84
-
#44 en orulnek ha lenne mar vegre... de ugylatszik tok szar helyen lakunk.. a 6mbites bellsouthra is MEG varnom kell.. masoknak meg mar van.. kozben ok csoves helyen laknak en meg ertelmes telepen..:( -
#43 mbitre.. -
#42 hollywoodban nem lehet ilyet mert itt a bellsouth van... FUCK. de kit erdekel mi van itt???? adjanak FIOS -t es kesz!!!! a rohadt bellsouthnal a 6btre varok.. 60 dodoert.. ezek meg adnak majdnem 3 szor gyorsabbat ugyan azert az arert.. LOL PASZMEK:( -
Mice #41 ha megvagy szólj :) kiváncsi, de lusta vok:)
-
shabba #40 FIOS :)) a fifo az más :D
Jó dolog a FIOS csak az elérhetősége igen csak korlátozott, mivel csak ott érhető el ahol ki van építve a hozzá szükséges infrastruktúra, azaz az üvegszálat kihozták egész az előfizető otthonáig. Úgy 150 ezer háztartásba van jelenleg ilyen netje az államokban, ami igen csekély része a 30 millió fölötti broadband ügyfélkorben.
Egyébként a technológiát aminek a neve FTTP(fiber to the premise) ügyegszál az épületig, pont a szűkös és igencsak pozícionált elérhetősége miatt(először a sűrűn lakott, jó vásárlóerőt képviselő területeken jelennek meg) FTTR-nek azaz fiber to the ritch-nek(üvegszál a gazdagoknak) csúfolják.
A FIOS project miatt a cég befektetői és részvényesei igen csak idegesek, a hitelminősítők is lefokozták a Verizont és a rényvényük sem áll túl rózsásan. Az elmúlt 2 évben elköltöttek 3.5 milliárd dollárt az üvegszálas projectjükre és ezért szereztek 150 ezer FIOS előfizető. Ami üzletileg nem túl rózsás eredmény, a havi 50-100 dollárból ami netből-tv-ből bejön össze ez igen lassú megtérülést jelez hisz majd $20,000/user volt a beruházási érték. Persze ha nő az előfizetők aránya akkor ez javulni fog a cég vezetői is ebben bíznak, és a Verizon hosszútávú terveiben több mint 20 milliárd dollárt akarnak elkölteni az üvegszálas infrastruktúra kialakítására, amitől persze a részvénysek igencsak a falra másznak. -
#39 picsaba.. persze ez nalunk nem bezzerelheto:((((((((((( -
#38 nah ennek utannanezek -
Ronny #37 Miért nagy szám?Gondolkozz már... -
#36 Verizon Fifo
Up to 15 Mbps/2 Mbps $44.95
ez kb 9500ft/ho, limitalas nelkul
kell ennel jobb?
-
roliika #35 Ez nem igaz ámám! 800k alá sosem esik álltalában 1Mbit vagy 1,2! Elég stabil! És ahol lakok, van Tvnet és matáv is + még ki tudja hogy mi, csak ez a legolcsóbb. -
MrTressy #34 valszeg többi szolgáltatónak is eszébe fog jutni hasonló móka és akkor kialakul az egészséges árverseny.Persze fatáv akkor is jól jár mivel a telóvonal még mindig az ö zsebébe cseng -
MrTressy #33 de az kábel nem adsl... -
#32 igy van... nekem 3m/384kbit van.. es majd 1-2 honapon belul lesz (+5 dodoert, immaron majdnem 60 dodoert) 6/512.. es a tobbi ceg sem tud jobbat -
#31 lol nekem 256-os kábelem van 5900-ért mivel nincs semmi más itt komáromba még chello se, a legolcsobb lenne ezután 10e ért forgalomkorlátos ADSL szar! én tök örülnék már egy 1megásnak 6e-ért! -
Magyarszív #30 És a szegény vidéki mikor kap nagy sávszélt, főleg a szegényebb megyékben? Neki csak a méregdrága ADSL van vagy pedig a kisebb sávszélű mikrós csomagok. Még a nyavalyás chello sem elérhető, csak a megyeszékhelyen. -
aateks #29 Nem tudom ez miért nagy szám. Tvnetwork-nél évek óta van ennél nagyobb sávszélesség. 6Mega le 2 fel, ja és ócsóért forgalomkorláttal 4500HUF-tól korlát nélkül 18eFt. csekkoljátok ww.tvnetwork.hu Persze nem mindeki olyan szerencsés mint én, és az általuk lefedett területen lakik -
shabba #28 Mi köze annak a DSL-hez? Az ethernet kapcsolódás.
