Idén mutatkoznak be a négymagos AMD chipek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tapasztalatom szerint 1GB RAM mellett nem nagyon kell swappelni. Persze attól függ, hogy milyen progikat használsz. A céges gépemben 2 giga van, mert oda 1 már kevés.
De a swappolás sem 100%-ban a win hibája, hiszen a futtatott alkalmazások eszik meg a memória nagyobb részét.
Persze a win memória kezelésén is bõven van mit javítani.
HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century
Hmm, és mondcsak, neked hány giga ramod van, 2-3? (Hogy kikapcsolhattad a swappolást, ami sok-sok ram esetén is bejátszik.) Vagy sosem használsz egyszerre 1 "komolyabb" programnál többet egyszerre? Valami szupervinyód van, esetleg 4x-es RAID konfigod (mind tükrözve...), ami többszáz MB-ot tölt mp-enként. Csak mert emberi számítás szerint 1GB memória lecserélése (ram-vinyó) 100MB/s-mal számolva is 20mp... Fél giga meg 10.
(Ez persze most csak a swap, és arról volt szó, hogy nem csak a swap miatt lassú, de én most csak a te hozzászólásodra reagáltam.)
Hehe, öregem, ez ám a parasztvakítás! Biztos megzavart téged a for ciklus. Hehh. <#hehe>#hehe>
CPU Tuning Toplista http://cputuning.net
Te hány win programozót láttál már? Vagy hány sor win forráskódot?
Én nem tudom, nekem egyszerûen nem akar lassú lenni. Biztos rosszul csinálok valamit.
"Rengeteg egymásba ágyazott FOR ciklus van a forráskódba,ahelyett,hogy a pointerekkel dolgoznának ami valamivel több logikát feltételez a programozótól.."
Te láttad már az XP forráskódját?
"egy egyszerû for ciklussal indexel a memóriába pl:
for (int i=0; i<valami; i++)
for (int j= ...
for (..
for ... és így tovább közben meg vannak memória ugrások..és egy egyszerû indexelésnél is szépen átfutt a proci a memóriblokk elejétõl az indexelni kívánt elemig.."
Nem egészen értem, hogy ez mi akar lenni.
"A másik meg,hogy mi a faszomért van még mindig az XP-ben a már 15 éves kód ami a 21 szoftware megszakításon van.."
DOS Kompatibilitás?
Pontosan mit is csinál ez az int 21? Én nem találtam róla semmit a winnel kapcsolatban.
Az NT kernel ezt a kezdetektõl fogva tudja.
Az ms szakemberei vagy a velük szimpatizáló és érdek társaságok biztos ,hogy mindent szépnek és jónak tartanak ami kijön az mstõl..vannak ms komponensek amiknek szabadon olvashatod a kódját..a teljes forráskódot nem könnyû beszerezni..még istennek sem..de most van valami hír itten egy gyerekrõl akit le is csuktatk érte.
Ugyan a múltkor a monitoros topicban azt állítottam, hogy biztos hogy elõbb fogok venni alaplap+proci+ram-ot, mint moncsit, inkább mégis moncsit vettem 😊
De a következõ már alaplap+proci+ram lesz 😊
Remélhetõleg minimum egy x2-es athlon 64.
Bár most a kezem közé került egy 64 bites intel, majd kíváncsi leszek hogy fog menni, már oprencer is van hozzá, csak ki kell írni 😊
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Szerintem ez (+ a táblázat) azt jelenti, hogy egy megfelelõ 64 bites OS alatt a 64 bites programok full 64 bites módban futnak, a korábbi 32/16 bites (protected mode) programok meg compatibility módban, korlátozott lehetõségekkel (õk továbbra is úgy érzékelik, mintha 32 bites procin futnának).
Remélem, nem én értelmezem rosszul, mert így lenne - legalább valamennyire - ésszerû.
Természetesen érdemes a régebbi programokat is újrafordítani, hogy jobban kihasználják a proci képességeit.
Megjegyzem, pl. a Power CPU-knál kicsit ésszerûbben van megoldva ez a dolog. (Mint ahogy a 16/32 bites dolog is sokkal ésszerûbben volt megoldva.)
http://en.wikipedia.org/wiki/AMD64
Egyedül a 64 bites windows és a linux tud futtatni 32 bitre fordított programokat 64 bites módban, de alapjában véve nincs bináris kompatibilitás.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
És elvileg ez lenne az elõnye a IA-64el szemben.
Tud 32 bites módban futni, de 32 bites szoftver nem fut el 64 bites procin, ha 64 bites módban van.
/*WTF?!*/
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Lecci csinaljatok 100W alatti fogyasztasu negymagos chipeket. <#miaz>#miaz>
Persze van egy rosszabb verzió is, hogy ezeket direkt rakják bele!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
for (int i=0; i<valami; i++)
for (int j= ...
for (..
for ... és így tovább közben meg vannak memória ugrások..és egy egyszerû indexelésnél is szépen átfutt a proci a memóriblokk elejétõl az indexelni kívánt elemig.. sok barom..így lassítják a gépet..és azért van ,hogy 4 giga ramnál is másodpercekig nyílik meg egy explorer vagy egy mappa..amit már igazán nem lehet a swappolásra fogni..szarul van megirva a forráskód. A másik meg,hogy mi a faszomért van még mindig az XP-ben a már 15 éves kód ami a 21 szoftware megszakításon van..
ez kezel le gyakorlatilag szinte minden rendszer hívást..ebbõl is látszik,hogy 15 éve csak toldozgatnak foldozgatnak ..és nem érdekli õket igazán a teljesítmény orientáltság sem..
de semmi más igazán..csak billt a számláján lévõ összeg.. mi meg mehetünk kapálni
meg egy szálat fel is lehet függeszteni ..amíg várakozik egy másik eredményére. Nálam most ebben a pillanatban is kb.: 480 szálat futtat a procim. De szar ez az XP..és tényleg szar..sok hülyeségre is annyi idõt elvesz a procitól,hogy az nem igaz
Ha a következõ számítás eredménye függ az elõzõtõl, akkor nem.
És ilyen nagyon sok van.
Eladó tablet PC http://hardverapro.hu/apro/hp_tx2590eo_2/hsz_1-50.html
Pont,hogy az a tendenci van,hogy több magot kell csinálni mert már korlátokba ütközik a kis tranyók kapcsolási sebessége. Ha nem lehet feljebb húzni..akkor 4X ezzük meg a teljesítményt ugyanazon frekvencián..
még eltelik egy pár év a teljes váltásig és komolyan fognak érvényesülni a sok multithreading alapon nyugvó programok.. ilyen alapon mûködnek a szuperszámítógépek programjai is.. Több szálon meg már most is lehet programozni.. c++ ban 5 perc alatt megkonfigolom..meg vannak elõre elkészített optimalizált sémák amiket csak be kell includolnom..a váltás meg csak annyit tesz,hogy a forráskódokat újból le kell forsítani kis változtatással. Probléma csak ott lehet ami eleve egy szálon fut. De ilyen programok a DOS ót nem nagyon jönnek ki.Gyakorlatilag ma már a lemezmûveletekre is külön szál jön létre de ezeket nem látod a taszk menedzserben..se a többit ami a programok hoznak létre..csak az execeket.
Nem tartom valami nagy teljesítménynek 4 mag "összedrótozását" ez olyan Voodoo feeling-et ad a dolognak. Tudom nem a gigaherzt-ek számítanak,de végül is megtorpantak (Ghz- ügyben). Ez a több mag egylapon egy kicsit kapálózásnak tûnik. Igaz komoly teljesítményt kapunk így,de ez nem igazán fejlõdés.