197
Egyre aggasztóbb a helyzet
  • sapkafej
    na ez jó, hogy nem förmedtél rám :P egyébként én is gödöllői-dombsági vagyok. na, de ne offolunk mán!

egyébként tökre egyetértek szinte mindenkivel, aki ide írt, bár én csak egy paraszt tinédzser vagyok :P
  • Taranov
    És abban is igazad van, hogy szinte mindenkiről van véleményem, ami pár éves tapasztalat után alakult ki :) Ez persze változhat, de most jelenleg úgy látom az embereket, ahogy szoktam írni. Azt megértem, ha valakinek mások a tapasztalatai.
  • Taranov
    Köszi :)
    Az igaz, hogy a parasztokról van véleményem, de mindig is úgy gondoltam, hogy vannak kivételek, csak ugye nem írhatom oda minden mondat végére, hogy "persze vannak kivételek".
    A gödöllői dombságiak olvasásánál nevettem, ez jópofa volt :)
    Azért említettem a Gödöllői-dombságot, mert az Budapest agglomerációjának tekinthető, és többféle ember él ott.
  • sapkafej
    Taranov, veled az a baj, hogy minden fajta emberről van egy elképzelésed, ami szerint az összes ugyanolyan (pl a gödöllői dombságiak parasztok stb.)

egyébként kedvellek, csak ezt el kellett mondanom :P
  • haxoror
    Az atyai pofon nem azt jelenti hogy napi-heti rendszerességgel szarráveri az apja a gyereket :D

A szüleimtől kapott összes pofonra (4-5 lehetett) így utólag visszagondolva igazat adok nekik, tényleg jót tett mert időben leállított. A gyerekek többségét nem lehet felnőteknél működő érvekkel meggyőzni mivel még csak gyerekek, jól kell őket nevelni (a környezet is sokat számít sajnos az pénzfüggő, más panelben gyereket nevelni és más a zöldövezetben) és az a legjobb ha a szülőnek sohasem kell megütnie a gyerekét de ha előáll egy szerencsétlen helyzet akkor inkább egy pofon ami helyreteszi minthogy a srác rossz irányba fejlődjön szvsz

Persze az én gyerekkorom óta eltelt már pár év, nem tudom hogy a mostani generációnál mit használna, a mostani tizenéveseket csak az utcán látom hát...
    Nem annyira vészes mint ahogy itt sokan írják (vagy csak én vagyok mázlis és jó környéken lakom) de érezhetően rosszabb a helyzet mint régebben.
  • Prof William
    Ebben lehet valami... Nem viccelek...
  • a
    "Ezt csak gyerekkorban csinálják, de felnőttként rosszabb is lehet."

Én pont azt mondom, h az esetek 90%-ában (egyáltalán nem reprezentatív felmérés) ezekből a gyerekekből is normális állampolgár lesz. (mondjuk azt is kétségbe lehet vonni, hogy az átlagpolgár normális-e... azthiszem a globalizációs konzumkultúrának köszönhetően, az emberek -alig észrevehetően- egyre jobban elidegenednek egymástól)
  • Taranov
    Én nem félek attól, hogy az Al-Khaida felrobbant suliba menet, egy ámokfutó lelő stb.
    Viszont azzal tisztában vagyok, hogy két szenny cigánygyerek bármikor kirabolhat. Őket pedig nem fegyelmezik a szüleik, sőt pártolják a rablást.
    A többi gyereknél talán ez nem áll fenn, de ha beszólogatnak a nyugdíjasoknak, becsöngetnek ismeretlenekhez, az épp elég baj. Ezt csak gyerekkorban csinálják, de felnőttként rosszabb is lehet.
  • Taranov
    Én már próbáltam nyitni hasonló topikokat, de egyik sem ment jól.
    Pedig a témában volt már flém előzőleg.
  • a
    ON:
    mellesleg Kínában is élnek keresztények pár száz éve
  • a
    de az hogy a gyerek lop egyszer a boltban, telefonbetyárkodik és nem derül ki (akkor ugye nem tudnak pofont adni), még nem lesz belőle rablógyilkos, általában túllép rajta "ilyen is volt, de már nem érdekel"
  • Aspyrin
    Azért mert nem menne még nem kell eltérni tőle. A futó téma off, talán megérdemelne egy másik topikot, bár ilyesmiből van már elég. Engem zavarna, ha szétoffolnák a topikom(persze az én kezem is benne van-zorri).
  • hmhm
    Az amerikai oktatási kultúra globalizációjáról volt szó :)
  • Taranov
    Ez természetes. Elindul egy téma, majd a beszélgetés átterelődhet más témára. Ha ragaszkodnánk az eredetihez, nem menne a topik véleményem szerint.
  • Aspyrin
    Szép-szép, de teljesen elkanyarodtunk a topiknyitó témájától..
  • fifi
    erről beszélek...
    és aztán sírunk, hogy ott tart az oktatás ma, ahol...
  • Taranov
    Középiskolában nálunk is rendet tartanak, ha valaki beszól a tanárnak, azt kirúgják előbb-utóbb.
    Viszont sok helyen tényleg ellehetetlenítik a tanárok munkáját a suttyók.
  • Punker
    srácok nem a gumiban/sajátban vagytok, próbáljatok normálisan irogatni.
  • fifi
    92?
    ne csak nekem mondd!
  • Punker
    finomabban plz.
  • [Walaki]D`Lair
    Én abszolúte takezóval értek egyet...mi egy suliba jártunk 4.-ig és semmi durvaság nem volt, pedig nem vertek minket...szal nemtom mire fel megy ez a nagy óbégatás...van olyan is amit mondtok, de ezenfelül csak az általánosítás megy...
  • fifi

