169
  • Mo.Organ
    Aki az MSZP és Windows szereti az rossz ember nem lehet
  • kev
    Nem érted a lényeget.Mondom másképpen : A Windows felhasználók többsége ragaszkodik a jól bevált programjaihoz. Linux alatt ugyanolyan a legtöbb programból : nincs. Ez a fő gond, a többség nem fogja lecserélni a jól bevált programjait, egy olyanra amit nem ismer. És se vacakolni, se emulátorozni, se kernelt fordítgatni nem akarnak.
  • Mo.Organ
    Elég legyen ebből a civakodásból. Szidjuk inkább a fideszt
  • archkoven
    "Tény hogy servereknek jobb a linux mert kevesebb vírus íródik rá, de vajon miért? Nos szerintem épp a linux fun-ok írják a windowsra a vírusaikat, hogy bosszúságot okozzanak annak a felhasználóknak, akik nem a linuxot választották... és ez szánalmas."
    -100%-ig egyetértek. Ez szerintem is így van, és ez tényleg nagyon szánalmas.
  • Caro
    Azért ilyen van tényleg.
    De szerencsére a MacOS eléggé támogatott platform, és mivel az is unix alapú, és nemsokára már intel-procis, ezért onnan könnyű lesz linuxra portolni.
    Meg lehet hogy előbb lesz működő OS X emulátur, mint windóze :)
  • Caro
    A QEMU MINDENT VISZ, egy hátránya, hogy windows is kell hozzá, meg nem árt felrakni a kqemu-t sem hozzá.
    De aki még igényesebb, annak ott a wmware. A wmware player már ingyen van.
  • Caro
    Khm... igen, két resize filter után valóban úgy néz ki, amilyen a tied.
    Én feraktam az ftpmre az én verzióimat, odaraktam a forrást is, odaírtam, hogy mivel konvertáltam.
    Szóval akkor melyikünké is a hitelesebb?
    ftp://balmadinet.no-ip.com/vid
    VLC 0.8.4a
    t1.avi:divx
    t2.avi:wmv
    t3.ogg:theora
    A wmv amellett, hogy tele van blokkal, még kifakította a színeket is.
  • rigidus
    "Hadd ne kelljen sorolnom pls"
    lecci
  • kev
    Hadd ne kelljen sorolnom pls..
  • rigidus
    "olyan programokat használok ami nincs Linux alatt"
    konkretan milyen progik ezek?
  • rigidus
    Az MS bejelentese csak hype.
    http://www.groklaw.net/article.php?story=20060125103545406
  • CsabiDuke
    Tudom hogy sokan keverik, engem is ki szokott borítani, mikor azt mondják hogy egy hacker banda megint betört ide meg oda, és igy hacker meg úgy, a cracker szóról meg soha nem hallottak, és keverik.

az a baj hogy pár gigám sincs a linuxra, mert igy is csordultig van 200 giga.. ha lenne gépem, arra feltenném, de amugy nem szándékozom egyenlőre, nekem tökéletesen megfelel a windows is amire használom, és nem utolsó sorban, szeretem is.
  • CsabiDuke
    Teljes mértékben igazat adok neked! :)
  • droland
    Egyébként én mindíg figyelem az SG-t, hogy mikor jön egy hír, ami az MS-ről szól, mert addig mindíg nagy a csend :)

