9806
Foci EB 2008
  • primavis
    nyugodt lehetsz, hogy a hátralevő 3 mérközésből egy még az övé lesz!Nem nekünk kell tetszen, hanem Plattiniéknek s nekik úgy látszik, tetszik.
  • Rockynhooo
    és akkor mi van ha 88 éve nem nyertek ? :D

amúgy tudom hogy az lesz hogy olaszok bekeztek szarul és mostanra felpörögnek , ugyanaz lesz mint a hollandokkkal csak fordítva .. tudtam h hollandok lefognak engedni.. általában azok a csapatok vannak ott a végén akik az elején nem olyan yoak.. yo meccset várok .. és hát a szív ott és szurkolok :) meg beverek közbe pár kőbambit xd
  • imre07
    "mellesleg, ha nem volt, a durva belemenés akkor is érhet sárgát!"
    Én is ezt mondom! Csak az a kérdés, hol volt durva belemenés. Egyszerűen a holland átesett az elcsúszó orosz játékoson! Én semmi szándékosságot, ezáltal szabálytalanságot nem véltem felfedezni. Ha az lett volna, attól függetlenül járna, jogos lenne a sárga, játékban volt-e a labda.
    Kíváncsi leszek, Lubos vezet-e még az EB-n, mert ha igen, akkor az egész UEFA JB-ről megvan a véleményem. Talán az elődöntők és a döntő odaítélésénél figyelembe veszik a ténykedést, ellenőri jelentést.
  • poppe
    na most lebuktál! :D
  • LasCar16
    88 éve nem nyertek tétmeccsen az olaszok ellen, már akkor telepakolták a bugyit amikor megtudták h ki lesz az ellenfelük vasárnap este :) digóknak pedig az ilyen küzdelmek fekszenek, bár nem akarok a történelemre hagyatkozni , de Pirlo hiányától tartok egy kicsit, szoros, izgalmas meccsen olasz továbbjutás ... :) lehet készíteni a FIGC-s lokókat :P
  • Rockynhooo
    hát ez a tegnapi meccs nagyon kiégetett .. de minden tisztelet az oroszoké nagyon yok voltak..

Spanyol
    majd megmutatják este a hispánok :)
  • ShaiHulud
    spanyol!!:P
  • Solten
    vált
  • Solten
    Ha adja isten lenyomják az olaszok a ruszkikat, rögtön olasz zászlóra ez a sok divatribi...
  • Csuky
    oké kösz :S
  • primavis
    háát, már a tegnap is jeleztem, hogy LM játékvezetési stilusa pont az oroszoknak kedvez! Nem tudom te miért látod forditva! Az ütközéseknél végig favorizálva voltak.
    A pj nem szólhat bele a fegyelmi büntetésbe (csak ha ő inti be), pláne ha távol volt tőle, de abba igen, hogy a labda játékban volt e vagy sem. mellesleg, ha nem volt, a durva belemenés akkor is érhet sárgát!
    A 45 év nem reális határ, hiszen pont annyira az, mint a 65 éves egyetemi tanár! Szerinted pl. Csányi Vilmos akadémikus 65 évesen és egy naposan rosszabbul add elő/kutat, mint 64 évesen és 364 naposan? CSak ott a helyére volt szükség, ahogy a fiatalabb birók is előbbre akarnak kerülni. Csakhát ennek talán a minőség kellene a mértéke legyen s nem a születési bizonyitvány dátuma!
  • gercse
    nem lesz
  • NeoMaN
    aki a csopotmérkőzéseken kap egy-két pofont az megrázza magát....
    aki nem, az elbízza és tunyul

lelkileg
  • Csuky
    Hello! Bronz mérkőzés lesz? mert nézegettem és nem láttam sehol se :S
  • imre07
    Sztem sem korfüggő, így akartam írni az utólsó mondatot.
  • imre07
    Azt az orosz "faultot" sárgával jutalmazni elfogultság. Mint már írtam, ha nincs játékban a labda, és fault van, ugyanolyan megítélés alá esik a fault (ha nem szigorúbb), mint játék közben. Tehát: Ha kint volt a labda előtte, ha nem, a fault az fault, és ha olyan, megfelelő büntetés jár érte.Szerény vélemenyem szerint a partjelzője azt mondta Lubosnak, te ökör, semmi nem történt, jobb lesz, ha azt mondjuk, kint volt a labda, visszavonod a sárgát, ill a kiállítást, ami jött volna. Szóval a nagy szarból derékig kimásztak, de lötykölődött tovább!
    És nem emlékszem pontosan a mutogatására, de ha azt mutatta, kint volt a labda, azért vonja vissza a sárgát,(márpedig kirűgás jött, tehát ezt mutogatta nagyon szépen) mégnagyobb hibát csinált a saját szempontjából. Azt kellett volna mutogatnia, semmi sem történt, azért vonja vissza a sárgát, és labdát ejteni.
    Egyébként, hogy ki hogy lát/fut, sztem feltétlenül korfüggő, de talán a 45 reális határ.
  • II Rocky II
    nah
    szóval
    :Dddddddddddddddd
    hosszabbitást nem tudtam már megnézni sajnos:S
    de lám az oroszok mentek tovább eddig meglepi eredmények születtek és mndig a csoportmásodik jutott tovább.
    most sztem a spanyolok továbbmennek és végre ők játszanak a csoportellenfelükkel ...és az oroszok most visszavágnak nekik:P
    hajrá russia.
    azért meglepődtem kicsit h a hollandok ien gyengén adták elő :S
    de érdekes h aki a csoportban 100%os volt az mind kihullott akik kicsikét gyengébben teljesítettek volna azok meg szárnyalnak..
    most ezek alapján azolaszoknak kéne továbbjutni.de sztem a spanyolok fognak:S vagy gy lessz a főcímlapon: a csoportmásodikok eb elődöntője?:S azért kissé érdekes :D
  • szucsy89
    uccsó kép :Adsadf_fdsafdjf