csak tudod úgy nézem, megadtam a tiszteletet eddig a kommentekkel/véleménykülönbség ellenére/, te meg itt faszságot írsz...
    köszönöm, továbbiakban se fáradj értelmesebben írni.
  • Takezó
    na oks, lehet pampogni továbbra is, h milyen szörnyű ez a fiatalság, gyerekek:ððð
  • fifi
    faszság?
    nézzél már szét magad körül ember!
    régen jártam iskolába, de pontosan tudom mi zajlik, hogy honnan az most lényegtelen...
  • Takezó
    elfogult az objektív szemlélet irányábn:ð
    a tudományos hozzáállás igenis alátámasztja a gyereknevelésben a fizikai büntetések helytelenségét és szükségtelenségét
  • Takezó
    ez iskolafüggő, én gimnáziumomban verés nélkül is rendet tartottak, és mégse volt semmi druva dolog... az iskola peidg nem demokratikus intézmény:ð úh bármit megtehetnek a tanárok, amit írtál, faszság, nemtom mikor jártál iskolában utoljára
  • fifi
    csak az objektív hozzáállás helyességéről ne legyél feltétel nélkül megbizonyosodva :)

sry
  • Taranov
    Az egy dolog, hogy amikor egy cigánygyerek jött az osztályba fél évre (amíg ki nem rúgták), megkeserítette mindenki életét, de ez már egy másik topik témája.
  • Lacc
    Elég elfogult az az objektiv :)
  • fifi
    pont szerkesztettem a kommentet utólag, de: igen, így van
  • Taranov
    Itt Óbudán nem voltak cigányok 10 éve, mostmár vannak persze.
  • Takezó
    ez nem vicces -.- en csak megprobalok egy ojjektivebb hozzaallast kepviselni :ð
  • Takezó
    hát igen, telepen megint más talán a helyzet, met több is a cigány:_Dddd
  • Taranov
    Beszólnak a tanárnak, a cigányok még meg is verik őket.
  • Aspyrin
    A modiknak szóljatok, hogy átkellene nevezni "Takezó vs all"-ra a topikot
  • fifi
    azt tudom, hogy nagyon rossz gyerek voltam, és pl az ált.iskolában is kaptam pajeszhúzást, fülest stb... és érdekes módon tanultam belőle.
    nézd meg most mi megy az iskolákban/a kis szarháziaknak több joga van mint a tanárnak, ő követelhet, a tanár max. meghajol, vagy ráhagy/, hogy tekintenek a kis taknyok a tanárra, a sulira, a tanulásra...

szánalmas
  • Lacc
    Ha a szép szó nem elég, csak az marad.
  • Taranov
    Lehet, hogy az a baj, hogy telepi suliba jártam, telepi gyerekekről vannak tapasztalataim. Akkor viszont kezdthetem újra a prolizást. Jajj, jajj, de unalmas má'. :)
  • Takezó
    jah, valamiből meg kell, de az nem a verés
  • Taranov
    És nem rettentik el ettől egy pofonnal. Rosszabb esetben el sem mondják neki, hogy nem szabad. (De ha elmondanák, az sem jelentene semmit)