1891
Mi is ez, hogyan kell használni?
  • Gaba94
    Hali!
    A közeljövőben szeretnék regisztrálni a PayPal-ra, de nem igazán vagyok képbe néhány dolgot illetően :s
    Először is az lenne a kérdésem, hogy banki átutalással is fel lehet tölteni a számlát, vagy csak a bankkártyás megoldás létezik?
    Köszi:)
  • HUmanHunter
    2-5 munkanap azthiszem, de nekem 2-3 nap alatt mindig megvolt.
  • bertino
    nem lehet tul sok, en lloyds kartyara is megkaptam 2 napon belul.
  • PunkZoli
    hány nap az átfutás paypalról otpbe? mert rendeltem valamit ami után refundot kaptam mert elfogyott, és vissza utalták paypalomra, ami egyből otp kártyára vissza tette ahogy látom... de napok óta nem találom az összeget se paypalon se bankkártyán
  • Cat 02 #1284
    Hi, beírtam bankhoz a kártyaszámom, de hogy kéne utalni PayPal acc-ra ?

Bemegyek My Account / Top Up ra és itt van valami példa vagy ez nem is példa, hanem ennek kéne utalnom ? :D
  • lamase
    van benne ilyen egyáltalán? én úgy tudom szolgáltatáshoz lehet linkelni. help menüpontban ha rákeresek tuti ottvan.
  • w77d
    srácok ha egy szolgáltatás beállította hogy a paypal automatikusan utaljon havonta egy összeget, azt hogy kell letiltani????
  • ba32107
    Na, mondjuk marha gyorsan válaszoltak, ezt aláírom... nem kell megvennem a cuccot. Annyit ki tudtam hámozni, hogy valszeg az volt a baj, hogy nem volt összelinkelve az ebay és paypal account, meg hogy nem voltam megerősítve egyik oldalon sem... de hát akkor miért nem azt írják ki? Na mindegy.
  • ba32107
    Na, a paypalra megjött a pénzem, viszont az ebaytől nem vagyok elragadtatva....

Megpróbáltam megvenni a cuccot. Rákattintok a villámár gombra, onnan pedig a vételi kötelezettségvállalásra. Bejött a szöveg, hogy sikeresen megvásároltam a terméket, stb. Amikor fizetni akartam paypalon keresztül, akkor jött az "unexpected error occurred, your request could not be processed at this time". Többszöri kattintásra is ez jön. Többször nem mertem megpróbálni megvenni (rákattintani a vételi kötelezettség vállalásra), mert nehogy többször számlázza már le...

Ettől függetlenül nem vagyok túlságosan elszédülve az oldaltól... a magyar és angol aloldal teljesen más felépítésű, amit az angolban megtaláltam, azt a magyarban nem, és fordítva.... Opera alatt egy egész oldal szétesik, a sessionkezelés borzalmas (be voltam jelentkezve, rákattintottam egy linkre és újra be kellett jelentkeznem, két böngészőből egyszerre be tudtam jelentekzni, és egyikből sem dobott ki). NAgy nehezen találtam egy szövegdobozt, ahol írhatok nekik, most küldtem egy üzenetet hogy mi a franc volt ez.... hát semmi megerősítés, vagy üzenet, semmi. Most még azt sem tudom, hogy megkapták-e a kérdésemet. Emailt sem kaptam egyet sem.

Lehet hogy csak én voltam béna, vagy nálam nem stimmelt valami, de egy ilyen nemzetközi oldalt ilyen pocsék módon fenntartani, ez elmond valamit. Az egyetlen ok amiért írtam nekik, hogy fennáll-e a fizetési kötelezettségem. Mert a gombra rákattintottam, de se emaitl nem kaptam, a my ebay-en belül semmi infót nem találok erről..... most aztán végképp nem tudom hogy mi a helyzet.
  • Aramir
    Kedd este utaltál, azt szerdán indította el a bankod, elvileg 1-2 nap, amíg célbaérnek az utalások, még ne aggódj :D
  • ba32107
    Ok, köszi. Akkor már csak egy utolsó kérdés. Kedd este utaltam pénzt a paypal-ra, még nem jött meg. Mikor kezdjek aggódni? (moneybookers-t szoktam használni, oda ilyenkor már megjött volna)
  • Asperot
    Nagyon ritkán, volt, hogy nem érkezett meg a csomag. /Ezt inkább a posta/. Lényeg, hogy ha nem kapsz meg valamit, első levél az eladónak menjen. Ha nem válaszol, írsz az Ebaynek. Akkor ők rendet csapnak és megkapod a visszatérítést gond nélkül. Az egész rendszer arra épül, hogy a vevőt ne érhesse kár. Ez a rész remekül működik.
  • ba32107
    Egy szó mint száz, ha megveszem, akkor vagy kiküldi, vagy visszautalja a pénzt ugye? Tehát az tuti nem fordulhat elő, hogy se pénz, se áru nem lesz?
  • Aramir
    Hát passz, én simán tudnék kérdezni tőle, mert bejön a szövegmező, ahová írhatnék neki. Tippem sincs, nálad miért ezt írja ki.
  • ba32107
    Ezt írja:
    We're sorry we couldn't find an answer for you. Unfortunately, this seller is not able to respond to your question. We suggest reviewing the item again to see if your answer is in the seller's listing.

