500/512 kbps)
    Ráadásúl nem 13eHuf hanem 9500!
  • AtisH
    #54
    Még egy apró előnye van a Tvnet ADSL-nek, mégpedig az hogy nem bontják a kapcsolatot 24 óránként. Annak idején Axelerós netem volt, de nem bántam meg, hogy váltottam Tvnetre.
    A sajtóközleményben az olvasható, hogy a meglévő előfizetőknek díjmentesen emelik majd meg a sávszélt ha kiépítik a rendszert.
  • duke
    #53
    persze korlatlan
  • duke
    #52
    Ha mar internet A Beltav 1Mbit-jehez mit szoltok 4800-ert ? www.beltav.hu
  • Anteris
    #51
    azért arra marha kivánsi lennék, hogy ma egy átlagnetező mire használja akár csak az 1 mbit-es kapcsolatát. Na mert nekem pl. 2 mbit bőven sok.
  • shabba
    #50
    Én úgy tudom volt már ez pár éve a GVH előtt. Azzal dobták vissza hogy a vonal fenntartási és karbantartási költségei az alapdíj részét képezik ezért kell megrendelni. Akkor előjöttek azzal hogy legyen egy csökkentett havidíj tétel ami csak ezeket a kapcsolódó költség tételeket tartalmazza. Erre valami olyasmi volt a válasz hogy közel azonos lenne, és egyébként is az EHT lehetőséget ad a szolgáltatóknak hogy béreljék a teljes előfizetői hurkot így onnantól már rajtuk múlik ebből mit terhelnek vissza az előfizetőkre és mit nyelnek be. A teljes előfizetői hurok bérlet díja viszont 2400Ft, ez áfával 2900Ft. Ez nem olyan jelentős differencia pl. egy felezőhöz képest.

    Viszont TvNet nem a teljes hurkot bérli, azért kell továbbra is fatáv felé alapdíjat fizetni. Ők csak részleges hurok bérletben működnek, amikor a rézkábelnek csak adott frekvencia tartományát bérlik amiben az adatszolgáltatás folyik. Ennek a díja ezer pénz.

    Vagyis ha TvNet áttérne teljes hurok bérletre az neki további 1400Ft plusz díjat jelentene, plusz áfa. Ezt az 1700ft-ot kellene minimálisan az internet díjához csapnia ahhoz hogy te ne fizess alapdíjat. Viszont ha már fizet a hangságért is akkor nem fogja veszni hagyni ezt a szolgáltatási formát és ő is megpróbál belőle pénzt csinálni. A szolgáltatók ilyenkor jellemzően saját telefonszolgáltatást adnak, de nem a hagyományos régi PSTN megoldást használják, hanem az adatvonalon IP telefonszolgáltatást kínálnak. Természetesen ennek is vannak járulékos költségei. Pl. jobb modemet kell venni olyat amiben alapból van beépített telefon csatlakozás(ATA) így ráköthető az előfizető telefonkészülése és szerver oldalon is kellene eszközök. Ezek beruházási költségei megint a havidíj összegét emelik. A vége az nem sokkal fogsz kevesebbet fizetni, ez is megnöveli úgy 2500-zal az alap internet díjat csak mástól kapod a telefont.

    Pl. a magyar piacon a másik helyi hurok bérlettel szolgáltató cég a Pantel teljes hurkot bérel. Így az előfizetőnek nem kell már a fatáv felé telefon alapdíjat fizetnie. Viszont a Panteles ADSL mellé ugyanúgy rendelnie kell egy 2 vonalas ISDN kapcsolódást, amit vonalanként 2rongy+fáért mérnek.
  • toto2700
    #49
    kiért=miért
  • klastrom
    #48
    Remélem aláqrnak a köcsög T-fosnak !!!
  • toto2700
    #47
    Az ADSL-hez kiért kell telefon előfizetés?
    Szerintem technikailag nem feltétele, csak egy vacak rézkébel kell? Ez nem visszaélés a piaci erőfölénnyel?
  • KaBuTo666
    #46
    lassú !!!!!
  • shabba
    #45
    A BellSouth is fejleszti a hálózatát, ahogy az össze többi más telco is csak más megoldást használ. Ők az FTTN+VDSL vagy ADSL2+ megoldás mellett döntöttek. Ennél a megoldásnál az optikai szál nem ér el egészen az előfizetőig de a réz szakasz lerövidül úgy max 1.5km-re. Így a VDSL2 vagy ADSL2+ technológia felhasználásával el lehet érni egy 15-20 Mbps körüli sávszélesség kapacitást. Ez már lehetővé teszi az IPTV szolgáltatás indítását is amit MPEG-4 kódolás mellett terveznek elindítani. A tervek szerint ők 2007-ig az előfizetői kör felét akarják elérni ezzel a modernizált hálózatattal, ami jóval kisebb költségszint mellett kialakítható, úgy előfizetőnként $150-ból.

    További infót itt találsz.