1891
Mi is ez, hogyan kell használni?
-
#1329 Szerintem ha megjelenik az accon a pénz, akkor már nem közlik pár nap múlva, hogy nincs fedezete. Gondolom úgy történik a dolog, hogy az accon nem jelenik meg semmi, és kapsz egy kamu paypalos levelet, hogy majd megkapod a pénzt, ha feladtad, vagy valami ilyesmi lehet.
Közben megnéztem a linket, valahogy úgy lehet, ahogy írtam:
"This PayPal payment has been deducted from the buyer's account and has been "APPROVED" but will not be credited to your account until the shipment reference/tracking number is sent to us for shipment verification so as to secure both the buyer and the seller." -
Lantee #1328 ok, gyorsan atfutottamezt az oldalt, de meg mindig nem vilagos, hogy megerkezik PayPal-ra a penz, vagy csak a kamu ertesites? hmmm -
Lantee #1327 Kint Angliaban hasznaltam eleg sokat az eBay-PayPal kombot, legtobbszor gond nelkul. Amit viszont en sem ertek:
- Minden egyes termekre, amit meghirdettem (foleg szamtech cuccok), jott 2-3 nigeriai ajanlat. Nem vittem vegig egyiket sem, de szeretnem erteni, hogyan is mukodik ez. Kifizeti PayPal-on, megjelenik az acc-odon az osszeg. Elkuldod a cuccot, atpakolod a PayPal penzt a szamladra (3-4 nap atfutasi ido), de mire odaig jutnal, a PayPal kozli, hogy nics fedezete a vevonek. Buktad a cuccod...de HOGYAN?! Mert ezek szerint a PayPal-eBay is pont annyira biztonsagos, mint barmi mas. Semmivel sem jobb.
Meg egy erdekesseg a nigeriai csalokkal kapcsolatban. Az apronet.hu-n hirdettem reggel egy cuccot, es egy oran belul mar jott is a veteli ajanlat nigeriabol. WTF?! Valaszoltam neki magyarul, elkuldtem az anyjaba, erre visszairt, hogy akkor adjam meg mennyi lenne USD-ben. :) -
#1326 "...Nigériába..."
Amelyik emailban ez a szó szerepel, az mehet a kukába, kivétel nélkül mind csaló. Egy találat a sok közül:
http://www.fogyasztok.hu/cikk/20100412/nigeriai-csalasok-hirdetes-atveres -
HalálosHintalow #1325 Ph!-n már kaptál választ. -
Daniel19 #1324 Sziasztok!
Kéne gyors help!
Az egyik apróhirdetős oldalon megtalálták egy hirdetésemet, és ilyen szöveggel jött egy nőci, hogy ő hajón dolgozik Angliában és meg akarja venni a fiának a cuccomat, de Nigériába kéne küldenem. Azt mondta kalkuláljam ki az árat szállítással, ezt megtettem, elmondtam neki az árat, azt mondta oké, és hogy ő kész át is utalni ezt az összeget Paypal-on azonnal.
Nekem ez gyanús... fél óra ismeretség után a csaj képes lenne előre fizetni egy hatalmas összeget... mi lehet ebben a bukta? Neten általában ki akarnak csikarni pénzt... ez meg arra menne, hogy utána beperel vagy valami? Hol a buktató?
Ha át is küldi a pénzt, nem szívesen adom postára a cuccomat Nigériába. Ki tudja, ha utána valami gond van, ha kiderül a csaj valami csaló, akkor nem tudni viszont látom e a cuccomat.
Mit gondoltok erről? -
#1323 Fényképező gépet. -
#1322 Nem tudom mit akartál venni, de inkább a dealextreme oldalon nézelődj, azok nem vágnak át, legalábbis a postázást illetően, a kínai áruk minősége már más kérdés -
#1321 Értem!
Hát úgy voltam vele egy próbát megér de ha a paypal se tokol mindig akkor hagyom:)I -
HalálosHintalow #1320 Az oldalt megnézve osztom a többiek véleményét. Innen semmit nem próbálni rendelni. A paypal protection klassz dolog, de csak ésszerű keretek között működik, ha átvernek (és ilyen oldalakon másra nem számíthatsz) akkor kártalanítani nem fognak, ha az eladón nem tudják behajtani. -
#1319 Hát sok sikert hozzá, a vaterán is az ilyen, már bocs, nem akarlak megsérteni, balekokat húzzák le a csalók, akik elhiszik, hogy féláron megkapnak keresett cuccokat (Wii 118 dollár és társai)
http://electronicsscams.co.cc/2010/08/day-offer-com/
Utolsó elötti hozzászólás.
