68
-
slackface #28 Viszont egy tömörítési algonál már lehet blokkonként lekezelni tömöríteni.Vagy 3d-s képet készítesz..traycinget is simán lehet párhuzamosítani..
meg egy szálat fel is lehet függeszteni ..amíg várakozik egy másik eredményére. Nálam most ebben a pillanatban is kb.: 480 szálat futtat a procim. De szar ez az XP..és tényleg szar..sok hülyeségre is annyi időt elvesz a procitól,hogy az nem igaz
-
Caro #27 Attól függ.
Ha a következő számítás eredménye függ az előzőtől, akkor nem.
És ilyen nagyon sok van. -
kandeláber #26 Mit nevezel általános célú műveletnek? Egy szövegszerkesztő vagy böngésző funkciói, klikkelgetés egy dialógusablakon stb., ezek valóban nem olyan könnyen párhuzamosíthatók, de ki akarná ezeket párhuzamosítani? Ezeknek még 1 proci is sok :-). A számításigényes feladatok 99%-a viszont párhuzamosítható, és úgyis az a lényeg. -
#25 A Framework.NET már alapból ki tudja használni a többmagos procikat, valamint a HyperThreadinget is. A Win2K3 szerverekbe már telepítéskkor jelen van a .NET 1.1, a Vistaban már a 2.0 lesz benne alapból. Remélhetőleg egyre több .NET-es program lesz. Fejleszteni is hatékonyabb alá. -
k0zi #24 Igazából az OS-be kéne beépíteni egy fix, vagy adaptív szálkezelést és meg lenne oldva a dolog. Szépen kiosztja a munkát a magok között. Most még 2-4 magnál szerintem még az adaptív is tökéletesen működne és ha megnézitek az éppen futó programok listáját tisztán látszik, hogy bizony egy MSN is megeszik 10 szálat egy irc kliens 5-öt egy firefox 9-et és akkor a rendszerről még nem is beszéltem ami jelen esetben nálam 81 szálat jelent :) -
Caro #23 Ott könnyű párhuzamosítani. Általános célú műveleteknél azért nem annyira. -
blackeagle #22 "AMD64-re nincs értelme cserélni, 3800+ sebesség miatt sem. " azért jó az ,csak program kell alá -
slackface #21 Mi van veled freddi?
Pont,hogy az a tendenci van,hogy több magot kell csinálni mert már korlátokba ütközik a kis tranyók kapcsolási sebessége. Ha nem lehet feljebb húzni..akkor 4X ezzük meg a teljesítményt ugyanazon frekvencián..
még eltelik egy pár év a teljes váltásig és komolyan fognak érvényesülni a sok multithreading alapon nyugvó programok.. ilyen alapon működnek a szuperszámítógépek programjai is.. Több szálon meg már most is lehet programozni.. c++ ban 5 perc alatt megkonfigolom..meg vannak előre elkészített optimalizált sémák amiket csak be kell includolnom..a váltás meg csak annyit tesz,hogy a forráskódokat újból le kell forsítani kis változtatással. Probléma csak ott lehet ami eleve egy szálon fut. De ilyen programok a DOS ót nem nagyon jönnek ki.Gyakorlatilag ma már a lemezműveletekre is külön szál jön létre de ezeket nem látod a taszk menedzserben..se a többit ami a programok hoznak létre..csak az execeket. -
kandeláber #20 És videokártyáknál a 4-8-16-24 pájplájn? Az sem fejlődés? -
Freddy TNT #19 A témához hozzáröffenve pedig :
Nem tartom valami nagy teljesítménynek 4 mag "összedrótozását" ez olyan Voodoo feeling-et ad a dolognak. Tudom nem a gigaherzt-ek számítanak,de végül is megtorpantak (Ghz- ügyben). Ez a több mag egylapon egy kicsit kapálózásnak tűnik. Igaz komoly teljesítményt kapunk így,de ez nem igazán fejlődés. -
Freddy TNT #18 Igen. Én játékra. És ha sikerül ezt-azt összehoznom, akkor még pénzt is keresek vele. Na próbálj már meg pénzt keresni egy konzollal ! (megélhetést,nem alamizsnát)
Meg aztán 105 gombon kicsit több szabadságom van,( az USB-vel meg az Isten is rá lehet kötni) meg eleve a PC felépítéséből adódóan olyanná alakíthatom amilyenné csak akarom. Persze pénzért olyan, mint egy nagy legó.
Hülyeség ? Vannak emberek, akik 200.000-ért vesznek mobiltelefont. Van aki 5-600.000-et költ profi kerékpárra.Van aki százezeket ver el játékautomatákba. Na ezt a pénzt én PC-re fordítanám. (ha megtehetném) igen, lehet, hogy hülyeség. De szerintem meg a konzol a hülyeség. Nézőpont kérdése. -
#17 Eléggé szűklátókörű vagy. Valaki a számítógépéből él, tervez, dolgozik. Egy grafikai munkás/designer vagy egy építész vagy teszem azt gépész tervező mérnök, nem azzal keresi a pénzét, hogy fél órát vár, egy renderelésre... Nem kell minjárt leírni az embert, mert nincsenek kreatív tervező ismerőseid, hanem csak játékos életcéltalan haverjaid. kb bocsi. valószínű nem igaz, de mérges lettem miattad. Kész... Haveromnak 3200+ A64-et állítottam össze, 1Gb rammal képzeld és nem játékra, videokártíából a legalacsonyabbat vettük, de képzeld az is jó 3D-s játékra de mit csináljon az ember mikor másmiilyet nem gyártanak, szegénynek meg valamilyen gépen muszáj megtervezni a házat, mert lassan kiröhögik ha nincsen 3d-s látványterv. Márpedig láátam az ArchiCAD-et egy nem is olyan túl nagy épület forgatása közben, kész türelemjáték. A mai játékok semmik az értelmi tervetői programokhoz képest. Na jó... Kisirtam magam az értelmes, számítógéppel keresők pártja mellett... de azért felháborított, érthető, mivel én is ebbe a kategóriába fogok tartozni ha végzek a sulival. -
#16 konzol
valószínű, mikor ott max veszek egy játékot és nyomom, ennyi
PCn szélesebb ágú minden játék... a konzol meg csak arra van, hogy beteszed, és ennyi
nah meg ott a modding is! -
waterman #15 csomagolni szeretnél? több szálon? 7zip-ről hallottál? -
Inquisitor #14 Mi a fene az az "Aero" cucc???