amúgy most hogy nézem hogy megszaporodtak az orosz zászlós logók
  • Taranov
    Én miután elbuktam az IWIW-en horvát-török fogadást (törökökre fogadtam, ehelyett X lett), elbuktam a holland-oroszt, ezért most feltettem a maximum tétet az olaszokra, hogy "betérüljön" az a sok veszteség.
    Szóval én olasz győzelmet várok.
  • primavis
    álmodd meg, van még rá idő!-D
    mivel csoportmásodikok voltak, illene tartani az új trendet!
  • w77d
    ejj de jó lenne tudni a ma esti eredményt :D
  • primavis
    Ha jól emlékszem Lubos valahol a 16-os sarkán/szélén volt, onnan ő úgy látta hogy az orosz faultolt, de nem látta, hogy előzőleg már kinn volt a labda. Mivel háttal volt a pj-nek, csak annak a hangjelzésére ment konzultálni vele és vonta vissza a sárgát.
    Már irtam, hogy pont a játék felgyorsulása miatt fiatalitották a jv-kart! ma 45-év a felső korhatár a nemzetközi szinten (de az NBI-ben is), mig pár évtizede ,ég az 50, sőt 55 is volt. Egyébként marhaság, mivel egyéni jelleg, hogy ki mennyire jól fut, illetve jól lát a pályán! Sok harmincas gyengébben fut/lát mint egyes 45 felettiek!
  • ShaiHulud
    jah azt tudom hogy itt nincs olyan mitn a kosarban, keziben stb, arra akart iranyulni amit irtam, hogy olyat meg nem lattam fociban sem hogy elloves utan amikro a kapu fele tart konkretan a labda, lefujnak a mecset:D
  • imre07
    3. A támadás nem volt nagyon gyors, ill. ez a partjelzővel ellentétes oldalon volt, tehát valahol arra kellett volna járnia Michelnek. (mindkét eset). Az iram természetesen nem hasonló a megyében. De itt gyakrabban előfordul, hogy egy gyors játékos kiogrik félpályáról, és a jv. csak lohol utána. Negyvenről ítél, ha esetleg a kapussal ütközik a pj-vel ellentétes oldalon.
  • imre07
    2.Erre nem emlékeztem. Igen, a támadást általában végig szokták engedni, és itt nincs olyan, hogy a sípszó kezdetekor elhagyta-e a labda a lövő játékostt, mint pl.kézinél.Ill marha nehéz megítélni, és általában nem jellemző szituáció.
  • primavis
    1. az a les, amit a birók annak látnak!Mellesleg a holland-olaszon Puhl is lest erősgetett, hiába bizonyitották neki (az UEFA is), hogy a szabályok értelmében nem volt az.
    2. biztos bemutatták, hiszen ezt szabály irja elő. Hogy a kamerák mutatták e vagy sem, az más tészta.
    3. a játékvezető úgy kell helyezkedjen, hogy se ne zavarja a játékot, de lehetőleg a legtöbbet lásson a szabályok betartásából. Ezért átlós a futásiránya a pályán. De a játék felgyorsulása miatt nem biztos, hogy mindig közelről tudja követni a dolgokat. ezért kell a videobiró. nehogy az mond már, hogy az NBII-ben vagy a megyében is hasonló az iram!
  • gabber_saviola
    :]
  • limperatore
    az előtte lévő se rossz :D
  • ShaiHulud
    2. igen kivolt irva hogy +1perc hosszabitas es mint mondtam a gol 121:01 nel szuletett. (az aktualis tamadast altalaban vegig szoktak engedni, persze volt mar kivetel)
  • gabber_saviola
    uccsó kép a legkomolyabb :Dddd
  • imre07
    1. Nmcsak én láttam lesnek, de más is. (Sms-ező a tv-ben) Itt nem olvastam vissza . hogyan alakulnak a vélemények.
    2. Bemutatták-e táblán,ki volt-e írva, mennyi lesz a hosszabbítás?
    Mert tegnep igen, tehát valami nem egészen stimmel a tegnapelőttel. Egyébként a jv. annyit hosszabbít, amennyit akar, egy bizonyos elvek szerint.
    3. Úgy kell helyezkednie, hogy lehetőleg mindent jól lásson!
    lső benyomásra egy 0 kilométeres kezdő játékvezetőnél lehet hívatkozni, hogy ressz. Egy profo jv első benyomása legyen semleges!
    A videóbíróról és a rádióról annyit, hogy ha megye III-ban is lesz, akkor lehet EB is. Addig talán jobb jv-ket kellene válogatni!
    A videóbíró ide, rádió oda, sztem mindkét esetnél nagyot hibázott, amit a másodiknál részben korrigált.
  • John Cena
    első meg az uccsó kép az készXDXD
  • ShaiHulud
    2. 121perc 1 masodpercben lottek a golt. 121:00 nal mar repult kb a labda.
  • primavis
    háát, az Anatóliai félsziget inkább Európa, mint Ázsia (hamár a Kaukázus is Európa, nemde? no meg Ciprus is, vagy Izland is!). A legfontosabb város mégsem Ankara, hanem Isztambul s az a Balkán fsz-en van, nem igaz? Egyébként Izrael nem az Eb selejtezőkön vett részt?
    Moszlimok az albánok és a bosnyákok is, szintén Európában. Egyébként Atatürk óta a török hadsereg vigyázza, hogy az iszlám ne jusson hatalomra Törökországban.
  • sz4bolcs
    Jó, persze, utólag én is kamuznék valamit.
  • primavis
    No akkor mégegyszer számodra:
    1. nem volt les, számtalanszor visszajátszották. A lökés az OK, dehát ilyen sok van , amit vagy észrevesznek/komolyan vesznek vagy sem.
    2. gólöröm elég hosszú volt, s a hosszabbitásokban volt 2 csere is (egy-egy). Egy csere átlagban fél perc hosszabbitással jár.
    3. Lubost nem túl kedvelem, de ha te 15-20 m-ről észreveszed, hogy valakinek a lábfejére lépnek (pláne ha takarásban van!), akkor nem sas- hanem röntgen szemekkel rendelkezhetsz.
    A rádiós kommunikáció valahogy ezen az Eb-n nem túl jól működik. A labda úgy nézett ki a visszajátszásokkor, hogy valóban kinn volt. Ettől még lehetett volna sárga, de a biró dönt! Mellesleg, megintcsak a videobiró létének/nem létének a kérdése. A biróknak jelenleg nem játszák vissza a jeleneteket! Az első benyomás után itélnek.
  • LasCar16
    tovább kell lépni, dolgozzad fel
  • desigo

