169
  • HUNIgor
    De várj kitalálom! Rendszergazda vagy egy multicégnél!
  • HUNIgor
    Ezzel most megmutattad a véleményed megkora szakmai tudásra is alapoztad!
  • Neurotoxin
    De azért fogadjunk, hogy neked is ott csücsül a gépeden az XP Mellesleg nekem is eredeti XPm van(Most gondolom, hogy mit gondolhat az a sok Linux fan ,akik csípőből utálják a windowst), de rengeteg dolgot sajna csak ezen a sz*ron tudok lefuttatni....ezvan

Én is mást használnék....

• Mo.Organ
    Én életemben egyszer volt fent a gépemen Linux egy napra. Utána a vinyot is alig tudtam eladni
  • HUNIgor
    Ja és mit csinálnak a sok forráskóddal? Természetesen így még kompatibilisebb lesz a Linux a Windows-al.
  • Mo.Organ
    Utolsó kérdés? Akik itt szidják a Windows-t azoknak úgye nem ezaz OP van fent a gépen? Mért ha igen akkor egy szánalmas buta emberek. Tudod ha nem szeretem a fagyit akkor nem nyalok belöle egy gombocot sem. Futás Linux bajnokok haza
  • HUNIgor
    Kiállnak! Az ő oprendszerüket úgy hívják: Linux!
  • Mo.Organ
    Csak egy kérdés?! Ha most a sok okos tojás végre láthatja a forrás kódokat akkor mit csinálnak vele? Csinálnak még egy windows-t és elnevezik doors-nak? :) Csak azt nem értek akik szidják a windows-t éjjel-nappal, mért nem álnak neki valami újat csinálni?!
  • HUNIgor
    Szóval csak annyit akartam mondani ezzel, hogy ha az emberek kimondják, hogy nekünk nem 3d-s interface kell, hanem vírusmentesség. Akkor azzal nem azt akarják kifejezni, hogy utáljuk a Windowst utáljuk a Microsoftot, de legfőképp Bill-t, hanem egyszerűen szeretnének egy jobb Win-t látni a pénzünkért.

Ja és én legálisan használom a Windows-t. Egyetemista vagyok és a szüleim ill. az én adómból nem kevés pénzt füzet az MS-nek az állam.
  • HUNIgor
    Véleményem szerint a Windows-t azok támokatják a legjobban akik kritizálják. Ha a Win98-ra mindenki azt mondta volna, hogy ez így jó ahogy van, nem lett volna fejlődés. Tulajdonképpen a "köznép" kritikáinak nyomása miatt kényszerül rá a Microsoft arra, hogy fejlesszen. Saját magától nem tenné.

Szóval még mielőtt valaki teljesen elvakultan hírdeti a Win tökéletességét azért gondoljon bele ebbe is.
  • Dzson
    Jók ezek a rendszergazda vagyok egy multicégnél emberek... ahol a júzerek 100%-a wordot és excelt használ a gépén - attól nem is fog megzakkanni naponta (csak félévente hahahaha). AKi használja is a gépét DOLGOZNI photoshoppal, kiadványszerkesztő vackokkal, videókat konvertál 20 féle kodekkel és konverterrel, az igenis kénytelen a napot azzal kezdeni hogy újraindítja a gépét mert a vindows egy FOS. 1giga ram mellett tekeri a vinyót mert nem tud meglenni nélküle? Ez memóriakezelés? Ez VICC. A registry nevű borzalommal együtt. Stb stb stb. A vindóz egy toldozgatott foldozgatott rendszer, ellenben a linuxszal ami átgondolt és logikus felépítésű. Csak nem lehet 2 kattintással elintézni benne valamit, és ez miatt félnek tőle az ostoba emberek. Ennyi.
  • Molnibalage
    Gyerekek miért fikázza madjnem mnidenki a Win-t?
    Nem mindenki számítógépes zseni és igen valaki csak játszik a gépén. Ez bűn vagy elítélendő?

Akik értenek a Linuxhoz ért annak csak "játék" vele dolgozni. Ez olyan, hogy az átlagember még kereket cserélni is utál az autóján valaki meg egész nap csak bütyköli mert ért hozzá...

És nem egy hátrány, hogy az átlagember is tudja használni és MŰKÖDIK! A Linux alatt sajnos a komoly tervezőprogramokból és numreikus szimulációs progikból gyakorlatilag alig van olyan ami fut.

