429
A BioWare új taktikai csapat RPGje Xbox 360-ra
-
#189 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Nemtom. Én az asari-val és a quarian-nal nyomom egy csapatba, mert kell egy erős biotikus NPC és egy jó mérnök is. Mivel én is adeptus vagyok(sőt már nemesis), így kicsit nehéz ezzel az öngyilkos partival, mert 3 support karival igazán fincsik a harcok! :D Mindenki light armor-ban és egy szál pisztollyal! EZ a kihívás!!! Hehe.
Mivel női karim van és Kaidan túl érzékeny/kaotikus nekem és a felettese vagyok, Ashley meg tipikus idegengyűlölő keményfejű katona és szintén a felettese vagyok, így mikor Kaidan és a doktor döntés elé állított nyíltan, akkor megköszöntem Kaidan-nak az eddigieket és maradtunk "barátok". Főleg, hogy az asari-val lehet közös "utódunk" is, mivel ők bármelymás faj, bármely nemű egyedével tudnak nemzeni. Mentális úton term. :D Ez jó kezdet egy hosszútávú együttműködésnek is és a megértésnek fajaink között.
Fontos mindig az idegenekkel nyomulni, hogy példával járjak elől kissé xenofób legénységemnek, a tisztjeimnek és bizalmat ébresszek azokkal akikkel utunk során összefutunk idegen területen. Én "hű" Spectre vagyok és a tanácsot támogatom (bármíly tenyérbemászóak), mivel az emberi faj érdeke is, hogy a tanácsba bejusson és egyike lehessen a Citadellát irányító fajoknak (bármekkora anyagi/emberi áldozattal jár is ez). Szerencsére a bölcsebb feletteseim egynémelyike megérti ezt (még a politikusok is). No persze ettől még a Szövetség tisztje is vagyok és igyexem az embertársaimnak segíteni, nemkülönben a flottának. Csak a tetteinkkel nyerhetjük el a bizalmat és hidalhatjuk át a faji/civilizációs szakadékokat.
Lassan elérem még Wrex-nél is, hogy újra vállaljon felelősséget a népéért és a turian is vissza akar már menni C-Sec-esnek és újraindulna a spectre téningen! :DDD
Egy csapat vagyunk a galaxis minden fajával, ahogy a doktor mondaná, egyetlen nagy organikus szervezet részei.
Igaz még nem értem el a 40. szintet sem, de közeledek...
-
#188 Pfff :/ -
Hoz_Hun #187 Az a baj, hogy mindent a lemezről olvas be. Microsoft kikötötte, hogy úgy kell megcsinálni hogy a HDD nélküli XBoxokon is menjen, a Biowarenek meg nem volt kedve azzal tökölni, hogy opcionálissá tegye a HDD-ről való töltögetést. Így az összes audió és videó anyag egyszerre akar menni a korongról. Ehhez hozzá jön, hogy U3 enginnek van egy kompromisszumos megoldása a töltési a grafikus megjelenítésre, ami a Mass Effectnél erősen kiüt. Ahogy a Bioware fogalmaz nem tudták melyik ujjukat harapják meg: vagy ráterhelik a töltési időre a textúrák betöltődését, vagy kihasználják az U3 gyerekbetegségét és a "textura pop-up" mellet döntenek. Ez utóbbit választották, mert jobban féltek attól, hogy mindenki a töltési idő hossza miatt fogja őket "oltani" mint hogy "ja, a pop-up nem mi miattunk van, azaz u3 engine hibája".
Engem annyira nem zavar kivéve a végén a vidóknál. Arra meg azt írták a videó kezdete előtt nyomjuk meg az XBox guide gombot, várjunk pár másodpercet (addig a játék pauseol, de a texturák betöltődnek) és akkor a videóban minden textura már a helyén lesz. -
#186 Gondolom kevés neki a memória, ezért nincs ugyan szaggatás, mivel egy erőgép, csak nincs elég hely neki, de ez az én szerény agymenésem.:) -
Hoz_Hun #185 U3 engine hibája, nem tudsz vele mit csinálni, a Bioshock is ilyen volt. -
#184 közben kaptam választ máshonnan, valószínűleg a DVD meghajtóval van gondod, cseréltesd a supporttal -
#183 érdekes nálam is produkált ilyet a gép, a gears of war -nál és a rainbow six -nél is, kíváncsi lennék mi ez? vagyis, hogy töltögetés után néha nem rajzolja ki a texturákat, hanem előttem rakja össze egy kis idő után hmm... -
#182 Próbáld ki hogy leveszed 720p-re a gépet (mass effectben kikapcsolhatod az effecteket is). Szerintem csak nem birja kipakolni időben. -
#181 sziasztok,nem teljesen ide tartozik a kérdésem de a mass effect-et is érinti.Nemrégiben vásároltam egy ELITE készűléket és a következő játékaim vannak hozzá:HALO 3,FIFA 08,PGR 4,és MASS EFFECT.
