1891
Mi is ez, hogyan kell használni?
  • Aramir
    Hát passz, én ezt látom a fees oldalukon:
    "Payments requiring a currency conversion include a 2.5% fee."
    Ha jól értem, dollárban fizetnél, a paypal ezt átkonvertálja Forintra, és ezt vonná le a bankkártyádról. Ha így van, akkor szerintem 2,5% a konverziós jutalék, és ha kiszámolod a különbség 423Ft, a 2,5% meg igen közel van ehhez, 414Ft, gondolom nem fillére ugyanaz a paypal árfolyama, mint az xe.com-on, ezért nem pont 423Ft.
    Régen át lehetett állítani, hogy ne a paypal konvertáljon fizetéskor, hanem a bankod, ez az opció szépen eltünt azóta, gondolom nem véletlenül...
  • Kiado
    Írtam nekik egy e-mailt ezzel kapcsolatban és ezt a választ kaptam:

I have reviewed your email and I understand you are querying why
    PayPal's exchange rate is lower than your local bank or official
    webpages. I can advise you that PayPal do not add on any currency
    conversion fees to the international exchange rate. Your bank or card
    issuer may charge an extra rate on top of the international rate
    resulting in a higher exchange rate.

Márpedig szerintem akkor is ők gyarapodnak, mert a PayPal számol kevesebb árfolyammal, mint a hivatalos érték.
    Egyébként nekik elvileg semmit nem kéne levonniuk, mert mindig csak az fizet, aki kapja a pénzt, ha jól tudom 4%-a a teljes összegnek, amit kap +0.4 usd
  • Aramir
    Valami 2% a konverziós jutalék a paypalnál, valószinüleg ez már benne van az árfolyamukban.
  • Kiado
    Hali!

Valakinek nincs ötlete, hogy a PayPal miért számol kevesebb árfolyammal?
    A hivatalos árfolyam szerint (www.xe.com):

92.87 USD = 16,565.64 HUF
    US Dollar Hungarian Forint
    1 USD = 178.374 HUF 1 HUF = 0.00560618 USD

De most amikor ki akarom fizetni PayPal al:

16,988 HUF
    PayPal Conversion Rate as of May 2, 2011: 1 Hungarian Forint = 0.00546697 U.S. Dollars

• Bercy #1365
    Azt mondja, hogy egy egy időre korlátozni fogják az accountodat, mert felmerült a gyanú, hogy valaki más is be tud lépni...
    Azt kérik hogy változtasd meg jelszavadat és a jelszóemlékeztető kérdésedet + nézd meg hogy nincs-e ismeretlen tranzakció vagy a vásárló adatokat nem variálta-e át valaki. Ha igen akkor a resoultion centerjükbe kell írnod.
  • w77d
    ezt az emailt kaptam:

Dear Lajos Klug,

We need your help resolving an issue with your account. To give us time to
    work together on this, we've temporarily limited what you can do with your
    account until the issue is resolved.

We understand it may be frustrating not to have full access to your PayPal
    account. We want to work with you to get your account back to normal as
    quickly as possible.

What's the problem?

We want to check with you to make sure that no one has logged in to your
    account without your permission.

Please take a moment to change your password and create new security
    questions. You should also take a look at your account information and
    recent transactions. Make sure that your account information (address,
    phone number, etc.) hasn't changed and that you recognize all of your
    recent transactions.

If you see a payment that you don't recognize, let us know by going to the
    Resolution Center. Click "Dispute a Transaction" to report an unauthorized
    transaction.

Case ID Number: PP-...-...-...-...
    How you can help

It's usually pretty easy to take care of things like this. Most of the
    time, we just need a little more information about your account or latest
    transactions.

To help us with this and to find out what you can and can't do with your
    account until the issue is resolved, log in to your account and go to the
    Resolution Center.

Yours sincerely,
    PayPal

----------------------------------------------------------------------
    Help Center:
    https://www.paypal.com/hu/cgi-bin/helpweb?cmd=_help
    Security Center:
    https://www.paypal.com/hu/security

Please do not reply to this email because we are not monitoring this inbox.
    To get in touch with us, log in to your account and click "Contact Us" at
    the bottom of any page.