"Win mai napig nem támogatja rendesen a többprocesszoros redszereket."
    Na sok ilyen ember van itthon akinek ilyen van...
    Talán kis türelem nem ártana.
  • HUNIgor
    Nem is vitattam, hogy többen használják a vindowst. Azt is mondtad, hogy sok Linuxos irogat "bosszúból"vírust Win-re. Noss ezzel nem értek egyet. Én is Linux fannak tartom magam de mégsem irogatok vírusokat win-re. Sőt van pár tucat hasonszőrű barátom aki szintén nem írokat vírusokat winn-re. Meg különben is ha mi olyan elenyésző kis "etnikum" vagyunk akkor miért van annyi vírus winnre??

Abban viszont teljesen egyetértek veled, hogy a legtöbb ember szórakozni (magyarul játszani) veszi meg a gépet. Nekik valóban nem a Linux a megoldás, egyenlőre. Legalábbis remélem, hogy valóban csak egyenlőre. De ez egy másik vita..

Belegondoltam! Én nem lopnék, csalnég, hazudnék "csak" azért, hogy én legyek a világ leggazdagabb embere. Különben is, mit kezdenék annyi pénzel??
  • irkab1rka
    ja, a "küzküdünk", az olyan, mint hogy "nem kell füzetni"...
    jóindulat kell az elolvasásához :)))
  • irkab1rka
    Clevo notebookon linux alá nincs DRI driver, és a sima X-es driver is gagyi, bár minden tiszteletem Winischofer kollégáé, aki írta.
    xp alatt gond nélkül fut a counterstrike.

nem csak clevo, hanem 11312312333 másik típuson ilyen alapproblémákkal küzküdünk.

Na az igaz, hogy szerverre nem igazán raknék windows, amerre én járok, nem is szokás. Adatbázis szerverre minek, appszerverre minek? Clusterbe sem emléxem, hogy láttam volna valahol, de nem jártam mindenütt. A statisztikák alapján tudom, hogy sok helyen van windows és otthon a 64 bites verzióval sincs gondom (bár a splintel cell installere azt mondta, hogy menjek a picsába :) de azért azt tudjuk, hogy játék&igérgetés=windows, nincsDriver&holAManual=linux ;)
  • CsabiDuke
    A linuxot soha nem fogják anynian használni mint a windows-t... pontosan azért mert a legtöbb software, driver windows-ra van. A legtöbb akinek szgépe van, az jáccik, szórakozni vette a gépét, ezek tuti windows-osok. Van nagyon sok aki dolgozni, ezek is-is. Tény hogy servereknek jobb a linux mert kevesebb vírus íródik rá, de vajon miért? Nos szerintem épp a linux fun-ok írják a windowsra a vírusaikat, hogy bosszúságot okozzanak annak a felhasználóknak, akik nem a linuxot választották... és ez szánalmas. El kell fogadni hogy van olyan ember, akinek kikapcsolódás a pc, és nem fanatikus megszállott, aki ott ül egész nap előtte, írja a kis szar programocskáit, mert azt hiszi valami haszna is származik belőle hogyha a sárbatiporja a windows-t. Utáltok egy embert, a termékeit is utáljátok, és mindezt azért mert soha az életben nem lesz gondja a 10. leszármazottjának sem pénügyileg. Ezt inkább követni kellene, és nem fikázni. És ha azt mondjátok hogy lopott, csalt, hazudott, csak gondoljál bele... te mit tennél annak érdekében hogy a világ leggazdagabb embere legyél?? Windows-t tudni kell kezelni.. nekem telepítés után 1 évig megy zakkanásmentesen... utána már csak azért telepítem újra, mert túl sok a progi meg a szemét rajt, vagy ha fejlesztem a gépet... Mielőtt fikát kapnék hogy tudatlan vagyok, én is egy rendszergazda vagyok egy multicégnél....
  • HUNIgor
    A Linuxnak már kezdetek óta kint van a forráskódja amiért füzetni sem kell, hogy megnézhesd. Mégsem küszködik vírusproblémával.

