142
A vesteségmentes zene
  • Lammer
    igen persze, de hiaba erolkodsz pcn nem fox minoseget hallgatni :DDD (mondom max ha kivezeted a cumot egy kulos erosito hangfal parosra, max, nagyon max)
  • Nusi
    Nah most az egy dolog, hogy pc-n hallgatom a losslesst, de ez nem feltételezi azt, hogy 1000 ft-os pc speakerböl hallgatom nem gondolod? A másik meg, hogy olyan helyröl kell lossless tölteni ahol biztos hogy az is van!

• Duddits
    Köszi. :-)
  • Lammer
    jajj bocsanat, elfelejtettem az "ERRE ESKUSZNEK" linkemet, hogy lapozzatok a vegere...
    "6. Fakes reports

-Be sure before reporting a possible lossy-source
    -True Audio & AuCDtect are not allowed to establish any kind of suspicious over a file.
    -Use Cool Edit, Audobe Audition and compare results with other users before reporting. "

ez szamit nah... mert enismar szivtam emiatt korabban(postoltam egy fakenek tuno albumot, es lehordtak, hogy vegyem figyelmbe a 6os pontot :D), sajnos...
  • Lammer
    "Vannak akik könnyűzenénél hallják a különbséget, de legtöbben csak beképzelik hogy hallják"
    ez sajnos igaz...
    #17 -> AD1
  • Lammer
    ehh ez kedvenc topik lesz... :D

igy van... mar be akartam irni a #4esre, hogy orbitalis baromsagokat ir a srac, de kosz megtetted...

tevhitet szeretnek oszlatni:
    ad1: sajnos a pcs hangkartyak(akarmilyen hiperszuper audigy4 meg tsa) MUANYAG DACjai sajnos nem fogjak ugyanazt a minoseget visszaadni mint a normalis HIFI vagy neadjisten HIGHend cumok... egy picit lehet trukkozni, hogy a pcs hangkartyak spdifen keresztul torteno kivezetese, egy normalis erositobe... haat max(nemvitas kihallani pcn is a losslesst persze(persze nagyon sasolni kell), de ha egy jo erositovel felszerelt ... ... blabla)
    ad2: hiaba toltotok le lossless zenet, az nem biztos, hogy aZ!!! vagy kaptok egy cdt, az nem biztos, hogy igazi wavbol van kiirva(rgo nem mp3bol vissza)*
    ad3: a korabban felvazolt 560Kbites flacos pelda meg ugynugy LOSSLESS... hisz nezzetek csak meg egy ket csondesebb komolyzenet, vagy egy ambientet... lemegy az 500ra is... siman attol meg lossless(nopersze ->ad2)

* lehet par progival ellenorizni a digitalis anyagunk "valodisagat" erre hivatott az aucdtect(0.8.2es a legutolso) nevu parancssoros progi(aucdtect -ms0 *.wav) baaaaaaar ezt is azota lehordtak a metalmadness-es forumokon, allitolag atcsuszott nehany trukkos mp3 tomoritesu anyag(vissza wavba es ugy bukott meg)
    ok erre eskusznek...

en ha lehet mindent losslessbe gyujtok... az eredeti cdimet is akkuratusan (EAC paranoid mode, cache off, stb) rippelem le... :DDD
  • NeoMaN
    Jobb, de nagyobb is....
  • Sanyix
    Általában nem hallhatóan jobb... legalábbis a népszerűbb zenei stílusoknál. Pl klasszikus zenénél hallatszik különbség, de könnyűzenéknél ÁLTALÁBAN nem. Vannak akik könnyűzenénél hallják a különbséget, de legtöbben csak beképzelik hogy hallják (mert el akarják hinni hogy hallják, így el is hiszik :) , és mer most a lossless a "menő"), amúgyis vannak emberek akik mindenféle hangokat hallanak, és jelenleg gyógykezelés alatt állnak :). Ha valaki jó hangot akar, az ne a retek losslessekkel vergődjön, a sima 44 khz-vel meg 16 bit-el, hanem inkább a 96 khz-s 24bites dvd audióval villogjon, na ott tényleg van különbség ;) vagy bakelitlemezzel, mert az mindent üt.
    De egyszerű kipróbálni, letöltesz egy számot losslessben és mellé pontosan ugyanazt (tényleg ugyanazt, mert volt aki nem hallott mp3-ban szintetizátorszólót , amit losslessben hallott, közben meg azért nem hallotta, mert más kiadás volt az mp3 amiben nem is volt szintetizátorszóló :D, és persze azthitte, hogy az mp3 a xar) mp3-ban (minimum 192kbit-es), és hallgatózol. Legtöbbször nagy hangerőn az alap sistergést lehet csak megkülönböztetni, mert losslessben folyamatos, mp3-ban meg szakadozott :DD
    Vagy ha van egy eredeti audio cd-d arról lerippeled mp3-ba(jó minőségben, vigyázat, a kódolók között is van minőségbeli különbség, a legjobb a LAME), és aztán lerippeled flac-ba is, és hallgatod. Jameg ott van az ogg vorbis azt mondják, ugyanakkor bitrátán sokkal jobb minőségű mint az mp3.
  • Nusi
    Igy néz ki a Foobarom:

