197
Egyre aggasztóbb a helyzet
  • Takezó
    mondom, általában a gyerekek se tesznek ilyenkeet, kiemelhetsz néhány rossz példát, én is tudok jókat, és akokr mi van? az átlag 12 éves nem rántja ki a botot a néni kezéből:ð
  • fifi
    nagyon ritkán felkeveredek a feleségemmel az éjszakába, és megdöbbenéssel tapasztalom, mit meg nem engednek maguknak... és senki ne jöjjön az ellenkezőjével, mert ez régen nem így volt. 13éves betépett gyerek ugat nekem aki 5X akkora vagyok mint ő, ráadásul az apja lehetnék. én ezt régen nem mertem volna megcsinálni, mert befenyítettek volna, amiért nem adom meg a tiszteletet...és ez így volt rendjén.
  • Lacc
    Nem agyonverni kell a gyereket, de valamiből meg kell tanulnia, mit szabad és mit nem, ha egyszerűen nincs annyi esze, hogy arra magától rájöjjön.
    Manapság itt is kezd egyre jobban elterjedni ez a "had csináljon amit akar, nem gátolom semmiben, attól jobban fejlődik" hozzáállás, ami a gyerkőcök igen kis százalékára van szvsz pozitív hatással, többnyire ez egyenes út a lezüllés fele.
  • Takezó
    a gond, h vannak olyan "ütött" gyerekek, akik meg pont amiatt lettek bűnözők, mert ütötték őket, ha rosszat cselekedett...
  • fifi
    itt azon van inkább a hangsúly, hogy 13-14 éves Vérpistike ugyanúgy érzi-e a súlyát az elkövetett rossznak, mint anno pl én éreztem amikor ezt-azt csináltam...
    a válasz: nem
    nem lesz lelkiismeretfurdalása, nem fog elgondolkodni rajta, mert ezt látja a moziban/tévében/aputól/anyutól/haveroktól
  • Taranov
    Hát amikor ezt csináltad, szarházi kiskölök voltál.
    Most nem tudom, hogy milyen vagy, de az előbb mondtad, hogy udvarias. Akkor viszont feltételezem, nem lopsz, nem rántod ki a nyugdíjasok alól a botot, nem telefonbetyárkodsz, nem rongálod a BKV-t, kitérsz a tolókocsisok elől stb. :)
  • Taranov
    Akkor ütni kell, biztos, ami biztos
  • Takezó
    azok 99%-ban tetvesek -.-
  • Takezó
    huhh, én is telefonbetyárkodtam, akkor gusztustalan ember vagyok? :ð
  • Aspyrin
    Hülyeség, ma már mindent lehet. Ha 12 évesen lopsz semmi gond, úgysem fog senki megbüntetni, hiszen a szülök is sz@rtak rád azért jutottál el idáig (ezt nem a személyednek címeztem).
  • fifi
    hmmm
    jó topik
    +fav
  • Taranov
    Ja, és vannak rosszabbak, akik rabolni járnak. Bár lehet, hogy azok csak a cigányok, ezt nem tudom.
  • Takezó
    az remek, engem meg soha nem ütöttek, és én is elég udvarias vagyok... és akkor most mi van? ez így nem történhet, szal végtelen ciklus :ð
  • Taranov
    Általános iskolában az én osztálytársaim suli után gyújtogatni mentek a játszótérre, becsöngetni ismeretlenekhez, aztán jót röhögni stb.
    Gusztustalannak találtam akkor is és most is.
  • Takezó
    nem szarnak rá, h mit lehet, és mit nem.... csak ma már több dolgot lehet:)
  • Taranov
    Hát szerintem elég udvarias vagyok :)
  • Takezó
    a mostani 10-12 évesek zülleni járnak? én ismertem pár éve nem is egyet, és ugyan volt köztük olyan, aki züllött (ahogy a mi korosztályunknál is), de a többség sportolt, tanult, kulturáltan szórakozott..
  • Takezó
    és most te lettél a tökéletes ember?
  • Aspyrin
    Félreértesz, nem vagyok agresszív és nem is foglalkozom a dologgal mert már elfogadtam a generációs változást. Én csak annyit mondtam, hogy akkor még megtanították, hogy mit lehet és mit nem, ma pedig már sz@rnak mindenre.
  • Punker
    ja és mondjuk mi 10-12 évesen focizni jártunk nem zülleni.
