Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Because fuck you. That\'s why.
kicsit idióta módon fogalmaztam meg, de aki jáccik az tuggya mirõl beszélek <#eljen>#eljen>
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
jaja
aut viam inveniam aut faciam
Ha nem fognak össze a litvánok a ruszkikkal, most másképp nézne ki a világ.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Én legalább történelemhûen játszok<#crazya>#crazya>
A crusader télleg jó, de eléggé könnyûnek találtam hard-hardon a Jerusalemi frakcióval...
A britz kampányról annyit, hogy én wales-el elfoglaltam fél angliát, a másik felét a ballon's alliance...
Viszont az apacsokra megsértõdtem. Mikor egyik tábornokommal elvánszorogtam a spanyolokig (nagyon sok kör, hosszú út), végre tudtam volna technológiát szerezni. Erre elárult, és eltünt a térképrõl seregestõl. Azóta nem kezdtem újra.
A legjobban nekem is a kereszteslovagos kampány tetszett. Saladinnal és Richarddal is végignyomtam. Nagyon jó csaták voltak benne.
A teutonokkal nem értem mi lehet a gondod. Az a legkönnyebb, én 10 kör alatt végeztem vele.
Összehasonlíthatatlanul jobb volt a maga korában mint a többi rész.
A kiegekben nem túl nagy a rendelkezésre álló hely, és egyes népeknél kevés az egység, épület. Ebbõl a szempontból a mélypont az Americas hadjárat indián népei a maguk 5-6 épületével és alig tízféle egységgel.
Az is zavar, hogy az összes kiegben egy tonna egységgel kezdünk, és emiatt baromi nehéz megteremteni a gazdasági egyensúlyt, és nyereségessé tenni az országunkat.
Ezzel együtt én jól szórakoztam a kiegekkel is. Nem volt rossz a Crusades kampány a templomosokkal. Aztán végigtoltam a Brit kampányt very hardon az angolokkal, és végülis jó volt. Most a Teuton kampánt tolom vh-n a teutonokkal, és baromira nehéz, a Litvánok gyakorlatilag letarolják az egész térképet keletrõl nyugat felé. Csak második próbálkozásra tudtam életben maradni, és csak úgy, hogy átmentem északra a dánokhoz a teutonokkal, és az ottani városokkal végre sikerült nyereséges gazdaságot kialakítani. Mostmár 60E pénznél járok, így végre van esély a nyerésre.
A legkevésbé az americas kampány tetszett. Bár ez volt a legegyedibb k, mert ez tért el a leginkább az alapjátéktól, engem mégsem fogott meg. Az indiánokkal egyszerûen nem tudtam azonosulni. Apacsokkal próbáltam, de az egységeik egyszerûen nevetségesek voltak az alapjáték népeihez képest. Spanyolokkal is próbáltam, de abból is hamar kiábrándultam. Mivel újabb és újabb fullos seregek érkeznek európából(borzalmasan magas fenntartási költséggel), így lehetetlen stabil gazdaságot kiépíteni. Szintén gáz volt a sokmillió indián ellen harcolni velük. 2-3 fullos ellenséges indián sereg ellen harcolni kétkörönként nagyon gáz, és a hardvert is kétvállra fekteti.
Amugy nekem tetszik. Remélem következõ részben már lesz Multiplayer Campaign és nem csak hotseat.
Az alvástól kajás leszek, a kajától álmos.... az élet szép -_-
Nah ti mit gondoltok pl.:a kiegjérõl a:Kingdomsról<#vigyor>#vigyor>
A Rome:TW-ben még volt.
Tudja valaki hogy hogyan lehet hamachin keresztül nyomni?
Mert nálunk a tûzfal ki van kapcsolva a verziószám ugyanaz, rendesen tudjuk pingelni egymást de nem látjuk egymást.
A magyarok meg nagyon jól ötvözik a kelei és nyugati harcmodort.
Vannak erõs lovagjaik, számszerijászok, és nagyon erõs lovasíjász.
Egyébként én várost is lovasokkal foglalok, agyalogosok, csak arra jók, hogy valahogy bemenjünk a kapun.
Komolyra fordítva a szót, a lovasíjász egyáltalán nem az a 'mindent visz' egység, aminek mondod. A magyarok pedig egyáltalán nem egy kezdõnek való nép. Rossz, nehezen védhetõ helyen vannak, egymástól messze terülnek el a városaik és körülöttük mindenki a vérüket akarja. Az egységeik pedig a nyugateurópai nemzetekhez képest fejletlenek, egyedül az elmaradott keleti és arab népekét múlják felül.
Közel van Velence, Róma, és Konstantinápoly is. A legjobb városok a térképen. A magyar nemesek, meg mindent megölnek, az egyik leg ütõsebb egység.
Szerintem a keleti népek, és a Magyarok sokkal jobbak mint a nyugati népek.
A lovasíjászokat nem lehet pótolni semmivel, az meg nem divat arrafelé.
Komoly tényezõvé válik tehát a fáradtság. És a csatahelyszíneket is körültekintõbben kell megválasztani, annyiban, hogy meredek hegyen fölfelé ne támadjunk.
Majd mesélj a tapasztalatokról. Ha elõször játszol very hardon, javaslom hogy az angolokkal kezd. Nagyon jó helyen vannak és kivállóak az egységeik. (sok nép nem rendelkezik megfelelõ egységekkel, és emiatt frusztráló velük játszani pl:bizánc vagy az összes muszlim nép. De Magyaroszágnak és Lengyelországnak is gagyibbak az egységeik a nyugat európai államoknál)
Csata nehézségnél meg very hardon reálisan fáradnak ki a katonák, annyi.
Az AI tudása nem lesz jobb tõle a csatában.
Ebben semmi furcsa nincs, neked is a leggyengébb szomszédodat kéne lenyomni mindíg, amíg el nem fogynak a szomszédok.
A játék neve TOTAL WAR, és a nevéhez méltóan kell vele játszani. A diplomácia csak dísznek van. Néha jó ürügy a háborúra. De ok nélkül is lehet háborúzni.
Az 1.2-es peccs után mi a lényeges változás a diplomáciában? Oké, most újrakezdtem Velencével, és annyi eredményt látok, hogy 20 kör 100 egységes tejelés után Milánó so-so kapcsolata good lett, majd szövetséget ajánlottam, és amiable lett a viszonyunk. Tökjó. Ugyanez a HRE esetében egyáltalán nem mûködik, sõt, úgy tûnik, mindjárt nekem esnek 2 fullos náci sereggel. Szövetségi rendszerekrõl még nem beszélhetünk, tehát kizárt, hogy esetleg megrugdostam volna valamelyik féltve õrzött haverkáját. Sõt kereskedek vele. Elég következetlen a diplomácia, pedig elvben nekem az 1.3 van meg, a Kingdoms frissítés után automatikusan, ugyebár.
a diplomácia csak 1.2 után mûködik(!) rendesen. addig a peccsig halom kaka volt. ámde olyan mint a kártyavár, jó magas tud lenni és pillanatok alatt össze tud omlani. javaslom a hagyományos és a kés diplomáciáját - orgyilkosok - vegyíteni. így élvezetesebb lesz. vazallus. sokszor jobb egy 'határnép' védeni mint egy meghódított tartomány a fronton... szerintem.
uff.
Amúgy meg ne törödj a pápával, toborozz gyilkosokat, képezd ki õket kis kapitányok, hadvezérek legyilkolásával, és irány Róma. Pápaölõ hadmûvelet..., akivel jóban vagy (állam), azt a pápát ne öld meg, azt kedvence leszel 😄 legalább, top 3