Nyakunkon az energiazabálók kora?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
samsung LE55A956, sony kivetítõ, harman kardon 635, tvix HD4100, hangfal B&W, xbox360, HD kábelvevõ, LG dvd-hdd író sherwood deck EQ, stb...
Nekem a Tungsrammal semmi bajom, jol mukodnek es csak 800 Ft volt egy. Azert megneznem en a hasznalati korulmenyeket is. (pl lepcsohazba sosem tennek ilyet)
Ráadásul ha ES izzókat használsz, azokat tovább égeted, rájuk hivatkozva többet használod a többi eszközt: és valójában már többet fogyasztassz.
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nõket, A sugaras, a bánatos Õsz-idõket
A PC-d sem vesz fel 650W-ot, az tuti. :)
Kell hozzá egy tölthetõ elem, meg egy kapcsoló. Amíg az elemben van áram, a kapcsolót behúzza, amint elfogy, a kapcsoló bekapcsolja a trafót, ami feltölti az elemet. Ha az elem fel van töltve, kikapcsolja a trafót. Így a trafó tényleg csak akkor menne, ha szükség lenne rá.
Ennél egyszerûbb problémája nem lesz az emberiségnek, már csak meg kellene valósítani...
A szükséges pár alkatrész ára szerintem minimális...
samsung LE55A956, sony kivetítõ, harman kardon 635, tvix HD4100, hangfal B&W, xbox360, HD kábelvevõ, LG dvd-hdd író sherwood deck EQ, stb...
A kettõ között óriási különbségek lehetnek.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
A kemény munka a késõbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.
PC-knél is eléggé megfigyelhetõ a tendencia...AMD-nek elég jól bejött ez a Cool'n'Quiet...Nem véletlen hogy ennyire felfutott a szekere...persze sebességben is eléggé partiban van az Intellel sokszor meg is elõzi, de volt már ilyen...de az AMD mostanság nagyban köszönheti a sikerét annak hogy a processzorai keveset zabálnak, kevés hõt termelnek és még gyorsak is...
Remélem a VGA gyártóknál is lassan begyûrûzik ez...
ONLINE NBA LIGA -> http://nba.net63.net
100cm Plazma képes 300W zabálni, de láttam 69 cm-s plazmát 180W .
A sima CRT ezen a 70 cm-n 50W az igénye.
I5-4200 Intel, 8Gb ram, Intel 4600 GPU+Nvidia 840M 2Gb ram! :D
Programmieren verboten! 2004-2006: Az AMD nem jótékonysági intézmény! 2006-máig: Az Intel sem az.
Programmieren verboten! 2004-2006: Az AMD nem jótékonysági intézmény! 2006-máig: Az Intel sem az.
Fõleg a nagy méreteknél a CRT még az LCD-nek is alá megy.
Mert a katód izzítás az, ami elvesz sokat, de CRT-nél az csak 1 kell, az elektronsugár teljesítménye már elhanyagolható.
LCD-nél meg a felülettel arányos a fogyasztás.
De a plazma minden méreten többet eszik, mint a CRT.
Én a SED/FED kijelzõkre leszek kíváncsi, mert elvileg nanocsõ katóddal mikroszkópikus méretû képcsöveket hoznak létre, és a nanocsõ kilépési munkája olyan kicsi, hogy izzítani sem kell, szóval az energia közel 100%-a az elektronnak adódik át, ami a foszforrétegen megint csak jó hatásfokkal alakul át fénnyé.
Elvileg ilyen zseblámpákat is terveznek.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Mert akkor azért egészen más jönne ki.
És kedves Garfield itt felelõssek a reklámozók, mert nekünk már van valamilyen szintû immunitásunk a reklámok ellen, de gondold már el mi fog lezajlani az egyszeri kínai rizstermelõ fejében ha elkezdik bombázni az itt már megszokott reklámokkal :):)
Bár ez nem megoldható probléma, olyan mint a autóval járás, hogy tehetnénk ellene, de nem teszünk. Hány olyan embert ismersz a környezetedben akinek van pénze, autója, és inkább elmegy reggel álmossan bicajjal munkába? Én sajnos nem ismerek ilyen embert :(
"...az ember csak saját magának árthat, és csak maga árthat magának, senki más." "Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."
A TE döntésed, nem holmi gonosz fogyasztásorientált multié.
A TE felelõsséged, nem holmi gonosz fogyasztásorientált multié."
Hat ez az, ugy altalaban minden ertelmes ember erti,tudja mirol van szo.Felmelegedes, allatok,novenyek kiirtasa,levego a vizek elszenyezese.De ha arrol van szo,hogy konkretan tegyen valamit,peldaul kevesebbet hasznalja az autojat,arra mar senki nem hajlando.Pusztuljon az egesz fold,de a kenyelmerol senki nem hajlando lemondani meg a legminimalisabb mertekben sem.
Nokia ACP7E (trafós) 6.6mA kb. 1,5W
Nokia ACP12E (kapcs üzemû) 0,6mA 0,14W
(Megmértem)
Telefon nélkül, csak bedugva.
Ettõl azért nem fog csõdbe menni senki.
Tény, hogy a trafós 10x annyit zabál.
Persze, az én PDA-m hoz olyan van, de az óccsómobil kategória nem az.
Ezt biztonságosan nem lehet megoldani.
Ugyanis a töltõ apa csatlakozós, tehát megfogható a vég. Amiben a te esetedben 220V-ot kéne belevezetni...
Vagy egy tranzisztorral szabályozni, de akkor a tranzisztort mi vezérli, ha nincs áram?
Akkor a telefon vezérli. De ha a telefonban annyi fesz sincs?
Az én megoldásomhoz meg kell egy db nagyfesz tranzisztor(~30 Ft kisker ár)+ egy nagyobb kondi(~50Ft kisker ár). Na jó, meg néhány ellenállás, pár Ft/db.
Egy 220/12V-os 0.5A-s trafó 500Ft. De mondjuk abban legalább rendes vasmag van.
Semmi sem bonyolult ebben.
http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?cid=537&aid=2
http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?cid=480&aid=2
ICS 4.0.4 --------------> JB 4.1.0