Meg milyen oldal már az, ahol rendeléskor írd meg nekik az "order number"-t, és akkor majd küldenek egy invoice-t paypalon?
A paypal buyer protection-ban se bízz 100%-ban, ők nem fogják kifizetni az eladó helyett, és ha éppen üres az eladó számlája, akkor nem kapsz vissza semmit, gondolom az elöbb említett rendelési módszer is ezért van, nem kell azzal foglalkozniuk, hogy éppen melyik paypal accountot függesztették fel, simán küldenek invoice-t egy még működő acc-ról.
Még egy link:
http://www.mywot.com/en/scorecard/day-offer.com
Úgy látom kb fél éve létezik csak ez az oldal, az meg külön nevetséges, hogy netről összelopkodott képeket használnak, és még az eBay logoját sem szedték le
http://day-offer.com/us-productinfo.asp?id=5111
http://day-offer.com/us-productinfo.asp?id=6392 -
Cat 02 #1318 Szerintem kamu oldal.
yahoo answers -
#1317 Milyen oldal ez? Rohadt olcsó minden. -
#1316 Nem akarok reklámozni remélem nem lesz gond hogy beírom
Innen szeretnék venni egy két cuccot de így akkor nem lehet gubanc. -
#1315 Értem!
Köszönöm a választ! -
HalálosHintalow #1314 Igen, a paypal buyer protection érvényes akkor is, ha nem ebayen vásároltál, de paypallal fizettél.
A fizetéstől számított 45-ik napig tudsz dispute-ot indítani, ahol az eladóval tudod rendezni a dolgot (ilyenkor ugye neki kell bizonyítania, hogy megkaptad) ha nem tudjátok elrendezni a dolgot a dispute-ot claim-re kell változtatni, ami már követelés, tehát ott már a paypal fog dönteni.
Amire figyelned kell még, hogy ha vitát(dispute) nyitottál, akkor az 20 napig aktív, tehát ha 20 nap alatt nem rendezed az eladóval, vagy viszed tovább claim-re, akkor automatikusan lezárul, ami azért szívás, mivel egy vásárlásnál csak egyszer lehet vitát indítani. -
#1313 Hali mindenkinek!
Az lenne a kérdésem hogy ha valahová paypallal fizetek és nem kapom meg a terméket akkor a paypal visszafizeti és ha igen mennyi idő tán és hogy?
Mert találtam egy oldalt ahol nagyon alacsony árak vannak és de lehet Pay-pallal fizetni és én úgy tudom hogy ha nem kapom meg a cuccot a paypal kifizeti és ők meg behajtják az eladón és így tennék egy próbát csak kellene egy kis megerősítés:D
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Cat 02 #1311 Én a CIB-es electronnal csak belföldön tudok neten vásárolni, bár nem Hitel, az igaz -
HalálosHintalow #1310 Felesleges dombornyomott kártyát használni, ha töredék összegért kap online használható kártyát
Tessék mazsolázni:
Online használható bankkártyák -
#1309 dombornyomott kártyát kérj 3500/év 2 hét alatt megvan -
Cat 02 #1308 Nekem olyan 3-4 nap volt. -
#1307 Hali.
Ha küldök a paypal számlámra cib számlámról pénzt, mennyi idő az átutalás?
Más: Ha inkább bemennék a bankba és kérnék internet fizetés alapú kártyát, mennyi idő mire elkészül/kiküldik? Köszönöm! -
#1306 Lehet majd a következőnél mert az aktiválás után egyből fizettem vele. -
#1305 Ez történt, de végül az egészet a kártyámról vonta le. -
#1304 Fel tudod , az első használatnál mondjuk fizetsz 2000 Ft értékben , akkor a kártyádról csak 1600 Ft - ot vesz le. -
#1303 Szuper. Sikerült :) Köszi
Még egy kérdés. A hozzáadás 400HUF volt ami most a paypal számlámon van. Azt fel tudom használni? Mit kell beállítanom ahhoz? -
Kiado #1302 Hozzárendeled paypal accountodhoz a bankkártyát, utána levonnak pár száz forintot, a közleménynél lesz egy kód, ezt beírod és már hozzá is rendelted. Első vásárlásnál jóváírják a levont összeget. -
#1301 Más kérdés. Most kaptam az infót, hogy meg lehet azt is oldani, hogy a paypal leszedi a bankkártyámról azt az összeget ami kell neki csak ehhez úgy kellett volna beregisztrálni. Valahogy lehet upgradelni az accom és mit kellene beállítani ahoz? -
#1300 OTP direktnél belföldi vagy külföldi utalást kell választani? -
#1299 Régebben lehetett,csak most nem találom azt az opciót :\ -
#1298 Lehet ilyet?! -
#1297 Üdv!
