Még mindig oltják Európa legnagyobb tüzét
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(én meg segítek nekik eltusolni az ügyet)
ugyanmár, nem történt semmmi srácok! ja hogy már nemcsak a vizen (olajszállító hajók balesete) szennyeznek aktívan az olajcégek? hádde naés. csak egy kicsivel lett felgyorsítva a totális elszennyezõdöttség...
azonkívül kíváncsi leszek a helyi lakosok szavára meg a helyi körny.védõk véleményére, ha egyáltalán teret engednek nekik...
________ `_~_\" noss
\"The old man then prepares to die regretfully, that old man here is me.\"
Természetesen nekem is van olyan ismerösöm aki 2.0-ás vagy a feletti autóval jár, de ilyenbõl van 2-3 míg ha csak a városrészt ahol lakom vizsgálom + az ismerettségi kört hát bizony van még pár Lada is meg Kispolszki is a sok Swift, Ford, Kia, Fiat mellett és ezek egyike sem éri el az 1500 ccm-t nem, hogy meghaladja.
A 2.0-ás, 2.5-ös verdák erõsen a középkategória legteteje.
Nem akarok ezen vitázni keresek egy alapos felmérést, hogy mi ma az átlag hazánkban az a legbiztosabb :-)
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
tényleg sok van:) az emberek meg simán nem kezdenek forgolódni egy 2 literes után. nagyobb után se igazán. egyre kevesebb dolgon lepõdnek már meg az emberek:)
Az !átlag! magyar autós 1.1-es-1.3-es motorral vásárol verdát (lsd Kalos (5.2 kívül, 6.4 vegyes), Swift (vegyes: 6.2, városon kívül 5.1 1.3-as motorral!!!), Punto (4.8 kívül, vegyes 5.7), Colt stb.)
Ezek fogyasztása a kresz szabályok ismerete és betartása mellett 5-6 liter. Ez tény.
Városban 7-8 körül. Persze padlógázzal fel lehet tornászni 10 fölé.
De ezek az átlag autók... ennél lejebb már csak a Picanto, Alto, Seicento van melyek 1.1-es motorokkal (4.5 kívül, vegyesen 5-6 körül esznek). De talán még ezek is átlagosabb autók mint egy Honda CRV gyenge 2.0-ás mocival.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ford Mustang 2005
Városi fogyasztás 13.5
Országúti fogyasztás 10.3
http://totalcar.hu/adatok/adb/op=single&cat_id=30477
Honda CR-V 2.0i ES
fogyasztás
(város / országút / átlag):
11,7/7,7/9,1 l/100 km
www.autostilus.hu/%3Fr%3D155+v%C3%A1rosi+terepj%C3%A1r%C3%B3+fogyaszt%C3%A1s&hl=hu
A hibridautók piaca ma még csecsemõ, rohamosan növekedni fog, de még a következõ évtized elején is kuriózum lesz. (elektromos autó nincs sorozatgyártásban piacra, csak hibrid, ami robbanó + elektromtort használ.)
A böhöm amcsi SUVoknál ez segítségével akarják elérni a 10 literes városi átlagot.
"Egy mai normál átlagos autó 5-6 literrel elmegy 100-on." Még Európában is utánnafordulnak az ilyen szerény (és vélhetõen igen pici jószágoknak).
nem számít az 60 dolláros olajár egyébként, 2005-ben meglesz az usákoknál a napi átlag 20 millió hordó felhasználás, ami csúcs, ahogy a világ napi 82-83 milliója is az lesz.
http://tozsdeliga.hu/?p=elemz_pw&id=6738&t=khir
- Elektromos autók.
- Különféle hibrid megoldások (pl. elektromos+dízel).
- Üzemanyagcellás autók és buszok.
http://tech-mobile.hu/termekek-auto.htm
http://hibridauto.lap.hu/
http://zoldtech.hu/rovatok/kornyezetbarat
http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=99204
http://www.origo.hu/auto/ujdonsag/20051012uzemanyagcellas.html
""A 60-as években az amcsi kocsik 4x annyit fogyasztottak, mint ma." - ezt kétlem."
Nem tudom, hogy ma mennyi egy átlagos amerikai kocsi fogyasztása (biztos több, mint nálunk), de azt tudom, hogy az elsõ olajválság elõtt normális volt a 40 literes fogyasztás. Ma egy erõsebb kocsi is elvan 10 literrel.
röhej...
RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Egy mai normál átlagos autó 5-6 literrel elmegy 100-on. Számos Chevrolet és Mustang model (ami akkoriban átlagnak számított) több mint 20 litert fogyasztott!
http://www.bloomberg.com/energy/
"A 60-as években az amcsi kocsik 4x annyit fogyasztottak, mint ma." - ezt kétlem. Még azonos köbcentinél sem lehet igaz, ma pedig sokkal több gépkocsi fut az usában mint 40 éve. A hab a tortán, hogy az új eladott autók lassan fele SUV (városi tarepjáró).
Bár ez lassan offtopik lesz itt, go index peak oil topikjába. :)
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
Valójában már évtizedekkel ezelõtt megkezdték. Sokféle megoldás létezik, és egy részük már sorozatgyártásban van. De egyelõre mindegyik drága, még pár évtized kell az elterjedéshez. De egy-két üzemyagyag áremelés felpörgetheti a folyamatot. Régebben is a hirtelen áremelkedés miatt kezdtek el egyáltalán foglalkozni a hatásfokkal. A 60-as években az amcsi kocsik 4x annyit fogyasztottak, mint ma.