Prociba integrált Vista "képes" VGA??? -
pedro870 #13 sok játék(típus) nincs konzolon. -
#12 Érdekes, most rendeltünk a cégbe 1 3800+ os X2 es procit, közel 100 ropi az ára. Mikor lesznek majd a 4 magosok 100 ropi alatt ?? kb 2 évet adok nekik, utánna meg jön a multicore (8,16 mag). Addig a programozók talán kiismerik magukat a töbszálú programok írásában! Kötelező lesz, mert pl a nextgen konzolok is már több maggal rendelkeznek, ez is viszi a cekkert előre. -
roliika #11 Kérdés: Mire használjátok ezeket az erőműveket? Játékra? Csak neem? Akkor 1 konzol nem jobb választás? Vagy 1 olcsó gép+1 konzol. -
#10 xp64ről milyen szörnyüséget hallottál?
csak mert én pont az ellenkezőjt hallottam, rövid ideig használtam is ... ha mindenedhez van driver, akkor lehet váltani nyugodtan, eleve a 2003 server kodján alapul... annyira szar nem lehet ;)
ebből a szempontbol a vista csak rosszabb lesz, mert ott is lesz 32 és 64 bit is, nemg teljesen uj driver modell ... :( azaz akkor majd 4 platformra kell drivert irni szerencsétlen gyártoknak .. és ez még csak a windows rész .......
MS=pöcs, vistát már nem szabadott volna 32 bitre kihozni .... -
#9 Azé ment le már egy 3700+-os SanDiego magos (2,4GHz-es) L2 1MB olcsobb ,mint a 3500+-os 2,2Ghz-es venice L2 512k -
TH448 #8 Nah, azért nem minden arany, ami fémlik... :)
Nekem HT-s procim van (mielőtt vki eklezdi mondani, tudom, h ez messze nem ua, mint 2 magos proci), viszont a probléma ott van, hogy a programok nagy része nem támogatja a több procit (ugye így kezeli), és nézem én, hogy a csomagolás lassabb, mint kellene, és csak az "egyik procit" használja ki, és sajna hiába rakja át a többi taskot az oprendszer a cpu2-re, ha azok összesen 5%-ot foglalnak el, és a rendszer összterhelés nem haladja meg a 60%-ot, és közben a csomagolás lassú. Szóval szoftverileg az egyszerű felhasználó nem áll készen a váltásra sztem.
Válaszolva vki írására, Athlon 64-re váltani akkor éri meg, ha az ember linuxot használ, meg elvileg Vista-ból már lesz full 64bit kódolt változat... (XP-sről szörnyűségeket hallottam...)
Én személy szerint azért váltanék Athlon64-re, mert Cool&Quiet. Ugye mennyivel jobb, ha mondjuk filmnézés közben a ventilátor minimumom megy (vagy akár ki is kapcsol) a kis terhelés miatt, és nem zúg a gép... Csak ugye eszméletlen pofátlanság, de nem naon ment le az Athlon 64-ek ára az elmúlt évben... (Persze ment le, de 30e alatt még mindig nem lehet legálisan s939-es procit kapni.) -
slackface #7 Az istenit neki... ez már haladás..még ki sem jöttek szinte a kétmagosok..de már tényként közlik ,hogy jön a 4 magos..év közben..
Ha jól tom most még csak 25% körüli a részesedése a szerverpiacon..Gyorsban venni kéne AMD részvényeket..mert ezzel a lendülettel nem sokáig fog stabilan álni az intel. -
#6 jaja -
#5 Arra még sajna kicsit várni kell :( mondjuk én már 50 ezret is kiadnák egy kétmagosért ami 3800+-os. -
kandeláber #4 Egyrészt az S1 foglalatban nem a belépő szintű Sempron procik mennek, hanem az összes mobil proci, a Sempron, Athlon 64, A64FX megy az M2-be, az F-be az Opteronok.
Másrészt mi az, hogy a szerverpiacon egyetlen partnere volt az AMD-nek? Ez marhaság. IBM, HP, SUN stb. már évek óta gyárt Opteronos szervereket. -
Xantia #3 Nekem egy a jó öreg Barton mag alapú AMD Xp 2500+ dobog a gépempe, 2.1GhZ-re húzva (3000+). Kicsit meleg, de megy már 3 éve.
AMD64-re nincs értelme cserélni, 3800+ sebesség miatt sem.
Várom a kétmagos processzorokat 40eFt alatti áron, akkor cserélek... -
#2 fogja lefele vinni a kétmagosnak az árát, no para -
#1 Hát ez a fejlődés...
Még kétmagost se tudtam venni, erre bő egy éven belül itt a 4 magos... beszarok!