225
  • Kornan
    Az a baj hogy bárkihez kimennek ha bejelentés történt.Vannak olyanok akik tényleg nagyot bukhatnak mert üzemszerűen csinálják,elég ha összetűzésbe került az egyik barátjával az meg kihívja a rendőrséget,hogy elégtételt vegyen rajta....
    Egyébként a torrentbe,dc-be az a jó,hogy rengeteg általunk készített verzió is fent van ami boltokba nem kapni,pl ott vannak a magyar szinkronos star trekek,babylon5 filmek,mindenféle sorozat...Mindig is cépontok lesznek a szerverek,tévednek akik azt hiszik hogy nem lehet felszámolni,meg hogy mindig alakulnak majd újak.HA továbbra is ilyen akciókat szerveznek bizony elmegy a kedve az embereknek az illegális szerverek üzemeltetésétől.Komoly támogatókkal a hátuk mögött(politikusok,gazdagok,hírességek) megtalálhatják a módját hogyan kell felszámolni ezeket.
  • Frank99
    "ez + azért van mert van, aki ennyiért +veszi..."

ez a válasz, bizony...
  • kisgabo
    az, hogy a példa csippsz vagy marhabélszín, tökmindegy. a sógórék is lennének olyan hülyék ha 2.4 euró, azt is megvenné, de akkor mé 1.49? nem tellik?

lehúznak minket, ennyi.

ami a mekit'' illeti, az se semmi, egyetértek. amiből ott egy család felfal egy halom mocskot, simán étterembe burkolhat, Én a Belga kajáldában faltam utoljára, az a beafsteak, grillezett libamájjal és ..... körettel...... sajttál, sör, hát durva volt, na a számla is. Nem egy meki szinvonal, inkább 1* ide, mint 10 savval maratott krumpli, gányburgerrel.
  • Frank99
    ez +azért, mert van, aki ennyiért +veszi...

aki chispset eszik ennyiért, egye.
    és én így vagyok a Macdonaldssal is.

szar adag, szar minőség, qva drágán.

a sok hülye német ezt eszi nyáron 6-8 ezerért, amikor ugyanennyiért jóllakna étteremben is, minőséget és mennyiséget fogyasztva.
    de ez kell neki.
    egye csak, akinek ez az igénye.
    ja, hogy gyors?
    nemér rá várni?
    A turista?
    jajjj....
  • Frank99
    példa Half Life 2.
    olcsóbb volt, letölthettem, kaptam hozzá Counter Strike-ot, asszem még régebbi programokat is tölthettem volna ingyen, de nem tartottam rá igényt.
    egy éve nem játszottam vele, de ez megérte.
    asszem 40 dolcsi volt.

EZ A JÖVŐ!
    Kedves zenészek, filmesek, játék és szoftverkészítők, de inkább rajtuk élősködő zsírosnyakú réteg!

AKÁR tetszik akár NEM!

EZ A JÖVŐ!
    és aki nem nyit a digitális média és internet felé, az MEGHALT!
  • Frank99
    hát tudod, van szállítási költég, asszem USA-bol VÁM, a vámolt értékre még ÁFA, és a kiskereskedő haszna....

így már nemis olyan drága....
  • Frank99
    ez egy régi nagy igazság, de mint tudjuk, az igazság odaát van.

a gazság pedig ideát..
  • Frank99
    aha.

a szoftver hibája miatt elszáll 50 cégem egy éves könyvelése, cca 10.000.000 Ft
    munkaérték.
    Ki a hibás?

Én, aki nem MENTETTEM.

erről szól a történet...
  • Frank99
    itt tévedés van.
    a magánszemélynek NEM kell megőrizni semmilyen számlát.

elég a bíróságon (vagy előtte a fakabátoknál) bemutatni az eredeti CD-t.

2003-ban februárban még elfogadták Szegeden....
  • Frank99
    ez egy kibaxott igazság!
  • Riddick
    Részvétem nekik...Ha valami eredményt akarnak felmutatni egyböl,rámásznak a warez dolgokra. Bármelyik háztartásba bemehetnek szinte ahol van számítógép! Abba is fogadnék,hogy az intézkedő szervek 90% nak szintén vannak otthon másolt dolgaik! És tényleg irreálisak a büntetések ,remélem egyszer csak észbe kapnak,és rájönnek hogy nem erőszakos bünözöket hurcolnak meg ,hanem egyszerő állampolgárokat!
  • kisgabo
    Pringles ( csippsz ) 1.49 euró Ausztria ( Billa, belváros szívében )

659 Ft, teszkó, Budapest, peremvidék.

380 forintból miért lesz majdnem dupla? ki tudja, de ez csak egy a soksoksok lehúzás közül.

ország. ennyi.