• Monoton
    Arjen Robben tegnap lágyéksérülés miatt nem lépett pályára.
  • imre07
    Sziasztok!
    Egy másik fórumról tévedtem ide, egy-két gondaolat a negyeddöntők játékvezetéséről:
    1. Portugaál-német
    -német egyik gól les, másik kétkezes lökés előzte meg
    Távozik a szebb focit játszó együttes...
    2. Horvát-török
    Mért kell 15-perc után két percet hosszabbítani gólöröm, és talán egy csere miatt. Nem emlékszem, hogy a táblát bemutatták, de mindegy, a jv-nek joga van bármit tenni. (a tegnapin mutattak táblát, és lubos mp-re fújta le beadás közben.Nyílván erre felhívták a figyelmét az eligazításon az előző nap történtek miatt)
    Távozik a szebb focit játszó együttes, marad az igen-igen mázlista, Allah ölében levő együttes.
    3. Holland-orosz
    Két, eddig igen jó focit játszó együttes.
    A hollandok a pontrugások kivételével helyzetig sem jutnak... Az oroszok egymás után dolgozzák ki a szebbnél szebb helyzeteket.
    Michel barátunk kétszer eredményt befolyásoló módon belenyúl a meccsbe.
    Rálépnek a csatár lábára, közben hátulról meglökik, mindez futás közben, büntetőterületen belül...Tovább...
    Egy semmiért második sárga lapot ad egy orosz játékosnak, kimegy a partjelzőhöz, visszavonja, hogy előtte kint volt a labda.
    Kérdéseim:
    - rádiós kommunikációnál vajon miért ment ki?
    - megye III-ban egyezményes jelekkel lehet kommunikálni, hogy a labda kint volt, messziról, rádió nélkül
    - ha már kint volt a labda, és tényleg szándékos szabálytalanság történt- azaz állt a játék, attól függetlenül, hogy mikor sípolt az a hülye - akkor is sárgát kell adni a vétkes játékosnak a szabályok szerit. De semmi nem történt. A holland rájátszott...
    És Kassai a studióban félremagyaráz!!!
    Most már értem, a mai meccsen miért Pandelnek szurkol!! Egyébként nagyon kíváncsi lennék a jv. ellenőri jenentésekre....Mit írnak Michel barátunkról...Ilyen rossz játékvezetés az Afrika Kupán sincs!
    De végül tovább ment a szebb focit játszó csapat!!! Hiába michel barátunk minden ténykedése!
    Hát röviden ennyit!
    Vároma véleményeiteket, éljen a FOCI!