169
  • Bigacsiga
    Ejha, ezt nem is gondoltam volna mert azért egy partíciót átfésülni, hogy mi küldte ki és hogy jött be meg mittudomén. Nah az kihívás :) .
  • rigidus
    Az eredeti windowsos particiom le van mentve, ugyanis akkoriban lett leszedve a win es a teljes vinyora atmereteztem a Gentoo-s particiot. Valszeg kerni fogjak a mentett particiot bevizsgalasra, ott ez ki fog derulni.

Mindegy, talan jobb ha addig nem foglalunk allast az ugyben.

(Most mar telleg mennem kell)
  • Bigacsiga
    Persze, persze, le lehet butítani az XP-t de ettől még nem lesz gyorsabb, legalábbis nem annyira mintha egy blacbox ablakkezelőt használnál, és OK, hogy testreszabható de nem választhatsz 20 féle ablakkezelőből.

A titkárnők és a nagymamák pedig fogadjanak egy rendszegazdát vagy valakit aki kimegy hozzájuk megcsinálni. Így is ezt kell tenni. Hameg nem így tesznek annak meg is van az eredménye. Tudnék mesélni...

Az, hogy konzolon be lehet beállítani valamit az nem azt jelenti, hogy grafikus felületen nem lehet, csak mután az mindekinél más és más ezért jobb a szabványos megoldást választani.

Látod Rigidus ezért nem értem, hogy hogyan használhatunk a parlamentben a hivatalokban, egyszóval minden fontos (nemzetbiztonsági) helyen olyan OS-t amivel egy másik hatalom a markában tarthat.
  • rigidus
    "Sokkal inkább a telefon szolgáltatód lehet a gyenge pont, vagy esetleg a böngész."
    Adatlopasnal a legkezenfekvobb a spyware, nem a bongeszo. Bar ez esetben, ha a bongeszo lenne az oka akkor is az MS-nek kene azt foltozni. A telefonszolgaltato pedig a legvaloszinutlenebb. Ha az o adatbazisukatt lenyulnak a 30 millio user adataival, azt valszeg mar korabban eszrevettek volna es nem rangatnanak a rendorsegre. (az elso osszeget okt 18-an vettek le a kartyamrol)

"Pl. olyan kártya, amin pontosan annyi pénz van, amennyit fizetni akarsz."

Mar azota igy van. Hetfon kaptam meg az uj kartyakat.
  • Bigacsiga
    Mondjuk nemtudom milyen telefonszolgáltató ez de gondolom ő használ titkosítást amikor feladod a bankkártyaszámod. Ha banknál kell ezt intézni akkor gészen biztosan tehátott nem törik fel. Winhez annyi köze van, hogy valószínűleg nem ő egyezett bele, hogy feltelepüljön a gépére a kémszoftver és figyelje a billentyűleütéseit. Valószínüsítem, hogy egy spyware IE-n keresztűl vagy más úton bejutott a rendszerébe. Jó volna tudni, hogy mi módon de szerintem valami rendszerhibát kihasználva. Hogyha pedig így van azért a Win a felelős. Amúgy erre a Linux nyújt némi védelmet. Win alatt meg az fut ami akar és azt figyel amit akar. Vírusírtó meg fontos dolog de azért eléggé kijátszható dolgok ezek.

Erről jut amúgy eszembe, hogy aki itt áltig állítja, hogy nincs vírusa az honnan tudja? Ha van vírusellenőrzője és nem talál semmit akkor egészen biztos benne? Én nem lennék. Hameg nincs akkor honnan veszi ezt? Mert nem tapasztalja? Hát melyik vírus ír ma már ki versikéket a képernyőre, hogy rájöjjél, hogy megfertőzött? MA már mindegyik csendben végzi munkáját.
  • rigidus
    A kerdesem a "... irja a virusokat" temahoz kapcsolodik:

1. Ha minden "rosszfiu" abbahagyna a virusok kesziteset, vajon kik mennenek tonkre elsokent a "rosszfiuk" utan?

2. Ha nincsen hatsokapu a windowsban ami a CIA, FBI, NSA, MS fele teljeskoru hozzaferest nyit, vajon az USA kihagyna-e egy akkora lehetoseget, hogy a vilagot teljes ellenorzese alatt tartsa, minimalis koltsegek mellett, minimalis kockazattal?
  • BiroAndras
    "Én személy szerint szeretem a KDE-t jól felcsicsázva hogy a te szavaiddal éljek"

Én is fullosan szeretem az XP GUI-t. Az őskövőlet gépeken kívül mind simán megbírkózik vele. Bár azért pár dolgot letiltok, pl. a mappákat klasszikusra váltom mindenhol, mert a fullos nézet iszonyat helypazarló (meg úgyis TC-t használok).