ÉLVEZEM!
  • droland
    kev mindjárt jön valaki, aki elmondja neked, hogy hasonló sőt JOBB programokat lehet találni Linux alá, mint amilyeneket te használsz és be fogja neked bizonyítani, hogy ami EMU alatt nem megy, arról nem a Linux tehet meg az EMU, hanem az a program szar.
  • droland
    Én is elvégeztem itthon, én nem így láttam. Te azt mondod, hogy én voltam béna, én meg láttam, amit láttam és ezért én meg állítom az ellenkezőjét.
  • kev
    Már annyiszor előjön a Windows - Linux téma, hogy már nagyon fárasztó. Ha engem kérdeztek, kipróbáltam egy halom Linux változatot, sőt Qnx (Unix alapu) is volt feltelepítve. De valahogy mindíg visszatértem a Windows mellé. Miért ? Egyszerü : olyan programokat használok ami nincs Linux alatt, és emulátorozni, vacakolni vele hogy elinduljon (ha elindul egyáltalán) pedig nincs kedvem. A legjobb op. rendszer is,semmit sem ér a képességeit jól kihasználó, egyszerü / könnyen kezelhető !/nagytudású programok nélkül. Ez az amiben a Linux klónok hiányt szenvednek. Az a néhány évek óta béta állapotban leledző Linux porgram, ami egy hasonló Windows programot hivatott leváltani pedig nem sokat ér. Én szivesen áttérek a Linuxra, abban a pillanatban amint olyan támogatottsága és főleg ! olyan szintü programok lesznek rá mint a Win-re.
  • droland
    Miért gondolod azt, hogy ami a windowsban jó ötlet az csak és kizárólag lopott lehet? Miért gondolod azt, hogy ami a Linuxban jó ötlet az csak és kizárólag egyedi lehet? Miért gondolod azt, hogy a Windows csak játékra jó? Miért gondolod azt, hogy a NEM Windows MINDENRE jó? Miért gondolod azt, hogy igazad van?
  • HUNIgor
    Látom kedves gyengeelméjű barátaim még mindíg nem értitek a lényegét a dolognak!

Magpróbálom érthetőbben:
    - Ha mindenki csak dicsőítené a Win-t akkor az MS nem fejlesztené. Én nem utálom a Windowst. Csak ti szeretitek úgy beállítani a dolgot, hogy csak fekete és fehér létezik. Szerintem nagyon elvakultak vagytok. Lehet a barátnőmnek van igaza és kár rátok vesztegetni az időmet. Megyek inkább haza! Sziasztok!!
  • Caro
    Nem állítottam hogy nem tudod.
    Csak sokan keverik.
    Egyébként nem kell ahhoz másik gép, elég pár giga szabad hely, vagy esetleg egy másik vinyó.
  • CsabiDuke
    Hidd el, tudom mi a különbség a Hacker és a Cracker közt, nem kell elmagyaráznod.
    Egy szóval sem említettem itt hackert vagy crackert.....
    ha lenne anyni pénzem, és gazdag lennék, nekem is lenne több gépem, és az egyiken lehet linux lenne, hogy nézegessem mit is tud...
  • Caro
    Én eddig egy ilyen programmal találkoztam: MAPLE.
    Annak van linuxos verziója is.
  • CsabiDuke
    Azért az számomra rejtély hogy miért fikázod a win-t ha egyszer 2 is van belőle otthon...
    Én nem fokázom a Linuxot, pedig egy sincs..
    és meggyőződésem, hogy általában a linuxfelhasználóknak van windows is mellételepítve.
  • Caro
    Mert gondolom biztos teleírta badsectorral...
  • Caro
    Ja igen, szóval a linoxos fejlesztők többsége hacker(nem egyenlő cracker!!), akik fejlesztenek, és nem vírosokat írnak.
    Az nem a hacker filozófia. Ezzel nem állítom azt, hogy nincsenek kivételek, de nem jellemző.
    Én amikor oviban csücsültem nekem már rég volt közöm a számgépekhez :) A Primo óta.(1986, A64).
    Küllemben EGYENLŐRE a linux lenyomja a wint, bőven(KDE ugye, de a gnome se rossze), de még az egyszerű ablakkezelők(Enlightenment, Fluxbox) is sokkal testreszabhatóbbak, szebbek is, mint a win GUI, csak kevés szolgáltatást nyújtanak.
    Programozni meg nem platformon platformra kell, hanem ANSI C szerint :). Legalábbis van, akiknek EZ a fontos.
  • HUNIgor
    Jót szóltál! Szerintem is!
  • HUNIgor
    Így van! Ha kicsit visszább olvasol a fórumban akkor látod, hogy írtam valami olyasmit, hogy én legálisan használom a Windowst. Tehát fan fennt a gépemen WindowsXPpro SP2-vel, meg Linux (Debián disztribúció 2.6-os kernellel KDE grafikus felülettel stb..). Valamint van egy régi 5x86-om 64Mb EDO rammal amin Win98-van, mert az még engedi az alacsony szintű megszakításokat és hát néha jó egy kicsit "játszni" olyanokkal.

