193
-
#149 nem tudom, te melyik moziba jársz, de ahova én, ott a jegy 99-ben 490
nem nagyon szoktam filmeket letölteni, amx ami itthon egyáltalán nem elérhető
bár szivem szerint azt is inkább megvenném DVD-n
és nem lopok el mindent ami mozdítható
ezt megirtam az ASVA-nak is, amikor szóvá tettem, a gyári DVD-ken mit keres a ne lopj filmecske
nagyon jó, hogy ne irsz, az az 1 büntetőpont talán mégis megérte -
#148 "Tiszteljük már meg azzal a saját honfitársainkat, hogy megnézzük a moziban a filmet"
Te emg tiszteld már emg azzal honfitársaidat, hogy nem szarozod le a filmjeiket. -
#147 Lol, nem csak az a szar minőségű létezik. most kaptam DVD-n a véglegeset. van zene is, a minősége is tökéletes, számláló sincs rajta. Egyedül az elején nincs olyan bevezető, hanem rögtön a filmmel kezdődik. első fél percet megnéztem, ugyanolyan beteg, fárasztó, mint az első. éppen csoki mesélt vmi tankról. jó lesz. -
Riddick #146 Nem értem ki ez a köcsg itt és mi szól be az embereknek! Mo . n legálisan lehet eltölteni filmet és zenét bárkinek. Senkinek nincs ahhoz joga hogy megszabja morálisan mit lehet és mitnem! Akinek van annyi pénze hogy megvegyen mindent eredetiben amit akar az örüljön magának,de utánna fogja be ! Aki meg szokott leölteni,az tudja hogy 10 dologbol egy kettő igazán használható van,a többi mind felejthető. És még az is tény,hogy akinek széles sávú internete van az mindig tölt valamit,ha nem tölteni mobilrol,vagy vonalasról netezne. -
#145 Itt az 5 pont
Mo-on ma a film és zeneletöltés legális!
Csak ott lehet a vita, ha valaki maga is megosztja, mert akkor feltöltővé is válik, ami meg nem legális. -
jefferson83 #144 Tinman: 1. Akkor töltök le magánhasználatra filmet amikor akarok, és azt amit akarok.
2. Teljesen legálisan!
3. Ha a jog nem szól bele, akkor te minek?
4. Egyébként ez a film úgy nem érdekel, ahogy van. -
norti #143 LOL
Te magyar hozzáállásról beszélsz, amikor ez megy az egész világban. Tudod, elég sok IT-vel foglalkozó emberke, újság, média rájött már, hogy ennek a "warezolásnak" előnyei is lennének, csak ki kéne tudni használni. Amire sajnos a kiadók nem képesek. Olvass bele akárhol manapság egy hasonló cikkbe, mindig találni fogsz megjegyzést, ami megkérdőjelezi az ASVA és társai működésének és tevékenységének helyességét.
Tudod, autót lehet venni 50 eFt-ért is. Csak utána el is kell "tartani". És ha egy autó költségeit kifizeted, már nem biztos, hogy a "szélessávú" neted mellett marad pénzed mozira is. Számoljál már bele, mennyibe kerül egy mozijegy, ha mondjuk autóval mész egy másik városba. Meg hogy megéri-e.
A DVD-t nem akor kell megvenni, amikor a moziban játsszák. Ha úgyse jár valaki, mint én moziba, nem édes mindegy mikor veszi meg a dvdt? Persze nem, mert az aktuális újdonságokból többet kaszálnak a kiadók...
Én biztos nem. A netes közösség egyszerűen kultfilmként kezeli, aki nem tetszik annak más az ízlése ez van. Van aki elmegy rá, van aki nem mindenkinek szíve joga. De a lewarezolás az más kérdés.