"deee persze sokan nem. Itt is látszik, hogy mennyire eltér a Win és a Linux. Linux alatt rengeteg különböző ablakkezelőből tudsz választani a legpuritánabbtől kezdve a Win95/98-at idézőn keresztűl a KDE-ig."

A win-ben is van klasszikus nézet. És ha nagyon akarod, van WindowsBlinds meg StyleXP.

"Helpdesk munkákhoz pedig Linux alatt áltlában Linux alatt a konzolt használják"

Asszem egy átlag titkárnő, vagy nagymamamkorú számlázó eléggé kétségbeesne, ha mindent konzolon kéne beállítani. Meg én is, mert 10x annyit kénye magyarázni.
  • Caro
    Nekem megy 300-ason is.
    Mondjuk van hozzá 144 mega ramja.
  • Caro
    ÉN nem használok KDE-t, gnome-on vagyok metacityvel ;)
    Persze azért egy Crystal Sphere theme-t felraktam :)
  • Bigacsiga
    Nézd lassan, de biztosan terjed. A szerverek nagy részét meghódította, s egyre többen állnak át. Ahogy szemlélődök a világban egyre több helyen látom. Mondok egy példát középiskolámban 1 éve csak MS termékek voltak. Mamár 1 nyilvános számítógép, egy számítógépterem (kb 10-15 gép) migrált Linuxra. A megszállott Linuxüldöző rendszergazdánk mára ha nem is dolgozik vele de rájött, hogy néha tud segíteni egy Live dsiztribúció. Szóval tudom ez egy példa de ha körültekintünk a világban minden héten felröppen egy hír, hogy milyen szervezet milyen önkormányzat vált át más OS-ekre a megszokott Win helyett. Szóval mondom lassan de biztosan azért hódít.
  • BiroAndras
    "Eppen ezert tavaly oktoberben kartyaval fizettem ki a telefonszamlamat. (soha elott, v. utana nem hasznaltam a kartyat neten, soha nem adtam at masnak)

Ez azert erdekes mert eppen ma delutan kell bemennem a rendorsegre, hogy szemelyesen is megerotsitsem a tenyt miszerint soha nem jartam Izraelbe a bankkartyammal es nem vasaroltam TVs hirdetesre kb. $400 ertekben a CCBILLEUxxxxxxxxx szamlaszamra."

Szerintem kicsi az esélye, hogy ennek a winhez bármi köze lenne. Sokkal inkább a telefon szolgáltatód lehet a gyenge pont, vagy esetleg a böngésző.
    Én azt mondom, hogy tök mindegy milyen rendszert használsz, soha ne adj meg ilyen adatokat. Ha neten akarsz fizetni, arra vannak biztonsgágos megoldásk. Pl. olyan kártya, amin pontosan annyi pénz van, amennyit fizetni akarsz.
  • Bigacsiga
    BiroAndras: Én személy szerint szeretem a KDE-t jól felcsicsázva hogy a te szavaiddal éljek deee persze sokan nem. Itt is látszik, hogy mennyire eltér a Win és a Linux. Linux alatt rengeteg különböző ablakkezelőből tudsz választani a legpuritánabbtől kezdve a Win95/98-at idézőn keresztűl a KDE-ig. De ha ez még mindíg túl csicsás akkor lehet csak konzolt választani ami ugye első ránézésre avatatlan szemnek a DOS-hoz hasonló. Hozzáteszem, egy szerverre bőven elegendő ez utóbbi. KDE-t például a 600MHZ-s laptopom nem bírja igazán. Úgyhogy én a fluxbox mellett döntöttem.

Helpdesk munkákhoz pedig Linux alatt áltlában Linux alatt a konzolt használják, mert a fájlok struktúrája nagyrészt megegyszeik. Nagyon ritka az, hogy egy fórumon ahol Linuxos problémákkal jelentkeznek az emberek, "grafikus kattingatós" választ kapnának. (Értsd: Nem az mondják neki, hogy kattints a jobb egérgombbal az asztalon és ott kattints ide meg oda hanem azt, hogy írd be parancssorba, hogy "ps aux | grep X".)
  • BiroAndras
    "Addig senki nem tett ilyent Ő volt az első. Utána egyre többen tettek így. Először mindenki azt mondhatta: Ugyan már olyan kevesen vannak. Aztán többen lettek."