Meddig érdemes a bkv jegyárakat emelni, esetleg szigorítani az ellenőrzést? és felezni az árat. Menne vajh? A magyar mentalitás mellett?
    Iggen!
  • Tinman #173
    Én lenni Fránc :-D
  • Tinman #172
    Van ilyen külföldön. Ha van dombornyomott kártyád, akkor számodra is elérhető.

Más:

Azért ez durva!
    World of Warcraft ár in USA/UK: ~8.000Ft
    Magyarország: 12.000 Ft

Call of Duty 2 in USA/UK: ~10.000 Ft !INDULÓ ÁR!
    Magyarország: 16.000 Ft INDULÓ ÁR... most 14.000 Ft.

És igen, valóban elmennek zivataros 3,14csába.

MIÉRT VAN EZ ÍGY IDEHAZA?

Tudjátok mit? Ha mi ilyen drága "élet" mellett képesek vagyunk legalább Suzukival járni, akkor nagy királyok vagyunk és jómódban élünk.
  • Tinman #171
    "de ha majd megbüntetnek, beperelem a játékkiadókat"
    Az a baj, hogy ők egy picit jobb ügyvédekkel lesznek felszerelkezve mint te. (kishal-nagyhal )

Anno én is vettem egy PS-2-t. Brutál drága volt és nagyon nem érte meg. Nagy Final Fantasy fun vagyok de 15900-ért az FF-X2-t amikor megvettem... hát mintha a vérem folyt volna.
    PS3... akárcsak a PS2, az árban benne van az "oprendszer" is. Van ilyen a PC-s "egybegépek" világában is, de felhozhatnám példaként az egyes VGA kártyákat amelyekhez nagyon korrekt kis szoftver pakkot adnak, ütős nevű játékokkal.
  • Mike
    másrészről hagyj a dobozokkal, mert nem lehet tőlük elférni, francnak se kell a sok rohadt doboz
  • Mike
    tudod az lenne a legszebb ha le lehetne tölteni a szoftvert, aztán lehetne vásárolni hozzá egy sorozatszámot vmi normális összegért
    mondjuk 1-2k
    nem kell gyártani, nem kell forgalmazni, nekem is jó, nekik is jó
    és portolják a doplogkat linuxra is, nehogy már a kiadó arra kényszerítsen, hogy a szoftvere mellé vegyek másik szoftvert is
  • Mike
    én azért warezolok, mert a pénzemért nem kapok semmit
    jelenlegi feltételek mellett nem vagyok hajlandó egy fillért sem adni a windows-ért
    csak mivel különböző játékprogramok nélküle nem futnak (árukapcsolás) ezért kénytelen vagyok használni, de ha majd megbüntetnek, beperelem a játékkiadókat

szal ha sokat keménykednek akkor marad majd pc-n teljesen a linux, és veszek egy ps3-mat, azt annyi. érdekes, ott nem kell megvennem külön oprendzsert is
  • Mike
    így van
    védesd csak le
    én meg levédetem az a betüt
  • Mike
    okés
    és ha itt vagy, miért nem irogatzs
    nem ér csak csendben figyelni :)
  • NFP
    a technikai lehetőség önmagában még nem mentség
  • NFP
    önmagában még az, hogy valaki ingyenélő szarevő nem gáz, mert az ember egy lusta lény, pakoljon követ az, akinek hat anyja van ;)
    az a gáz, ha valaki olyan tehetségtelen, hogy ezt az ingyenélést kizárólag illegális eszközökkel képes megvalósítani.
  • Tinman #163
    ÉS itt egy nagy igazságot rejt a hsz-ed.

Miért is nem tesz a tárhelyszolgáltató a warez oldalak ellen? Ismerek egy oldalt mely kb. 1.5 éve ontja magából a szoftvereket és az xyz tárhelyszolgáltató nem vállalja a felelősséget így nem tesz ellene semmit, hiszen a beérkezett sms-ekből nagyon szépen jut nekik is.

Miért is van szüksége egy magánszemélynek szélessávú netre? Azért, hogy MSN-en webcamet nyomja vagy, hogy mozielőzeteseket nézzen meg a neten? Miért is nem lép az Internetszolgáltató az ügyben? Mert nem érdeke.

Kedvenc hirdetésem EURONICS: +Ez a DVD lejátszó alkalmas az Internetről letöltött filmek lejátszására." Aham, biztos az Üvegtigris 2 promóvideójára gondoltak.

Miért is árulnak Dual Layeres DVD írót TÖMEGESEN!?
    Biztos azért mert Jancsi és Juliska a Horvát nyaralás emlékeit szeretné megörökíteni rajta.

Nevetséges az egész rendszer úgy ahogy van.

