Nemzetközi razzia warezszerverek ellen
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
659 Ft, teszkó, Budapest, peremvidék.
380 forintból miért lesz majdnem dupla? ki tudja, de ez csak egy a soksoksok lehúzás közül.
<#kocsog>#kocsog> ország. ennyi.
Meddig érdemes a bkv jegyárakat emelni, esetleg szigorítani az ellenõrzést? és felezni az árat. Menne vajh? A magyar mentalitás mellett?
Iggen! <#bohoc>#bohoc>
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Más:
Azért ez durva!
World of Warcraft ár in USA/UK: ~8.000Ft
Magyarország: 12.000 Ft
Call of Duty 2 in USA/UK: ~10.000 Ft !INDULÓ ÁR!
Magyarország: 16.000 Ft INDULÓ ÁR... most 14.000 Ft.
És igen, valóban elmennek zivataros 3,14csába.
MIÉRT VAN EZ ÍGY IDEHAZA?
Tudjátok mit? Ha mi ilyen drága "élet" mellett képesek vagyunk legalább Suzukival járni, akkor nagy királyok vagyunk és jómódban élünk.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Az a baj, hogy õk egy picit jobb ügyvédekkel lesznek felszerelkezve mint te. (kishal-nagyhal<#hamm>#hamm> )
Anno én is vettem egy PS-2-t. Brutál drága volt és nagyon nem érte meg. Nagy Final Fantasy fun vagyok de 15900-ért az FF-X2-t amikor megvettem... hát mintha a vérem folyt volna.
PS3... akárcsak a PS2, az árban benne van az "oprendszer" is. Van ilyen a PC-s "egybegépek" világában is, de felhozhatnám példaként az egyes VGA kártyákat amelyekhez nagyon korrekt kis szoftver pakkot adnak, ütõs nevû játékokkal.
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
mondjuk 1-2k
nem kell gyártani, nem kell forgalmazni, nekem is jó, nekik is jó
és portolják a doplogkat linuxra is, nehogy már a kiadó arra kényszerítsen, hogy a szoftvere mellé vegyek másik szoftvert is
jelenlegi feltételek mellett nem vagyok hajlandó egy fillért sem adni a windows-ért
csak mivel különbözõ játékprogramok nélküle nem futnak (árukapcsolás) ezért kénytelen vagyok használni, de ha majd megbüntetnek, beperelem a játékkiadókat
szal ha sokat keménykednek akkor marad majd pc-n teljesen a linux, és veszek egy ps3-mat, azt annyi. érdekes, ott nem kell megvennem külön oprendzsert is
és ha itt vagy, miért nem irogatzs
nem ér csak csendben figyelni 😊
Zénó, a NEMZETI NINJA! http://ninja.freeblog.hu/ Saját, napi frissítésű, kézzel rajzolt képregényblog!
az a gáz, ha valaki olyan tehetségtelen, hogy ezt az ingyenélést kizárólag illegális eszközökkel képes megvalósítani.
Zénó, a NEMZETI NINJA! http://ninja.freeblog.hu/ Saját, napi frissítésű, kézzel rajzolt képregényblog!
Miért is nem tesz a tárhelyszolgáltató a warez oldalak ellen? Ismerek egy oldalt mely kb. 1.5 éve ontja magából a szoftvereket és az xyz tárhelyszolgáltató nem vállalja a felelõsséget így nem tesz ellene semmit, hiszen a beérkezett sms-ekbõl nagyon szépen jut nekik is.
Miért is van szüksége egy magánszemélynek szélessávú netre? Azért, hogy MSN-en webcamet nyomja vagy, hogy mozielõzeteseket nézzen meg a neten? Miért is nem lép az Internetszolgáltató az ügyben? Mert nem érdeke.
Kedvenc hirdetésem EURONICS: +Ez a DVD lejátszó alkalmas az Internetrõl letöltött filmek lejátszására." Aham, biztos az Üvegtigris 2 promóvideójára gondoltak.
Miért is árulnak Dual Layeres DVD írót TÖMEGESEN!?
Biztos azért mert Jancsi és Juliska a Horvát nyaralás emlékeit szeretné megörökíteni rajta.
Nevetséges az egész rendszer úgy ahogy van.
A warez legnagyobb szponzorai és RÉSZESEI:
-tárhelyszolgáltatók
-Internetszolgáltatók
-optikai meghajtókat, mp3 lejátszó audio eszközöket gyártók
Mindenki benne van... én is, te is, ti is, a rendõr, a bíró, az ASVÁs, a kórház, az önkormányzat, a politkus, a tûzoltó, a villanyszerelõ :-)
Valaki jól fogalmazott itt: bolhacirkusz az egész.