Copyright (c) 2011 PayPal. All rights reserved.

PayPal (Europe) S.`a r.l.et Cie, S.C.A.
    Société en Commandite par Actions
    Registered office: 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxemburg
    RCS Luxemburg B 118 349

PayPal Email ID PP1589

Mi bajuk van??
  • Marci0115
    jahm értem már, köszönöm a választ
  • Bercy #1362
    Online kártyás fizetéseket nem fogad el.
    Átutalást elfogad, mindegy, hogy bankból vagy webes platformról kezdeményezed.
  • Marci0115
    nekem ezt irja a top up-ban legallul
  • PunkZoli
    már miért ne fogadna el?
  • Marci0115
    Paypal nem fogad el online átutalásokat. nah remek:S
  • Cat 02 #1358
    Nekem 2-3 volt, szóval ne aggódj, ha nem jön meg egyből.
  • Bercy #1357
    1-2 nap, mintha egy sima utalást végeznél kb annyi idő.
  • LoSA
    Azt szeretném kérdezni, hogy nagy nehezen most már sikerült aktiválnom, érvényesítenem a cuccokat.

Most feltöltöttem az egyenlegemre pénzt, az a PayPal-n mikor jelenik meg? (A számlámon tuti rajta van, a Netbankár jelzi...). Mennyi időt kell várni, hogy a PayPal-n megjelenjen?
  • PunkZoli
    srácok, melyik a legfaszább átutalás egy megbízható ismerősömnek? azaz veszek tőle valamit de mégsem szeretnék sokat adózni.
  • Bercy #1354
    Köszi a gyors választ!
    Kipróbáltam és amit tudott azt levette a paypayl számláról (FT-ban volt rajta, USD ben fizettem) a maradékot pedig a kártyáról szedte le.
  • Aramir
    Helló!
    Igen, a kártyádról fogja vonogatni vásárláskor. A már paypalon lévő pénzt vagy lekéred, vagy nyilván elvásárolhatod. Ha többért vásárolsz, mint a paypalon lévő pénz, az sem gond, a maradékot levonja a kártyádról. Régen úgy volt, hogy ha fizettem pl dollárral, és a paypalon angol font volt, akkor nem nyúlt hozzá, a kártyáról szedte a teljes összeget, viszont legutóbb a fontot átkonvertálta dollárra, és a paypalon lévő pénzzel fizettem, úgyhogy ezzel is variáltak valamit, de az első ilyen fizetésednél majd te is meglátod, hogy hogy van.
  • Bercy #1352
    Sziasztok!

Visszaolvasgattam a topikban, de nem találtam választ a kérdésemre ami a következő lenne:
    Egy ideje regeltem már a paypal-ra de akkor még nem volt dombornyomott kártyám ezért az átutalásos lehetőséget választottam. Azaz, hogy sima banki átutalással küldtem pénzt a paypal számlára és abból tudtam vásárolni.
    Most, hogy van dombornyomott kártyám a myaccunt-ba hozzá is adtam ezt a kártyát, validáltam is a kapott 4 jegyű kóddal.
    A kérdésem az lenne, hogy akkor mostantól ha vásárolok valamit akkor közvetlenül le fogja tudni szedni a bankkártyámról a pénzt, nem kell átutalgatnom? És a már paypal számlán levő összeggel mi lesz? Először azt használja fel és utána szedi le a bankkártyáról?
    Vagy hogyan működik ez?
  • bertino
    akkor talan meg nem jelent meg ?!
  • LoSA
    De hol jelenik meg? Mert egyszerűen NEM találom....
  • rumkola
    ha van a számládhoz hitelkeret, akkor azon a kivonaton nézd
  • rumkola
    netbankon azonnal megjelenik
  • HalálosHintalow
    Azt csak azután fogod látni, hogy könyvelték (pár nap)
    Ez előtt csak a bankod fiókjában v. telefonos ügyfélszolgálatán tudják megmondani. (telefonon valószínűleg csak akkor, ha vannak telefonos kódjaid)
  • LoSA
    Azt a 4 jegyű kódot, amivel tudom "aktiválni" a számlát...
  • cmsworld
    Mit szeretnél látni?
  • LoSA
    Ma regeltem a PayPal-ra... Odáig eljutottam, hogy a számlámra ráterhelték a 400 FTt, de az MKB Netbankárban én azt egyszerűen sehol nem találom. Azt sem tudom, hogy hol kell nézni... Vaki tudna ebben segíteni? Thx
  • PunkZoli
    persze
  • ricsa008
    sziasztok
    sima OTP-s kártyára tovább tudom utalni a paypal os pénzt?
  • hoki1991
    Nah, úgy néz ki, hogy megoldva, szal mégse kell segítség :D
  • hoki1991
    Hello, engem az érdekelne, hogy hogyan lehet paypal-ra feltölteni pénzt. Hozzá van adva a bankszámlám is. kerestem guglin is, ott azt írták, hogy a my account-nál rá kell kattolni az add funds-ra, viszont én olyat nem találtam... pls segítsetek :)
  • lamase
    amiknek az éves díja ugyan annyi:)
  • Odacsap77
    Nehogy bevegyétek, csak addig ír amíg alá nem regeltek, utána leszarja.