a halo kivételével mindegyikkel vannak grafikus hibák de a legjobban a mass effectnél.a pgrnél a házak egy részénél lemarad minndig a textura amit persze kisebb idő mulva korrigál,a fifanál az aréna mögötti fák egy része teljesen elmosodott és az egyik épűlet is ami viszont nem lesz jobb.ezek nem annyira zavaróak csak kiváncsi lennék hogy ezek miért vannak...
míg a massnél szinte állandóan jelentkezik ez a probléma.a párbeszédek elején,a fejlesztéseknél és a load után is.Ezek viszont elég zavaróak számomra.tehát a szemem előtt rajzolja ki a texturákat.
egy LG 32 LC 52 tipusú lcdre van kötve a gép 1080p jellel HDMI csatlakozon keresztűl.vmi ötlet hogy mi lehet a gubanc? -
#180 Tancsabol csak a turian volt antipatikus. A asari és a salari jofej volt. -
Hoz_Hun #179 Engem nem idegesített a tanács, nem volt velük bajom.
Szerintem is lesz második rész, sőt úgy tudom trilógiának tervezik. :) -
#178 Jah a tanács egy nagy köcsög volt végig, én se szerettem őket. Viszont a lényeg az hogy tanács szerintem nem lesz a második részben, az már csak az érdekesebb szituáció miatt is királyabb lesz, szerintem... -
#177 Igen mi hárman. De jó a vége.
Tuti lesz második resz. -
Hoz_Hun #176 Nekem szerintem meglesz :)
Ha nem mentem meg őket akkor kivel beszélgetnek a végén? Csak a kapitánnyal meg a nagykövet beszélget?
-
#175 Kapjak be. Engem mar az elejétől kezdve idegesítettek.
De idegesit hogy nem más a vége akkor.
Most tényleg el hiszitek hogy majd 2 év múlva amikor jón a második rész meg meglesz valakinek a mentes ?:D -
Hoz_Hun #174 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Akkor csata alakul ki a hajónál és megmentik őket aztán ráfordulnak a Reaperre és elkezdik lőni (innentől gondolom már ugyan az). Utánna tanács nagyon hálás és megköszönik, hogy megmentetted őket és helyet kínálnak a tanácsba egy embernek. -
#173 S mivan ha megmented? -
#172 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ha nem menteted meg a Tanácsot, egy kicsit beteg videót kap az ember... A flotta nagy anyahajóját láthatjuk, amint felderülnek, hogy segítség jön. Ekkor Jokert láthatjuk, aki simám hajónkkal elhúz a pusztuló űrhajó mellett. Erre a flotta parancsnoka kiadja, hogy csak a célpontra koncentrálják a tűzerőt. A hajóban egymásra néz a két csaj és BUUUM, így készül a Chocapic. -
#171 SPOILER :
1. En simán elengetem a kiralynot.
2. A Counsil-hoz mindig is negativan altam hozza. Engem szabályosan idegesítettek.
3. Simán nem mentettem meg okét a végen.
4. Vegig csak Ash es a turiannal mentem. -
#170 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hát én is sokat vaciláltam Ratchni Queennél. De nem füllött a fogam hozzá, hogy elengedjem. Egy fucking alien volt és ha megölöm lehet azzal sok ezer esetleg millió ember életét mentem meg. Az egész játék alatt így gondolkodtam, legtöbbször kénytelen voltam meghozni a nehezebb/kellemetlenebb döntést. Ettől érzem ezt a játékot igazán szerepjátéknak. A másik dolog volt, hogy végig elvártam a csapatomtól, hogy elfogadják a döntéseim. Wrex-nek ezért kellet meghalni, végzetes hiba volt fegyvert fogni rám... Ashley lelőtte hátulról, de nem teremtettem le mert kedveltem Wiliams-et (meg is húztam a történet végénXD )... -
#169 Megvan a saját karim! :D -
Hoz_Hun #168 Nektek volt olyan döntés, amit után rosszul éreztétek magatokat. Persze ez egy játék és bármikor visszatölthetjük, de azért amikor effektive látjuk mi történik mikor "rosszul, vagy másképp" döntünk azért még így virtuálisan is kellemetlen tud lenni. Én elsősorban Paragonként játszottam, de volt mikor megnéztem "mi lett volna ha a másikat választom?" és azok alatt a videok alatt előfordult, hogy igen csak rosszul éreztem magam.
Azért spoilerbe téve én a következő szituációkra gondolok:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Talán a legtöbbet a Ratchni Queennél gondolkodtam. Valahogy nem akarodzott elengedni sem, de megölni mégkevésbé. Végül elengedtem, de hogy jól döntöttem-e azt nem tudom. Az viszont még így is rossz érzés volt hogy Wrex azt mondta "Ha elengeded akkor a fajám katonái a semmiért haltak meg!"
Kaidan/Ash választás számomra nem volt nehéz egy kicsit sem, mert valahogy Kaidan nem volt kedvencem, szinte sose vittem magammal.
Wrexet eddig sose hagytam meghalni, mert nagyon csipem, de egyszer megnéztem hogy zajlik le mikor "máskép" döntünk. Nagyon elkeserítő jelenet volt, főleg ahogy a vértócsában fekszik és én arra gondoltam, hogy a népe védelmében halt meg.