Nem más kérdés. Mindenki általánosságban kijelenti, hogy ami népszerű az warez szempontból kritikus. De miért népszerű? Azért mert sokaknak tetszik, sokak megnézik moziban, sokan megveszik, vagy azért, mert a média szenzációt csinál belőle? Ha az első, akkor miért beszélünk a warez miatt kiesett összegekről? Ha a második, akkor talán nem kéne abba belegondolni, hogy miért a nagy hírverés?
Szerinted mi a megoldás? Azon az egy emberen keresztül, aki kilopta a kópiát, mind az 'X' embert kollektíve büntessük meg, mert ez így helyes, hisz ők a tolvajok, akik mást se csinálnak, csak lopják a pénzt az államtól, a kiadóktól? Mi tolvajok? Szerinted így csináljuk az államadósságot is? Hallottál már olyanról, hogy egy kiadó cég tönkrement volna? Mind-mind bevételkiesésről beszélnek. Olyan dologról, ami nem létezik és nem előrejelezhető. Ha meg annyira fontos nekik ez, ideje lenne belekalkulálni a NYERESÉGBE. Vagy nem kell olyan "műveket" csinálni, ami a kutyának se kell és veszteséges. Vagy kompenzálni kell olyannal, ami már fogyasztásra alkalmas. Tudod ez a közgazdaság lényege, így működik egy cég, kiadó ésatöbbi. -
izb #142 Olvastalak és nem ártana egy kis kultúrát felszedned ASVÁs barátom.
Tünés innét.
Sanyikirály meg ha egy fillért sem látna vissza ebből a filmből sem kukázna a Nyugatinál.
Kit érdekel ember hogy egy filmbe fektetett produceri pénz visszajön e vagy sem.
Legalább nem lesz Üvegtigris 3. -
tudatlanka #141 Tinman
én nem azt mondtam hogy egy zsigulit nem tudnék venni istenigazából nem is azzal van a gond hogy megveszed hanem a fenn tartással!!!!!!!
Ha neked az 512K manapság szélessávú akkor az...
a moti meg nem 490Fthanem 1000Ftx4 plussz apróság plussz buszjegy odavissza 8x170Ft add össze na ez a luxus.... -
#140 Mike at Home: Köszönöm az értékes és epítő jellegű kritikád.
A 4 csillagodból egy 490 Ft-os jegyre is remélem futja majd (összes Cinema city termenkénti első előadás: 490 Ft -nem a premier-).
A Csocso névről: Nagyon örülök annak is, hogy Csocso egy filmes guru ezt is megtudtuk hurrá, de nagyon nem erről volt szó, olvass. Az más kérdés, hogy neki személy szerint a Kontroll "szar" volt, mely mellesleg talán az eddig elkészült legjobb magyar film és nem véletlen a 40. Chicago-i Nemzetközi Filmfesztivál fődíja: Az Arany Hugo Díj
, Varsói Nemzetközi Filmfesztivál közönségdíja,
, Aubagne-i ALCIME Filmfesztivál: legjobb zene, legjobb forgatókönyv stb.
De biztos nem értek a filmekhez.
Azért egy kicsit értékelni kellene a magyar színészeink munkáját, mert ahogy elnézem itt a legtöbben le se ****ják a munkájukat.
Norti, Tudatlanka:
1. Nem kell Mercedesszel járni ha nem teheti meg az ember. Én is keleti autóval járok. Ha nem tellik egy zsigulira akkor valamit nagyon rosszul csináltok.
2.Ha ide írtok feltételezem van gépetek, sőt szélessávú net mellé. Ha ezt megengedhetitek magatoknak, akkor már csak hozzáállás kérdése, hogy sajnáljátok-e a mozira azt a 490 Ft-ot vagy sem.
Én senkinek sem akarom megmondani, hogy ki mire költse a 490 Ft-ját, mert skh, de, hogy minden filmhez ez a "letöltős" hozzáállás van az azért eléggé jellemzi a magyar "lopjuk mindent ami mozdítható" szemléletet.