Ilyenkor persze jönnek azok az érvek, hogy a Linuxot túl kevesen használják ezért nincs rá vírus. Noss elárulom, hogy a Linuxot nagyon-nagyon sok olyan helyen használják (pl a legtöbb szerver Linuxos) ahol értelme is lenne támadni. Az hogy neked az otthoni géped vírusos a kutyát nem érdekli de vállalatoknak komoly veszteségeket tudna okozni a konkurens cég, ha valóban olyan egyszerű lenne vírust készíteni Linuxra. Valamint szerintem a Microsoft is irogatna vírust rá, mert nekik származna a legtöbb hasznuk abból, hogy ha a Linux semmivel sem lenne jobb ezen a téren.
  • kev
    Na hiszen... Ha a forráskód kikerül a netre, márpedig kifog, akkor a Windows pont annyira lesz biztonságos, mint a nyilt forrású rendszerek : semennyire.
  • Caro
    "nekünk" nem adják ki, egy két konkurens fogja csak megkapni.
    De nem kell félni, Equ mindjárt jön, és megmondja, hogy jó néhány helyen eddig is nyitott könyv volt a win forráskódja.
  • HUNIgor
    Majd ha már sok-sok ember/cég beszerezte a forráskódot ténylegesen akkor el fognak hangzani azok a mondatok is. De addig ezek csak ígéretek mint az is, hogy a "Windows 98 gyorsabb és biztonságosabb lesz még Internetes hozzáféréssel is". (Remélem van aki látta a South Park mozifilmet.)
  • Caro
    Te csak ne szólj egy szót se, mikor azzal jöttél, hogy jobb a wmv tömörítése, mint a divx, aztán a végén a theora-divx-wmv-ből a wmv lett a legbénább.
  • lammaer
    Tulajdonképpen miért is jó nekünk, hogy kiadják a forráskódokat?
    Könnyebb lesz rá virust irni?
  • droland
    Nagyon sok a demagóg ember, aki eddig felettébb VERVE A MELLÉT sírt és szidta még a jó Istent is a Mircosoftnál, hogy mekkora egy foos cég, mert hogy titokban vannak a forráskódok, 10000%, hogy turkál a gépünkben, azért nem adja ki, mert MITTUDOMÉN ÉS AKKOR JÖTT 1.000.000 OK!

Most, hogy már ez is megvan, SENKI NEM ÍRJA AZT, hogy na végre, oké, helyes lépés. IGEN! MINDEN KIRÁLY!

Most, hogy már ez is megvan, KERESNI KELL SAJNOS MÁS PONTOKAT AZ ÉLETBEN, mivel eddig ahogy belerúghattunk, már nem tehetjük, KERESÜNK MÁS SZEMPONTOKAT, hogy miként rugdoshatjuk másképp és így szidhatjuk azt, és lenézhetjük, aki használja.

KÖRBE-KÖRBE-KÖRBE-KÖRBE, teljesen mindegy, hogy mikor mit fos csinálni, KERESNI KELL a pontot, ahol bele lehet rugni.

Ne tessen haragudni, de így innen nézve a dolgot szánalmas nem?
  • HUNIgor
    Háát azért én nem bíznék abban, hogy: "Microsoft azt mondta..."
  • immovable

hülevaty...ennyi...
  • Caro
    Ja, még valami:
    Star Wars KOTOR2, nálam windowson nem megy, de linuxon wine futtatja...
    Igaz az egér kicsit bugos, de már dolgozom rajta :)
  • Caro
    Egyébként semmi szükség a kódjaikra, a protokollokat és a formátumaikat hozzák nyilvánosságra, az bőven elég.
  • HUNIgor
    Mondjuk pont a Windows64 volt az ami nem támogatta a raid vezérlőt. A Win mai napig nem támogatja rendesen a többprocesszoros rendszereket... Azért neki is van még hova fejlődni ezen a téren.
  • Caro
    A 98-ban még volt, de azóta (Equ szerint :) ) nincs.
  • Caro
    Nekem legálisan van winXP-m, mégis alig használom...
    Ja, hogy talán picit jobban értek a gépekhez mint te...
  • HUNIgor
    Azért beszéljünk már a cikkről is! Én valamit nem értek tisztán. Most akkor meg lehetlesz venni tűlük a teljes forráskódot és otthon fordítani, vagy csak részleteket hoznak nyílvánosságra? Miért is érdekel ez engem??

