Enged a Microsoft: elérhetõ a teljes forráskód
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egy szóval sem említettem itt hackert vagy crackert.....
ha lenne anyni pénzem, és gazdag lennék, nekem is lenne több gépem, és az egyiken lehet linux lenne, hogy nézegessem mit is tud...
ASUS P5Q Deluxe; BFG Tech 8800GTS OC 320MB; Intel Core2Duo E4700; GEIL 4Gb DDR2 800 Ultra Kit, 2x500GB SATA WD HDD, Thermaltake Soprano 600Watt; Logitech Wave + MX620 Laser
Annak van linuxos verziója is.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Én nem fokázom a Linuxot, pedig egy sincs..
és meggyõzõdésem, hogy általában a linuxfelhasználóknak van windows is mellételepítve.
ASUS P5Q Deluxe; BFG Tech 8800GTS OC 320MB; Intel Core2Duo E4700; GEIL 4Gb DDR2 800 Ultra Kit, 2x500GB SATA WD HDD, Thermaltake Soprano 600Watt; Logitech Wave + MX620 Laser
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Az nem a hacker filozófia. Ezzel nem állítom azt, hogy nincsenek kivételek, de nem jellemzõ.
Én amikor oviban csücsültem nekem már rég volt közöm a számgépekhez :) A Primo óta.(1986, A64).
Küllemben EGYENLÕRE a linux lenyomja a wint, bõven(KDE ugye, de a gnome se rossze), de még az egyszerû ablakkezelõk(Enlightenment, Fluxbox) is sokkal testreszabhatóbbak, szebbek is, mint a win GUI, csak kevés szolgáltatást nyújtanak.
Programozni meg nem platformon platformra kell, hanem ANSI C szerint :). Legalábbis van, akiknek EZ a fontos.
Szóval én nem szényenlem, hogy Win-t használok. Vannak vele problémáim és ezt hangoztatom is idõnként, abban bízva, hogymás is ezt teszi és talán ha elég sokan kiabálnak akkor majd változtatnak rajta.
Nekik nem a piac diktál, ezért lehet mondani, hogy igen, le vannak maradva, nincs annyi ember, és gyakran sajnos rohanni kell a kereskedelmi konkurencia után, DE! ahol nem, ott megkérdõjelezhetetlen elõnye van az opensource fejlesztésnek.
Lehet hogy még az oviban csücsöltél mikor nekem már volt közöm a számítógépekhez... De ha nem, akkor is a 286-os óta foglalkozom vele, sõt.. inkább már commodore 64 óta. Kipróbáltam a linuxot is, és megmondtam hogy nem rosz!! Serverekre az a legjobb, mert stabil és szinte kikezdhetetlen, de nem ez a lényeg!!!!!!!!! Van akinek a küllem fontos, meg hogy zakkanás mentes játékja legyen, van akinek az hogy zakkanásmentesen tudjon dolgozni, van akinek hogy jól tudjon programozni... mindenkinek a saját dolga mit szeret... kit érdekel??? a fikázásra meg a kutya nem kiváncsi.... se erre, se arra..
Én nem a MS fikázó divatirányzatot követem... hanem a tényekre támaszkodok..
Fuck ASVA!! (Amputáltagyu Skizoid Vadbarmok Alakulata)
Csak még egy gondolat, gondolkozz el hogy a win-nel milyen technologiai újítások történtek meg, és mivel járult ehez hozzá a Linux ellenben?
#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni
Egyébként most is csak azt tudom mondani, hogy akik kritizálják a windowst azok tesznek érte a legtöbbet. Persze most nem az olyan fikázásra gondolok ami kimerül annyiban, hogy: "szar".
ja és 544.000 nettó a keresetem...
<#idiota>#idiota>
jajjj lehet átképzem magam informatikusnak lassan...
Egyébként mindkettõ oprendszert használom és hihetetlen de õk nem veszekednek........... juj mik vannak.
szaláv a: MEN
<#crazya>#crazya>
Azért a win nem lesz GNU licunszû.
1:Nem lesz az egész forrás nyílt.
2:Az hogy nyílt, nem azt jelenti, hogy szabadon felhasználható
3:Ember nincs aki abból a forrásból windowst tudna fordítani, szerintem azt külön tanítják a winfos berkein belül. (ezért ne is tudható, hogy tényleg azt adják e oda, amibõl késõbb a winfos lesz)
4:Olvasd el újra:A Microsoft közleményben jelentette be szándékát, miszerint az eredeti, 2004 márciusában megszületett döntésben érintett technológiákat - pontosabban az ezekkel kapcsolatos forráskódot - megnyitná a bizottság és a konkurens cégek elõtt. Sõt, Brad Smith, a vállalat alelnöke egy sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy magát a teljes forráskódot is licencelnék, azt azonban nem tudta megmondani, hogy a vállalat által elkészített kód mekkora hányadát érinti a felajánlás.
Na ennyit a nyílt lesz a winfos, úgyhogy az egész nyílt, nem nyílt vita teljesen értelmetlen.
Azoknak is igazuk van akik szerint azért jó a winfos, mert az analfabéták is tudják használni játékra. És el is értünk a winfos felhásznáhatóságának határát: játszani jó.