Szóval én nem szényenlem, hogy Win-t használok. Vannak vele problémáim és ezt hangoztatom is időnként, abban bízva, hogymás is ezt teszi és talán ha elég sokan kiabálnak akkor majd változtatnak rajta.
  • Caro
    A GPL alatt fejlesztett programok előnye, hogy ellenben a zárt cégesekkel, nem az a feladat, hogy minélelőbb-minéltöbbet-minéldrágábban, hanem a programozók HOBBIBÓL fejlesztenek, és nem az a cél, hogy minél előbb készen legyenek, hanem az, hogy ne legyen hiba a programban, hogy olyan megoldásokat használjanak, amit eddig mások nem, és ezzel gyakorolják a programozást és a problémamegoldást is.
    Nekik nem a piac diktál, ezért lehet mondani, hogy igen, le vannak maradva, nincs annyi ember, és gyakran sajnos rohanni kell a kereskedelmi konkurencia után, DE! ahol nem, ott megkérdőjelezhetetlen előnye van az opensource fejlesztésnek.
  • CsabiDuke
    ki a pöcs mondta hogy linuxon írják lol??? Én elismerem a linuxot, mert jó rendszer, ÉN NEM FIKÁZOM!!! Én azt mondtam hoyg van akinek tökéletesen megfelel a Windows!!! Ezért nem kell fikázni!!!
    Lehet hogy még az oviban csücsöltél mikor nekem már volt közöm a számítógépekhez... De ha nem, akkor is a 286-os óta foglalkozom vele, sőt.. inkább már commodore 64 óta. Kipróbáltam a linuxot is, és megmondtam hogy nem rosz!! Serverekre az a legjobb, mert stabil és szinte kikezdhetetlen, de nem ez a lényeg!!!!!!!!! Van akinek a küllem fontos, meg hogy zakkanás mentes játékja legyen, van akinek az hogy zakkanásmentesen tudjon dolgozni, van akinek hogy jól tudjon programozni... mindenkinek a saját dolga mit szeret... kit érdekel??? a fikázásra meg a kutya nem kiváncsi.... se erre, se arra..
  • EvilDevil
    Röhöghettek akár egy napig is.. amit írtam igaz.. tehát kínotokban nevettek :D

Én nem a MS fikázó divatirányzatot követem... hanem a tényekre támaszkodok..
  • Mo.Organ
    Nem vok rendszergazda,de anyázásoktol mentesen megkérdezem, bemered e vallani de öszintén milyen OP van most fent a gépeden? Egyébként hosszabb ideig foglalkozatm a linuxal de szerintem az egy evolucios zsákutca.
    Csak még egy gondolat, gondolkozz el hogy a win-nel milyen technologiai újítások történtek meg, és mivel járult ehez hozzá a Linux ellenben?
  • CsabiDuke
    Tudod Igor majd ha te is az leszel, megtudod hoyg egy rendszergazda nem csak csücsül, csak akkor netezik ha van egy kis ideje... legalábbis nekem nem ez van itt.. Én képeket is szerkesztek, videókat, servereket felügyelek, és elhárítom a porblémákat... nem kell cinikus módon beszélni arról hogy rendszergazda vagyok, nem nagyzolásként mondtam...
  • HUNIgor
    Hát igen. Ez jellemző. Amint valaki megfokalmaz egy normális kritikát a Win-ellen egyből ez a reakció: Minek fikázni! Mi következik ebből?? Az, hogy ezekre a kritikákra (vagy fikázásra, hívd aminek akarod) már ti sem tudtok mit mondani, de hát az igazságot meg szar is lenne beismerni.

Egyébként most is csak azt tudom mondani, hogy akik kritizálják a windowst azok tesznek érte a legtöbbet. Persze most nem az olyan fikázásra gondolok ami kimerül annyiban, hogy: "szar".
  • immovable
    Én egy rendszergazda vagyok egy multinacionális cég abcendens ágazatában, ahol a teljes licence menedzsment rám van bízva, tehát dos alól megpingelem a linuxos windózokat, azért hogy, openoffice 3.2.11.0.6-ot futassam a fönők mac gépén, hogy aztán forwardolhassam, az excel ip-jét...
    ja és 544.000 nettó a keresetem...

jajjj lehet átképzem magam informatikusnak lassan...
  • kalvin_imarow
    Én csak annyit kérdeznék, hogy mi értelme van fikázni folyamatosan?? Két hülye tábor akik soha nem fogják megérteni egymást (vajon rendszer gazda vagyok egy multicégnél?? a válasz lejjebb)

Egyébként mindkettő oprendszert használom és hihetetlen de ők nem veszekednek........... juj mik vannak.

szaláv a: MEN

• HUNIgor
    A forráskódot sem lehetlesz ingyen letöltni! Attól hogy elérhetővé teszik még nem jelenit azt, hogy ingyenes lesz. Azért is füzetni kell, lehet még többet mint a lefordított Windows-ért. Elsősorban arra számítanak, hogy cégeket érdekel majd a dolog és nem a hétköznapi felhasználót.