10 éve még lett volna ennek értelme. Ma viszont már ott tartunk, hogy ha a linuxnak lenne esélye leterjedni, akkor már rég meg kellett volna történnie. Szerintem a win2K és az XP óta az átlag win júzerek nem érzik szükségét a váltásnak.
  • BiroAndras
    "Küllemben EGYENLŐRE a linux lenyomja a wint, bőven(KDE ugye, de a gnome se rossze), de még az egyszerű ablakkezelők(Enlightenment, Fluxbox) is sokkal testreszabhatóbbak, szebbek is, mint a win GUI, csak kevés szolgáltatást nyújtanak."

Érdekes. Mindenki szidja a win-t a csicsa miatt, és mindenki büszke arra, hogy ő bizony mindent kikapcsol. De akkor miért van az, hogy 2 sorral arrébb, meg már arról van szó, hogy mennyivel szebb a KDE??? (egyébként nekem is jobban tetszik, mint az XP GUI)
    A testreszabhatóság ellen pedig (sajnos) vannak jó érvei az MS-nek:
    - Minden plusz beállítás plusz tesztelést igényel.
    - Nagyságrendekkel könnyebb telefonon, vagy akár VNC-vel segíteni valakinek, ha az ő desktop-ja hasonlít az enyémhez (ez pedig elég gyakori feladat).
    - A hasonló kinézet, és hasonló működés a különféle programoknál megkönnyíti azok használatát, és meggyorsítja a megtanulásukat (különösen a nem informatikus felhasználóknak).
  • rigidus
    Na itt a link most mar harmadszorra.
  • Bigacsiga
    "fa$zomat, felkijáltójelet nekem!: hülye hittérítő kretén!"
    Ezek lennének azok az észérvek amiket felhoztál mondanivalóm ellen? Neharagudj de megsértesz, én leírom a véleménymemet a témáról tepedig aztmondod rám, hogy kretén s itt kifújt. Miért nem írod le, hogy miért tartsz kreténnek?
    Hittérítő? Hát igen végülis felfogható a dolog így is. Én rátaláltam valami jó dologra s azt másoknak is meg akarom mutatni. Mi ebben a rossz?

"nem, mi?"
    Ez mire vonatkozik? Arra, hogy nem ez a mentalitás a Linuxos fórumokon? Hát nézz körül a linuxforum.hu-n a hup.hu-n, a linux.hu-n. Szerintem egyetlen egy olyan témát sem fogsz találni amiben a legcsekélyebb utalás is lenne arra, hogy Linuxosok írjunk vírust Win alá.
  • BiroAndras
    "Mi nem az otthoni, a home-userek által nyitott portokkal kinnhagyott, vagy zombi-PC-vé vedlett gépecskéiről beszélünk (amelyek jellegüknél fogva NEM célpontjai a komolyabb támadásoknak), hanem intézményi/céges hálózati alkalmazásokról, ahol kissé élesebb a helyzet."

Hoppá, erről eddig nem volt szó. Szerintem a vírusok épp hogy az otthoni felhasználókat érintik. Ha egy céges hálóra virus jut, akkor akár win, akár linux, a rendszergizda a bűnös. Egy célzott támadás teljesen más kategória, ez a gépek elenyésző százalékát érinti csak. És ennek egyáltalán semmi köze ahhoz, hogy általában mennyire jó vagy rossz a win.
  • rigidus
    Itt a form megegyszer. Remelem most jo a link.
  • Mice
    "Nem állítom, hogy nem fordulhat elő de a Linuxos közösségekben egyáltalán nem ez a mentalitás"

"Másrészt több vírust írnak rá (NEM feltétlenül Linuxosok) s talán többen látják meg a fényt (Linux)."

nem, mi?
    fa$zomat, felkijáltójelet nekem!: hülye hittérítő kretén!
  • rigidus
    "Elhiszitek, hogy a windows még mindig instabil, hogy egy frissített rendszernek gondot jelentenek a vírusok stb."

Nekem egy jol frissitett OEM winxp home-om volt es hogy ne legyek szelsoseges, elfogult, stb. elhittem a fentihez hasonlo usert megnyugtato allitasokat.

