Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ott a pont! <#wilting><#taps>
Scottt
Hamá' lenyilazták a papokat akik tudtak írni fejezzük be a mûvüket.

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

gondolom amatõr krónikássá válsz egy idõre, pergamenre veted az elõzményeket, páncélba öltözöl, kilovagolsz a pécéd elé s mozgósítod szpírmenjeid <#mf1> így is kell ezt.

Because fuck you. That\'s why.

jó van má ne röhögj<#vigyor1>
kicsit idióta módon fogalmaztam meg, de aki jáccik az tuggya mirõl beszélek <#eljen>

Scottt
Én szoktam magamnak "keret sztorit"kreálni, egy-egy custom csata köré.Kicsit beteges tudom tudom..

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

<#hehe>
jaja

aut viam inveniam aut faciam

tudom, hogy custom battle módban is lehet nagy csatákat rendezni, de abból hiányzik valami: nincsen meg benne a történet, mely a csatáknak mégis keretet ad <#vigyor0>

Szerintem jobb elpepecselni hetekig egy kampánnyal, mint szétkúrni minden entitást magam körül. Ennek hozadéka egyébként a nagy csaták: seregösszevonások mindenki részérõl, majd a döntõ ütközetek... large vagy huge unit size-zal tényleg "cinematic" látványban lehet részünk.

stone age: total war? <#idiota>
Tök mindegy, azok is olyanok voltak.
Ha nem fognak össze a litvánok a ruszkikkal, most másképp nézne ki a világ.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Innen látszik, hogy ez a legjobb módszer.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

BEAST
egy uj Shogun tenyleg jo lenne :s

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

PrasCo
Egyébként pedig: Igen, azért ment oda. ...csak éppen a Spanyol Királyság gazdaságát.
Ja, kár hogy a teuton kampányról beszélgettünk és nem az americasról.

Cortez szerinted azért ment oda, hogy gazdaságot építsen?
Én legalább történelemhûen játszok<#crazya>

Persze hogy nem érted. Mind ismerjük a játékstílusodat, abban pedig nem szempont a gazdasági egyensúly megteremtése, csak a rablás, retrain, majd újabb rablás.

Öhm...értem, hát nemtom nekem se jött be annyira az amcsi kampány, igaz hogy csak a spanyolokkal toltam, de hard-hard-on elég könnyû volt...Egyik csatában jöttek azt aztékok 1100 fõs sereggel, én pedig 300-al védtem...Hát hatalmas mészárlás volt részemrõl. Én az egész seregét felõröltem, míg õ asszem hogy 150 embert ölt meg tõlem..

A crusader télleg jó, de eléggé könnyûnek találtam hard-hardon a Jerusalemi frakcióval...

A britz kampányról annyit, hogy én wales-el elfoglaltam fél angliát, a másik felét a ballon's alliance...
Az amerika kampány nekem is szaggat valamiért,de nem volt egyéb gondom vele mikor a spanyolokkal játszotam. Jó volt tömegével mészárolni öket.
Viszont az apacsokra megsértõdtem. Mikor egyik tábornokommal elvánszorogtam a spanyolokig (nagyon sok kör, hosszú út), végre tudtam volna technológiát szerezni. Erre elárult, és eltünt a térképrõl seregestõl. Azóta nem kezdtem újra.

A legjobban nekem is a kereszteslovagos kampány tetszett. Saladinnal és Richarddal is végignyomtam. Nagyon jó csaták voltak benne.

A teutonokkal nem értem mi lehet a gondod. Az a legkönnyebb, én 10 kör alatt végeztem vele.

Igazábol shogun II kéne.
Összehasonlíthatatlanul jobb volt a maga korában mint a többi rész.

Nekem az alapjáték jobban tetszik. Sokkal több az egység népenként, sok a hely és a nulláról indul a fejlõdés.
A kiegekben nem túl nagy a rendelkezésre álló hely, és egyes népeknél kevés az egység, épület. Ebbõl a szempontból a mélypont az Americas hadjárat indián népei a maguk 5-6 épületével és alig tízféle egységgel.
Az is zavar, hogy az összes kiegben egy tonna egységgel kezdünk, és emiatt baromi nehéz megteremteni a gazdasági egyensúlyt, és nyereségessé tenni az országunkat.