Privát üzenetben kereshetném, ha nem termékkel kapcsolatos, de mivel ez egy nagymenő ebay-es kereskedő, tuti hogy nem válaszolna.
  • Aramir
    Ott van jobb szélen: "Vegye fel a kapcsolatot az eladóval »" majd "other", continue gomb, aztán már kérdezhetsz is (ha lehet angolul :D ).
  • ba32107
    Hol kérdezzek rá? Az eladótól nem enged kérdezni. Amúgy köszi mindkettőtöknek, szerintem megveszem, és bizakodom :)
  • Kiado
    Több száz dolgot vásároltam már és sohasem volt senkinek probléma, hogy unconfirmed a címem. :)
    Miután kifizeted úgyis megkapja a paypal-tól a címedet és kötelező az eladónak arra a címre küldeni amit a paypal-tól kap.
    VEdd meg nyugodtan, nem lesz gáz.
  • Aramir
    Kérdezz rá, hogy nem probléma-e az uncorfirmed address. Amúgy confirmed address csak angliában és az usában megoldható, ha jól tudom, úgyhogy ha akarnád sem lehetne ellenörzött címed.
  • ba32107
    De direkt fel van sorolva egy csomó feltétel, és ez az egyik. Nézd meg lécci, a shipping címszó alatt van, a harmadik pont:
    katt

Mi lesz ha megveszem és nem szállítják ki?
  • Kiado
    Vedd meg nyuodtan, nekem is unconfirmed az address paypal-on és soha nem volt semmi gondom ebből.
  • ba32107
    Bocs hogy itt kérdezek, de az ebay topik enyhén szólva ki van halva, és sürgős segítség kéne.

Szeretnék venni egy terméket, viszont szerintem csak a megerősített paypal usereknek szállít. Ez van kiírva:
    We will ship to Paypal confirmed delivery address only.

Ez most azt jelenti, hogy csak olyan címre szállítanak ami paypalhoz van rendelve, vagy azt hogy ténylegesen a paypalon is meg kell magunkat erősíteni? Ha az utóbbit nem tudom megtenni, akkor nem tudom megvenni ezt a terméket? Az eladótól nem tudok kérdezni.
  • ba32107
    köszi
  • Aramir
    1. nem probléma, az csak akkor kell, amikor lekéred a paypalon lévő pénzed.
    2. nem ellenörzik, nem vonnak le semmit, nem is tudnának, a checking account felirat passzolom mi akar lenni, nekem is ott van, pedig már évek óta kérem le a pénzt, ha eladok valamit éppen.
    3. szerintem sehogy.
  • ba32107
    Sziasztok! Már régen regeltem paypal-ra, de most utaltam rá pénzt. A kérdéseim:
    1. ha még nem volt hozzáadva bankszámlám, mielőtt ráutaltam a pénzt, az nem probléma ugye?
    2. most hozzáaadtam a bankszámlámat is az accounthoz (tegnap este). A profilomban most ez van:
    CIB BANK ZRT.
    Checking Account
    x-xxxx Hungary

Ez azt jelenti, hogy épp most ellenőrzik a számlámat? Mikor lesz kész? Le fognak vonni valamennyi pénzt? Amikor hozzáadtam, csak azt olvastam, hogy akkor vonnak le, ha rosszul adom meg az adatokat.
    3. hogy lehetek "verified" user a bankkártyás lehetőségen kívül? Az én bankkártyám nem dombornyomott, így nem fogadja el a paypal... nincs is más opcióm?
  • lamase
    pont nem így jött le
  • bertino
    kulfold.
  • Molnibalage
    Mi ebben a nagyzolás. Ég a pofám, hogy mérnökként ilyen keveset keresek. A munkaköröm alapján több járna. Lehet, hogy szóba is fogom hozni...
  • Molnibalage
    Ezt nem tudom eldönteni. 2 éve olyan mérnökihány volt, hogy csak na...
  • lamase
    éreztem hogy ez valami nagyzolásnak fogja magát kiforrni..
  • greg benz
    Hát mérnökként még jó,hogy:) De azt te is tudod,hogy az nem egy "tömegszakma"
  • Molnibalage
    Sejtettem. :)
  • Molnibalage
    Kezdő mérnökként netó 180-at keresek + jutattások + bónusz.
  • totti10
    paypalon van 400FT-om hol kell átváltani dollárba? mert azt irja hogy dollár : $0
  • greg benz
    Nyugodtan csinálj és fizess vele.kirxone kommentje eléggé túl van dramatizálva.
  • greg benz
    Hát szerintem nem jellemző azért,hogy az emberek 3 hónap alatt hazavisznek tisztán 500ezer forintot. Ha három hónappal számolunk,az havi 160ezer,azért az sajnos nem nevezhető nálunk átlagkeresetnek,messze nem..
  • Molnibalage
    És, ha csak Paypallal tudok fizetni, akkor mi van? Én éppen most tervezek Paypal accountot csinálni.
  • Molnibalage
    2500? Inkább 2-3 havi...
  • lamase
    reklamációt ebayen érdemes nyitni nem paypalon.
  • Kiado
    Chateltem egy Ebay-es munkatárssal és úgy néz ki nincs minden veszve, nyithattam még egy reklamációt.