Új kártyát regisztráltam a paypal-on , hol tudom beállítani hogy ne a paypal,hanem a bankom váltsa át a pénzt? -
dbala #1296 Nekem OTP-s juior visám van és sajnos nem sikerül a kártyámat beregisztrálni paypalra. Az ügyintéző nő azt mondta a bankban, hogy elvileg menni-e kellene, de hát nem... Így nem tudom mi lesz, mert átutalni nem jó, mert sokat levesz. Valakinek valami ötlet? -
HUmanHunter #1295 én fizettem már PayPallal Ebayre, akkor még K&H s ként, de az is ilyen Junior szerű volt, szóval lehet vele fizetni. Regisztrálnod kell a PayPalra és ott kell megadnod a kártyád számát, nem vészes amit levon a valutaváltáskor, kicsivel több mint ha a bankodban váltanád át, ezt a számládról emeli le. Vámot el lehet kerülni úgy hogy azt mondod hogy küldje ajándékként, de még akkor is meg van rá az esély hogy felnyitják a vámosok, de velem még nem esett meg. Szerintem biztonságos a PayPal, igaz még nem sokat fizettem vele. -
#1294 Sziasztok!
PayPal-en keresztül szeretnék fizetni bankkártya segítségével. A termék, amit meg szeretnék venni, ez lenne. Mivel ez lesz az első nemzetközi netes vásárlásom, lenne pár kérdésem:
MasterCardos OTP Junior bankkártyám van, ezzel lehetséges neten fizetni (ha a válasz esetleg nem lenne, ettől függetlenül kíváncsi vagyok a többi kérdésre is, elvégre nem árt, ha tudja az ember)?
Szükséges beregisztrálnom a PayPal-re, vagy az említett oldalon a PayPales fizetésre bökve elég csak megadnom a kártyaadatokat?
A PayPal tudtommal fog levonni pénzt a kártyán lévő HUF USD-re váltásakor. Erről tudtok pontos összeget mondani, valamint az ekkor felmerülő plusz költség honnan és hogyan fog levonódni?
Külföldről érkező termék lévén esély van a vámolásra, meg hallottam valamit +25%-os ÁFÁ-ról is, ez pontosan mit takar? Ezekben az esetekben mekkora plusz összegre számítsak, és a kérdésem megint csak az lenne, hogy nekem ezt hogy/hol kell kifizetnem?
Valamint utoljára: Biztonságos? (Persze, tudom, hogy a válasz egyértelműen igen lesz, de azért szeretném kikérni tapasztaltak véleményét is.) Értem én ezalatt, hogy fázott-e már valaki rá, hogy így fizetett, illetve terhelte-e meg a PayPal bárki számláját is úgy, hogy az illető ne számított volna rá (egyáltalán van-e hozzá joga?).
Előre is köszönöm a segítségeteket, és elnézést, ha esetleg olyan dolgokra kérdeztem rá, amik magától értetődőek. Utánaolvastam nem egy dolognak, ami ezzel kapcsolatos, de bevallom, akad bőven, amit nem értek, arról nem is beszélve, hogy egy személyes véleményt sokkal többre értékelek. -
#1293 Felhívod a mesteri hivatalt és beszélsz polgár jenővel.. amúgy egy megdöbbentő fordulat, hogy valami értelmeset is írjak: Írsz a paypalnak emailt. Nah??? -
Cat 02 #1292 Ha utaltam nekik pénzt és nem jön meg 3 nap után se, mit lehet tenni ? -
PunkZoli #1291 igen köszi, közben megérkezett, 3 munkanap volt, csak eddig még nem volt erre precedens, kicsit pánikoltam :) -
Gaba94 #1290 Köszi a választ :) Épp most keresgéltem és találtam rá erre. Remélem neked is segít. -
Cat 02 #1289 Lehet utalással is, de én se vágom hogyan (alant kérdeztem én is)