Mellékesen ez a sok analafabéta hozzászólás is azért íródik ide, mert a winfost még az analfabéták is tudják használni.
Képzeld ha ez a winfos nem lenne, most mennyi "okos" hozzászólással lennénk "szegényebbek".
Azért örülnék ha tényleg nyílt lenne a forráskód (persze nem lesz az), mert biztos tele van jó ötletekkel (amiket máshonnan loptak), csak a sok szemetet kéne kipucolni belõle amit õk raktak hozzá. De persze ez csak ábránd, mert csak egy kis rész lesz nyílt, mert a szutyokhegyet úgysem fogják nyíltá tenni.
Egyszer már felröppent a hír, hogy nyílt lesz a kód, de aztán azok kik tényleg tudják, hogy az egészet összelopkodták innen onnan (pl. Bill fiú) másnap már cáfolta is. Várjuk meg míg tényleg az lesz, aztán lehet dícsérni, isteníteni, vagy hangosan röhögni az egészen.
Én is mást használnék....
Ja és én legálisan használom a Windows-t. Egyetemista vagyok és a szüleim ill. az én adómból nem kevés pénzt füzet az MS-nek az állam.
Szóval még mielõtt valaki teljesen elvakultan hírdeti a Win tökéletességét azért gondoljon bele ebbe is.
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
Nem mindenki számítógépes zseni és igen valaki csak játszik a gépén. Ez bûn vagy elítélendõ?
Akik értenek a Linuxhoz ért annak csak "játék" vele dolgozni. Ez olyan, hogy az átlagember még kereket cserélni is utál az autóján valaki meg egész nap csak bütyköli mert ért hozzá...
És nem egy hátrány, hogy az átlagember is tudja használni és MÛKÖDIK! A Linux alatt sajnos a komoly tervezõprogramokból és numreikus szimulációs progikból gyakorlatilag alig van olyan ami fut.
"Win mai napig nem támogatja rendesen a többprocesszoros redszereket."
Na sok ilyen ember van itthon akinek ilyen van...
Talán kis türelem nem ártana.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Abban viszont teljesen egyetértek veled, hogy a legtöbb ember szórakozni (magyarul játszani) veszi meg a gépet. Nekik valóban nem a Linux a megoldás, egyenlõre. Legalábbis remélem, hogy valóban csak egyenlõre. De ez egy másik vita..
Belegondoltam! Én nem lopnék, csalnég, hazudnék "csak" azért, hogy én legyek a világ leggazdagabb embere. Különben is, mit kezdenék annyi pénzel??
jóindulat kell az elolvasásához :)))
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
xp alatt gond nélkül fut a counterstrike.
nem csak clevo, hanem 11312312333 másik típuson ilyen alapproblémákkal küzküdünk.
Na az igaz, hogy szerverre nem igazán raknék windows, amerre én járok, nem is szokás. Adatbázis szerverre minek, appszerverre minek? Clusterbe sem emléxem, hogy láttam volna valahol, de nem jártam mindenütt. A statisztikák alapján tudom, hogy sok helyen van windows és otthon a 64 bites verzióval sincs gondom (bár a splintel cell installere azt mondta, hogy menjek a picsába :) de azért azt tudjuk, hogy játék&igérgetés=windows, nincsDriver&holAManual=linux ;)
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
Ilyenkor persze jönnek azok az érvek, hogy a Linuxot túl kevesen használják ezért nincs rá vírus. Noss elárulom, hogy a Linuxot nagyon-nagyon sok olyan helyen használják (pl a legtöbb szerver Linuxos) ahol értelme is lenne támadni. Az hogy neked az otthoni géped vírusos a kutyát nem érdekli de vállalatoknak komoly veszteségeket tudna okozni a konkurens cég, ha valóban olyan egyszerû lenne vírust készíteni Linuxra. Valamint szerintem a Microsoft is irogatna vírust rá, mert nekik származna a legtöbb hasznuk abból, hogy ha a Linux semmivel sem lenne jobb ezen a téren.
De nem kell félni, Equ mindjárt jön, és megmondja, hogy jó néhány helyen eddig is nyitott könyv volt a win forráskódja.
Könnyebb lesz rá virust irni?
Most, hogy már ez is megvan, SENKI NEM ÍRJA AZT, hogy na végre, oké, helyes lépés. IGEN! MINDEN KIRÁLY!
Most, hogy már ez is megvan, KERESNI KELL SAJNOS MÁS PONTOKAT AZ ÉLETBEN, mivel eddig ahogy belerúghattunk, már nem tehetjük, KERESÜNK MÁS SZEMPONTOKAT, hogy miként rugdoshatjuk másképp és így szidhatjuk azt, és lenézhetjük, aki használja.
KÖRBE-KÖRBE-KÖRBE-KÖRBE, teljesen mindegy, hogy mikor mit fos csinálni, KERESNI KELL a pontot, ahol bele lehet rugni.
Ne tessen haragudni, de így innen nézve a dolgot szánalmas nem?
Star Wars KOTOR2, nálam windowson nem megy, de linuxon wine futtatja...<#eplus2>#eplus2>
Igaz az egér kicsit bugos, de már dolgozom rajta :)
Ja, hogy talán picit jobban értek a gépekhez mint te...