197
Egyre aggasztóbb a helyzet
  • Taranov
    Miért ne lennének rosszabbak? Negatív irányba változnak.
  • Takezó
    szörnyűszörnyű... az emberek változnak, nem rosszabbak lesznek!
  • Taranov
    Nem is mondta I.C.ram, hogy sírni kell.
    A kokárdával lehet kifejezni a tiszteletet. Ha az ember nem tisztel senkit, az problémás lehet.
  • Taranov
    A legborzalmasabb az új generáció, de borzasztó az előző generáció liberális nevelési módszerei és erkölcse.
  • Punker
    mosolyogva is lehet emlékezni nem? a kettő közötti lenne a normális, nem kell siránkozni és örjöngeni se.
  • I.C.ram
    12=2
  • I.C.ram
    tényleg... először kultúrát akartam írni, aztán visszatöröltem, de az ott maradt :P

Valamelyik mod átírhatná.
  • I.C.ram
    Az évben 365 nap van. Ebből van kemény 12 szomorú ünnepünk. Halottak napja, és 56 leverése. Ennyi! Ezerszer fontosabb a kultúránk, mint az, hogy éjjel-nappal bebaszva röhögcséljenek az emberek. ennyivel igazán meglehetne tisztelni az ősöket. Teljesen hiányzi ka tisztelet ebből a világból már. A szaros kis suhanc beúgat a nyugdíjasoknak, stb. Borzalmas ez az új generáció!
  • Takezó
    köccönöm
  • Punker
    lassan felnő egy teljesen más generáció, aki örülni akar az életnek és nincs szüksége komor ünnepekre.
  • Aspyrin
    grat
    [beír egy pirospontot az üzenőjébe]
  • Takezó
    "kulturális"
  • Taranov
    Március 15-én mindenkinek fel kéne vennie.
  • Davidus
    de a full baloldali nem fogja felvenni nehogy fideszesnek nézzék:)
  • DJviolin
    De ha a baloldaliak is hordanák, akkor nem lehetne mondani, hogy most a csak jobboldaliak hordják. pont.
  • Taranov
    :D Ezt jól megfogalmaztad. "Kokárda-láz"
    2002-ben volt természetesen, mindig választási években van, szóval jövőre is lesz, és a jobboldali szavazók hordják.
    Szóval nem az a kérdés, hogy idegenkedsz-e tőle, hanem, hogy milyen politikai beállítottságú vagy.
  • _Atti_
    hát hjah amikor volt az a nagy kokárda-láz nemtom meik évben azt nézett a sok kokárdás az emberre hogy ugyan rajtad miért nincs...tiszta félelmetes volt..még az öregsasszony is nekemállt az utcán hogy mien ember is vagyok én ugyan..pedig nem március 15 volt akkor már..azóta igenis idegenkedek attol ha valakin ünnepnapon kivül kokárdát vagy nemezti szinű karszalagokat látok...
  • Davidus
    ok
  • fifi
    nem az a nevetséges, hogy nem hiszel benne, hanem az hogy mégcsak nem is tiszteled azt a jelképet, ami a szülőföldedet, a HAZÁDAT jelenti...

rólad szól a topik...
  • DJviolin
    Pilóta leszek. Sry bocsásd meg nekem, ha hiszek a Turul-ban.
  • Davidus
    biztos így van
  • DJviolin
    A Turul madár a mi védőszárnyunk. ha az ország az ősi krónikák szerint veszélyben volt, akkor a Turul húzott ki minket a csávából. Valószínűleg mivel már nem hiszünk benne, ezért nincsen már felettünk a védőszárnyai, és ezért ért minket mostanában annyi csapás.
  • Taranov
    Az rendben van, hogy a választások idején nem veszik fel, de március 15-én?
  • Taranov
    Valahol megértem a Hollandokat, de engem nem emiatt zavarnának a bevándorlók, hanem a múltkor Franciaországban történtek miatt.
  • I.C.ram
    Sajnos a politikai zűrzavar rondított bele. Ami nagy hiba volt. Mert most egy baloldali semmi pénzért nem venné fel, nehogy még a végén jobboldalinak nézzék. Na mindegy ne menjünk bele a politikába.
  • Taranov
    Most függetlenül attól, hogy nem politizáltál.
  • Taranov
    Azt is érdemes megfigyelni, hogy március 15-én milyen kevés emberen van kokárda.
    Szerintem sokan szégyennek tartják, hogy politizálnak, illetve hogy nemzeti jelképeket viselnek.
  • I.C.ram
    Párszor jártam Hollandiában, és ott már olyan szinten durva ez a dolog, hogy a lakosság kb 30-40% bevándorló! Ők meg ugye hozzák magukkal a kultúrájukat, amik abszolút idegenek az európaitól. Beszélgettem kint sok hollanddal, és mondták, hogy már nagyon elvannak keseredve, mert teljesen olyan az orság mint valami olvasztótégely, ahhoz képest, hogy igen gazdag kultúrája van. Ameriknál ez teljesen oké, mert egy fiatal ország, ahová már a kezdetektől is tucatnyi országból érkeztek bevándorlók. Ott létrehoztak egy ilyen keveredett, érdekes társadalmat, ami nagyon érdekes, viszont mikor egy európai többszáz, esetleg ezer éves ország kultúrája egyre jobban globalizálódik, az már gáz :/
  • koryne
    Lassan a gyerekek nálunk is mindenkit zaklatni fognak Mindenszentekkor a csokiért
  • koryne
    Engem inkább az lepett meg, hogy a turul sokak szerint náci jelkép... Mi általánosban is azt tanultuk, hogy Árpádékat a turulmadarak "kergették be" a Kárpát-medencébe.
  • I.C.ram
    Már itt van. Nem egyszerr láttam halottak napján halloweeni partykat, főleg az bunkó újgazdagoknál szokás, akik kultúrálisan nullák, viszont sok pénzük van, és nem tudják mire elbaszni. Nekik találják ki az összes ilyet, mert tudják, hogy agyilag zoknik, és rájuk ehet tukmálni mindent.
  • I.C.ram
    A kínai karácsonynak valószínűleg csak gazdasági okai vannak. Nem kis extra lóvét hoz a konyhára egy decemberi vásárlási-láz. Ha a nagy cégeken múlna, minden hónapban lenne valami ajándékozási ünnep.
  • Atkamon
    Meg ugye már lassan itt is van halloween! Az is hülyeség!
  • DJviolin
    Mondok jobbat!