Ilyenkor mondom hogy a bsa és tsai tehetnek egy szivességet.....holott a dobozos cuccal azt csinálok amit akarok eladhatom másik gépre viszem stb....
Tudod elég sok szoftverem legális talán 1-2 nem még de lassan többe vannak mint a hw.Ha ezek után vki a fenti társaság közül vmi miatt fenyegetni próbál hogy irgumburgum stb legszivesebben két dolgot adnék nekik ...egyet a kezükbe egyet a seggükbe hogy tudják mi van a seggükbe.Lásd micsoda felháborodás volt az üvegtigris 2 miatt aztán országos csúcs volt de mekkora nyereség lett volna ha nem kerül ki........a pofátlanságnak is van határa.
A processzorok füsttel működnek. Ha kiszáll belőlük a füst, nem működnek tovább!
, az ingyenélõ szarevõ... lásd Mátrix hub... belépsz a hubra és máris megdobnak egy Warez FTP reklámmal... rohadjanak meg az ilyenek!!! De amugy minden jogvédõ is bekaphatja! <#mf3>#mf3><#mf3>#mf3><#violent>#violent>
Fuck ASVA!! (Amputáltagyu Skizoid Vadbarmok Alakulata)
Nem veszem el, csak nem adom oda.
Ettõl neki még nem lesz kevesebb, mert tucatszart különben se vennénk meg.
Forgalmazó le sem szart többszöri megkeresésre is félrebeszéltek.
Írtam supportra egy mailt õk meg adtak egy letöltési helyet, de felkínálták azt is, hogyha a szállítási költséget állom akkor küldenek egyet.
OEM oprendszernél nemtom mi a helyzet, remélem nem ilyen siralmas mint MS-nál :-(
"Más tudtad hogyha veszel 1 dobozos szoftvert teszem azt az ebay-n akkor az bsa szerint nem legális a szoftvered??????"
Úgy tudom számlával érvényes hazánkban a dolog, szóval ha e-bay-en egy usertõl veszel egy szoftvert az valószínû nem ad róla számlát, blokkot ergo a törvény szerint nem legális a szoftvered.
Hát ja, ez a no comment kategória.
Aki meg tucatterméket állít elõ, az ne csodálkozzon, ha csõdbe megy.
ja de ha oem cuccod van nagy ivben elhajtanak lásd microsoft.
Más tudtad hogyha veszel 1 dobozos szoftvert teszem azt az ebay-n akkor az bsa szerint nem legális a szoftvered??????
A processzorok füsttel működnek. Ha kiszáll belőlük a füst, nem működnek tovább!
Ha az embereknek a hardver olyan könnyen lehetne bugázni, mint adott idõben a szoftvert, hidd el, zokszó nélkül megtennék.
Sõt, van akinek iparág pl autót lopni, és hihetetlen, de azt is megveszi valaki.
Az egyszerû pc felhasználóknak pedig "sajnos", "kézenfekvõ" a szoftvert durrantani, és <#heureka>#heureka> nem tartom elképzelhetetlennek, ha mindem windows xp vagy oprendszer nagyonkemény védelemmel lenne ellátva ( hardverkulcs, napi azonosítás a netrõl, szándékos hibák ) tehát nem lenne mit a népnek a gépre rakni, éhendöglene a HW iparág.
Pedig jogos, a szellemi termék is termék, és rengeteg munka van mögötte, amit meg kellene fizetni.
Ld. PSP. Vevõ kérdése, 1.52 FW? eladó, nem 2.0.
kkor nem kérem, mert nem megy rajta a homebrew wargánya. jeleneseti realizált eladás = 0.
De igen... cd/dvd. Ha az olajszállítást meg lehetne oldani egyesekkel és nullákkal már megtették volna.
"nincs semmire grancia"
Dehogy nincs... ha sérül a lemez kicserélik, ha a szoftverrel van gondod segít a support, jön a patch stb. (Az ArenaNet supportja példa értékû!)
A hardver szart sem ér szoftver nélkül. A hardverért mégis zokszó nélkül kifizetnek itt magyarországon is súlyos tízezreket az emberek. Nagyon sokan ezt 1 évente meglépik.
A szoftverért meg sokalják a 2-3000 Ft-ot is.
