Lossless
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Because I said so... that's why.™
Nagy az Isten állatkertje csak túl alacsony a kerítés!
A legjobb minõség!
Pedig az erösitöben van egy automata kalibrálo rendszer ami a szoba akusztikájának megfelelöen beállitja a rendszert.
x.1-es térhangzást szeretnél egyben tesztelni és beállítani vagy a hangfalakat párban vagy önállóan akarod meghallgatni valamilyen teszttel?
konklúzió:
Azon kívül,ahogy Lammer is írtad, már régóta tudják sokan,akik ezzel foglalkoznak,20k felett is bõven van élet az ember által hallható hangokban és zenében is, igaz ezt a tényt meg jóval kevesebbe hallják, a jelek szerint én még nem vagyok teljesen süket és egész jó a fejhallgatóm felsõ határa...<#kacsint>#kacsint><#vigyor>#vigyor>legalább tudja azt,ami rá volt írva!<#nyes>#nyes>
btw letoltottem 20Ks test wavokat es hallom oket, akkor most jo nekem?
Nemtudom. Én pl ennek az elején hallok egy kis pattogást, aztán annyi.
"Timeo Danaos et dona ferentes."
no offenze, de atomofftopik es meg spam is... <#rolleyes>#rolleyes>
ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan
Asszem jó lesz Mid/Side nélkül is <#vigyor5>#vigyor5>
Egyébként:
How can I "tune" the encoding quality?
You should not use any additional commands (like --ltq fil , --ms 0) to "tune" quality, except for the Quality-Switch (--quality 5.5 , --quality 7.2 , ...). Just use the Quality-Switch for any kind of fine-tuning as it gives the most optimized quality possible.
Ez az után jelentkezett, mikor Abort-ra nyomtam enkódolásnál, és sokáig várakozott, így Alt+F4 a foobarra, és process kill az enkóderre. Azóta felaktam a legújabb foobar2000et, k-lite codec packot is frissítettem, hátha az zavar be, de azóta sem változik ez a bug! <#rolleyes>#rolleyes>
(--ms 2 mid/side stereo <#vigyor0>#vigyor0>)
bár sosem fog elterjedni sztem...
Musepack is an audio compression format with a strong emphasis on high quality. It's not lossless, but it is designed for transparency, so that you won't be able to hear differences between the original wave file and the much smaller MPC file.
It is based on the MPEG-1 Layer-2 / MP2 algorithms, but since 1997 it has rapidly developed and vastly improved and is now at an advanced stage in which it contains heavily optimized and patentless code.
MPC Encoder Functions
Users' HowTo MPC guide at HydrogenAudio
foobar2000-ben így használom:
--quality 8 --artist "%a" --title "%t" --album "%g" --year "%y" --track "%n" --genre "%m" %s %d
--quality 2 = --telephone
--quality 3 = --thumb
--quality 4 = --radio
--quality 5 = --standard
--quality 6 = --extreme
--quality 7 = --insane
--quality 8 = --braindead
--quality 1 and --quality 9 and 10 are not useful/optimal and have no corresponding profile names.
elo peldam egy taiwanrol rendelt biohazard(pcs luzereknek: resident evil) soundtrack gyujtemeny...
eac paranoid mod-disable cache etc megfelelo olvasoval(igen erdekes kb 4 fajta jo minosegu iroval is szar volt a vegeredmeny) tokeletes vegeredmeny, no pattogas etc... mig nem paranoidban hibas volt a zene*...
Pioneer 121 dvd olvaso:
-alcoholos modernebb masolasi vedelemnel van fast error skip(kulonben backupolhatsz orakig, ilyen regi won98as nodma feelingben)...
-eac paranoid, dis. cache igaz eltart egy atlagos 74 perces cd 80-90 percig, de a vegeredmeny 100%os!
tudom en sznob vagyok, de direkt kulon kis gep van grabbelesre: tinyxp, semmi aspi layer installva, semmi daemon tools, semmi csicsa, csak a legszuksegesebbek, alaplapi driver+eac+accuraterip csokolom...<#papakacsint>#papakacsint>
*sajnos egy kis ceg eleg "harmatos" release... miutan megrendeltem olvastam a feedbacket(ebay), es nyeltem egy nagyot, mert elottem vasarolt egy francia srac, es panaszkodott a cdkre o is! :D pcs olvasokban egyszeruen meg sem szolal sem wmp sem winamp alatt, foobar(es eac) nagy nehezen benyogi(persze helyes offszet korrekcio utan) es pattogosan gagyin lejatsza... az asztali denonom olvassa priman, dehat... en nem szenvedtetem szegenyt <#buck>#buck>
ha erdekel valakit, majd otthon lefotozom az eredeti cdt, mintha grizes lenne(burn.hun posztoltam tortenetemet a megfelelo topikban)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Én Hi-Fi cuccról szeretném grabbelni a saját cd-imet.
Összes eddig zenei anyagom az enyészeté lett. Ha tudsz, segíts pótolni a 16 ezres tartalmat ;)
Összes eddig zenei anyagom az enyészeté lett. Ha tudsz, segíts pótolni a 16 ezres tartalmat ;)
Nemrég jött ki a wavpackból a 4.40-es verzó. Nemtudom, hogy a régebbiben volt-e (szerintem nem) a Very high compression (-hh). Így mindössze 1-4 MBal lesz nagyobb a Monkey's Audio high beállításánál.
Jó olvasni ezeket a pengeváltásokat, s úgy vélem ez örök vita lesz, amíg a világ a világ. Nem agyunk egyformák, kinek ez, kinek az okoz örömet. A magam részérõl osztom azt a véleményt, hogy ha már az ember hallgat zenét számítógépen, akkor az szólhat jobban is, mindig jobban. Erre pl. a WAV-os feltöltések adnak nagyon jó példát. Persze lehet ezt sznobizmusnak is nevezni, ki hogy szeretné...