Eppen ezert tavaly oktoberben kartyaval fizettem ki a telefonszamlamat. (soha elott, v. utana nem hasznaltam a kartyat neten, soha nem adtam at masnak)

Ez azert erdekes mert eppen ma delutan kell bemennem a rendorsegre, hogy szemelyesen is megerotsitsem a tenyt miszerint soha nem jartam Izraelbe a bankkartyammal es nem vasaroltam TVs hirdetesre kb. $400 ertekben a CCBILLEUxxxxxxxxx szamlaszamra.

Igy nez ki egy form amit ilyenkor kuldenek a bankbol.

Aztan ha korulnezunk biztonsagi cegek honlapjan, akkor lathatjuk, hogy a marketing nevu fuggony mogott hol van a valosag: Microsoft Windows XP Home Edition with all vendor patches installed and all vendor workarounds applied, is currently affected by one or more Secunia advisories rated Highly critical
  • BiroAndras
    "Szóval csak annyit akartam mondani ezzel, hogy ha az emberek kimondják, hogy nekünk nem 3d-s interface kell, hanem vírusmentesség."

Jajj, már megint ez az űberláma szöveg. Te is csak a képeket nézegeted, mert olvasni nem tudsz.
  • BiroAndras
    "AKi használja is a gépét DOLGOZNI photoshoppal, kiadványszerkesztő vackokkal, videókat konvertál 20 féle kodekkel és konverterrel, az igenis kénytelen a napot azzal kezdeni hogy újraindítja a gépét mert a vindows egy FOS."

Nálunk komoly munka folyik (visual studio, photoshop, max, xsi, stb.), és semmi gond nincs a winnel.
    A napi újraindítás nem értem miért probléma. Este úgyis kikapcsolja a gépet az ember.
    Egyébként nekem volt olyan időszakom, amikor éjjel-nappal ment a gépem, miközben dolgoztam és játszottam is rajta, és semmi gond nem volt.

"1giga ram mellett tekeri a vinyót mert nem tud meglenni nélküle?"

Hát ha a futtatott progi lezabálja a ram-ot, akkor ez van. Egyébként azzal egyetértek, hogy a win memóriakezelésén van még mit javítani.
  • Bigacsiga
    Hi!

Az, hogy valamelyik Linux felhasználó vírust ír Winre, hogy mások is Linuxot használjanak ez nevetséges. Nem állítom, hogy nem fordulhat elő de a Linuxos közösségekben egyáltalán nem ez a mentalitás. Arról nem beszélve, hogy azoknak az ídőknek vége amikor az emberek azért írtak vírust, hogy viccelődjenek, stb. Mostmár keményen pénzért megy a vírusírám (reklám, spam DDOS).

Az, hogy egy fontos, pláne nemzeti hivatalban Wineket haszunálnak nem fér a fejembe. Nem pont a vírusok miatt persze ez sem elhanyagolható hanem azért mert az MS soraiba az Amerikai titkosszálgálat már alaposan bevette magát. Így ha akar tulajdonképpen ahhoz fér hozzá amihez akar. Más kérdés, hogy valószínűleg amúgyis deee nem mindegy, hogy milyen áron.

A Windowsnak tényleg eléggé jó a hardwertámogatottsága ez vitathatatlan, ellenben a Linuxé is egyre jobb. Az Nvidia és az Ati már nagyon régen gyárt drivereket a kártyáihoz, a legtöbb Bletooth kütyüt képes kezelni a nymtatók támogatása nagyon fejlődik, szinte nincs olyan hálókártya ami nem menne azonnal, a Wireless hálókártyák hasonlóképpen sőt ezek ha máshogy nem ndiswrapper segítségével Wines meghajtómodulokat használva válnak irányíthatóvá. Játékok tekintében valóban Win a nyerő de egyre több Gamehoz jelenik meg Linuxos telepítő. Sokan úgy érvelnek, hogy rossz a Linux (nem is próbálta ki) és különbeis senki sem használja. Az első felel a mondatnak igaz lehet de ehhez ki kell próbálni. Nem 1-2 óráig/napig hanem 1/4 1/2 évig s utána lehet véleményt mondani róla. Addig nem. Arról nem is beszélve, hogy kevesen használják valóban de ha te csatlakozol akkor 1-el többen leszünk. Anno régen amikor az ember ősközösségben élt és fázni kezdett felvett egy bőrdarabot. Addig senki nem tett ilyent Ő volt az első. Utána egyre többen tettek így. Először mindenki azt mondhatta: Ugyan már olyan kevesen vannak. Aztán többen lettek. Így volt ez a tűznél is először 2-3-an sütögették a tűznél a kaját (viszonylag kevesen) majd egyre többben. Ugyanígy a magántulajdonnál először minden közös vol majd mindenkinek lett egy kis vagyonkája. (Mindenki döntse el, hogy ez most pozitívum volt-e vagy sem szerintem nem de ez most mindegy)