A warez legnagyobb szponzorai és RÉSZESEI:
    -tárhelyszolgáltatók
    -Internetszolgáltatók
    -optikai meghajtókat, mp3 lejátszó audio eszközöket gyártók

Mindenki benne van... én is, te is, ti is, a rendőr, a bíró, az ASVÁs, a kórház, az önkormányzat, a politkus, a tűzoltó, a villanyszerelő :-)

Valaki jól fogalmazott itt: bolhacirkusz az egész.
  • tudatlanka
    "Hát ja, ez a no comment kategória"

Ilyenkor mondom hogy a bsa és tsai tehetnek egy szivességet.....holott a dobozos cuccal azt csinálok amit akarok eladhatom másik gépre viszem stb....
    Tudod elég sok szoftverem legális talán 1-2 nem még de lassan többe vannak mint a hw.Ha ezek után vki a fenti társaság közül vmi miatt fenyegetni próbál hogy irgumburgum stb legszivesebben két dolgot adnék nekik ...egyet a kezükbe egyet a seggükbe hogy tudják mi van a seggükbe.Lásd micsoda felháborodás volt az üvegtigris 2 miatt aztán országos csúcs volt de mekkora nyereség lett volna ha nem kerül ki........a pofátlanságnak is van határa.
  • EvilDevil
    Aki a szoftverek / játékok másolásából akar megélni
    , az ingyenélő szarevő... lásd Mátrix hub... belépsz a hubra és máris megdobnak egy Warez FTP reklámmal... rohadjanak meg az ilyenek!!! De amugy minden jogvédő is bekaphatja!
  • NFP
    nem szép dolog szellemi terméket gyártó fejlesztőktől elvenni a járandóságukat

Nem veszem el, csak nem adom oda.
    Ettől neki még nem lesz kevesebb, mert tucatszart különben se vennénk meg.
  • Tinman #159
    Nézd, én kb. 1 hónapja vettem egy OEM Audigy 4-es hangkártyát és nem volt hozzá drv cd.
    Forgalmazó le sem szart többszöri megkeresésre is félrebeszéltek.
    Írtam supportra egy mailt ők meg adtak egy letöltési helyet, de felkínálták azt is, hogyha a szállítási költséget állom akkor küldenek egyet.

OEM oprendszernél nemtom mi a helyzet, remélem nem ilyen siralmas mint MS-nál :-(

"Más tudtad hogyha veszel 1 dobozos szoftvert teszem azt az ebay-n akkor az bsa szerint nem legális a szoftvered??????"

Úgy tudom számlával érvényes hazánkban a dolog, szóval ha e-bay-en egy usertől veszel egy szoftvert az valószínű nem ad róla számlát, blokkot ergo a törvény szerint nem legális a szoftvered.
    Hát ja, ez a no comment kategória.
  • NFP
    Ami kimagasló minőségű, azt azért nagyrészt mindenki megveszi.

Aki meg tucatterméket állít elő, az ne csodálkozzon, ha csődbe megy.
  • tudatlanka
    "ha a szoftverrel van gondod segít a support"

ja de ha oem cuccod van nagy ivben elhajtanak lásd microsoft.

Más tudtad hogyha veszel 1 dobozos szoftvert teszem azt az ebay-n akkor az bsa szerint nem legális a szoftvered??????
  • kisgabo
    " A hardver szart sem ér szoftver nélkül. A hardverért mégis zokszó nélkül kifizetnek itt magyarországon is súlyos tízezreket az emberek "

Ha az embereknek a hardver olyan könnyen lehetne bugázni, mint adott időben a szoftvert, hidd el, zokszó nélkül megtennék.

Sőt, van akinek iparág pl autót lopni, és hihetetlen, de azt is megveszi valaki.

Az egyszerű pc felhasználóknak pedig "sajnos", "kézenfekvő" a szoftvert durrantani, és nem tartom elképzelhetetlennek, ha mindem windows xp vagy oprendszer nagyonkemény védelemmel lenne ellátva ( hardverkulcs, napi azonosítás a netről, szándékos hibák ) tehát nem lenne mit a népnek a gépre rakni, éhendöglene a HW iparág.

Pedig jogos, a szellemi termék is termék, és rengeteg munka van mögötte, amit meg kellene fizetni.

Ld. PSP. Vevő kérdése, 1.52 FW? eladó, nem 2.0.
    kkor nem kérem, mert nem megy rajta a homebrew wargánya. jeleneseti realizált eladás = 0.
  • Tinman #155
    "egsrészt megvásárlásával nem jutsz semmi birtokába"
    De igen... cd/dvd. Ha az olajszállítást meg lehetne oldani egyesekkel és nullákkal már megtették volna.

"nincs semmire grancia"
    Dehogy nincs... ha sérül a lemez kicserélik, ha a szoftverrel van gondod segít a support, jön a patch stb. (Az ArenaNet supportja példa értékű!)