Ezzel együtt én jól szórakoztam a kiegekkel is. Nem volt rossz a Crusades kampány a templomosokkal. Aztán végigtoltam a Brit kampányt very hardon az angolokkal, és végülis jó volt. Most a Teuton kampánt tolom vh-n a teutonokkal, és baromira nehéz, a Litvánok gyakorlatilag letarolják az egész térképet keletrõl nyugat felé. Csak második próbálkozásra tudtam életben maradni, és csak úgy, hogy átmentem északra a dánokhoz a teutonokkal, és az ottani városokkal végre sikerült nyereséges gazdaságot kialakítani. Mostmár 60E pénznél járok, így végre van esély a nyerésre.

A legkevésbé az americas kampány tetszett. Bár ez volt a legegyedibb k, mert ez tért el a leginkább az alapjátéktól, engem mégsem fogott meg. Az indiánokkal egyszerûen nem tudtam azonosulni. Apacsokkal próbáltam, de az egységeik egyszerûen nevetségesek voltak az alapjáték népeihez képest. Spanyolokkal is próbáltam, de abból is hamar kiábrándultam. Mivel újabb és újabb fullos seregek érkeznek európából(borzalmasan magas fenntartási költséggel), így lehetetlen stabil gazdaságot kiépíteni. Szintén gáz volt a sokmillió indián ellen harcolni velük. 2-3 fullos ellenséges indián sereg ellen harcolni kétkörönként nagyon gáz, és a hardvert is kétvállra fekteti.

na ez az ami ízlés kérdése csupán. én elõször a medi 1-el játszottam, és az volt az elsõ szerelem. a rome is tetszett persze, de a medi 2 számomra az etalon, ti. sokkal jobban szeretem ezt a kort, mint az ókort.

Scottt
Rem sose lesz.Inkább Rome 100 mint Medi 3.

Igen, nekem is volt a bajom vele, a terület.Nagyon kicsinek tartom. De mivel pl.: Brit kampány, ezért nem illene bele Fro. nyugati része. De a legjobb lenne mint az alap game, de kiegészitve: új egységek, épületek, és nagyobb térképfelbontás...Na, majd talán a Medieval 3-ba...Ha lesz ilyen...<#buck>
Fec papa
Megbeszéltük! <#vigyor>

Amugy nekem tetszik. Remélem következõ részben már lesz Multiplayer Campaign és nem csak hotseat.

Az alvástól kajás leszek, a kajától álmos.... az élet szép -_-

Scottt
Nekem meg igen

Nekem nem tetszik benen hoyg teljesen korlátozva vagyok területileg...

Nah feldobok 1 témát mert úgy látom afk-k vtok....😄
Nah ti mit gondoltok pl.:a kiegjérõl a:Kingdomsról<#vigyor>
Sehogyan, sajnos. Ebbõl a részbõl ez a funkció valamiért kimaradt.
A Rome:TW-ben még volt.

Fec papa
Már mind1 sikerült megoldani. Esetleg azt nem tudjátok hogy valahogyan lehet betenni AI-t a multis játékba? <#szomoru1>

Fec papa
Hello!

Tudja valaki hogy hogyan lehet hamachin keresztül nyomni?
Mert nálunk a tûzfal ki van kapcsolva a verziószám ugyanaz, rendesen tudjuk pingelni egymást de nem látjuk egymást.

Szerintem nincs igazad, minden népnek megvan az erõssége. Az lehet, hogy másképp kell velük játszani, de semmival sem nyengébbek a keleti népek a nyugatiaknál, sõt talán a törökök a legerõsebbek a játékban.

A magyarok meg nagyon jól ötvözik a kelei és nyugati harcmodort.
Vannak erõs lovagjaik, számszerijászok, és nagyon erõs lovasíjász.