Azért a win nem lesz GNU licunszű.
  • GulaSoft
    Sajnos igen, több okból is.
    1:Nem lesz az egész forrás nyílt.
    2:Az hogy nyílt, nem azt jelenti, hogy szabadon felhasználható
    3:Ember nincs aki abból a forrásból windowst tudna fordítani, szerintem azt külön tanítják a winfos berkein belül. (ezért ne is tudható, hogy tényleg azt adják e oda, amiből később a winfos lesz)
    4:Olvasd el újra:A Microsoft közleményben jelentette be szándékát, miszerint az eredeti, 2004 márciusában megszületett döntésben érintett technológiákat - pontosabban az ezekkel kapcsolatos forráskódot - megnyitná a bizottság és a konkurens cégek előtt. Sőt, Brad Smith, a vállalat alelnöke egy sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy magát a teljes forráskódot is licencelnék, azt azonban nem tudta megmondani, hogy a vállalat által elkészített kód mekkora hányadát érinti a felajánlás.

Na ennyit a nyílt lesz a winfos, úgyhogy az egész nyílt, nem nyílt vita teljesen értelmetlen.
  • GulaSoft
    Hát igen, ebből is látszik, hogy semmihez nem értesz még az imádott winfosodhoz sem. Tudod mit, adok egy linuxot (tudod ezt lehet legálisan cserélgetni), tedd fel, és én szivesen megveszem áron alul a winyódat, aztán ha már nem marad egy darab wincsid sem, akkor használd a winfost ha tudod (bár amúgy sem tudod, úgyhogy nagy különbség nem lesz)
  • Szefmester
    Bocsi ha hülyeséget kérdezek de nem értek a programozáshoz... a forráskód ugye tartalmazza a teljes winadows-t mert ha igen akkor a win is ingyen letölthető.. legfeljebb aszondom hogy a forrásból csináltam meg .. vagy ez marhaság?
  • GulaSoft
    Te beteg vagy! A linuxfanok írják a windows alá vírusokat mi? Linuxon ugye? Téged mutogatni kéne a cirkuszban!! Alinuxfanok a linux alá írják a progikat, semmi érdekük nincs abban, hogy a winfost lejárassák, ugyanis a winfos saját magát járatja le. Lehet hogy tényleg egy multinál vagy rendszergazda, de hogy az egérkattingatáson kívül máshoz nem értesz az tuti. Persze ezért jó a winfos, még a szervereken is dübörög a grafikus alrendszer (eh mit is beszélek alrendszer, hiszen úgy bele van építve, hogy ki sem lehet szedni), és elég ha egy majmot eléültetnek és a kezébeadják az egeret, és máris kinevezhető rendsezrgazdának.

Azoknak is igazuk van akik szerint azért jó a winfos, mert az analfabéták is tudják használni játékra. És el is értünk a winfos felhásznáhatóságának határát: játszani jó.

Mellékesen ez a sok analafabéta hozzászólás is azért íródik ide, mert a winfost még az analfabéták is tudják használni.

Képzeld ha ez a winfos nem lenne, most mennyi "okos" hozzászólással lennénk "szegényebbek".

Azért örülnék ha tényleg nyílt lenne a forráskód (persze nem lesz az), mert biztos tele van jó ötletekkel (amiket máshonnan loptak), csak a sok szemetet kéne kipucolni belőle amit ők raktak hozzá. De persze ez csak ábránd, mert csak egy kis rész lesz nyílt, mert a szutyokhegyet úgysem fogják nyíltá tenni.

Egyszer már felröppent a hír, hogy nyílt lesz a kód, de aztán azok kik tényleg tudják, hogy az egészet összelopkodták innen onnan (pl. Bill fiú) másnap már cáfolta is. Várjuk meg míg tényleg az lesz, aztán lehet dícsérni, isteníteni, vagy hangosan röhögni az egészen.