1. a hidrogén, mint üzemanyag felhasználásának egyetlen fontosabb technikai problémáját sem tudták eddig megoldani. (persze, az olajosok széfjében vannak a tervek)
2. ami sokkal fontosabb, a hidrogén energiahorodozó, és nem energiaforrás, amit sokan nem (már akiket érdekel a téma) nem látnak.
Az a baj, hogy már tegnap meg kellett volna kezdeni az átállást valami másra az olajégetés helyett. ehhez képest...
Tegnap szívtam egy kis foszfort, vagy grafitot cigivel..:( de ez übereli.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Nem véletlen, hogy ma a hidrogén elõállításának leggazdaságosabb módja a szénhidrogének bontása. De ezzel megint visszajutottunk a kõolajhoz és a földgázhoz.
Én a -környezetbarát- jövõt talán úgy tudom elképzelni, hogy szélerõmûvekben, atomerõmûvekben, vízerõmûvekben (esetleg késõbb fúziós erõmûvekben) hidrogént állítanak elõ, majd mi ezt tankoljuk a kutaknál. De ez még nagyon a távoli jövõ. Amíg az olaj ára megfelelõen alacsony marad, addig senkinek sem éri majd meg átllni.
A wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Electric_motor) egész jó kis leírást közöl a különbözõ típusokról, bár sajnos hatásfok-adatokat nem nagyon köt az orrunkra :/
Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEÕÕ
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Az aszinkroné lehet a legjobb, az univerzálisé a legrosszabb.
Szóval sztem már a jobbfajta betonkeverõé is egész jó.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
És ki mondta, hogy tiszta hidrogént használjanak, pláne robbanómotorban, aminek mint lentebb írták pocsék a hatásfoka? Erre van az üzemanyagcellás téma kitalálva, meg a metanol.
Más tészta, hogy vagy fél éve volt utoljára szó az új és KICSI üzemanyagcella prototípúsáról, hiszen senki se szeretné, ha a kocsi tankja tenné ki a fél autóját.
Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEÕÕ
E fölé nem nagyon megy, hiszen itt van súrlódás is.
A legjobb transzformátorok hatásfoka meghaladja a 99%-ot.
A belsõégésû motorok hatásfoka 45-50% környékén mozog, az igen nagy, hajókba épített több tízezer kilowattos motorok lépik át az 50%-ot.
nagyon sok nem lehet, elméletileg sem!
Ez fölé nem tudnak menni.
A villanymotor hatásfoka ~95-98 % itt csak a csapágyak és a levegõ súrlódása rontja a helyzetet.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
a 80%ba beletartozik az is hogy a termelt honek egy részét futésre hasznaljak, turbo szervo stb.
Caro: Így van... nem olyan halott dolog ez.
Fémmel már sikerült a tömegének megfelelõ hidrogént elnyeletni. -> Ez sokkal kevésbé robbanásveszélyes.
Másrészt ha ezt a benzinhez hasonlítjuk, akkor már jobban jártunk, mert a benzin égéshõje ~42 MJ/kg, a hidrogéné >130 MJ/kg, és ha csak fele van, az is már 65 MJ/kg, és azt üzemanyagcellán és villanymotoron keresztül hasznosítjuk, aminek a hatásfoka >60%, ellenben a benzinmotor 20-30%-ával, és még azt is meg lehet csinálni, hogy motorral fékezni, így tölthetünk akkumulátort, amivel lehet vizet bontani.(vagy egybõl vizet bontani)
Nem akar az elfogyni sosem<#shakehead>#shakehead>
ASUS M2N;AMD 4850e;Ati HD4650;2x2GB,MX510+Steelpad_QCK
FtranX: Vízbûûû :-D Egyébként már most létezik azt hiszem Hollandiában vagy Usa-ban olyan kút ahol a hidrogénüzemû buszokat tankolják. NGC jó barát ;-)
Troc: Dehogy blöff. Ilyen növekvõ ütemû kõolaj felhasználás mellett 40 évre elegendõ nagyjából a Föld olajkészlete. Valamivel le kell váltani...
Hidrogén is járható út, ahogy a szerves anyagból kinyerhetõ biogáz is lehet egy alternatíva (lsd metropoliszok szeméttelepei olyannira nem használják, ki, hogy a termelõdõ gáz folyamatosan füstölik el a levegõbe.)
Biodízelnek is nagy jövõt jósolnék elvégre tele van kis hazánk is termõterülettel, melyeknek nagy százaléka kiaknázatlan hosszú évek óta.
\"És cselekszem rajtok nagy bosszúállásokat fenyítõ haragomban, hogy megtudják,hogy én vagyok az Úr,ha bosszúmat állom rajtok.\" Ezékiel 25, 17
Ezert irtam: figyeld meg, rafogjak a portasra.
A BBC-n azt mondták hogy késo délutánra már valoszinu eloltják.
Azt tartják legvaloszinubbnek hogy egy szivargás és egy szikra okozta a tuzet, de valoszinu soha sem fogjuk megtudni pontosan.
Nem a lényeg, hanem a fontos!