Kulturális globalizáció

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[Walaki]D`Lair
Én abszolúte takezóval értek egyet...mi egy suliba jártunk 4.-ig és semmi durvaság nem volt, pedig nem vertek minket...szal nemtom mire fel megy ez a nagy óbégatás...van olyan is amit mondtok, de ezenfelül csak az általánosítás megy...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

fifi

csak tudod úgy nézem, megadtam a tiszteletet eddig a kommentekkel/véleménykülönbség ellenére/, te meg itt faszságot írsz...
köszönöm, továbbiakban se fáradj értelmesebben írni.

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

na oks, lehet pampogni továbbra is, h milyen szörnyû ez a fiatalság, gyerekek:ððð
fifi
faszság?
nézzél már szét magad körül ember!
régen jártam iskolába, de pontosan tudom mi zajlik, hogy honnan az most lényegtelen...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

elfogult az objektív szemlélet irányábn:ð
a tudományos hozzáállás igenis alátámasztja a gyereknevelésben a fizikai büntetések helytelenségét és szükségtelenségét
ez iskolafüggõ, én gimnáziumomban verés nélkül is rendet tartottak, és mégse volt semmi druva dolog... az iskola peidg nem demokratikus intézmény:ð úh bármit megtehetnek a tanárok, amit írtál, faszság, nemtom mikor jártál iskolában utoljára
fifi
csak az objektív hozzáállás helyességérõl ne legyél feltétel nélkül megbizonyosodva 😊

sry

Taranov
Az egy dolog, hogy amikor egy cigánygyerek jött az osztályba fél évre (amíg ki nem rúgták), megkeserítette mindenki életét, de ez már egy másik topik témája.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Lacc
Elég elfogult az az objektiv 😊
fifi
pont szerkesztettem a kommentet utólag, de: igen, így van

Taranov
Itt Óbudán nem voltak cigányok 10 éve, mostmár vannak persze.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

ez nem vicces -.- en csak megprobalok egy ojjektivebb hozzaallast kepviselni :ð
hát igen, telepen megint más talán a helyzet, met több is a cigány:_Dddd
Taranov
Beszólnak a tanárnak, a cigányok még meg is verik õket.

A modiknak szóljatok, hogy átkellene nevezni "Takezó vs all"-ra a topikot<#hehe>

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

fifi
azt tudom, hogy nagyon rossz gyerek voltam, és pl az ált.iskolában is kaptam pajeszhúzást, fülest stb... és érdekes módon tanultam belõle.
nézd meg most mi megy az iskolákban/a kis szarháziaknak több joga van mint a tanárnak, õ követelhet, a tanár max. meghajol, vagy ráhagy/, hogy tekintenek a kis taknyok a tanárra, a sulira, a tanulásra...

szánalmas

Lacc
Ha a szép szó nem elég, csak az marad.
Taranov
Lehet, hogy az a baj, hogy telepi suliba jártam, telepi gyerekekrõl vannak tapasztalataim. Akkor viszont kezdthetem újra a prolizást. Jajj, jajj, de unalmas má'. 😊

jah, valamibõl meg kell, de az nem a verés
Taranov
És nem rettentik el ettõl egy pofonnal. Rosszabb esetben el sem mondják neki, hogy nem szabad. (De ha elmondanák, az sem jelentene semmit)

mondom, általában a gyerekek se tesznek ilyenkeet, kiemelhetsz néhány rossz példát, én is tudok jókat, és akokr mi van? az átlag 12 éves nem rántja ki a botot a néni kezébõl:ð
fifi
nagyon ritkán felkeveredek a feleségemmel az éjszakába, és megdöbbenéssel tapasztalom, mit meg nem engednek maguknak... és senki ne jöjjön az ellenkezõjével, mert ez régen nem így volt. 13éves betépett gyerek ugat nekem aki 5X akkora vagyok mint õ, ráadásul az apja lehetnék. én ezt régen nem mertem volna megcsinálni, mert befenyítettek volna, amiért nem adom meg a tiszteletet...és ez így volt rendjén.

