64
-
Caro #24 A hidrogént nem jó ötlet nagynyomású tartályokban tárolni.
Fémmel már sikerült a tömegének megfelelő hidrogént elnyeletni. -> Ez sokkal kevésbé robbanásveszélyes.
Másrészt ha ezt a benzinhez hasonlítjuk, akkor már jobban jártunk, mert a benzin égéshője ~42 MJ/kg, a hidrogéné >130 MJ/kg, és ha csak fele van, az is már 65 MJ/kg, és azt üzemanyagcellán és villanymotoron keresztül hasznosítjuk, aminek a hatásfoka >60%, ellenben a benzinmotor 20-30%-ával, és még azt is meg lehet csinálni, hogy motorral fékezni, így tölthetünk akkumulátort, amivel lehet vizet bontani.(vagy egyből vizet bontani) -
#23 10 évvel ezelőtt még 30 évet mondtak az olajnak....
Nem akar az elfogyni sosem -
#22 Kicsit tényleg gyanús az ügy... egy ilyen intézménynek extrém magas követelményeknek kell megfelelniük... nem értem, hogyan történhetett ez meg, hacsak nem szabotázs.
FtranX: Vízbűűű :-D Egyébként már most létezik azt hiszem Hollandiában vagy Usa-ban olyan kút ahol a hidrogénüzemű buszokat tankolják. NGC jó barát ;-)
Troc: Dehogy blöff. Ilyen növekvő ütemű kőolaj felhasználás mellett 40 évre elegendő nagyjából a Föld olajkészlete. Valamivel le kell váltani...
Hidrogén is járható út, ahogy a szerves anyagból kinyerhető biogáz is lehet egy alternatíva (lsd metropoliszok szeméttelepei olyannira nem használják, ki, hogy a termelődő gáz folyamatosan füstölik el a levegőbe.)
Biodízelnek is nagy jövőt jósolnék elvégre tele van kis hazánk is termőterülettel, melyeknek nagy százaléka kiaknázatlan hosszú évek óta. -
látogató #21 Na, le merem fogadni, hogy a MOL most emelni fogja majd a benzin és a gázolaj árát. Jó üzlet ez egyeseknek! Egyébként a füst egy dolog, de mi van a talajba beszivárgott olajjal? Gondolom nem pár liter folyt most el. -
#20 "fél franciaország?" eh...mi van? -
Cat #19 Itt van néhány ESA által készített műholdkép -
RpPRO #18 Teljesen egyetertek. Nem hiszem el, h nincs egy (ketto-harom) vedelmi rendszer, ami adott esetben felulbiralna teves emberi donteseket. Elvarhato, h tudataban legyenek az oriasi felelosseguknek.
Ezert irtam: figyeld meg, rafogjak a portasra. -
#17 A hidrogén robbanékonyabb igaz, de legalább nem pusztítaná a környezetünket. (Persze ha felrobbanna, lehet, hogy több kár lenne, de akkor ne robbanjon fel :) -
nickname #16 Ha ezekben a tartályokban hidrogén lett volna akkor kissé nagyobb lett volna a kár (nem a kornyezetszennyezés). Nagyobbat durrant volna mint ez!
A BBC-n azt mondták hogy késo délutánra már valoszinu eloltják.
Azt tartják legvaloszinubbnek hogy egy szivargás és egy szikra okozta a tuzet, de valoszinu soha sem fogjuk megtudni pontosan. -
#15 Engem is érdekelne hogy milyen biztonsági előírások lehetnek egy ilyen üzemben. Röhejes, hogy csak így felrobbanhat külső beavatkozás nélkül. Több egymást biztosító rendszernek kéne állandóan üzemelni, hogy ha az egyes rendeszer meghibásodik legyen még ott tartalék 6-8 rendszer, ami egyből átveszi az irányítást. Vagy iszonyatosan hanyagok, és cseszneka biztonságra, vagy szabotázs. Ha az első verzió, akkor az angolokat elég nagy felelősség terheli, és jó nagy pénzbüntetést szabdtam volna ki rájuk, a környezet szennyezésért. Ha a második, akkor nicsn mit tenni, még szigorítania biztonsági előírásokon, hiszen anno USA-ban is sikerült 2001-ben a repülős eksön, akkor itt miért ne hozhatták volna össze... -
Csatti #14 Európa valaha látott legnagyobb ipari tüzét idézve elő
A hangsúly az ipari tüzön van. -
troc #13 hidrogénre sem fognak áttérni. az egy blöff. -
Justil #12 fél franciaország méretű? azt ezt hol nézted ki a képből? mer nekem nem ugy tünik, vagy megvaqltam? :D
-
Inquisitor #11 Bingo Fuel Reactor? ;) -
Inquisitor #10 Nem teljesen van igazad. Az erdők "gyorsan" leégnek az olajtelephez képest, és ha jól megnézed, akkor egy majd fél franciaország méretű füstfelhőcske van a képen, nem nevezném kicsinek ... -
#9 akkor mondd meg, hogyan állítsák elő a hidrogént. -
RpPRO #8 Az ilyentol teljesen kesz vagyok. Hogyan tortenhet egy ilyen katasztrofa?? Nyilvan eleg komoly biztonsagi korulmenyek kozott letezhet csak a telephely, hiszen ez nem egy falerakat..
Majd rafogjak a portasra.
Leginkabb az oriasi kornyezetszennyezes aggaszt, nehogy bemagyarazzak mar, h nem karos a legkori vagy a foldi eletre. -
#7 Már nem azért de ez mitől lenne Európa legnagyobb tüze????????? Attól hogy nagy fekete gomolyag van fölötte?? hallotak már ezek több 1000 hektáros erdőtüzekről??? azok akkorák, mint ha egy fél ország leégettt volna... na mind1. hirhajhászás az van. -
#6 Ez egy borzalmas katasztrófa! Lekéne már állniuk az olajjal, és hidrogénre áttérni... De ez úgy sem lesz soha, amíg lesz kőolaj. -
#5 Sőt, lehet, hogy még direkt jó is...Lehet, lelicencelik, és máshol is robbantanak majd az áldásos hatása miatt..(má megin' cigizett vki az O2 palack mellett...) -
#4 lehet valahol fris műholdképeket nézni? -
Ulrich von #3 "nem érhet el olyan magas koncentrációt, ami súlyos környezeti hatásokkal járna"
"alapvetően semmi olyat nem tartalmaz a felhő, ami már ne lenne a légkörben"
A végén kiderül, hogy még a talajt is trágyázza... -
#2 Bolond likból bolond szél fúj.
Két éve voltam Londonban, az Eye-on is mentem egy kört, akkor elég messze el lehetett látni. Kíváncsi vagyok, mi lesz a hivatalos magyarázat a tűz keletkezési okára. -
vg #1 Tök szép! Kár, hogy nem láthatom!