225
  • Mike
    szia papus, hátte még itt?
  • Mike
    de csak nagyon picit
  • Mike
    te meg döntsd el melyik oldalra állsz, és ne dülöngéljél mint egy részeg vasutas a sinek közt
  • Mike
    1. Én nem. Ugyanis tisztában vagyok a helyzettel. Nem most hirtelen kezdtek warezolni, szal aki kódolásra, vagy egyéb szoft tevékenységre adja a fejét, már tudatában van ennek, és nem éri meglepetésként
    szal ez az érvetek egy baromság
    akinek nem tetszik, hogy munkájáért nem kap meg minden egyes fillért, menjen és csináljon vmi mást
    3. a magyar gazdaságnak nem sok köze van ahhoz, hogy töltesz-e vagy sem, Mo-nak túl sok haszna nincs, max a hazai forgalmazó realizál bizonyos nyereséget, illetve az állam kap áfát, de azt megkapná akkor is, ha dvd/szoftverek helyett porszívót veszel. ha annyira szereted az államot, cigizz, igyál, és autóz, és halj meg 65 elött
    4. marha nagy haszonra tesznek szert
    legalább akkorára mintha te csempésznél, és árulnál pult alol. ez tetszik neked? csináld te is, ehhez nem kell kinainak lenned
    7. jah Bangladesben gazdag ember lennél
    8. nem be hanem le, gondolom ezt akartad irni :)
  • Tinman #141
    Nem is értem ezt a mondatod...
    Ők ehhez értenek, ezt szeretik csinálni. Miért álljanak fel? Nem értem. Igény ugyanis qrva nagy van rá! Ja csak az igény kielégítésének a módja az már elég érdekes:
    a, megveszed
    b, letöltöd

A szellemi termék ugyanolyan termék, mint egy tankhajó. Ez elsőbe is éveket öltek mire kész lett és a másodikba is. Az elsőre is volt igény, a másodikra is.
    A termék szempontjából lényegtelen, hogy most az szórakoztató céllal készült vagy éppen azért alkották, hogy olajat szállítson.

Tudjátok miért hiszitek azt, hogy semmi rossz nincs egy szellemi termék másolásában/eltulajdonításában? Azért mert megtehetitek! Ha a tankhajót lehetne letölteni azt is természetesnek vennétek. És fel lennétek háborodva amikor elkoboznák és jönne a tetemes összegű bírság.

Ettől függetlenül komoly problémák vannak minden szinten. Gond van a kiadók hozzáállásával, gond van az árakkal, gond van a keresetekkel, gond van a letölők mentalitásával és gond van a végrehajtó szervekkel is.

Mi a megoldás? Szvsz alacsonyabb szellemi termék árak. Nem szép dolog egyes kiadók/fejlesztők részéről, hogy millárdos veszteségekről papolnak, hiszen ha ekkora volt a veszteség, akkor mekkora lehetett a teljes forgalmazás. Nem szép dolog az sem, hogy silány szellemi termékeken akarnak azonnal meggazdagodni egyesek.
    Ha a szoftver, zenei anyagok, filmek árai itt hazánkban jobban passzolnának az átlagkeresetekhez talán kevesebb lenne a warezoló. De addig TÉNYLEG semmilyen joga nincs sem az ASVA-nak, sem az FBI-nak ebben az országban pattogni.
    Ahol ilyen 1000-2000 EU-s fizetések vannak oda csapjanak keményen... meg oda is aki baromi jól keres itthon mégis ezerrel töltöget.
  • OliApa
  • OliApa
    De nagy vagy haver!
  • NFP
    hát még mit fog szólni a következőhöz :D
  • OliApa
    Mike biztosan frászt kapott a nemzeti banneredtől!
  • NFP
    igy is tul magas a magyar fizetes