  • Taranov
    Nekem volt egy korszakom, amikor beszóltam a felnőtteknek, akkor apám lekevert egy jó nagyot, akkor sírtam, meg dühös voltam stb., de ma már nem teszek ilyet, és jogosnak tartom a dolgot, szóval úgy gondolom, használt :)
  • Takezó
    akkor olvasgassál a gyereknevelésről könyveket, és ne volt-SS-tisztektől, v. papoktól, hanem pszichológusoktól
  • Punker
    otthon engem se ütöttek meg soha, az utcán viszont kaptunk rendesen és igen is volt haszna.
  • Takezó
    böfögni a villamoson nem olyan szörnyű dolog, h pofán kelljen baszni érte valakit... vezessétek le az agressziótokat edzésen paszmek, ne a fiatalokon, v gyerekeken:ð
  • Takezó
    remélem nem lesz soha gyereked -.-
  • Taranov
    Pontosan azért, mert egyre kevesebb gyereket pofoznak meg, és egyre inkább elengedik őket a szülők zülleni. Alátámasztani nem tudom, erről nem készítenek reprezentatív felmérést :)
  • Aspyrin
    Ez egy összetett dolog, tudod ha most szájbacsapnék egy kölköt mert hangosan böfög a villamoson akkor feljelentenének. A rendszervátogatás előtt más világ volt, akkor még tudták, hogy tiszteletlenség a dolog, így nőttünk fel. Nem kellett minden nap veréstől tartani, tudtuk, hogy mit szabad és mit nem. Ma már mindent szabad, ezen nem változtatna egy pofon sem. Szemléletváltás már nem lesz.
  • Taranov
    Dehogynem. A pofontól jobban megtanulja a gyerek, hogy mit szabad és mit nem, mivel a szóból sokan nem értenek.
  • Takezó
    a második állításodat támaszd alá pls... azért egyetértünk, h nagy a pofájuk sokaknak, de én nem állítom, h többnek nagy a pofája, mint kicsit régebben:)
  • Taranov
    Na, ebben egyetértünk.
  • Taranov
    A cigányság az más. Az lesz az ország veszte, hogy ennyire szaporodnak.
    A fehér 10-12 évesek pofája nem akkora, de az egyre liberálisabb gyereknevelésnek köszönhetően azért nagyobb a pofájuk, mint pár évtizede.
  • Takezó
    hány mostani kispöcsöt ismersz?:)
    én is látok az utcán/metrón sok kis patkánytetvet, aki rongál, hasonló, azokat be kell fenyíteni... azt is tom, h Ti/Mi (:)) nem csináltunk ilyet, de honnan tod, h a szomszédkisfiú se?
  • Takezó
    azért a Tiéddel van baj, mert a nyertes határozza meg a feltételeket... szóval azt tudjuk, hogy a tendencia arra mutat, hogy liberálisabb szemlélet lesz.
  • Takezó
    jajj nemár, hogy az a pofon hiányzik:) ez hülyeség! nem az ilyen atyai szigorral lehet rendet tartani...
  • Taranov
    Ennyi erővel az övékkel is lehet a baj, nem?
    Vagy nem értem az érvelésed?
    Nem a melegekkel van bajom, csak nem értem, miért akarnak összeházasodni.
  • Punker
    mert emlékszek milyenek voltunk (kib@szott rosszak, de nem olyan barbárok mint a mostani vérpistikék) aztán 15 évesen 1 péntek este beverték a pofánkat, utána már nem volt olyan nagy a szánk, az kéne ezeknek is.....
  • Aspyrin
    Eléggé off a téma, de az én meglátásom az, hogy nem a szák nagyobbak hanem a nevelő szülők vannak jóval kevesebben. Ma már nem kapják meg a gyerekek azt a bizonyos pofont, mert ilyen a világ.
  • Takezó
    miért lenne egyre nagyobb? a cigány 10-12 éveseknek nagyobb, mint a fehéreknek.dððð de ojjektíve nem lett nagyobb a szájuk sztem:ð

miből gondolod, h nagyobb, mint monnnyuk 10 éve?
  • I.C.ram
    Az szerinted oké, hogy egyre nagyobb a szája a 10-12 éveseknek? Viselkedésükről nem is beszélve.
  • Takezó
    hm, küzdj az ellen, h ne házasodjanak a melegek... fognak, és később rád fognak hülyén nézni, h h gondolhattad, h ez így nincs rendjén, úh. a Te felfogásoddal lehet csak a baj:)