Foobar
  • Duddits
    Most épp a Foobart nézem.
  • Nusi
    Igen méretben joval nagyobb van Madonna albumom mp3 ban 77 Mb Flacban közel 500Mb :DDD De azert a hangminőséget nem lehet egy kalap alá venni:DDD
  • Shadow_THH
    nem durva, ha 192kbit lenne akkor olyan 9 mega körül lenne az mp3, szóval ha úgy vesszük nem annyira nagy egy ilyen minőségért
  • Dying Soul
    Persze méretben is nagyobbak, csak egy példa:
    Beethoven - Moonlight Sonata.mp3 3,5 mb
    Beethoven - Moonlight Sonata.flac 15,5 mb
  • Nusi
    Szerintem keress rá a googleban és találsz majd mindenféle jóságot:-)

Jah és ajánlom még az Audiocheker nevű progit ami megmutatja h a Flac vagy épp Ape fájl valóban CDDA ról lett e tömöritve, vagy kamu mp3 bol lett feltömöritve!
  • vaa
    winamp pluginnal
    jetaudio alapból tudja
  • Duddits
    Media Playerhez tudtok plugint?
  • Nusi
    A lossless formátumok mint pl: ape vagy flac (e kettő a legelterjetebb)veszteségmentesen tömöritenek, azaz addig tömörítik be a zenét mig nem történik adatvesztés! Ezzel elentétben ugye az mp3-nál adatvesztés történik mindeféleképpen!Egy eredeti lossless tömörítésű fájlrol 100%-ban visszaállitható az eredeti CD-n hallott hangminőség NINCS ADATVESZTÉS! Alapbol media player és winamp nem játsza plungin kell hozzá! Én mondjuk már régota a Foobar 2000 lejatszot használom ez alapbol játszik minden lossless formátumot. Winampot ezer éve nem használtam:)Jah és távlatokra vannak a lossless tömöritésű zenék az mp3 tol:))))

Duddits hallhatoan sokkal jobb! Amik nekem vanak azok olyan 1000 kbit/s flacok, ha már csak halkan hallgatom is haver felfigyelt, hogy huh de szépen szol!
  • Duddits
    Mennyivel jobb? Hallhatóan jobb?
  • Dying Soul
    Nagyon jó minőségű kiterjesztés, önmagában nem igaz, hogy veszteségmentes, mert én már találkoztam 560kbps-os .flacval, de mondjuk úgy, hogy egy egszerű .mp3 sokkal gyengébb minőségű. Persze van az ellenpélda a 980kbps-os .flac is, ami ugye már majdnem veszteségmentes.
    Lejátszásához ajánlom a JetAudio-t. Ilyen primitív és egyszerű programok , mint a winamp és a winmp nem elegek hozzá, viszont winamp támogatja a pluginokat, tehát, ha találsz .flac vagy .ape plugint a hivatalos weboldalon, akkor nyugodtan lejátszhatod azzal is.
    Azért írtam mindenhova .flac-ot, mert ez a legelterjedtem kiterjesztés. (Free Lossless Audio Codec, azt hiszem)
    Ezen kívűl van az .ape is, a Monkey Audio kiterjesztése, és még jópár.
  • Elusive
    igen
  • Duddits
    Media Playerrel letudom ezt a fájlt játszani? Vagy muszáj lesz Winamp hozzá?
  • Duddits
    Hali!

Tényleg sokkal jobb ez a formátum mint az mp3? Sokan azt írják, hogy jobb meg minden.