Persze itt biztos mindenkinek megvan már a DVD-n kiadott Üvegtigris 2 és csak biztonsági másolatként töltötte le. De ha ez így van akkor, kérnék egy url-t ahol megtudom venni a DVD-n mert érdekel.
Norti: "És azt ki dönti el, hogy ez "ilyen név"? LOL Nem mondod, hogy azért, mert ekkora a felhajtás körülötte, meg az első rész siker volt, már rögtön a második is világklasszis?"
Én biztos nem. A netes közösség egyszerűen kultfilmként kezeli, aki nem tetszik annak más az ízlése ez van. Van aki elmegy rá, van aki nem mindenkinek szíve joga. De a lewarezolás az más kérdés.
Nem írok ebbe a topickba többet, mert a szemléletváltás eléréséhez kevés vagyok. Mindenki számoljon el saját magával, amint épp "Sanyikirály" zsebéből emeli el a pénzt az esetleges letöltésével.
Ja és nem az ASVA-tól voltam... olyan egyszerű netes/filmes/játékos vagyok, mint bárki itt, keleti autóval, kevés havi beosztandóval.
-
aaaaa #139 Örülök, hogy azért mások is úgy látják, hogy nincs mindenhol kolbászból a kerítés, és az "átlagos magyar" nem 100-asával fogja venni a 10-ezres DVD-ket, és nem mindenki a statisztikák alapján mondja , hogy de jó nekünk...
Még én érezzem kellemetlenül magam, mert ki mertem jelenteni , hogy igenis rengeteg tisztességes ember van, aki keményen dolgozik és a gyerekeit alig tudja eltartani, vagy ott vannak a kisnyugdíjasok, akik alig tudják a számláikat kifizetni egy becsületesen végig dolgozott élet után kapott kegyelemkenyerükből stb... ???
Akik nem látják a szegénységet, nem is akarják ! Valószínú, hogy ahol élnek, a szomszédjainak is jól megy, és el sem tudja képzelni, milyen amikor valóban minimális pénzből kell tengődnie valakinek, vagy el kell tartania több gyereket. Ezektől az emberektől nagyon jól esik a valóban becsületes , de kihasznált, szerencsétlen embereknek a kioktató és megalázó lenézés , hogy miért nem keres többet, miért nem megy el jobb helyre dolgozni, mert ő bizony mennyire ügyes volt, és jó drágán el tudta adni a munkaerejét..., A másik meg egy hülye, hogy annyi pénzért dolgozik... -
#138 Erről beszéltem.
Az ilyenek írkálnak gyorsan névtelen email-eket...
Free XXX oldalamről egyszer le kellett szednem 3 21 Century-s sorozatot, mert valaki, aki az oldalon nézegette a képeket feljelentett náluk....
Kaptam 48 órát, hogy töröljem....
Utána meg egy email-t, hogy jutalékért reklámozhatnám őket...
azóta NINCS 21Century-s sorozatom....
-
#137 Örülök, hogy sokan egyetértenek velem.
Már kezdtem azt hinni, hogy velem van a hiba... -
norti #136 Arra még nem gondoltál, a hobbijaid űzése közben - és amit már páran elmondtunk itt -, hogy nem azt kéne bűnösnek tartani aki letölti a filmet, hanem azt aki kilopta?
Én lassan 6 éve dolgozok aktívan, elég jó pozícióm van, de egyelőre mégsem engedhetem meg magamnak, hogy akár autóm legyen, vagy elmenjek valahova nyaralni. Ami pénzem van, azt nem szórom, érdekes módon nem mondhatom azt, hogy halmokba kéne lapátolnom. Manapság a filmek nagyon kis százalékát tartom arra érdemesnek, hogy talán mozian megnézzem, de inkább dvdn veszem meg, ha kijön. Ergo nem járok moziba, és azért meg főleg nem fogok elmenni, hogy megnézzem egy film jó vagy rossz. Letöltöm, megnézem (vagy meg se nézem végig) és letörlöm. Ha tetszett beleinvesztálok. De ahogy mondtam, ez nagyon ritka mostanában.