Asari Commandóst elengedtem, még nem is láttam milyen a másik döntés. A Tanácsot is megmentettem, bár annál elgondolkodtam, mert féltem hogy esetleg Reaper hajó megussza. Álítólag elég lehangoló az a jelenet is ha hagyjuk őket meghalni. Még nem láttam majd megnézem.
Ja és én is a kapitányt választottam. -
#167 En a kapitányt. -
#166 Ti a végén mit választottatok?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én azt választottam hogy nem állok senki mellé, saját utamat jároom. Kiváncsi vagyok hogy a döntésem mennyire fog kihatni a második részre, remélem nagyon... -
Hoz_Hun #165 Tovább tudod vinni a karaktert, csak a történetet nem tudod effektive folytatni. Indíts új játékot és az ID kiválasztásánál válaszd a legalsó opciót a meglévő ID kiválasztását. Ott leszenek azok a karakterek akikkel végigvitted a játékot, pont olyan állapotban ahogy a játékot befejezted. Az életben maradt csapattagok felszerelése is nálad lesz, az összes pénz, tárgy és persze a szinted is marad (tálent pontjaidat nem oszthatod újra). A játék igazodik a szintedhez, úgyhogy elejétől nehezebb, és a szintednek megfelelő tárgyakat dobálják.
Én is imádom ezt a játékot. :) -
#164 Pfian ember mekkora gama volt ez. Imádom. Hat tuti lesz második résszé. Naon kíváncsi vagyok mikor jelenik meg...
Naon ütős játék volt. -
#163 Kosz :( -
#162 Igen ott a vége, nem lehet menni sehová... -
#161 Azt kérdezem hogy ez az ultolso helyszín vagy ezután meg van játék? Ugyertem ezután lehet majd meg menni Citadelre meg járkálni az űrben? Vagy ott a vége? -
Hoz_Hun #160 Sajna ott csak mintegy 25-28 mellék küldetésről írnak. Nekem játék végére több mint ötven mellék küldetésem volt teljesítve. -
Hoz_Hun #159 Tali nem konkrétan ad küldetést, csak utal rá hogy a gethekről bármilyen infó életbevágóan fontos a számukra. Később a játékban egyik rendszerben getheket kell kitakarítani és náluk a főbázisukon találsz fontos adatokat. Na azt elkunyizza Tali és ezzel lezárul a zarándokútja. Persze továbbra is velünk marad a játék végéig. Ez tulajdon képen az ő küldetése. -
Hoz_Hun #158 Hát szegényeket a gethek elüldözték a bolygójukról és az egész fajtájuk egy űrhajó flottában él. Nem minden hajójuk ratyi, de nagyon sok mert kell nekik a hely, így jópár hajójuk többszáz éves és addig hajtják őket míg megy. -
#157 Akit esetleg érdekel SideQuest segítség -
#156 Jut eszembe Talinak mi a mellék küldetése? :/ Mert Wrex és Garrus meg volt. Másnak is van esetleg? (Gondolom Talinak is lehet valami a nagy "gyűjtéssel" kapcsolatban, mert elég sokat beszélnekem róla, hogy az milyen fontos a népének és sokat várnak tőle) -
#155 Ratyi hajóik vannak? Pedig olyan intelligensnek tűnt az a lány. Beszélgettem vele egyszer a hajóműnél, nagyon érdeklődő volt. Mondjuk lehet pont azért, meg mert a Normandy prototipus :) -
Hoz_Hun #154 Szerintem is Talira gondolt. :)
Nem, Tali nem választható karakter (sajna). Sőt azt sem tudjuk meg hogyan is néz ki valójában. Külföldi forumokon, páran mondják, hogy persze nem választható, hiszen védőöltözetben kell lennie. De a játékban az kiderül, hogy nem azért van védőöltözetben, mert nem élne meg az embernek megfelelő környezetben. Több oka van, de elsődlegessen az hogy gyenge az immunrendszerük és egy vírus kopletten hajokat írthat ki náluk. Továbbá elég ratyi ürhajóik vannak és náluk nem mindegy, hogy szkafanderben van-e valaki vagy sem, amikor mondjuk szétesik az egyik hajó alattuk. Pont ezek miatt a biztonsági intézkedések miatt meg is szokták hogy állandóan viselik. -
#153 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nekem is a végén a Citadella tetszett a legjobban, ahogy megy a nagy csata és összecsukódik az egész és megyünk kinn a felszínén és közben esnek le a darabok áhh, rohadt jó volt. Kár hogy az utolsó fight nem volt valami élvezetes.
No meg Noveria nagyon tetszett még, ott elég jól kidolgozták a történetet... -
#152 Lineáris? A legjobb rész következik :). -
#151 Nagyjából jah asszem onnantól már lineális volt az egész... -
#150 Figyeljetek mar.
SPOILER
En most megyek ILOS bolygóra. Ott mar a vége van? Mert mar minden mellekuldetes kész...