Tessék megvenni a félmilkás PC-t és nézegetni, virágot rátenni a tetejére, játszani a ventillátorral, nézegetni a szép színes ledeket. Nem fun? Mé' nem?<#idiota>#idiota>
Azért warez mert:
-Pofátlanok az árak
-irreálisan magasak a kiszabott büntetések
-nem tetszik a jogvédõ szervek, kiadók hozzáállása
-silány termékekkel akarnak sokan nagyon kaszálni
Igen, létezett "emberséges" kiadó ilyen volt pl. az Interplay ("Játékosoktól-játékosoknak")... béke poraira :-(
Azért legális mert:
-Vannak akciós "lehetõségek" csak résen kell lenni
-egy színvonalas dobozos szoftver egyben a lakás egy dísze is
-mert nem szép dolog szellemi terméket gyártó fejlesztõktõl elvenni a járandóságukat
-mert a legális minõsége az esetek 95%-ban nagyon magas /KIVÉTELEK VANNAK/
Egy jó megoldásnak tartanám, hogy a fejlesztõk maguk egyben kiadók is volnának... így nem lenne egy felesleges "lehúzóval" több a láncban, míg a termék eljut a fogyasztóig. Persze ez sem megvalósítható...
A nyáron már nem ússzátok meg a talit a nyaralómban!!! <#vigyor1>#vigyor1>
Nem errõl van szó, csak itt verik a nyálukat a majmai, mindenkinek az érdekeit "védik", miközben a melós lassan (????) a <#beka3>#beka3> valaga alatt van.
Az utak rongyosak, az EU-s pénzeket lopják, a melósok ~10%-a munkanélküli, ~60% minimálbéren bejelentve, alig melózik/adózik valaki, a kórházak az egésszégügy redva, a boltok polcain romlott hús és penészes árú, átcímkézve, az utcán ( BP ) sokezer "tróger" fagyoskodik.... a nyugdíjat esélyünk sincs elérni ( csak adózzunk, és dögöljünk gyorsan meg ). Ésatöbbi.
Szóval a warezszerver a legnagyobb probléma? Kétlem. Egy probléma, ami egy nem szegény réteg zsebébõl "veszi ki" a pénzt, akik láthatóan jól lobby-znak, és nyivákolnak.
egyébként bocsika, de másolhatsz pl. autót
önmagad összerakhatsz egy bmw-t
max nem kezdheted bmw-ként árulni
arról nem beszélve, hogy ha veszel egy bmw-t, akkor szétszedheted, átalakíthatod, tunningolhatod, stb
úgyhogy hagyjuk már ezt, a szoftver nem igazi termék
a jelenlegi szabályozás szerint a szellemi termék különleges státuszú
egsrészt megvásárlásával nem jutsz semmi birtokába
nincs semmire grancia
sem anyagi feleõsség
sem garancia
egy tankhajónál a gyártó kockázatot és feleõsséget vállal, egy tankhajót nem adnak el félkész állapotban, hogy rajta használd, igaz a motor még nem mûködik rendesen, meg az egész ereszt, de majd kijavítjuk
ma egy szoftvert félkész, teszt állapotban sóznak rád, aztán majd töltögess
olvasd el a Microsoft licensz szerzõdését, mit is kapsz a pénzedért! szinte semmit
és mindez csak a jéghegy csúcsa
ha majd a szoftver rendes termék lesz, ha majd a szerzõi/kiadói oldal is betartja a rá vonatkozó törvényeket, akkor várják el ugyanezt a userektõl
szal ez az érvetek egy baromság
akinek nem tetszik, hogy munkájáért nem kap meg minden egyes fillért, menjen és csináljon vmi mást
3. a magyar gazdaságnak nem sok köze van ahhoz, hogy töltesz-e vagy sem, Mo-nak túl sok haszna nincs, max a hazai forgalmazó realizál bizonyos nyereséget, illetve az állam kap áfát, de azt megkapná akkor is, ha dvd/szoftverek helyett porszívót veszel. ha annyira szereted az államot, cigizz, igyál, és autóz, és halj meg 65 elött
4. marha nagy haszonra tesznek szert
legalább akkorára mintha te csempésznél, és árulnál pult alol. ez tetszik neked? csináld te is, ehhez nem kell kinainak lenned
7. jah Bangladesben gazdag ember lennél
8. nem be hanem le, gondolom ezt akartad irni 😊
Õk ehhez értenek, ezt szeretik csinálni. Miért álljanak fel? Nem értem. Igény ugyanis qrva nagy van rá! Ja csak az igény kielégítésének a módja az már elég érdekes:
a, megveszed
b, letöltöd
A szellemi termék ugyanolyan termék, mint egy tankhajó. Ez elsõbe is éveket öltek mire kész lett és a másodikba is. Az elsõre is volt igény, a másodikra is.