Lacc
Nem agyonverni kell a gyereket, de valamibõl meg kell tanulnia, mit szabad és mit nem, ha egyszerûen nincs annyi esze, hogy arra magától rájöjjön.
Manapság itt is kezd egyre jobban elterjedni ez a "had csináljon amit akar, nem gátolom semmiben, attól jobban fejlõdik" hozzáállás, ami a gyerkõcök igen kis százalékára van szvsz pozitív hatással, többnyire ez egyenes út a lezüllés fele.
a gond, h vannak olyan "ütött" gyerekek, akik meg pont amiatt lettek bûnözõk, mert ütötték õket, ha rosszat cselekedett...
fifi
itt azon van inkább a hangsúly, hogy 13-14 éves Vérpistike ugyanúgy érzi-e a súlyát az elkövetett rossznak, mint anno pl én éreztem amikor ezt-azt csináltam...
a válasz: nem
nem lesz lelkiismeretfurdalása, nem fog elgondolkodni rajta, mert ezt látja a moziban/tévében/aputól/anyutól/haveroktól

Taranov
Hát amikor ezt csináltad, szarházi kiskölök voltál.
Most nem tudom, hogy milyen vagy, de az elõbb mondtad, hogy udvarias. Akkor viszont feltételezem, nem lopsz, nem rántod ki a nyugdíjasok alól a botot, nem telefonbetyárkodsz, nem rongálod a BKV-t, kitérsz a tolókocsisok elõl stb. 😊

Taranov
Akkor ütni kell, biztos, ami biztos <#idiota>

azok 99%-ban tetvesek -.-
huhh, én is telefonbetyárkodtam, akkor gusztustalan ember vagyok? :ð
Hülyeség, ma már mindent lehet. Ha 12 évesen lopsz semmi gond, úgysem fog senki megbüntetni, hiszen a szülök is sz@rtak rád azért jutottál el idáig (ezt nem a személyednek címeztem).

fifi
hmmm
jó topik
+fav

Taranov
Ja, és vannak rosszabbak, akik rabolni járnak. Bár lehet, hogy azok csak a cigányok, ezt nem tudom.

az remek, engem meg soha nem ütöttek, és én is elég udvarias vagyok... és akkor most mi van? ez így nem történhet, szal végtelen ciklus :ð
Taranov
Általános iskolában az én osztálytársaim suli után gyújtogatni mentek a játszótérre, becsöngetni ismeretlenekhez, aztán jót röhögni stb.
Gusztustalannak találtam akkor is és most is.

nem szarnak rá, h mit lehet, és mit nem.... csak ma már több dolgot lehet😊
Taranov
Hát szerintem elég udvarias vagyok 😊

a mostani 10-12 évesek zülleni járnak? én ismertem pár éve nem is egyet, és ugyan volt köztük olyan, aki züllött (ahogy a mi korosztályunknál is), de a többség sportolt, tanult, kulturáltan szórakozott..
és most te lettél a tökéletes ember?
Félreértesz, nem vagyok agresszív és nem is foglalkozom a dologgal mert már elfogadtam a generációs változást. Én csak annyit mondtam, hogy akkor még megtanították, hogy mit lehet és mit nem, ma pedig már sz@rnak mindenre.

Punker
ja és mondjuk mi 10-12 évesen focizni jártunk nem zülleni.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Taranov
Nekem volt egy korszakom, amikor beszóltam a felnõtteknek, akkor apám lekevert egy jó nagyot, akkor sírtam, meg dühös voltam stb., de ma már nem teszek ilyet, és jogosnak tartom a dolgot, szóval úgy gondolom, használt 😊

akkor olvasgassál a gyereknevelésrõl könyveket, és ne volt-SS-tisztektõl, v. papoktól, hanem pszichológusoktól <#hehe>
Punker
otthon engem se ütöttek meg soha, az utcán viszont kaptunk rendesen és igen is volt haszna.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

böfögni a villamoson nem olyan szörnyû dolog, h pofán kelljen baszni érte valakit... vezessétek le az agressziótokat edzésen paszmek, ne a fiatalokon, v gyerekeken:ð
remélem nem lesz soha gyereked -.-
Taranov
Pontosan azért, mert egyre kevesebb gyereket pofoznak meg, és egyre inkább elengedik õket a szülõk zülleni. Alátámasztani nem tudom, errõl nem készítenek reprezentatív felmérést 😊

Ez egy összetett dolog, tudod ha most szájbacsapnék egy kölköt mert hangosan böfög a villamoson akkor feljelentenének. A rendszervátogatás elõtt más világ volt, akkor még tudták, hogy tiszteletlenség a dolog, így nõttünk fel. Nem kellett minden nap veréstõl tartani, tudtuk, hogy mit szabad és mit nem. Ma már mindent szabad, ezen nem változtatna egy pofon sem. Szemléletváltás már nem lesz.

Taranov
Dehogynem. A pofontól jobban megtanulja a gyerek, hogy mit szabad és mit nem, mivel a szóból sokan nem értenek.

a második állításodat támaszd alá pls... azért egyetértünk, h nagy a pofájuk sokaknak, de én nem állítom, h többnek nagy a pofája, mint kicsit régebben😊
Taranov
Na, ebben egyetértünk.