Pontosan!
  • Tinman #135
    Végre valaki aki egy picit a mélyére lát a dolgoknak
  • Tinman #134
    Ez egy tipikusan felszínt karcolgató látásmód. Ne aggódj nem csak a warezzal foglalkoznak a T. szervek. De ha nem tudnád a különböző bűncselekmények felderítésére különböző operatív csoportokat hoztak létre.
    Tehát, amelyik csoport a warez után nyomoz, azt nem foghatják be egy sorozatgyilkos felkutatásának munkájába, mert fogalma sincs róla, nem ezt tanulta, nem ehhez ért.
  • devred
    1. Ha a te szoftveredet, kenyeredet, munkadat lopnak , te is azt mondanad a tolvajnak(letoltonek): Kurva anyad!
    2. "Magyar fizestéseket emelni, EU-s szintre hozni"....meg egy ekkora baromsagot....: vege a szocializmusnak....igy is tul magas a magyar fizetesek sok orszagehoz kepest (Kina, Lengyelorszag stb.) ezert nem is vagyunk versenykepesek "a termelesben"
    3. Te vagsz a magyar gazdasag ala azzal, hogy nem legalis formaban vasarolsz, toltesz....te is meg fogod szivni, akkor majd kisebb lesz az arcod...
    4. Arrol nem beszelnek hogy a kianiak mennyi haszonra tesznek szert Magyarorszagon, a semmi vamert behozott szarokkal...0 afaval...
    5. Hogy miert van ennyi kinai nalunk? mert a rendszervaltas utan is meghagytak a vizummentesseget nekik....
    6. Atlag nyugati fizetes 2000 euro.... Franciaoeszagban netto 1000 euro a minimalber, es sokanl dolgoznak ennyiert
    7. Ha nagyon sirsz Magyarorszagon menj el Bangladesbe majd fogd be a szad, vagy ugorj at Ukrajnaba, Romaniaba...
    8. Fogjatok mar be!
  • Tinman #132
    Remélem a te munkád gyümölcsét is ellopják és ezen majd jól elszórakozok. Nagyon örülnék neki, ha a Hondánál dolgoznál, mint tervezőmérnök... holnap beugrom a gyárba és "letöltök" magamnak egy autót. Becs szó 20 év múlva "törlöm".

Az, hogy nem voltál még szoftverfejlesztő cégnél az látszik. Tudod, egy project az csapatmunka, (igen egy közös álom)... bár ebben az országban ez ismeretlen fogalom.

A PC-s/konzolos játékárak pofátlanul magasak ez tény. Az is tény, hogy a PC-s játékokat hazánkban a felhasználók 80+% százaléka letölti.
    Az is tény, hogy alacsonyak a bérek és az átlagnak nem futja 10 ezres játékokra. Na de, hogy akinek futná az is tesz az egészre az szomorú.

• NFP
    Ha pénzt akarnak keresni, álljanak fel a géptől, és áruljanak biztosítást. Senki se kötelez senkit arra, hogy pont játékfejlesztéssel foglalkozzon.
  • Mike
    mágjóhogy
    egyikkel kárt okoztál egy kiadónak, a másik esetben meg nem
    és nyugi nem az emberekért vannak a törvények hanem a cégekért
  • NFP
    Ez mondjuk igaz. Le vagy maradva. Nagyon.
    Tudok mondani egy magyar embert, aki fiatalabb nálad, diplomás orvos, cégtulajdonos milliárdos, és van helikoptere is van. :)
  • Mike
    új ASVA, BSA szlogen: dugj inkább mintsem letölts
  • NFP
    Látszik, hogy nem vagy közgazdász. Ha uniós fizetések lennének, összeomlana a gazdaságunk!!
    Hogy beszélhetsz ekkora baromságot?!
  • zsotee
    Azért a tisztelt szervek is magukba szállhatnának. Mégis mivel lehet nagyobb kárt okzni a társadalomnak? Droggal, fegyverrel vagy warezzal?
    Jó lenne látni hogy a veszélyesebb dolgokkal is annyit törődnek mint ezzel a nyomrult warezzal. De nem ez a jellemző, nemigen hallani nagy nemzetközi akciók keretében drog, vagy fegyverüzérek lekapcsolásáról. ÁÁÁ, miért is, hisz azok veszélyesek is lehetnek, ott a jóó kis warez na csapjunk oda. Dehát ugye ez mennyivel egyszerübb.. Kispistike aki össze-vissza töltöget tutira nem fog rálőni szegény alulfizetett rendőrkére, aki mellesleg nagyobb warezzal rendelkezik, mint egy szerverüzemeltető.
  • archkoven
    Hiába is magyarázod ezt ennek a sok elvakult hülyének, úgysem lesznek képesek felfogni sosem.
  • archkoven
    Naív vagyok? Ugyan miben?
  • irkab1rka
    Drogdíler és bérgyilkos vagyok. Soha senki nem zavart otthon. Nem tartok otthon másolt cd-t, mert akkor tutira elkapnának.