Nem azt akarom ezzel mondani, hogy minden egyes filmért be kell menni ide + oda, vagy meg kell venni, mert az csak úgy törvényes... de ilyen neveknél azért legyen már természetes a "sakálkodás" ténye.
És azt ki dönti el, hogy ez "ilyen név"? LOL Nem mondod, hogy azért, mert ekkora a felhajtás körülötte, meg az első rész siker volt, már rögtön a második is világklasszis? :D Nevetséges. -
exxile #135 No akkor itt én viszem a prímet! :) Licitáljunk egymás alá! :) Nálunk 38K az egy főre eső havi pénz, pedig csak 3-an vagyunk: Én, a rokkantnyugdíjas faterom, meg a nyugdíjas anyám. A témáról meg annyit, hogy az ASVA olyan számokkal bír dobálózni, hogy hihetetlen... Én is a torrenthálózatok aktív használója vagyok, de ez a film speciel nem érdekel egyáltalán. Se letölteni, se megvenni, sem -úgy általában - megnézni nem fogom.
tudatlanka: 160K, 2fő+2 eltartott? Szintén szép szám jön ki... De nehogy azt gondold, hogy ezzel az átlagba tartozol. Csóró senkiházi vagy velem együtt. Meg ahelyett, hogy a gyerekeidre költenéd a pénzt, inkább mindenféle eredeti dvd-t veszel inkább? Jó ég.... -
tudatlanka #134 Még valami nyaralni közösen a család 10 éve nem volt..... -
tudatlanka #133 Tinman te hol élsz?????
Egy átlagos magyar család évente egyszer xy helyen nyaral, min. fél-másfélmilliós autója van (tehát van!) és az egy főre eső jövedelme kb. 50 ezer Ft. Ha ebből nem tellik 1000 Ft-ra, mely mellesleg 690 Ft/ fő, akkor azt nagyon tudom sajnálni.
Akiről te beszélsz az nem az átlag magyar család, hanem a szegénysorsú magyar (főleg roma) család, ilyen is van nagyon sok, de közel sem annyi mint amennyi "átlag" vagy középosztálybeli vagy afeletti van.
Csak mellesleg megsugom kocsim nincs nem tellik rá bár szeretnék de hitelt nem merek bevállallni,nem tudom meddig van állásom.Mo-n ha olvasol más hireket is a szg 90%-t hitelre vásárolták és egyre többen nem tudják fizetni. Eltartok 2 gyereket TISZTESÉGEN nevelem őket.Nejemmel keresünk mindennel együtt kb 160eFt-t.Tartok tőle ez a magyar átlag vagy még rosszabb....ja és nem roma vagyok ráadásul az ország "boldogabbik" felén élünk. -
#131 kurvajó vásárt csináltál
csak tudod USA-ban, fél év alatt leesik a játék ára, nem 2 év alatt -
#129 Magyarországon mindig akad egy névtelen feljelentő
Tisztelt Szerkesztõség!
Felháborodva és megdöbbenve hallottam ma a hírt, hogy terjed a neten az Üvegtigris címû film második része, teljes hosszában. Sajnos semmilyen illetékessel nem tudok kapcsolatot teremteni, ezért folyamodtam Önökhöz. Kérem értesítsék a film készítõit, a különbözõ hírportálokat, mert ez így nem folytatódhat tovább. A vetítésig még 14 nap van hátra, ennyi idõ alatt gyakorlatilag bárki megszerezheti a másolatot. Kérem a nevemet ne használják fel, amennyiben érdemesnek tartják a hírt továbbadni.