Amúgy meg az oldal amit fog mutatni az meg nem is fizet tehát ő is szopik :)
  • Kiado
    Mutass PayPal-os bizonylatot, hogy elküldték a pénzt és elhiszem! :)
  • Behavior
    SG-lakók! NEm kamu és PayPal-ra utalják a lóvét! Sulival most végeztem, nem találtam semmi melót és keresgélni kezdtem ilyen online melók között. sok scam-et találtam, rengeteget. aztán rábukkantam erre: Otthoni online-munka ahol garantáltan nincs szükséged semmi kezdo tokére!! Ez a pénzkeresési lehetöség azoknak jó, akik szeretnek pénzt keresni, de nem szeretnek állásinterjúkra járni! Napi 3-4 óra munkával hetente kereshetsz 75-1000$-t, ha több szabadidod van, akár többet is.Nem MLM! Bovebb információért küldj egy e-mailt a következo címre: [email protected] . Tárgy: "Pénzkeresés 1." **Nem kamu!**
  • Daniel19
    Megoldottam, köszi a segítséget! :)
  • Daniel19
    De a currency converter csak virtuálisan megmutatja a jelenlegi árfolyamot, nem? Vagy azzal valahogy át lehet vezettetni a pénznemet is?
  • Aramir
    A menüdben a főoldalon ott van, hogy Currency converter, abban a sorban, ahol a PayPal balance: is van.
  • Daniel19
    Két pénznem van a Paypal számlámon, forint és dollár. A dollárt szoktam lehúzni a magyar számlámra, de ott van még az a 400 forint is rajta, amit regisztrációkor írtak jóvá. 2000 ft alatt ugye nem lehet pénzt lehívni, így melyik funkcióval tudom a 400 forintot átnyomni dollárba, és úgy lehúzni a többivel?
  • Lantee
    Koszi, igy mar minden tiszta.
    Szoval, csak ovatosan! :)
  • HalálosHintalow
    Két lehetőség van:
    - kapsz egy többé-kevésbé jól megszerkesztett oldalt (mintha a paypal-tól származna), hogy ő elindította a fizetést, de olyasmi lenne a szöveg, hogy csak akkor teljesítik valamilyen korlátozás miatt, ha bemutattad a tracking numbert, vagy egyéb módon bizonyítottad, hogy postára adtad/ futárral elküldted stb. (kb ezt írta az előző válaszoló is az idézett angol szövegben)
    - A levelében egy link van, ami egy hamis paypal oldalra visz, ahol azt látnád, hogy te már megkaptad a pénzt, és postáznád... (ennél még grátiszként a paypal jelszavat felhasználónevet is megszerzik)
    Mindkét esetben futhatsz a cuccod után.
    Azt kell tudomásul venni, hogy ezek a csalástípusok soha nem arra épülnek, hogy fizet, majd próbálja visszaszedni. Soha semmilyen pénz nem küldenek, lehet, hogy paypaljuk sincsen.
    A nagy számok törvénye alapján dolgoznak, mindig lesz elég gyanútlan ember.