429

A BioWare új taktikai csapat RPGje Xbox 360-ra
  • david4u
    Tiara és Liara!!!Lol. Talira gondolsz!!!!!!!!!
  • Mast3rmind
    Tiara-t próbálta már valaki felcsípni? :) Nekem meg volt Ashley és Liara :P
  • Alwares
    Áhh gecc a héten szerintem én is újrakezdem. Annyira jó volt a vége, váhh. Szerintem most úgy fogom végigjátszani hogy mindig a "rossz" döntéseket fogom meghozni...
  • Sephi
    SPOILER

Vicces ... szal a játékban nagyon elbaxtak ezt hogy Kaiden és Ash között kell választani hogy ki hal meg , amikor nekem ez volt a két legjobb emberem.

De amúgy az egyik legjobb játék es a KOTOR-t is felülmúlta nálam.
  • Hoz_Hun
    Most 56 szinten vagyok. Elkezdtem magammal cipelni Liarát. Érdemes bekapcsolni a menüben, hogy a társaink ne csak védekezésre használják a képességeiket. Így egész jó a Bionik. Liara brutálisan liftel. Van hogy hozzá se tudok szólni a csatához. De a legbrutálisabb Ashley-Wrex páros. Mindegyik már X szintű nehézvérben és fegyverekkel megy. Ha valahova beküldöm őket bár pillanatig eszméletlen villogás meg hangzavar aztán egyszer csak hallom "Clear". Persze vannak durvább helyek is ahol azért nem ennyire egyszerű a menet.
  • Hoz_Hun
    Csak azzal a karakterrel lehet úgy újrakezdeni, hogy a szintje és a cuccai (pénze és a társa cuccai, ruhái, fegyverei is viszakerülnek az inventoridba), ha végigvitted. A főképernyőn új karrier, és a meglévő karierek közül válaszd ki (most már megjelenik az a karakternév, aki már teljesítette a játékot) az emberedet. Már a felvezető videóban is az eredeti (utolsó csatában viselt) ruha lesz rajta. Sőt az első öt percben elhulló Jenkinst is felszintezheted, ha akarod (de persze ugyan úgy meghal "másodjára" is). Ashleyre is rögtön vissza aggathatod a nehézvértjét. Minden társadat újra kell talentelni egyedül főkarakter nem oszthatja ki újra a talent pontjait, viszont egyből rendelkezésére állnak a Spectre talentek és az extra kasztod is (nálam a Commando). Persze történetileg ilyenkor még nem vagy Spectre sem Commandos (vagy amit másodiknak választottál).
  • amdrula
    Na én is végigtoltam, jó volt, de nincs kedvem újrakezdeni most még :D
  • Sephi
    Gondolom először végig kel vinni és aztán kapsz opciót.
  • Hyder
    Hali

ez lehet n00b kérdés lesz, de hogyan lehet "ujrakezdeni" ugy hogy a szint megmaradjon?
  • Szeszmester
    Tényleg szar az irányítása.

Én is azt csinálom, amit Hoz_Hun ír, de szerintem kicsit unalmas az x. bolygó után...
  • Hoz_Hun
    Nem olyan vésze meg kell szokni. De az fontos, hogy csata közben ne kanyarogj össze-vissza. Úgy a rakétákat nehéz kikerülni, a kézfegyverek ellen meg nem véd a cikk-cakk. Keress egy jó helyet ahol rálátsz az elenfélre és elsődlegessen ágyuval lőj, csak a gyalogokat gépuskával. Ha rakétát lőnek rád az "A" gombal ugorj a levegőbe a kocsival. A kukacokat is simán vered így. Náluk addig mozogj míg egyhelyben megállnak és köpködni kezdenek, akkor állj meg te is. Mikor köp mindig csak felugrasz a levegőbe, ágyuval lövöd, mozogni sem kell. Sérülés nélkül kinyirható mind.