Egyébként én várost is lovasokkal foglalok, agyalogosok, csak arra jók, hogy valahogy bemenjünk a kapun.

Jaja. Fõleg városfoglaláskor nagyszerûek, ha az ember hat egység nehézpáncélba öltöztetett italian spear militiával várja õket. Meg a Genovese crossbowmanekkel szemben is 'remekül' teljesítenek.

Komolyra fordítva a szót, a lovasíjász egyáltalán nem az a 'mindent visz' egység, aminek mondod. A magyarok pedig egyáltalán nem egy kezdõnek való nép. Rossz, nehezen védhetõ helyen vannak, egymástól messze terülnek el a városaik és körülöttük mindenki a vérüket akarja. Az egységeik pedig a nyugateurópai nemzetekhez képest fejletlenek, egyedül az elmaradott keleti és arab népekét múlják felül.

Én a magyarokat javaslom, nagyon jó a kezdõ sereg, és jó helyen van magyarország.
Közel van Velence, Róma, és Konstantinápoly is. A legjobb városok a térképen. A magyar nemesek, meg mindent megölnek, az egyik leg ütõsebb egység.

Ezzel nem értek egyet.
Szerintem a keleti népek, és a Magyarok sokkal jobbak mint a nyugati népek.
A lovasíjászokat nem lehet pótolni semmivel, az meg nem divat arrafelé.

Nem, nagyon reálisan lett modellezve. Más távolságon fáradnak el, ha lemezpáncél van rajtuk, mint ha bõrmellény, a milicista hamarabb kifárad, mint a hivatásos katona, és úgy általában a hegynek fölfele menetelés mindenkit pillanatok alatt lefáraszt. (Ez alatt a meredek hegyoldalakat kell érteni). Plusz így nem is lehet futtatni a gyalogságot lépten, nyomon, hiszen azzal méggyorsabban fáradnának.
Komoly tényezõvé válik tehát a fáradtság. És a csatahelyszíneket is körültekintõbben kell megválasztani, annyiban, hogy meredek hegyen fölfelé ne támadjunk.

Majd mesélj a tapasztalatokról. Ha elõször játszol very hardon, javaslom hogy az angolokkal kezd. Nagyon jó helyen vannak és kivállóak az egységeik. (sok nép nem rendelkezik megfelelõ egységekkel, és emiatt frusztráló velük játszani pl:bizánc vagy az összes muszlim nép. De Magyaroszágnak és Lengyelországnak is gagyibbak az egységeik a nyugat európai államoknál)

Megkísérlem, hátha tovább húzom öt körnél. A "reálisan fáradnak ki" azonban aggaszt némiképp. Netalán a fejlesztõk között egy mohácsi szemtanút üdvözölhetünk mint résztvevõt. Avagy Agincourt püspöke tette tiszteletét csak most csak nekünk. Kérdés.

Én is ezt hittem. De szó sincs róla. Nagyon agresszív a gép, és a végletekig kihasználja a lehetõségeit. Ennyi a very hard. Szvsz még csalni se szokott a gép.

Csata nehézségnél meg very hardon reálisan fáradnak ki a katonák, annyi.
Az AI tudása nem lesz jobb tõle a csatában.

Basszus, engem valszeg 1 kör alatt aláznának szanaszét very hardon, még nem is próbáltam. Gondolom tízszer annyi pénze lesz hirtelen az ai-nak mint mondjuk mediumon, a csatákban meg a parasztokkal szétveri a chivalric foot knight csapataidat... jó csak február eleje óta van meg a game. Annak idején a medi1-ben egyszerûbb volt a tartományok birtoklása <#mf1> Nyilván gyakorlás gyümölcsöt terem, vagy hogy is van <#vigyor3>

Nemtom, én 1.3-al nyomom very hardon, és a diplomácia tökéletesen mûködik. Valóban a játékok etalonja szvsz.