Szerintem a 180 ezer forintos bekötési díjat, és 45 ezer forintos havidíjat kicsit sokallnád. Persze aki ott él annak nem hiszem hogy a netköltség a legfájóbb tétele, sokkal inkább az ingatlannal kapcsolatos költségek. Egyébként a gigabit kapcsolat a szolgáltató hálózatán belül érvényes, nemzetközi irányba le van korlátozva 20 Mbps-re. -
Yoda2005 #27 Ahoz képest hogy 3 hónapja örültünk az 56-osnak most elég jól megszaladtak!
-
Yoda2005 #26 Én is micro-t használok és nincs vele semmi bajom! 4260-at fizetek 400-as ért! És ha akármit nézek rajta akármilyen időben a letöltési sebességem max 2kb-al változik! És korlátlan!Különben kösség fel a gatyályukat a kábelesek mert ha ilyen ütemben fejlődik akkor hamar elérik az 1 megát! És nincs szükség méregdrága kábelekre mert a falumban 6-on vagyunk és a hozzám legközelebb eső 20méterre a legtávolabb 1,3km-re van tőlem! -
KILROY #25 Hong Kongban 1GB-s HyperDSL van. Gondoljatok bele... -
#24 Ok de a mikro közel sem olyan stabil mint a dsl, ráadásul csak olyan helyeken érhető el ahol nincs más. -
mrgenya #23 SDSL? végre bejött a hazánkba, ami a német netes játékosoknál már évek óta megszokott:) -
roliika #22 Én is 6250-et fizettem az 1/1Mbitért, de most 6000Ft és ha 2 évre előfizetsz, akkor 5000Ft bruttó. :-) Ez mikrohullámú hálózat, 10 előfizetőnek kell lennie 100m-en belül 1-1, és UTP kábelen hozzák a netet miután leosztották a mikróról. Nálunk 1 tömbház kap 10/10Mbitet így nálam a legrosszabb esetben is 800/800 de korlátlan. És ennek a mikrós cuccnak olcsó a kiépítése is.:-) Zalaegrszegen a Zalaszám biztosítja ezt. Szerintem Pesten is simán megoldható lenne ez a dolog, 100m-entként csak lenne 1 előfizető. Mármint 10 ember kell egyszerre, és az a 10 ember 100-100m. 100m az UTP kábel miatt van egyébként. Hogy a jel ne vesszen el.És így se modem se telefonkábel nem kell. Még csak bekötési díj sincs ha legalább 1 évre előfizetsz. -
shabba #21 Azért lehetett csak ezt az egy csomagot olvasni, mert ez volt az egyedüli aminek ára már 2 hónapja kint szerepelt az adsl3g.hu-n.
Inkább az a kérdés a te lakhelyed azon kevés számú telefon főközpontnak a vonzáskörzetébe esik-e ahol elérhető a TvNet saját infrastruktúrája. Ha igen akkor nyert ügyed van és amint lejár a hűségszerződésed válthatsz. Viszont ha nem akkor ezt a letőség számodra elérhetetlen marad. -
shabba #20 ADSL2+ a rendszer, annak a maximum értéke 24/1Mbps. Ezen kívül a jelenleg kapható eszközök jellemzően ezt tudják. Természetesen a szabványos visszafelé kompatibilisek.
Az ADSL2+ sem olyan új dolog, 2003-ban szabványosodott, előtte egy évvel az ADSL2 így annak kifutási ideje nem volt túl hosszú, ezért túl sok eszközt nem is építettek rá.
Az elmúlt pár évben a fatáv által beüzemelt vagy lecserélt eszközök is igen nagy valószínűséggel ADSL2+osok hisz másfajta eszközt már nem igen kapni, és nem is éri meg mást vásárolni. -
#19 Hehe, TvNET-nél vagyok már másfél éve
Igaz nem ADSL 3G, de azért igy se rossz... -
greekboy #18 Végre valahára értelmes hozzá szólást is látok itt. Gratulálok! :)) -
#17 Na máshol lehetett olvasni hogy mennyibe kerül, bár nekem csak az 1mbit-es csomag tűnt fel 6240 ft/hó val (ez bruttó ár!!). Úgyhogy ha igaz lesz, akkor pápá mocskos t akármik, mert most ugyanezért 9990 ft-t fizetek. -
Inquisitor #16 Kérdés tőlem a cikkírónak: Nem derült ki nekem egyértelműen, de akkor most ADSL2 rendszerről van szó? -
shabba #15 Az ADSL ahogy a nevében az "A" is mutatja asszimetrikus. Alapjaiban úgy lett kifejlesztve hogy a letöltési irányt priorizálták, ezért lettek az szabványok 8/0.8,12/1 és 24/1Mbps-esek(ADSL,ADSL2,ADSL2+).