Imádom a repülést, vitorlázópilóta leszek, ezért a repülőtérről rámragadt agymenés, hogy felvarrunk különféle felvarrókat. És amúgyis szeretem a hazámat, és nem szárad le az arcom, ha nemzeti dolgokat hordok, vagy viselek. Az én esetemben egy MH tiszti ejtőernyős felvarrót varrtam fel magamra. Megyek suliba. Egyik rocker haverom megszólal:
    -Nézd má, egy hungarista köcsög.

Kérdezem én: A saját országomban nem viselhetek nemzeti jelképeket? Mertha a balkánon lennék, akkor megérteném.

Apropó!
    Tudtátok hogy a Turul nemzeti jelkép, és nem nácista? Ezt is nem árt tudni!!!!
  • Taranov
    Valószínűleg már nem sokáig lesz húsvéti locsolás.
    Egyébként valós a probléma, amiről beszélsz, de nem nagyon van ellenszere, legfeljebb te maradhatsz ki a Valentin napból és a dec. 25-i télapóból.
    A konyhával nem feltétlenül értek egyet veled, de úgy gondolom, hogy mindig azt az ételt kell enni, amelyik az adott országra jellemző, ahol épp van az ember.
    Viszont működnek Magyarországon bőven magyar éttermek, de vannak emberek, akik magyarok, de a magyar ételeket nem ismerik, és le is szólják őket, mondván úgyis szar, annak ellenére, hogy soha nem is ettek olyat. Én ezeket tartom primitívnek.
    Mikor magyar csoporttal utaztam Törökországba, a csoport nagy része csak és kizárólag nemzetközi ételeket evett ott.
    Egyszer voltam egy paraszt barátommal étteremben, tárkonyos vadragulevest és marhapörköltet rendeltünk. A levesbe belekanalazott, aztán mondta, hogy nem kéri. Bele sem kóstolt. Soha. A pörköltet összekeverte, megkóstolta, de csak a negyedét ette meg.
    Máskor McDonald'sba mentünk, ott az sem volt gáz, hogy a srác nem tud viselkedni, ott persze minden jól ízlett neki. Na, így étkezik egy átlag magyar ember.
  • hmhm
    Hallottad hogy Kínában is elkezdték ünnepelni a karácsonyt ? Ez már vicc..

Ez már régóta elindult ha belegondolsz nálunk is divatba jött a feng shui, meg hasonló keleti dolgok. Ahogy most oda is elért a karácsony... Bár nem értem nekik mi a pláne benne, teljesen más ünnepeik megvannak. Bejön egy nagy cég és az elterjeszthet ilyen dolgokat ? Csak remélni tudom hogy van magukhoz való eszük és az egész láz gyorsan kihal. Vagy a kommunista vezetés betiltja (y).
  • I.C.ram
    Azért nyitottam a topikot, mert az évk során egyre jobban keveredtek a kultúrák, főleg az amerikai/angolszász kultúra.

Pl most ugye aktuális a dolog pl karácsony miatt. Valaki elárulná, hogy nálunk mióta a "télapó hozza" karácsonykor az ajándékokat? Hol van a mi Jézuskánk? De ahogy elnéztem egyre jobban háttérbe szorulnak a nemzeti hagyományok minden európai országban, és egyfajta globalizált kultúra jön helyettük.

Valentín nap a másik agymenés, az is egy újabb ünnep, hogy mindenki faszságokra költse a pénzét.

MEgfordultam már pár európai országban, is úgy vettem észre, hogy ez mindenhol egy elkezdődött folyamat, ami elég szomrú. Én a világot meszeretném hagyni olyan színesnek, amilyen volt pár évtízeddel ezelött. Elmegyek mondjuk egy országba, és minden idegen konhya megtalálható, csak a tradicionális nemzeti konyha nem. Engem ez zavar. Nem azért megy az ember világot látni, hogy ugyanazokat az ételeket, italokat, kultúrát egye, igya lássa.

Vajon lesz jővőre Húsvéti locsolás?