A termék szempontjából lényegtelen, hogy most az szórakoztató céllal készült vagy éppen azért alkották, hogy olajat szállítson.
Tudjátok miért hiszitek azt, hogy semmi rossz nincs egy szellemi termék másolásában/eltulajdonításában? Azért mert megtehetitek! Ha a tankhajót lehetne letölteni azt is természetesnek vennétek. És fel lennétek háborodva amikor elkoboznák és jönne a tetemes összegû bírság.
Ettõl függetlenül komoly problémák vannak minden szinten. Gond van a kiadók hozzáállásával, gond van az árakkal, gond van a keresetekkel, gond van a letölõk mentalitásával és gond van a végrehajtó szervekkel is.
Mi a megoldás? Szvsz alacsonyabb szellemi termék árak. Nem szép dolog egyes kiadók/fejlesztõk részérõl, hogy millárdos veszteségekrõl papolnak, hiszen ha ekkora volt a veszteség, akkor mekkora lehetett a teljes forgalmazás. Nem szép dolog az sem, hogy silány szellemi termékeken akarnak azonnal meggazdagodni egyesek.
Ha a szoftver, zenei anyagok, filmek árai itt hazánkban jobban passzolnának az átlagkeresetekhez talán kevesebb lenne a warezoló. De addig TÉNYLEG semmilyen joga nincs sem az ASVA-nak, sem az FBI-nak ebben az országban pattogni.
Ahol ilyen 1000-2000 EU-s fizetések vannak oda csapjanak keményen... meg oda is aki baromi jól keres itthon mégis ezerrel töltöget.
Pontosan!
Tehát, amelyik csoport a warez után nyomoz, azt nem foghatják be egy sorozatgyilkos felkutatásának munkájába, mert fogalma sincs róla, nem ezt tanulta, nem ehhez ért.
2. "Magyar fizestéseket emelni, EU-s szintre hozni"....meg egy ekkora baromsagot....: vege a szocializmusnak....igy is tul magas a magyar fizetesek sok orszagehoz kepest (Kina, Lengyelorszag stb.) ezert nem is vagyunk versenykepesek "a termelesben"
3. Te vagsz a magyar gazdasag ala azzal, hogy nem legalis formaban vasarolsz, toltesz....te is meg fogod szivni, akkor majd kisebb lesz az arcod...
4. Arrol nem beszelnek hogy a kianiak mennyi haszonra tesznek szert Magyarorszagon, a semmi vamert behozott szarokkal...0 afaval...
5. Hogy miert van ennyi kinai nalunk? mert a rendszervaltas utan is meghagytak a vizummentesseget nekik....
6. Atlag nyugati fizetes 2000 euro.... Franciaoeszagban netto 1000 euro a minimalber, es sokanl dolgoznak ennyiert
7. Ha nagyon sirsz Magyarorszagon menj el Bangladesbe majd fogd be a szad, vagy ugorj at Ukrajnaba, Romaniaba...
8. Fogjatok mar be!
Az, hogy nem voltál még szoftverfejlesztõ cégnél az látszik. Tudod, egy project az csapatmunka, (igen egy közös álom)... bár ebben az országban ez ismeretlen fogalom.
A PC-s/konzolos játékárak pofátlanul magasak ez tény. Az is tény, hogy a PC-s játékokat hazánkban a felhasználók 80+% százaléka letölti.
Az is tény, hogy alacsonyak a bérek és az átlagnak nem futja 10 ezres játékokra. Na de, hogy akinek futná az is tesz az egészre az szomorú.
egyikkel kárt okoztál egy kiadónak, a másik esetben meg nem
és nyugi nem az emberekért vannak a törvények hanem a cégekért
Tudok mondani egy magyar embert, aki fiatalabb nálad, diplomás orvos, cégtulajdonos milliárdos, és van helikoptere is van. 😊
Hogy beszélhetsz ekkora baromságot?!
Jó lenne látni hogy a veszélyesebb dolgokkal is annyit törõdnek mint ezzel a nyomrult warezzal. De nem ez a jellemzõ, nemigen hallani nagy nemzetközi akciók keretében drog, vagy fegyverüzérek lekapcsolásáról. ÁÁÁ, miért is, hisz azok veszélyesek is lehetnek, ott a jóó kis warez na csapjunk oda. Dehát ugye ez mennyivel egyszerübb.. Kispistike aki össze-vissza töltöget tutira nem fog rálõni szegény alulfizetett rendõrkére, aki mellesleg nagyobb warezzal rendelkezik, mint egy szerverüzemeltetõ.
Csak halkan, mert ez illegális...