Karakterharcnál, meg gugolj le. Akkor pontosan lősz. Meseterlövész puskával ez szerintem kötelező a pontos lövéshez. Ha terepen magaslaton vagy és rálátsz egy elenséges táborra akkor érdemes kiszálni (feltéve ha van mesterlőszképzetséged) és onna leszedni őket, mert gyorsabb és könyebb mint kocsival.
  • Sephi
    En nem igazan kedvelem a mobil csatakat. Neha komolyan annyira nehez celozni es mozgatni azt a tankot...
  • Hoz_Hun
    Késöbb neked is csak egy pontot fog adni szintlépésenként.
    Ahogy észrevettem nem nagyon számít kit viszel magaddal romantika szempontjából, de ebben nem vagyok biztos. A legfontosabb, hogy beszélgess velük, amilyen gyakran csak lehet, de ezt érdemes romantikától függetlenül mindenkivel megtenni. A Turian is fasza kis mellék küldetést ad. Én előzőleg Ashley-vel romantikáztam és ő állandó csapatag volt nálam (a másik Tali volt, egyrész jó figura másrészt mindent ki tudok vele nyitni, salvagelni, de erre jó a Turian is).

Jó páros még Wrex-Turian is szerintem. Wrex nagyon jó csatában a Turiannal meg egész jól harcol plusz a zárakat is nyitja. Wrex magán questje elég brutális. Magas szinen is elég húzós csata.
  • Hoz_Hun
    Hahaha én is bepróbálkoztam nála, de sajna még a sisakját se tudtam leimátkozni. A hangja és a viselkedése nagyon tetszik. Nem olyan gyerekes mint Liara és nem olyan fafejű mint Ashley.
  • Sephi
    En mindig a turiannal es ashley-vel jaccom. Masokat nem vettem csapatban. Valamilyen oknal fogva mostanaba , amikor level up van akkor nekem 2 pontot ad de nekik fejenkent mar csak eggyet. Miert? Eddig kettot adott nekik is.
  • david4u
    én az ilosi küldetéd előtt akasztottam be neki!!habár én Talira pályáztam!!:)
  • Hoz_Hun
    Hát az attól függ kivel akarsz romantikázni. Liara szerintem könnyebb eset, mert már az elejétől oda van érted (férfi karakterrel játszottam, de szerintem nőivel is ugyanez van nála). Plusz nála nem kell fél órát leliftezned a raktérbe hogy beszélj vele. Alapvetően paragon beállítottságú. Ha vele akarsz kezdeni javaslom, hogy a citadelláról egyenessen az ő megmentésére indulj (egyébként is érdemes ezzel a küldetéssel kezdeni).
    Ashley látszólag nehezebb eset. Ő inkább renegát beállítottságú és utálja az idegeneket. Ezek mellett köti a katonai protokol, azaz te a feletesse vagy. Női karakterrel tudtommal nem választható (nekik asszem lelki beteg biotikus közlegény a másik opció).
    Gyakorlatilag ugyanúgy kell udvarolni mindenkinek. Minden főküldetés után beszélni velük, plusz legalább egyszer visszatérni a citadellára és utána újra beszélni velük. Ha tudod kit választasz javaslom a másikkal ne nagyon beszélj. Érdemes előtte menteni és viszatölteni, hogy a jellemed keretein belül kedvező válaszokat adj. Ha mindkettőre hajtasz akkor nem tudom, mi van (azt épp most csinálom). Az már biztos hogy lehet mindkettőnek egyszerre csapni a szelet.
    Ja és Bonuszként meghúzhatod a Citadelán a Consort (ő amolyan elit prosti, kicsit amolyan gésa szerű szorakozató hölgy). Az nem túl nehéz, csak meg kell csinálni neki a questet, és amikor plusz egy jó tanáccsal lát el, akkor azt kell válaszolni "Csak ennyi?", ekkor értetlenkedik a karaktered és a Consor testileg is nyomatékod ad szavainak (női, férfi karakter mindegy neki).
  • Sephi
    A Romantikus szal hol kezdodik el?