Én úgy tudom annak idején amikor szóba jött, hogy legyen az eu-nak hivatalos OS-e az volt a legnagyobb ellenérv a win ellen, hogy nem tudják mi van benne. Előfordulhat pl, hogy olyan "kiskapukat" hagynak nyitva benne amiről csak kevesen tudnak. Így pl államtitkokhoz juthat hozzá USA. A Linux forráskódját át lehet nézetni majd lefordítani és abban biztosan nem marad semmi.

Namármost ha a win-nek csak részleteit adják ki amiből persze nem lehet lefordítani, akkor adtunk a xarnak egy pofont. A "kritikus" részek forráskódjait elfelejtik kiadni.

Nem kell félreérteni én nem azt mondom, hogy a Win-ben vannak szándékos "hátsókapuk" államtitkok ellopására, de amíg a lehetőség megvan...
  • RelakS
    Nah, ez az! A linuxnál az újabb hardverek esetében folyton programhiányba lehet ütközni. Sajna tapasztalat. Jobbára windows-hoz és mac-hez mellékelnek progit :S
    Egyébként meg mindenki köpköd, hogy így meg úgy xar a windows. Ha ez így van, akkor miért nem ahhoz jön ki a legtöbb biztonsági riasztás? Ja, hogy az elterjedtsége miatt a windows-ét kürtölik folyton világgá? ...

Az OpenOffice.org 2-es változata meg egész használhatóvá érett. Mondjuk a rajz része kissé visszafejlődött (túlzottan microsoftos lett), viszont végre normálisan olvassa az ms doksikat :)
  • dnes82
    Gazdaságilag valóban a legjobb szoftvereket irja, a gubanc csak az, hogy - ugyancsak gazdaságilag - a világ számára nem kedvezőek a monopolhelyzetek. Ezert megy a balhé. Eddig barlangban éltél? :)
  • Windforce
    inkabb szanalmas...

mellesleg: Unable to exit Windows. Try the doors.
  • Tekla
    Hat a Linux tenyleg egy nagy kalap sz.r. Nekem olyan OP kell a gepembe amin nem fel orat tart egy Video kartyat feltelepiteni es 20 napot keresni hozza a programokat. Es igen nekem olyan OP kell amit meg egy hulye gyerek is elkezel pedig rendszergazda vagyok egy komoly valalatnal. Az OpenOffice pedig meg nagyon gyerekcipoben jar, de ketseg kivul jo iranyba halad.A Linux ott hibazik, hogy nem keresi fel a valalatokat, hogy tamogassak a Linuxot is a programjaik.Amit a MS mar nem kell, de regen kellett es megis tette. Na pá.
  • Mr Gumby
    Bocs, csak a hozzászólásod alapján olyan vagy mint egy focidrukker. Azok meg hmmm... viccesek. :P
  • Mr Gumby
  • smv
    Legalább a napunk viccesen indult ;>
  • noss
    ja..

m$ OpenWindows OpenServer OpenSource Edition
    open your eyes, open your windows! :D

now with OpenBarmell and OpenGates service packs.. ;)
  • smv
    Rohadjon le mind két kezed, ha mégegyszer ilyen hülyeséget beszélsz. :DD

Persze, hogy nem áll át senki, ez olyan, mint hogy van sokkal jobb megoldás, mint a belsőégésű motorral hajtható autók, mégis mindenki ezt használja. Vagy vannak biokaják, mégis mindenki a szart eszi. Esetleg az, hogy sokkal több plázakurva divatmajom segghuszár van, mint értelmes ember az is idetartozik.

Amíg a magyarok többségének a lényeg az lesz, hogy játszon a gépen, illetve, hogy analfabétaként is simán kezelje, addig a Windows is marad az elterjedtebb.

De mindenesetre azt remélem, hogy vágod, hogy míg akereskedelmi szoftvereknek, így a windowsnak célja, hogy minél elterjedtebb legyen, addig a linuxnak pl kurvára nem. Akik írják nem a tömegek miatt teszik, hanem, hogy egy műkködőképes, profi rendszerük legyen. (Jó, van 1-2 kivétel, de nemgáz)

Az EU pedig nagyon jól teszi, hogy végre visszavesz kicsit az M$ arcából. Az OpenOfficet meg talán próbáld ki mielőtt beszélsz róla.

" A linux ingyenes mégsem kell a kutyának sem a fizetős Windows-al szemben,,"
    Az átlag ember ugyanannyit fizet a windowsért, mint a linuxért. Neked LEGÁLIS MINDEN programod otthon?