Az SDSL ami inkább G.SHDSL-ként ismert, 2.3/2.3Mbps-et tud és szintén egy igen régi szabvány.
Az újgenerációs ADSL-nél van egy olyan alvariáns az Annex M-es ahol nagyon ahol úgy osztják ki az alkalmazott frekikeg hogy szimmetrikussá teszik a forgalmat így 3.5Mbps-et érnek el.
Persze az tudni kell hogy ezek a maximum értékek amik a távolság függvényében erősen lecsökkennek.
Amcsiban nincs már 10 éve ocsóért 10/10Mbps. Azt maximum etherneten lehet biztosíteni olyan pedig nem ér el minden háztartásba. Max a koleszeokban van ahogy idehaza is a felsőoktatásban.
10/10Mbps-et jellemzően inkább optikai hálózaton lehet biztosítani. Amcsiban sincsenek nagy uploaddal rendelkező kapcsolódások. Optikán így fejből én is csak egyre emléxem amelyik 10/10 és 20/20Mbps-es kapcsolódást kínál. Viszont gyanítom a 40GB-os forgalmi korlát és az utána MB-onként fizetett túlfizetés neked sem lenne szimpatikus. -
Inquisitor #14 Kollégám ezúton üzeni, hogy nagyon örül a 24Mbites ADSL lehetőségnek, de még jobban örülne, ha a három hónapja ígérgetett 2Mbites ADSL-t hajlandóak lennének végre bekötni. köszike! :) -
obe #13 én úgy várom ezt a szolgáltatót mint a messiást, szabaditson meg a surmó téonlánytól, nem hiszem hogy a 9500 huf/1 mbit-es förtelmes havidíjnál rosszabbat kínálnának..:( -
Inquisitor #12 "Az igazi meglepetés talán mégsem ez, hanem az SDSL nevű szolgáltatás (szimmetrikus DSL), ami végre azoknak kedvez, akik nemcsak letölteni szeretnének, hanem igényük lenne a nagy feltöltési sebességre is."
Érdekes, azt hittem az a DSL, ami már vagy 10 éve van amcsiknál ólcsóért (10/10Mbit) -
shabba #11 Mivel a csomagelnevezések, teljesen megegyeznek a fatávtól viszontértékesített csomagelnevezésekkel, és a sajtótájékoztatón is arról beszéltek azonos áron nagyobb sebességet adnak ezért valószínűsíthető hogy ez lesz. Persze biztosat majd holnap, ha ki lesz írva a weboldalukra. -
shabba #10 Jah az IPTV-t multicasttal oldják meg, mert úgy hatékony. De VoD-nél már jobban ki van hajtva a gerinckapcsolódás. Aztán hogy mikor indul idehaza IPTV az már talány. Valaki nemrég írta itt SG-n hogy fatáv állítólag őszre tervezi az indulását. -
shabba #9 Jelenleg nem elérhető az www.adsl3g.hu mert átirányítódik tvnet oldalára, de az elmúlt 2 hónap során ott minden megtalálható volt. 6,5Mbps/512kbps-es lesz a legnagyobb lakossági csomag. Ár nem volt kiírva eddig az tényleg csak holnap várható, meg az is mely telefonközpontok vonzáskörzetében lesz elérhető. Amit én eddig priváltban erről megtudtam az alapján egyes belvárosi központok lesznek érintve. -
#8 hogymi:?
13 ezer forint az 512/512 kbit-es csomag
nemsok? -
Caro #7 Az online adást multicastinggal nem lehet megoldani? -
cooldoc #6 Szerintem 10 rongy körül. én most T-szopline-ra 11,400 Ft / hót fizetek, 2,3 Mbit / s letöltésivel. -
#5 A honlapon holnap lesznek bővebb infok.