A hardver szart sem ér szoftver nélkül. A hardverért mégis zokszó nélkül kifizetnek itt magyarországon is súlyos tízezreket az emberek. Nagyon sokan ezt 1 évente meglépik.
    A szoftverért meg sokalják a 2-3000 Ft-ot is.

Tessék megvenni a félmilkás PC-t és nézegetni, virágot rátenni a tetejére, játszani a ventillátorral, nézegetni a szép színes ledeket. Nem fun? Mé' nem?
  • Tinman #154
    Én mindkét oldalon állok és egyikén sem.

Azért warez mert:
    -Pofátlanok az árak
    -irreálisan magasak a kiszabott büntetések
    -nem tetszik a jogvédő szervek, kiadók hozzáállása
    -silány termékekkel akarnak sokan nagyon kaszálni

Igen, létezett "emberséges" kiadó ilyen volt pl. az Interplay ("Játékosoktól-játékosoknak")... béke poraira :-(

Azért legális mert:
    -Vannak akciós "lehetőségek" csak résen kell lenni
    -egy színvonalas dobozos szoftver egyben a lakás egy dísze is
    -mert nem szép dolog szellemi terméket gyártó fejlesztőktől elvenni a járandóságukat
    -mert a legális minősége az esetek 95%-ban nagyon magas /KIVÉTELEK VANNAK/

Egy jó megoldásnak tartanám, hogy a fejlesztők maguk egyben kiadók is volnának... így nem lenne egy felesleges "lehúzóval" több a láncban, míg a termék eljut a fogyasztóig. Persze ez sem megvalósítható...
  • OliApa
    Ez érdekes. Ilyen erővel a beszédem hangfrekvencia görbéjét is levédhetném, azért is én dolgoztam meg: eszem, iszom, slájmolok, köszörülöm, sercintek, öblögetek . . .
  • OliApa
    Már biztosan itt van megint . . . He-He!
  • OliApa
  • OliApa
    Mindig itt vagyok, jókat röhögök, de ezt nem tudtam kihagyni!

A nyáron már nem ússzátok meg a talit a nyaralómban!!!
  • kisgabo
    nem a 999 forintos dvd a gond, elhiheted Én is szívesebben nézem az eredeti Gyűrűk Urát vagy a CSillagok .... sorozatot ( rohaggyon rá az utóbbira a magyar szinkron ) a polcon.

Nem erről van szó, csak itt verik a nyálukat a majmai, mindenkinek az érdekeit "védik", miközben a melós lassan (????) a valaga alatt van.

Az utak rongyosak, az EU-s pénzeket lopják, a melósok ~10%-a munkanélküli, ~60% minimálbéren bejelentve, alig melózik/adózik valaki, a kórházak az egésszégügy redva, a boltok polcain romlott hús és penészes árú, átcímkézve, az utcán ( BP ) sokezer "tróger" fagyoskodik.... a nyugdíjat esélyünk sincs elérni ( csak adózzunk, és dögöljünk gyorsan meg ). Ésatöbbi.

Szóval a warezszerver a legnagyobb probléma? Kétlem. Egy probléma, ami egy nem szegény réteg zsebéből "veszi ki" a pénzt, akik láthatóan jól lobby-znak, és nyivákolnak.
  • Mike
    ha majd egy autót le lehet tölteni, meg majd másolják, nyiugodj bele, másolni is fogják

egyébként bocsika, de másolhatsz pl. autót
    önmagad összerakhatsz egy bmw-t
    max nem kezdheted bmw-ként árulni

arról nem beszélve, hogy ha veszel egy bmw-t, akkor szétszedheted, átalakíthatod, tunningolhatod, stb

úgyhogy hagyjuk már ezt, a szoftver nem igazi termék
  • Mike
    tévedés
    a jelenlegi szabályozás szerint a szellemi termék különleges státuszú
    egsrészt megvásárlásával nem jutsz semmi birtokába
    nincs semmire grancia
    sem anyagi feleősség
    sem garancia
    egy tankhajónál a gyártó kockázatot és feleősséget vállal, egy tankhajót nem adnak el félkész állapotban, hogy rajta használd, igaz a motor még nem működik rendesen, meg az egész ereszt, de majd kijavítjuk
    ma egy szoftvert félkész, teszt állapotban sóznak rád, aztán majd töltögess
    olvasd el a Microsoft licensz szerződését, mit is kapsz a pénzedért! szinte semmit

és mindez csak a jéghegy csúcsa

ha majd a szoftver rendes termék lesz, ha majd a szerzői/kiadói oldal is betartja a rá vonatkozó törvényeket, akkor várják el ugyanezt a userektől
  • Mike
    off
    Sodi örökbant kapott, tudsz róla?