Üdvözlettel index - keretes irás
semmit nem fejlődtünk Rákosiék óta, semmit -
#127 arról nem beszélve, hogy nálunk ugye milyen magas az internetpenetráció, szal sokan nem hogy letöltenének egy filmet, hanem net közelébe sem kerülnek, vagy modemeznek
hány széllású nettel rendelkező ember van ma Mo-n? -
aaaaa #126 Teljesen igazad van. Csak ekkor nem tudnának kellőképpen sírni-ríni... Kicsit az jutott eszembe mikor a filmekben (több filmben is volt ilyen jelenet), a bankrablók bénán viszik a pénzt és nagy nyilvánosság előtt véletlenül szétszórják, hogy százdollárosok repkednek mindenfele, akkor azt vennék elő, aki netán felmarkolt egyet kettőt a levegőben repkedő százmillóból. Sőt nem is foglakoznának az igazi bűnösökkel, hanem az lenne a hír, hogy több ezer ember szedte össze a lopott pénzt. (A pofátlanok) :) -
#125 egyetértek -
Cat #124 Érdemes megnézni, végre egy felkészült riporter és egy felkészült válaszadó az ASVA csávó mellett. Huzza is a száját kálmán andrás amikor elhangzik hogy a letöltés az legális :)
http://video.hirado.hu/videok/este/20060106/este_asva_100_060106.wmv -
#123 mi 690?
vidéki vagy? -
#122 tudod miért
senki nem ellenőrzi őket mire és mennyit költenek -
#121 ki vagy te, hogy eldöntsd kinek tetszhet az Üvegtigris? -
Cat #120 Nagyon fontos kiemelni, hogy nem "kamerás tolvajokról" vagy "maffiáról" van szó (mint korábban szerette azt az ASVA hangoztatni), hanem egy az utómunkálatokban részt vevõ személyrõl. Sepregessenek elõször a saját házuk táján, és csak utána gyanusítsák meg a teljes társadalmat lopással. Nem a 28ezer ember a bűnös aki sorbanáll a letöltésért, hanem az az egy, aki a vágószobából kivitte a cuccot - ez utóbbi dologról szemérmesen hallgatnak, pedig ez a lényeg. -
#119 a kontrolt lattam... marmint a kiszivargott zene nelkuli verziot.. hogy mekkora szar egy film -
husika #118 ott a pont... -
husika #117 spec pont a tegnap vettem a "médiamárkt"ban négy gámát, átlag 1000ft-ért, a legdrágább 3000-volt, és egyik sem régebbi 2 évnél. Csak jól kell körülnézni, esetenként kérdezni.
-
MacrosTheBlack #116 Csodálkozol? Ami 2.5k, az általában 5 éves hulladék, amit ma már nekik sincs pofájuk teljes áron elpasszolni (kivéve a médiamárkt). Pattintott kőbaltát se vesz ma már senki, pedig pár 1000 éve még nagyon király volt. Volt. -
MacrosTheBlack #115 -
#114 http://www.vendegvaro.hu/53-268 -
#113 aaaaa: Teljesen jogos amit #112-ben írtál.
Picit most valóban divat lett kevésbé lényeges dolgokat felfújni, de ilyen a média.
Személy szerint én tisztában vagyok az "őstermelő" problémával is, de az ellen sokat nem tudok tenni max. annyit, hogy biotejet veszünk.
Viszont ha már a hobbim a mozi/filmek/játékok, akkor a lehetőségeimhez mérten azt hiszem "sokat" teszek az ügy érdekében (nem azzal, hogy itt tépem a szám, hanem azzal, hogy megveszem, elmegyek moziba stb.)
Kicsit off, kicsit on: Alig várom, hogy vasárnap megnézzem a King Kongot. 490 Ftx2/3 órás film biztos milliomos vagyok ezek szerint, de szerintem ez egy nagyon korrekt ár egy THX hangminőségért, 16:9-es képert és "A" mozi hangulatért.
Egyszerűen vannak filmek amiket, ha az ember lewarezol igénytelen szarkává avanzsál át. És szerencsére mostanában elég sok ilyen film volt ami úgymond kötelező db.