Tinman: vagy gamedev vagy, vagy hülyeséget beszélsz. Közös álom?? muhahahahahahahahaha
  • fifi
    az első mondatodat nagyon megjegyzem magamnak, ez nagyon tetszik, nagyon helytálló, és nagyon igaz...

grat.
  • Tinman #121
    Így van ezzel nem is vitáznék... azzal már igen, hogy ezt a warez kapcsán említed meg.
    A szoftverfejlesztés, filmékszítés egy MUNKA! Ugyan olyan becsületes munka, mint házakat tervezni, villanyt szerelni, autót javítani, utcát seperni stb.

Voltatok már valaha egy szoftverfejlesztő cégnél?
    Úgy tűnik nem. Ott nem 50 cent meg Eminem félék ülnek, hanem 20-25 éves srácok akik minden nap 12-14 órát dolgoznak egy KÖZÖS álmon. Nehogy azt gondoljátok, hogy a fejlesztők csak és kizárólag a pénzre hajtanak. Azáltal, hogy ezen a közös álmon "A" projecten dolgoznak önmagukból adnak bele egy darabot a termékbe.
    A legtöbbjük nem Ferrarival, hanem 2-3 milliós részletre megvásárolt autóval jár. Van gyerekük, van feleségük és a legtöbbje vagy szülőkkel él vagy 2 család összefogásának eredményeképpen kínkeservesen megépült házba esik haza este 8-10-kor.
    Ha mindenki letöltené az elkészült művet a netről, azzal nem csak a kiadókat tenné tacsra, de ezek a tehetséges "álomgyárosok" jó eséllyel mehetnek amerre látnak.

Szerinted mennyire fair lenne engedélyezni magát a warezt? Ez a törvény a társadalom azon rétegét védi akik szórakoztató termékeket készítenek. Mi ezzel a baj? Aki nem szórakoztat azt elfogadjátok, aki szórakoztat -ezzel élményt adva át nektek- azt meg ne védjék a törvények?
  • nyaSGem
    Most nézem csak, te burzsoát írtál???

Olyan savanyú a szőlő érzésem van.
    De tudod én már nem 18 éves vagyok. Én már abban a korban vagyok (32), hogy talán még szégyenlem is kicsit, hogy ilyen keveset keresek.
    Bár ha olyan simlis és kabzsi lennék, mint azok a kiadó tulajdonosok, akiket te itt véres-habzó szájjal védsz, egy nullát még a végére írhtnék, az tuti.
    De én inkább egy nyugodt, másokat nem kizsákmányoló, élni és élni hagyni elvet követő életstílust választottam. Szellemi munkából élek és ennek senki nem látja kárát. Sőt nagyon is megbecsülik a tevékenységemet, és még csak eszébe sem jut senkinek ellopni "szellemi árumat", mert az ár amit érte kérek, korrekt...
  • Tinman #119
    Kevesebb vagy, mint gondoltam.
  • P3h3ly
    Szomorú, hogy ilyen sose lesz...
    Fura amúgy, hogy aki az utcán próbál kirabolni az max pár hónapot kap (jó esetben, de szinte biztos, hogy el se kapják), közbe kést nyomott az oldalamnak, aki meg warezol akár 5évet is simán kap.

Donnie Darko 1k-ért? Hol? Megyek és megveszem. :)
  • Mike
    a társadalomért vannak a törvények, és nem a törvényekért van a társadalom
    vannak rossz törvények, amik nem passzolnak a valósággal, és olyan cselekményt kriminalizálnak, amit a társadalom nagyon nagy hányada nem tart annak
  • Mike
    ilyen nem lesz soha
  • Mike
    Hát ha szerinted pl. a Vándorló Palota szar, akkor csak szánni tudlak
  • Mike
    csak az egyenlők között is vannak egyenlőbbek
  • nyaSGem
    ""Aki lemásol egy filmet, nagyobb büntetést kapjon, mint aki megerőszakolja a lányodat???!!!"
    Jaj... miről beszélsz? Dobj már egy linket, hogy hol volt erre példa?"

Te hülye gyerek. Pont ezt írtam lejjebb. Az idetartozó részeket a btk.-ban megleled. Tudod mi az? Linkje is van ám... Olvass utána.
  • nyaSGem
    Azzal kezdem, hogy szerintem a homokos képzelgéseidet, amelyeket egyedül te feszegetsz itt seggügyi témakörben, éld ki egy erre alkalmas topikban, mert itt nem ez a téme és ezért ne haragúdj ránk.

Másodszor: Most szépen ollózd ide, azt a modatot, ahol én egy szóval is leírtam azt, hogy ÉN vásároltam akár filmből, akár programból valaha is kalózmásolatot.
    Várjuk az ideollózott idézeteket.
    Köszi...