Én is végeztem teszteket, s a különbség magáért beszélt. Vannak ugyanakkor olyan 320as mp4-ek, melyek brutál jól szólnak, s csak inkább beképzeli magának az ember, hogy szarabb, mint a WAV. Ugyanakkor az sem tûnik mindegynek, hogy a számítógéppel grabbelsz, vagy egy külsõ, netán High-end cuccal nyomod a grabbelést. Mflex produkált néhány nagyon jó példát erre. Persze nem mindenki rendelkezik HE cuccal, csak a rend kedvéért írtam.
Fogadjuk el, hogy van aki így szereti és ennyi. Aki meg így szereti, az keresse azokat az oldalakat, ahol ezek mennek! Én szívesen vennék ilyen oldalakat, vagy akár itt is megosztható lehet néhány zene, hiszen azért jött létre a topic, hogy szinten tartsátok/tartsuk, nem igaz?
legjobb alternativa: valami baromi lowprofile passzivhutesu(mindenen passzivhutes van: tap, videok., proc stb) HTPCt osszedobni minosegi hangkarival, optikai ki es go :D
UNATKOZIK? VÁSÁROLJON MOSÓMEDVÉT!
Nemrég vettem egy 3 méteres optikai öszekötõ kábelt (tesco, valami eszetlen leárazás szerencsémre 420Ft) és próbaképp az alaplapi optikai digit kimenetet összekötöttem az erösítõm (technics sa-dx930) digit bemenetével. Kicsit leesett az állam, ahogy megszólalt Mike Oldfield The Millennium Bell albuma (ape) csak egy pár preludium hangfalam van, nem nagy durranás, de sosem gondoltam volna, hogy egyáltalán valamikor zenét fogok hallgatni a szgépemrõl. Most gyüjtöm ezerrel az anyagot (dc++) szerencsére chellos vagyok, és a chellosok zeneszhubján tisztes sebességgel lehet töltögetni (30-50kbps) (aki nem chellos ne kezdjen heves keresésbe a hub után, mert nem enged beléni!)
UNATKOZIK? VÁSÁROLJON MOSÓMEDVÉT!
Azt hiszem, akkor most már inkább lossless-ben szerzem meg a cuccokat.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Tudom, hogy nagyon lúzer kérdést teszek föl, de azért remélem válaszoltok:)
A kérdésem lényge annyi, hogy észre vehetõ a különbség (emberi füllel)az audio cd-n, hogy mp3-ból vagy lossless-bõl lett kiírva?
Sose voltam hifi örült, így nem valami egetrengetõ cuccon akarom hallgatni a zenét, csak egy egyszerû kompakt minihifin vagy az autóm cd lejátszóján.
Ha lehet valami emberi nyelven próbáljátok leírni, mert amit itt visszaolvastam, az számomra kínai:)
btw ismertem a rockbox firmwaret :P
Nem mpio, de.. iPod firmware
btw miert nem auditiont hasznalsz? :o
sokkal attekinthetobb :D
(percig neztem, mit is kell nezni :D)
Proof ;)
sokan mar ezt sem halljak, olvastam forumon, szerintem holt idegesito :D
A lossless
186 ABR-es vorbis
Mind3 más fajta zene, de a lényeg látszik.
20 khz körül is inkább érezni lehet mint hallani, mert úgy konkrétan ha változik picit a frekvencia, nem vesszük észre, de azért megvan egy kellemetlen érzés ettõl a hangtól. Érdekes mert ez szinuszos hangnál van, de másnál tökéletesen hallható.
És most tesztelgettem egy zajgenerátorral, és átsiklottam egy borzalmas, iszonyatos hangon, majd megnézem pontosan hol volt, mert
:DDDDDD
kicsit furi volt megint a pcs teszting... persze hogy kihalottam a 20Ks test wavot... jah rercsegett... kiirtam sorba a wavokat 12-20ig cdre audio formatumban, asztalin mar 18 utan megalltam(19-20ast mar csak hangosan halottam, de gondolom az torzitas eredo hibat halottam akkor inkabb) <#vigyor3>#vigyor3> hat igen oregedek... az a 28 ev meglatszik rendesen<#zavart1>#zavart1>
(ennyit a gyerekkori jo hallasrol <#sir>#sir>)
bar szivesen elmennek studioba, mert igy ejszaka fulessel nem az igazi a teszt...
btw letoltottem 20Ks test wavokat es hallom oket, akkor most jo nekem? <#buck>#buck>
(tevedest beismerni ereny^^, de a hangkartyas "jo hangzas"t fenntartom hulyesegnek akkor is <#buck>#buck>)
ps: moszkitos(mobilorulet volt anno) testfajlt hallotatok mar??? :ooo ki tudnek szaladni a szobabol annyira irrital :DDDDDDD
-hiaba aggasztasz ra egy akarmilyen mainstream hangkarira(audigy szeria) akarmiylen hangfulest, azt a dimanikat, hangteltseget, lagysagot sosem fogod hallani mint egy jo asztali cuccnal... kezdjuk a DACnal... nezzuk mar meg milyen Dacok csucsulnek a pcs hangkartyakon(fosloal)... :DDDDD felharmonikusokrol ne is beszeljek... te most vagy nem halottal jo cuccbol akusztikus, vagy jazzt az tuti, mert nem mondanal ilyen marhasagokat :DDDDDD
(na gyerunk kotekedj meg!!!!444)