-
aaaaa #112 Nem mondta senki,hogy ne vegyünk eredetit. Mindenkinek szíve joga,mire költi el a pénzét. Csak az a visszataszító,hogy bemész a moziba és mindjárt az elején gusztustalanul tolvajnak neveznek a PÉNZEDÉRT, ráadásul a hazug reklámjaikat is végig kell nézni. És pont azok sírnak a legjobban (kiadók, filmesek, zenészek) akik azért valljuk be, messzemenően nem szegények...
Ha a sarki őstermelő sír, hogy hogy 10 millót költött az állatokra és 30ft-ért sem veszik meg tőle a tejet, míg 160-ért árulják, az senkit nem érdekel, jót röhögnek rajta, miért nem ment managernek. De ha zenésznek, filmesnek nem jön be a produkciója akkor arról országos gyászkampányt kell indítani, és meg kell siratnunk, sőt bűntudatot kel éreznünk, hogy miért csak 1x néztük meg a moziban...
-
#111 "Mert a MÁSOLÁS erről szól."
A másolás egy alap informatikai művelet.
A warez másolása és terjesztése már egy kicsit más kérdés.
De ez már rég nem erről szól. Először is egy film elkészítése bármily furcsa pénzbe kerül... tetemes összegekbe. Vegyük az Üvegtigrist 2 részét mely 230 millióba került valakiknek.
Ha mindenki letöltené ezt a fentebb emlegetett verziót akkor a készítők 230 milliót+reklám+egyéb költségek vesztettek az ügyön.
Fogalmazhatok úgy is, hogy minden befizetett 490 FT/690 FT-ból 1 Ft-al Rudolf Pétert és "Sanyikirályt" támogatod, mert ha te nem fizetsz 1 Ft-ot a munkájáért és más sem, akkor a sokadik Üvegtigris után Rudolf Péter és "Sanyikirály" együtt fognak a Nyugatinál koldulni.
Szóval ha itt valaki úgy érzi, hogy Sanyikirály nem érdemel 1 Ft-ot akkor qrva gyorsan ássa el magát.
aaaaa: Ha autót lehet majd másolni ne aggódj nem ennyibe fog kerülni. Hülye példa volt, de jól hangzott -
#110 "haggyad', úgyse győzöd meg..."
-
#109 Ez egy "filmes" topic (Mr.), ha itt a csocsót emlegeted, akkor a normálisabbja a Koltai filmre gondol, nem egy műanyag kacatra amin fénykorodban 2 sör mellett a haverokkal az "Everything is free" utópiát kergettétek. Elmúlt már a Pecsa korszak
OFF
Pont az ilyesmi tesz tönkre szépen lassan a PC-s piacot. Tök mindegy, hogy 5 éves munkáról van szó, Józsika a sulinetes PC-vel úgy érzi, hogy a Blizzard nem érdemel meg egy vasat sem a szar WOW-ért és irány a tört szerver. Az ilyen szemléletnek hála lassan a konzolok lesznek a totális egyeduralkodók.
Nem kell 16k-ért COD2-t venni, de pl FC-t, EQ2-t, Hitman 3-at, stb. már 2.5k-árt bárhol az ember után dobják... persze a kutya se veszi meg inkább letölti.
OFF -
pemga #108 aaaaa, ilyen létezik :)). A kínaiak találták ki :). Az egyik Honda SUV-al csinálták, hajszálra ugyanúgy néz ki mint az eredeti, az alkatrészek is cserekompatibilisek. De valahogy az ára jóval alacsonyabb :)). Tudom, hogy nem erre gondoltál, de ez egy létező dolog :). Igaz, ezt is másolásnak hívjuk. -
#107 haggyad', úgyse győzöd meg....
elfut az ASWA-hoz, hogy a Frankie is megnézte a SG-ről, nézzenek már utána!
:-()