9806
Foci EB 2008
-
#4601 negyeddöntőre nézve az lenne a jó:) fincsi spanyol-olasz/francia -
#4600 azonos pontszám:
pontszám
gólkülönbség
lőtt gólok
11esek
akit érdekel hogy mi történik akkor ha a két adott csapat nem játszik egymás ellen az utolsó fordulóban akkor a 11-esek kimaradnak és:
a kvalifikációs meccsek alatt megszerzett pontok osztva a meccsek számával
fair play (kevesebb sárga, szabálytalanság stb...)
húzás (pénzfeldobás volt régen) -
#4599 az érdemli meg, aki azt a meccset megnyeri
-
#4598 szvsz max a franciák érdemelnének továbbjutást,ha már választani kell akét csapat közül,olaszok nem szimpik:S -
#4597 ez lenne a fair -
#4596 hát lehet hogy ilyet mond de lehet hogy ellenkezőjét mondja a játékosoknak ez majd a pályán fog kiderülni...én bízom abban hogy nyernek a hollandok, és az olasz - franciából jusson tovább a 2.helyezett -
#4595 és ez fordítva is igaz, Mellberg kifog egy jó napot, meg a társa is véletlen, és akkor hiába erölködik Torres, vagy Villa -
#4594 bocs,csak...semmi,sry!! -
#4593 stílus ?
-
#4592 attól is függ a svédek teljesítménye,hogy Larsson,és Ibra milyen formába lesz,és hogy engedik-e őket a spanyol védők. -
#4591 most ezt minek...
sok köze van a focihoz
Egyébként ma a spanyoloknak sztem kemény meccsük lesz, svédek szervezettebbek lesznek mint az oroszok, és több klasszisuk is van -
#4590 portugál,spanyol powaa -
#4589 nem akarok flémet kelteni,de szerintem:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nicolita szvsz egy román cig*ny -
#4588 lehet Ma pedig Hajrá Spanyolok! -
#4587 hát ja...,mondani meg csinálni nem ugyanaz...
lehet hogy komolyan veszik, csak a c csapat játszik majd -
#4586 "véletlenül" lefogják őket kontrázni a románok -
#4585 Van Basten: Nem ajándékozunk pontokat
Marco Van Basten, a labdarúgó Eb halálcsoportjából első helyen továbbjutott Hollandia szövetségi kapitánya határozottan állítja, hogy csapata komolyan fogja venni a román válogatott elleni mérkőzést a csoportkör utolsó fordulójában. Amennyiben így lesz, akkor – legalábis a papírforma szerint – az Olaszország-Franciaország ütközet dönthet a második továbbjutó kilétéről a C csoportban.
Ettől függetlenül lehet odaadják a meccset :) -
#4584 Hogy ne legyen foltos az ingjük, hanem makulátlan maradjon...
Érdemes lesz fogadni mondjuk erre a meccsre az biztos... -
#4583 de amúgy a hollandoknak győzniük se kell,mivel ha kikapnak,akkor ugye holland=6,román=5,és az olasz-francia kettős meg búcsúzik,és a hollandok mértne tolnának ki a két riválisukkal? -
primavis #4582 a románok egyébként 50%-ra adják, hogy továbbjutnak. Sportszerüen el is ismerik, hogy birói segélettel lett döntetlen ( a Toni "lesgólja" miatt). -
#4581 így van, akkor van csak esélye az olaszoknak vagy franciáknak, ha valmelyikk győz, és a hollandok nem adják le a meccset, bár erre viszont nagy esély van...
abban bízom csak, hogy a hollandok maximalisták lesznek, és veretlenül akarják hozni a tornát -
primavis #4580 ha annyira hülyék, hogy döntetlenre játszanak, akkor meg is érdemlik, hogy a harmadik nevessen a markába! -
#4579 Ha a hollandok nyernek és a francia-olasz döntetlen, akkor nagy eséllyel a románok jutnak tovább, mert mindhárom csapatnak 2 pontja lesz, viszont az olaszoknak és a franciáknak túl sok a kapott góljuk.
Ahhoz hogy közülük legyen valaki a második helyezett, ahhoz a hollandoknak minimum 4 gólos gólkülönbséggel kell nyerniük a románok ellen.
Erre nem azért kicsi az esély, mert a hollandok erre nem lennének képesek, csak ugye minek hajtsák szét magukat? Felesleges. Elég, ha pl. 2-0-ra győznek. -
primavis #4578 nem volt így, de talán jobban tisztelték egymást és tekintetbe vették a testi épségét is. Bár favágók akkor is voltak. (Ld. a németeket az emlékezetes 7-3- nál velünk). S mennyivel kevesebbet kerestek akkor a focisták mint mostanában! Tk. még jó is, ha a mezeket tépkedik s nem a másik testrészeit akarják leszedni. Ami új, az a könyöklés. No az régen igen ritka volt, ma viszont a talpalás az. Végeredményben a felnőtt focisták is azt teszik, amit ifikorukban láttak, megtanultak, megengedtek nekik (az edzők!). Sajnos, a biráskodás szinvonala, a kütyük ellenére is, romlik. Ennek is megvan az oka. Mig jó pár évtizede szinte csak focismúlttal rendelkezőket engedtek a pályára, a lecsökkentett korhatár miatt ez ma már lehetetlen. Így harmincas éveikben (hiszen 45 elérésekor, pá, pá...) már UEFA/FIFA birók lehetnek sokan és gyakran van a pályán náluk idősebb játékos is. Lehet, hogy jobb a kondiciójuk (ezt jó helyezkedéssel kompenzálni lehet), de sokan hivatalnokként, lábon járó szabálykönyvként viselkednek és nem értik a játék lényegét/szellemét.