Lehet, hogy félreértek valamit de azért tudtad eladni azt a winyót olcsóbban mert Linuxot tettél rá. Ezesetben ROTFL.

Az, hogy a Winnek egy része nyilvános lesz ez jó dolog egyrészt mert ha kikerül a netre akkor a Linux kompatibilitásának fejlesztéséhez nem kell reverse engineerelni. Másrészt több vírust írnak rá (NEM feltétlenül Linuxosok) s talán többen látják meg a fényt (Linux).

Amúgy aki nem talál magának Linux alá softwaret annak javasolnám a http://freshmeat.net/ -et. Javasolnám, hogy nézze meg az akit érdekel, hogy hányezer szabad sw van fent.

Most így hirtelen ennyi jutott az eszembe.
    Ja és kb 2 éve csak Debian GNU/Linuxot (Sarge) használok az asztali PC-men. Debian SID-et Laptopomon.
  • Laci73
    Arhckoven,Molnibalage:"Nem láttunk vírusokat(férgeket) x éve..."
    "Nincs is szükség antivirus/antispy programokra..."
    Leginkább a no comment megjegyzés illene ide. Kedveseim.
    Mi nem az otthoni, a home-userek által nyitott portokkal kinnhagyott, vagy zombi-PC-vé vedlett gépecskéiről beszélünk (amelyek jellegüknél fogva NEM célpontjai a komolyabb támadásoknak), hanem intézményi/céges hálózati alkalmazásokról, ahol kissé élesebb a helyzet.

"Linux userek írják a vírusokat/férgeket"
    Gratulálok. Ezt a kijelentést nehéz alulmúlni. A férgek írói nem a rendszereket akarják tönkretenni egyfajta bosszúvágyból, hanem a tárolt/adatfolyamban lévő információkhoz akarnak hozzáférni. Ha támadni akarok egy Win rendszert, akkor meglehetősen magas szinten kell ismernem, ami inkább a Win alkalmazókra jellemző - csupán gondolkodni kéne egy kicsit.
  • Caro
    Hát ebben biztos lehetsz, hogy nem így van.
    És nem fun, hanem fan.
  • CsabiDuke
    Amióta van számítógépem, soha nem fertőzte meg semmi gané... csak ismételni tudom magam... ha nem tudsz bánni a windows-al, maradj linuxos, ugyan ez fordítva is!
    Azt nem állítottam hogy minden linuxos vírust írkál windowsra, csak azt mondtam, hogy a nagytöbbség aki írja, az linux fun.
  • Caro
    Vagy ilyennel:
    #define ever (;;);
    for ever
    ;)
  • nyaSGem
    Höhö!

Tele lesz a kód ilyenekkel:

for (int i=0; i=99999999999; i++)
    Do Nothing;
  • strogg
    Brühűűűű. Megint Flame lett :(
    Mindekét oldal figyelnét felhívnám arra, hogy a win forrásnak egy egy kis részéről van szó, és a cikkben is írták, hogy jelentős license díj a megtekintés feltétele. Ez majdnem olyan, mintha nem is lenne nyílt.Hm. hülyeséget beszélek: Ez egyáltalán nem nyílt. főleg azért, emrt megnétheted, ha tele vagy egy zsák pénzel. Módosítani nem módosíthatod, nem másolhatod le, nem viheted haza, csak nézheted. Jó sok pénzért. ráadásul messze nem látsz mindent.

Ha én lennék egy ország vezetője, vagy kormánya, biztosan nem tennék kormányzati rendszeremre olyan Sw-t, aminek a forrás 100%-ban nincs a szakértőim rendelkezésére bocsájtva. Ergo: ismét egy műbalhét olvastunk. Tipkusan a Mátyás király mese. Jöttem is meg nemis, hoztam is jaándékot meg nemis...
    Magyarán. Senki nem esik hasra az m$ ezen lépésétől.