én nemtom. mindenki ezt mondja... nekem megy. simán szövetségre lépek a három legnagyobb hatalommal aztán már csak pénzért adom a szövetséget. még hogy én adjak pénzt? (ezzel nagyjából elõ is lépek a legnagyobb hatalommá ... ) hehe. télleg nemtom mi lehet a gáz. uwu meg igazi hódító típus tehát neki ez a része jön be. de szerintem meg azért total war mert nem csak plain war hanem diplomatic war is <#beka3> szal én inkább szürke eminenciás stílben szeretem. de ezért szeretem ezt a játékot! mindketten megtaláltuk benne amit keresünk holott más és más. <#buck>

thx. valóban. csak vhogy a diplomácia ha szépen mûködne... a játékok etalonja lehetne.

egyetlen dolgot kell, hogy mennyen. meg kell venni.

Bocsánatot kérek a kedves uraktól, mert megint a segitésg kellene. Ugye mondtam h az alap game nem megy karakterlánc miatt. Amikor leszedtem a kieget(Kingdoms) akkor bizonyos "update2,Update3"-at is látok a virtuális meghajómon. Méket kell felülirni, mit kell, hogyan kell, hogy mennyen az alap játék??
Ha gynge vagy mindenk téged fog támadni.
Ebben semmi furcsa nincs, neked is a leggyengébb szomszédodat kéne lenyomni mindíg, amíg el nem fogynak a szomszédok.
A játék neve TOTAL WAR, és a nevéhez méltóan kell vele játszani. A diplomácia csak dísznek van. Néha jó ürügy a háborúra. De ok nélkül is lehet háborúzni.

Helló!
Az 1.2-es peccs után mi a lényeges változás a diplomáciában? Oké, most újrakezdtem Velencével, és annyi eredményt látok, hogy 20 kör 100 egységes tejelés után Milánó so-so kapcsolata good lett, majd szövetséget ajánlottam, és amiable lett a viszonyunk. Tökjó. Ugyanez a HRE esetében egyáltalán nem mûködik, sõt, úgy tûnik, mindjárt nekem esnek 2 fullos náci sereggel. Szövetségi rendszerekrõl még nem beszélhetünk, tehát kizárt, hogy esetleg megrugdostam volna valamelyik féltve õrzött haverkáját. Sõt kereskedek vele. Elég következetlen a diplomácia, pedig elvben nekem az 1.3 van meg, a Kingdoms frissítés után automatikusan, ugyebár.

Prince23
Itt a lényeg. Béke... nos jobb távplról szeretni, mint közelrõl gyülölni 😄 szvsz ez érvényesül a Total warban

Szerintem jobban megéri az összes szomséddal háborúzni, mert akkor nem érhet meglepetés. 1:10 arányban stabilan lehet pusztítani az ai seregét, ha valaki nem akar trjeszkedni akor is megéri a háború. Sokkal biztonságosabb mint a béke, békében bármikor megtámadhatnak nagy túlerõvel.

izé... néha nem tudtalak titeket követni, bocs, öregszem. ha esetleg néha raknátok mondatjeleket vagy esetleg egy mondatban csak egy kérdés lenne...

a diplomácia csak 1.2 után mûködik(!) rendesen. addig a peccsig halom kaka volt. ámde olyan mint a kártyavár, jó magas tud lenni és pillanatok alatt össze tud omlani. javaslom a hagyományos és a kés diplomáciáját - orgyilkosok - vegyíteni. így élvezetesebb lesz. vazallus. sokszor jobb egy 'határnép' védeni mint egy meghódított tartomány a fronton... szerintem.
uff.

Prince23
SEmmilyen, most nincs fenn a játék😄

Amúgy meg ne törödj a pápával, toborozz gyilkosokat, képezd ki õket kis kapitányok, hadvezérek legyilkolásával, és irány Róma. Pápaölõ hadmûvelet..., akivel jóban vagy (állam), azt a pápát ne öld meg, azt kedvence leszel 😄 legalább, top 3

A pápval milyen kapcsolatod van?Mert nemtom , hogy véletlen, vagy ez így van, de én régóta nem voltam jóba a pápval, és a pápa 2 kedvewnc nép: franciaország és lenygelország, volt.(érdekes, egyzserre támadtak meg)