Mert en voltam a jeg bolygon es ott ahol a Thorian szorny volt a koloniakban... most meg mellek kuldeiket csinalgatok.
  • Hoz_Hun
    Én is végigvittem a hétvégén, és zseniális. Rögtön elkezdtem egy renegát csajjal, de valahogy azzal nem jött be, mert hiányzott a megszokott Paragon kapitányom. Úgy hogy újra újrakezdtem a végigvitt kapitányommal és így 48 szinten kezdtem el a játékot. Minden cucc nálam maradt szóval a játék elején már fullos felszereléssel megyek. 54 szinten már eszméletlen brutális felszerelések vannak, nem hiába maradt több mint 5 milla kreditem az előző menetből, most egy armort több mint egy millióért vettem (a licenszeket mindig vegyétek meg, mert akkor hoznak neked brutális cuccokat a kereskedők). Az ellenfeleket továbra is a szintünkhöz igazítják, úgy hogy nem lett szimpla hent a csata, hiába a magas szint. Most inkább kutatok mindenfele és még most is találok újabb meg újabb küldetéseket, pedig nagyon sok küldetést megcsináltam elsőre is. Érdemes a csapattagokkal is rendszeressen! beszélni, mert adnak küldetéseket.
    A -romantikus- szállat is teljesítettem, a végén a kapitányom jól meghúzta Ashley tengerészgyalogos.

Ti rájöttetek ez mitől 18+ játék, mert sem a szex, sem az erőszak nem indokolja?
  • Hoz_Hun
    Ebbe a mentés dologba én is belefutottam, de ezen csak magamat hibáztatom, mert bárhol menthetek én is . A harcban oda kell figyelni föleg alacsony szinten.
  • Hyder
    Na végigtoltam. Valami fenomenális. Ez volt az első X360 -as game amit végigvittem, de az tuti, h pár nap mulva kezdem ujra, csak más karival és mondjuk gonoszként :)

Nagyon nagy feelingje van, a zene nagyon jó, a grafika über.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A végén nagyon komoly csata van, eszméletlenül beleéli magát az ember, hogy meg kell mentenie a Citadel -t. Nagyon jól meg van csinálva az egész story, ahogy át kell törnie az embernek magát a "teleportot" védő robotokon hogy visszafoglalja az otthonát. A legvégén a zene nagyon odaillő

Na most filózom a Soldier csajszi kis gonosz tettein, mit csináljak másként és merre keresgéljek még bányát után meg a maradék medál stb... :)
  • Alwares
    Aztán majd beletanulsz és megszokod a harcot is. Eleinte én is sokszor patkoltam el de most már nagyon ritka hogy ott hagynám a fogmat. Mondjuk ebbe erősen belesegít az is hogy jól vannak összeválogatva a fegyvereim is. Az upgrade-ek nagyon fonotsak!
  • Sephi
    Na. Vegre volt idom jaccani vele. Ezekere jottotam :

pozitiv :

Story
    Parbeszedek
    Gyonyoru grafika itt ott
    Jatekement

negativ :

mentes rendszer (azt hittem auto menti, jaccom 2 orat mentes nelkul es egy hulye helyen egybol megolnek... mikor meg betoltenem azt hittem felvagom az eredimet)
    neha a harc rendszer egy haos!!!! volt amikor otszor kellet egy csatat ujratolteni mert egyszeruen egybol engem oltek le pedig jol fel vagyok szerelve.

Szal ez a jatek rulez de van par bug benne hogy jon hogy odabaxam a joy-t.
  • Alwares
    Én ma direkt figyeltem a legénységet, ki hallgattam miket beszélnek, szeretni mondjuk talán nem szeretnek de mániákusan tisztelnek. Nemtom valamelyikük pont arról papolt a másiknak hogy nehéz lehet a kapitány élete, mert mindig nehéz döntéseket kell meghoznia, mégis mindig helyesen dönt. És azt is mondták hogy néha a helyes út a fájdalmasabb. Tiszta jó ez a játék :)
  • billgates
    Köszönöm a segítségeteket!
  • Hoz_Hun