A kritkusabb hozzászólóknak, akik említették, hogy fikázzuk a wint, és biztosan nekünk is van xp a gépünkön.
    1- A linux nem win. Soha nem is akart az elnni. És főleg: sosem akarta felváltani.
    2- A linux önmagában smemit nem ér. Egy közösség alakult ki, amelyiknek elege lett a szemétkedő EULA-k világából, és úgy döntött, hogy más utat választ. Ezért magának fejlesztett a maga igényei szerint egy (azóta nem is egy) nyílt forrású OS-t. Ez a linux. De létezik a BSD is, ami ugyanilyen. (mármitn nyílt unix like rendszer)
    3- Nem kötelező használni a linuxot. Sőt a legtöbbl inuxos örülne neki, ha a lámák a linuxos világot nem árasztanák el.Nekik is tele van velük tökük, ugyanúgy mint a wines szakembereknek. A lámákat platform függetlenül utálja szakma.
    4- Én személyszerint a 8. éve köszönöm jól elvagyok a linuxommal, és nincs winem. Legalábbis otthon egy darab sincs. Igen, lepődjetek meg, illegálisan sem. Ugyanis tök felesleges.
    és Ezzel messze nem vagyok egyedül.
    5- Valóban linuxra is van vírus vagy worm.
    Általában megjelenik, kb: napok alatt meg is hal, és hosszú idő telik el két worm között. Ajánlott olvasmány a lámáknak, a symantec vírus katalógusa. Érdemes elidőzni a linuxos vírusok száma, és a köztük lévő dátumokon.
    6. - Lehet a lámák érvként, egy szakember viszont örömmel veszi tudomsul, hogy a kedvelt rendszerében adott évben mennyi sbezhetőságet, vagy bug-ot találtak. Ugyanis ezeket elég gyorsan javítájk a közösségek, és onnantól azok már be vannak foltozva.

Asszem ennyi. Egy szuszra enny jutott eszembe.
    :)
  • Caro
    A terjedésre:
    nézd meg ezt a statisztikát:
    http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp
    2003 eleje óta 2.2-ről 3.3%-ra jött fel.
    Amint írtam ez még sokkal jobb is lehet, ha az Apple intelre vált, mert akkor már szinte teljesen elmosódik a határ a két rendszer között.
    És a felmérések szerint a linux terjedését leginkább az alkalmazások hiánya hátráltatja.
    De ebben is nagyon sokat fejlődött. A produktív szoftverek kivételével már egy csomót kapásból több platformra fejlesztenek.
    Ja, és akkor nem is említettük a linuxos PS3-at, ami megint csak azt jelenti, hogy ha PS3-as játékokat PC-re akarnak portolni, akkor az első állomás nem PC-windows lesz, hanem PC-linux.
  • Caro
    Bírom amikor az ilyen arckhoven féle hatalmas linux tapasztalattal rendelkező emberek kezdik szegény microsoft megmentését.
    Igaz linuxot életében nem használt egy óránál többet, de ez neki arra elég volt, hogy szar.
    Főleg látszik ez a kommentjeiből is.
  • greywolf
    "Én csak azon röhögök, hogy ha megjelenik egy cikk a Windowsról akkor Linux-buzik azonnal itt tépik a szájukat: elkezdenek fikázni és téríteni."

Csupán csak felvilágosító munkárol van szó, hátha meglátjátok mennyire vagytök sötétek :)
  • rigidus
    "Windows felhasználók többsége .....
    .... se kernelt fordítgatni nem akarnak."

