92
-
etzel #12 De most komolyan! Az elmünek nagyon nagy üzlet, ha boldog-boldogtalan elkezd klímákat venni (gondolom rendesen megdobja a villanyszámlát). Nem kell félteni, hamar visszajön nekik az az egyszeri 5000 Ft kiadás...
Az érem másik oldala, ha mindenki elkezd klímákat venni, és nagyon megugrik az energiaigény, akár össze is omolhat az elektromos rendszer (nyáron, 38c melegben pl.). És/vagy lehet új erőműveket építeni...
Ki szeretne egy jó kis hőerőművet a szomszédjába? Vagy egy korszerű atomerőművet???
Nem látom a kezeket.... :-/ -
Garfield #11 Bírom, hogy mindenki habzó szájjal fikázza az amcsikat, mert róluk szól a cikk, bezzeg ha szétnézne a lakóhelyén, akkor valószínűleg nála is ott volna a DVD-lejátszó, házimozi-rendszer, játékkonzol, számítógép, legalább 1, ha nem több TV a lakásban, bedugva hagyott mobiltöltő, és így tovább.
Szóval előbb mindenki szálljon már magába.
arty:
és épp az alőbb láttam a tévében, ahogy az amerikaiak habzó szájjal mennek vásárolni, egymást ütik termékekért!
nemtom, ezeket szugerálják a fogyasztásra?? :)
Te hol voltál, amikor nálunk megnyílt az ElectroWorld és egymást taposták az emberek? -
etzel #10 Ez egyszerű, a kérdés: kinek? -
Smitiz #9 Az ilyen színvonalnővelés vagy inkább statisztika-növelés céljából volt szerintem... valszeg nyugatabbra meghatározó mutatószám főleg a keleti országok mérésére a klímatizált lakások száma 1000 főre :)
De hát a klíma is nagyon sokat fogyaszt! Igaz hogy kellemes, de pl olaszországban az elmúlt nyáron és előtte is áramszünetek voltak, mert túl sokat zabáltak a légkondik :(
Az meg a másik: kíváncsi lennék az amcsik mit kezdenének légkondi nélkül... az irodák 90%ában nem lehet kinyitni 1 ablakot sem :( -
aaaaa #8 Amikor az ELMŰ pár éve 5000 Ft "támogatást" adott klíma vásárlásához... Most akkor mi a jó , ha spórolunk vagy ha fogyasztunk ? -
Smitiz #7 Az a baj, hogy a nagyképernyős TV-nek presztízs értéke van... legalábbis a reklámok azt állítják, és végülis az emberekben is benne van a mindíg jobbat, szebbet akarás... na meg elég ha az egyik újgazdag vesz egyet, akkor már a többinek is kell, mert hát hogy néz ki hogy a józsinak is van, pedig neki csak 3 Landroverja van :) (na, ez az amcsi terepjáró-őrület is hasonló, kíváncsi vagyok ezek ellen mikor rendelkeznek valami...) Ja, és ugye aki nincs olyan nagyon eleresztve anyagilag, az meg sóvárogva és irigykedve nézi a Kovács TVjét (de minek irigykedni??) és beszugerálja magába hogy ilyen nekem is kell, mert akkor már én is jómódúnak fogok számítani. Ezekbe annyira bele van ivódva ez a fogyasztó-orientált maszlag, hogy szerintem a fél usa öngyilkos lenne ha most hirtelen magyar középszinten kellene élnie... -
#6 a csapból is folyó reklámok, amikor egy 100 perces film 150 perc alatt megy le, mert közbe szünetekkel van tarkítva, az szerinted mire jó?
arra hogy ösztönözze a fogyasztást. -
#5 És nem ismerik az ésszerű fogyasztást. Spórolás? Mi az?? Náluk ilyen nincs.
-
#4 mert ha sok pénzed lenne te nem vennél semmit.. loll :p -
roliika #3 Nem szugerálják. Csak sok a pénzük és 1szerűen hülyék .:-D -
#2 korábban egy plazma megevett 600-800Wattot, ma ez 300-500Watt ... még mindig brutális ...
és épp az alőbb láttam a tévében, ahogy az amerikaiak habzó szájjal mennek vásárolni, egymást ütik termékekért!
nemtom, ezeket szugerálják a fogyasztásra?? :) -
Caro #1 Jó is lesz, ha visszafogják megukat, mert a fogyasztások eléggé elszálltak.