A tegnapi Ooiler kezezésnél a német biró jól itélt, mivel a kéz használata azért lett tilos a fociban, mivel ügyesebb lévén a lábnál, ne legyen bevethető. De az marhaság, hogy minden érintése a labdának, amikor az tart a kéz fele, már kezezés is lenne. Senki sem dughatja hasraesésnél (lásd tegnap), felugrásnál, elvetődésnél a kezét a testébe/zsebébe. Nem lehet felugrani, hasraesni leszoritott kézzel. Ennek elvárása megint csak a hivatalnoki szemlélet. Viszont nem kötelező csápolni a kezekkel, kiütni a másik szemét, ráncigálni a mezét... Amit sokan nemértenek meg a birók, nézők közül (s persze a résztvevő edzők és játékosok közt sem), hogy a foci alapszabálya igen egyszerű, csak be kellene tartani. Egyik paragrafus pl. azt mondja ki, hogy nem lehet a vétlen félt büntetni a másik hibája miatt. Ezen alapul pl. az előnyszabály, de ez az eset volt a Holland-Olasz "lesgólnál" is. Nem hozható hátrányba egy csapat, ha az ellenfél hibázik. S ebben az esetben Buffon és Panucci hibázott, miért kellett volna a hollandokat büntetni érte? Pont az, mint amikor a biró megállit egy igéretes támadást, mert esetleg asz ellenfél egyik játékossa beszólt neki, vagy mást követett el. -
#4577 vagy attól függ, mennyire kapnak ki a románok, ezt már nem vágom -
#4576 tovább, de leginkább akkor, ha nyernek, és a holland román meccsen nem a román nyer,
vagy ha x-elnek a franciákkal, és a holland nyer, ilyenkor van vmi szabály, hogy 11-esek, vagy fene se tudja (mert a gólkülönbségük, ugyanaz) -
Cat 02 #4575 Nem vagyok valami nagy focimatekos, de olaszok még továbbjuthatnak ?
Btw tnap tényleg rossz volt a bíró, de a román kapus is szépeket fogott :) -
#4574 na fiúk,tegnap nyertem 3400-forintot 200-ból,mert megtettem az első gólt ki lövi,meg az első félidő eredménye:) w77d neked meg külön respect hogy még van idegrendszered:DD -
DJ BP #4573 Románokat se tudták megverni... -
#4572 A Mongolok megnyerik és kész. -
#4571 Nyögvenyelős nyámnyila játékkal csak egy másik gyáva csapatot lehet legyőzni. -
#4570 szabálytalanságok mindig is voltak,csak akkor még elismerték a játékosok,ha szabálytalanok voltak,és nem álltak le vitázni a sporival.ugyanakkor a színészkedés is kevesebb volt,sőt,szinte nem is volt.aki eljátszotta a nagyhalált,azt ki is röhögték,nem hogy szabadot fújjanak neki... -
#4569 na,azért azt te se várd már el,hogy majd egy vb döntőben bevállalják a látványosabbnál látványosabb cseleket,amiket max gyengébb csapatok ellen nyomnak be 3-0-nál vagy edzésen...egy döntőben már azért TÉT van.nem is kicsi.sőt,továbbmegyek:elég nagy tét van.kurva nagy tét,hogy mégjobban érzékeltessem.bármelyik hiba végzetes lehet,és egy döntőben az ember vérnyomása sem olyan,mint amilyen egyébként szokott lenni(nem,nem játszottam még vb/eb/bl vagy akármilyen nagyobb torna döntőjében,de én azért elhiszem azoknak a játékosoknak,akik már voltak).nem véletlenül van az sem,hogy edzésen 10/10x úgy lövik ki a bal filót 11-sről,hogy még valamelyik kapufát is érinti,döntőben meg(sőt,még negyeddöntőkben is akkora a nyomás,hogy) kihagyják.
és akkor ilyen nagy nyomás alatt próbálj szépen focizni.
a meccs végén szerintem már akkor is örülnek a játékosok,ha nem rontottak a döntőben,nem hogy még azon filózzanak,hogy most milyen szép kombinációkat csináltunk,milyen szép körömpasszokat adtuk az ellen 16-osánál,meg milyen szépen vettem át sarokkal a labdát. -
#4568 Valaki tudna linkelni videot Nistelrooy cseléről, amivel indított? -
Csesza #4567 azokról a régi szép idők, amikor még nem érhettek hozzá a másikhoz?
nem emléxem, hogy lett volna ilyen, de van egy olyan érzésem, hogy te sem
ugyanez volt, kissé lightosabban -
#4566 Hát igen. Szerintem az olasz foci egy kalap *** bár lényegében szinte az egész foci az és a másik két fől labdajáték is az lett. Ezek nem közdősportok, bár a képek alapján amiket az ember lát néha azért kételkedek ebben. Drákói szigort kéne bevezetni. A taktikai szabálytalanságot én kapásból pirossal büntetném. A legkisebb rángatásra is sárga. Tessék már eldönteni, most fociznuk vagy birkóznuk. A kosárlabda is emiatt kurvult el... Kézliabda szintén. Elivleg egyik sportben sem szabada hozzáérni az másikhoz. A régi szép időkben így volt. -
karajjj #4565 maximálisan egyet értek!!! -
#4564 Nem értem,miért írja mindenki,hogy szar a francia,meg az olasz csapat. Nehéz azt írni,hogy jók,de hollandia még jobb? Egyébként szerintem a franciák erősen játszottak,csak éppen a helyzetek kimaradtak. Eddig sem volt erősebb a francia csapat,csak a hollandok,most ha lehet még erősebb játékot játszanak. Mindenesetre én a hollandokkal vagyok hosszú évek óta. ;) -
#4563 ok, viszont szép döntőre én nem emlékszem az utóbbi időben..
94' még talán, csak hát Roby Baggio :C -