Amúgy egyszerű vagy mint a faék, nem nagyon hiszem, hogy lenne értelme neked ezt az egész témát társadalmi viszonylat tekintetében magyarázni.
    Inkább menj, és nyisd meg azt a topikot amit fentebb ajánlottam. Ott jól eltudsz majd fröcsögni te kis fröcsög...
  • Tinman #111
    Baromság.
    Azok akik éveket kapnak a sitten másolásért azok nem 1-2 filmért kerülnek sittre, hanem tíz-százezres nagyságrendben ÁRULJÁK -és ez a kulcsszó- a warezt.
    Ha otthon a 18. életévét betöltött Jancsikának 500 másolt játéka van és szomszéd Józsika felnyomja szépen kimennek viszik a scannert is -LOL- megsemmisítik az 500 játékot. Az eljárás végén pedig az anyagi helyzettől függően megbírságolják.
    Szélsőséges esetben ez milliós is lehet, de részletben befizetheti.
    Amíg nem árulod pénzért és nem mész be a Pecsába nosztalgia copypartit tartani addig kőkemény pénzbírságra készülj fel, a börtönt meg hagyd meg a "dílereknek".

"Aki lemásol egy filmet, nagyobb büntetést kapjon, mint aki megerőszakolja a lányodat???!!!"
    Jaj... miről beszélsz? Dobj már egy linket, hogy hol volt erre példa?

Most hadd ne fejtsem ki, hogy mi történik a kislányokat megerőszakolókkal...

• Tinman #110
    Ez van lemaradtál az akciókról... az ilyen nagyobb nevek esetén jobb, ha előrendeled. Most is van egy "sikerfilm" 999 Ft-ért 2 DVD-S de azért sem írom le, hogy hol érhető el, mert hátha nem marad nekem.
    Nekem a legtöbb filmem nagy név és "olcsó".
    Lehet venni Donnie Darko-t 4-5k-ért és lehet 1k-ért is... ja, azt is elkapkodták? Tessék nyitott szemmel járni (szórakoztatóbb, mint warez oldalak után kutatni.)
  • Tinman #109
    Nyasgem a neved és én lennék a segg... nem vagy esetleg proktológus? Kicsit ánlisra vetted a figurát Mr. burzsoá

"1000 Ft-ért megvenék az emberek!"
    Soroljam az ezer ft alatti !!színvonalas!! filmeket amiket TE kedves anális-generális képtelen vagy megvenni, mert a 360-as nettódból nem futja.
    Vagy soroljam azokat amik 2000 Ft alatt vannak?

Szeretsz lopni, tellene a legálisra, de nem ismered be... semmi gáz, erre is van szakkifejezés: kleptomán.

"Ha a kenyér kilóját 3000 Ft-ért adnák, és mellette a többi élelmiszert szintén ilyen árszinten, akkor bizony sokan mennének kalasnyikovval vásárolni..."
    A kenyér alapvető élelmiszer egy film nem! Egy filmet NEM KELL LEWAREZOLNOD, mert nem létszükséglet, így természetesen megvenned sem kell... mégis letöltöd, holott nagyon sok film már vicc áron legálisan elérhető.

• nyaSGem
    Persze hogy tudnék és nem akarok.
    Ezt az utóbbi néhány kommentemben nyílvánvalóvá tettem.
    És mi ezzel a bajod?
  • nyaSGem
    Így van, csak az egyetemen lehet próbálni. De ott sem mindent és ott sem van mindig gépidő, és van aki meg egyetemre jár.

A fejlesztő eszközöket nem, mert az valóban nagyon drága még a nyugati fiatalok számára is.
    De a magyar fiatal ne szórakozzon ugye??
    Mert 17000 Ft-ot kíváncsi vagyok ki ad ki bármilyen játékprogramra.

Egyébként a megoldés kézenfekvő. A magyar fizetéseket végre igazítnai kellene az uniós normákhoz. Akkor nem kellene itt vitáznunk.
    A fizetéseken kívűl már minden unio szintű nálunk.
  • Komolytalan
    Rendőrség fel akarja számolni a w.rezt, én meg megyek és kimerem a tengert. Úgyis unatkozok én is :-P Megnézném 1 kenyérgyárnak hol volna arra pénze hogy lefizesse a rendőrséget, hogy az ő üzleti érdekeit védjék ahelyett, hogy a bűnüldözéssel foglalkoznának.