Én totál Paragon vagyok, majdnem kimaxolva, viszont renegádban semi sincs. Én nálam a legénység szeret és tisztel, mert igazságosnak tartanak, de ki akarom próbálni a renegátot is. Nálam a Wrexes jelenet úgy zajlott, hogy amikor közölték a tényeket, Wrex ideges lett és odéb vonult idegeskedni. A helyi kapitány kérdezte problémát jelent-e én meg azt válaszoltam "nem, beszélek vele." Dumáltam a többiekkel majd odamentem Wrexhez. Elég idegessen folyt a párbeszéd, egy jelenetben fegyvertfogtunk egymásra, aztán sikerült meggyőznöm. Azóta is a legénység tagja sőt még azóta valami újab sztorit is mesélt (előzőleg adott egy questet, remélem még ad majd).
  • Alwares
    Ott én is Ashley-t mentettem meg, viszont én nem tudtam megdumálni Wrex-el mert Ashley lelőtte hátulról, kegyetlen jó jelenet volt. Nem sajnálom Wrex-et, én ebben a játékban inkább egy keménykezű kapitánya vagyok a Normandy-nek és nem engedek meg semmiféle ellenszegülést... El is ment a karim egy kicsit regenát irányba...
  • Tomy Lee
    Igen,valahogy így akartam fogalmazni
  • Hyder
    Menj rá a Pistol skillnél a "+" jelre, ott kell lennie hogy Unlock Shotgun pl. Azaz arra a szintre kell emelned a Pistol skilledet hogy megkapd a SHotgun skillt
  • billgates
    Mit kell feloldani?
    Ittnekem csak az Y és B gombokat ajánlja fel és az A-t nem, ellentétben a már megnyitott talentekkel.
  • Tomy Lee
    Fel kell oldani a már meglévőkből.A végén szokott lenni,hogy unlock valami.
  • billgates
    Mind a három karakternél ez van.
  • billgates
    Még az Eden Prim-os első missionnél vagyok és nem tudom előhozni. Csak a már meglévő talenteket tudom csak állítgatni.
  • Mast3rmind
    Nem értem mi lehet nálad a gond nálam simán lehet. Lehte egy bizonyos szintet el kell érned.
  • billgates
    Nem tudjátok, hogy miért nem tudok a talentek közül a szürke, eddig nem megnyitott talentekre pontokat adni. Valamiért nem engedi, kivéve ha az automatikus tapasztalatipont elosztást választom, de akkor meg nem én döntöm el, hogy mire mennyi pontot adok.
  • Mast3rmind
    Nincs más rang :)
  • Hoz_Hun
    Wrexet késöbbi konfliktusnál veszítjük el, vagy azon a bolygon ahol atomot robbantunk? Ott volt hogy a faja fenmaradását igérte Saren a fajtájának és a kutató gyár lerombolása nem tetszett neki. Ott fegyvert fogtunk egymásra, de sikerült meggyőznöm, hogy továbbra is melletem maradjon. Csipem Wrexet, kár lenne érte. Az atomos bolygon természetessen Ashleyt mentettem meg :).
  • Hoz_Hun
    Tali valóban maszkot visel. Az imunrendszere a Quariant-nek elég gyenge és félnek hogy mindenféle betegséget elkapnak. Ezért viselik a maszkot. Én is kiváncsi lennék rá maszk nélkül azért. Nálam állandó csapattag. Ha valami miatt kimarad én is Wrex-et teszem be. Állandóan dumálok vele és a családi páncélját is visszaszereztem. Volt vele egy komoly konfliktus az egyik bolygón, de sikerült kidumálnom és továbra is mellettem maradt.
  • Tomy Lee
    Hát én azt a rangot kaptam meg mikor a tanács előtt álltam.Lehet egyébként mást is kihozni ott a párbeszédekből vagy jó így hogy a Specters választottam?
  • Mast3rmind
    Specters: A Galaxis védelmezői, akik a törvényen felül állva akármilyen módszereket alkalmazva kell végrehajtaniuk a parancsokat, melyet a galaktikus tanács oszt ki rájuk. A galaktikus tanácson kívül senki másnak nem felelnek. Ez a különleges rang egyedi fegyverekhez és páncélzatokhoz is hozzáférést ad. Saren is egy Spectre, aki a galaktikus tanács ellen fordulása miatt a rangjáról megfosztják.