Nem erted a lenyeget. Nekem azert nincs autom, mert nem akarom lecserelni a jol bevalt bicajomat. Es foleg azert nincs, mert nem akarok vacakolni az olajcserevel, a fagyalloval...
  • immovable
    Hogy a winxp nem fagy ezzel vitatkoznék...
    Pl.: ez a lefagyás lényegében bootolás közben van...
    Írom: felraktam az xp-t majd az sp1-et, beállítottam mindent majd megjelent az sp2, na erre akkor nosza tegyük fel ezt is, feltelepítem, restart, majd bootolás közben minden megáll, (az a kis giliszta ami fut töltés közben:)), innentől kezdve semmivel nem lehetett visszaállítani az utolsó müködő verziót, stb, az hogy bizt mentés én külön nem csináltam az az én saram...
    Kérdezgettem itt mindeféle okos winesektől, hogy mitől is lehet ez...
    A meglepő, hogy senki nem tudta a választ, főleg azoktól vártam akik hatalmas win tapasztalatukról hözöngenek...
    Aztán egy fórumozó segített, leírtam a configom, és kiderült, hogy az agyonsztárolt MS WIN XP SP2-es packja ütközik az INTEL Prescott magjával, erre utólag kiadtak egy javítást, amit az sp2 előtt kell feltenni és akkor már jó is!
    Kompatibilitás rulz...pfff
    Na a lényeg van fagyás, sőt különböző progikkal is képes fagyni csak úgy... persze ez nem jelenti egyből azt, hogy az xp a rosz csak lényeg hogy azért fagy ez is ha kell...
  • Molnibalage
    Szívemből szóltál. A vírusokról meg annyit, 9 éve nem láttam senki gépén...
  • archkoven
    Tudod az veletek a baj, hogy felültök a hazugságoknak. Elhiszitek, hogy a windows még mindig instabil, hogy egy frissített rendszernek gondot jelentenek a vírusok stb. A valóság az XP megjelenése óta gyökeresen megváltozott. Azóta a Windows szinte soha nem fagy le és ha csak nem látogatsz külföldi szexoldalakat és nem nyitod meg a kéretlen leveleidet akkor még víruskeresőre sincs szükséged.
    A Windows persze nem tökéletes, ellentétben a Linux-szal:))) Például nem ingyenes.
    Van pár olyan kurva nagy előnye amiről itt sokan nem hajlandóak tudomást venni, kurva jó a hardvertámogatása, szinte minden létező hardvert azonnal felismer és telepítés után tökéletesen fut, rendkívül felhasználóbarát, egy tonna program van rá, vannak rá játékok is a gyereknek és bármilyen hihetetlen azok számára akik nem használják, de stabil is. Ha majd a Linux is kielégíti ezeket az igényeket akkor talán megkezdődhet a térhódítása, de addig a desktopon be kell érnie a azzal, hogy egy fanatikus kisebbség játékszere.
  • archkoven
    Én csak azon röhögök, hogy ha megjelenik egy cikk a Windowsról akkor Linux-buzik azonnal itt tépik a szájukat: elkezdenek fikázni és téríteni.
    Hirdetik a saját szakértelmüket, a felsőbbrendűségüket és észre sem veszik, hogy a kutyán nem érdekli a véleményük. A világ halad tovább hülyeségeik nélkül is.
    Ha sokallják, a Windows részesedését a piacon, akkor tessék olyan op-rendszert csinálni ami felveszi a Windows-zal a versenyt piaci értelemben is. Ja, hogy olyat nem tudnak? Odáig már nem terjed az ész. Okoskodni meg fikázini pesze könnyebb.
    Az a vicces helyzet állt elő, hogy arról állítják, hogy milyen fasza amit még ingyen is alig lehet rásózni a felhasználókra. Szerintük persze azért mert a felhasználók hülyék. De lehet, hogy mégsem ők a hülyék, hanem azok akik nem képesek kielégíteni az igényiket.
  • blackeagle
    Nem , az a szánalmas hogy a linux userekre fogjátok. Azt se tudom mi a virus és hogy létezik ,akkor hogy írnék ? Mármint tudom mi a virus ,mert egy szemétdombot amit win-nek hívnak mindig leamortizál és állandóan azt kell olvasnom . Pedig veri a mellét az m$ a 20 -30 évére ,akkor ? Lássunk már valamit amit oprendszernek hívnak. Ja tudom majd a pista a szép átlátszó ablakával meg a gipsz jakab által megírt zenéjével ,de lefogadom hogy a megjelenése után 2 héttel kijön az első virus és tönkrevágja és tudom hogy nevetni fogok.
  • Molnibalage
    Miért is kéne itt a FIDESZ-t szidni?
  • Molnibalage
    Mint lejebb írtam szinte semmilyen mérnöki tervező progi. AutoCad-től a Pro Eng.-ig, FLUENT, Cosmos, ArchiCAD, Solidworks, Solidedge... De lehet, hogy rosszul tudom, de ezekből nem is láttam. WIN alatt futót is alig lehet találni.

Crack-kel, mer ugyebár az egyetemista meg is tudja ezeket fizetni mi? Ott szerezzük be, ahol tudjuk.