63
  • Sil78
    Az Acid2 tesztet tudomásom szerint jelenleg csak 3 böngésző tudja teljesíteni: a Safari, az iCab és a Konqueror.
  • Sil78
    "Amúgy régebben az Operában nagyon szem előtt volt egy gomb, amivel ki lehetett kapcsolni a képek betöltését. Nemtom FF-ben van ilyen? Meg hol lehet az anti-popup szogáltatást szigorítani benne?"

Természetesen van ilyen, szerintem az ImgLikeOpera nevű kiterjesztés az, ami kell neked. A popupblokkoló szigorításával kapcsolatban lásd pl Firefox topic, #1575-ös hozzászólás.
  • smv
    Pedig rohadtul nem az. Van jópár ismim, akiket megkérdeztem, hogy milyen böngészőt használ erre benyögte, hogy google, vagy hogy windows vagy mittom. Sokan nem tudnak alternativákról, és félnek kipróbálni.
  • smv
    Kivéve IE-n.
  • tomsolo
    ez egy hülyeség sztem...
  • ebertek
    http://www.webstandards.org/act/acid2/test.html

Nekem ez se IE-ben, se FF-ben nem jön be tökéletesen.. IE-ben szörnyű, FF-ben egy fokkal jobb.
  • Caro
    Nem.
    Szabványos kódot kell írni, és mindenhol futni fog.
  • ebertek
    Hmm.. az irodai alkalmazottnak csak egyet kell megtanulnia használi, a dizájner is hozzászokik egy progihoz, egy cégen belül meg általában egy OSt használnak, úgyhogy a rendszergazdi is elboldogulhat :)

De tényleg jobb az, hogy van egy kis verseny minden piacon, ebben egyetértek. Bár a legtöbb júzer (sajnos) örül annak, hogy be tudja kapcsolni a gépet, s amíg az IE-t integrálják, addig az átlag júzer azt se fogja tudni, hogy van más böngésző.
  • ebertek
    <OFF> Vááh, szörnyű amit itt megy flémelés :)
    kbupdate: nem szánalmas az, akinek tökéletesen megy az XP, IE, meg a Windows király beépített tűzfala - egyszerűen csak ez ritka, mint a fehér holló :).

Nálam Windows napi átlag 3x fagy BSoD-vel, Linux még egyszer nem fagyott ki - ez most nem fikázás vagy ilyesmi; én ritkán használok Linuxot, mert szükségem van egy zsák Windowsos progira. <OFF/>

Nah, szóval, én is FF-ot használok, s még működik is :) Az IE meg megmaradt Microsoft Update-olni. Arra jó. Másra nem :P
  • smv
    Az, hogy ennyi szövegszerkesztő van, meg az irodai alkalmazottét, az, hogy ennyi képszerkesztő, az a dizájnerét, az, hogy ennyi féle rendszerbeállítás, az a rendszrgazdáét, az hogy ...

Bár így kaotikusnak tűnik, mégis a monopol helyzet a rosszabb eset, hiszen így a lényeges fejlesztések elmaradnak (Lásd IE), hisz tesznek rá, mert úgyis az ő szoftvereit használják a legtöbben. Jó dolog a verseny küzdjenek csak egymással a böngészők, az nekünk csak jó.
  • NIKOLASZKÉDZS
    az hogy annyi böngésző van csak a webmesterek dolgát nehezíti meg...
  • Sanyix
    Csak egy éves a firefox? :) ebből 4 hónapig használtam, aztán egy beleépülő spyware miatt repült mint a huzat, úgyhogy ennyire biztonságos a firekox :D
  • Caro
    Jó ötlet! Küldd el a Mozillának, talán még fizetnek is érte.
  • rynn
    A képeket úgy kell letiltani, hogy jobb klikk egy képre, és 'Képek tiltása a(z) XXXXX helyről' és már csak egy refresh kell!
  • smv
    Persze, hogy nem csak azt. De én most szolidalitásból használjak egy 4 éves böngészőt, mert nincs idejük fejleszteni?
  • kbupdate
    MS nem csak Windows-t "gyárt". Nem tudtad? És nem is csak szoftvert. Hopsz!

Másrészt SP-ket se dísznek adja ki.
  • smv
    És megtiltotta valaki az M$ -nek a fejlesztést? Ha basznak az userekre, akkor nem értem, miért kell sztárolni őket. Jahogy X évente kijön Windowssal egy új ver? Wow, kira...
  • Caro
    Ennek sokkal inkább ez az oka:
    http://www.sg.hu/cikkek/40675
  • Antifasiszta
    Nektek is? és király!
  • Caro
    :)
    Mert ezt az ipfwadm, az ipchains, az iptables nem tudja már lassan 15 éve... :D
  • Antifasiszta
    nekem meg internet explorer 3.2
  • kbupdate
    márpedig más nem lehet. egyszerűen az irigység beszél belőled.
  • aki kérdez
    Nem erre gondoltam, de találgass csak :)
  • kbupdate
    Szóval az szánalmas, akinél tökéletesen működik az XP, az IE, és SP2-es tűzfal.

Az szánalmas, akinél nincs spyware, trojan.

Ha szted igen, akkor IGEN, szánalmas vagyok.
  • kbupdate
    igen, te meg 2x küldesz egy postot?:D
  • kbupdate
    na te biztos azt is tudod pl. hogy lehet simán portátirányítani is SP2 tűzfallal:)

Persze IE 6 még elég sok mindenben hiányos, de hát hány éves is IE 6? és FF? 4 és 1. ne hasonlítsd már össze.. 3 év van köztük!
  • aki kérdez
    kbupdate, ez a hobbid, hogy szánalmassá teszed magad?
  • aki kérdez
    kbupdate, ez a hobbid, hogy szánalmassá teszed magad?
  • Hegyikecske
    A különbség annyi h egy profi NEM használ xps tűzfalat, pláne nem tom ki az a hülye aki azér fizet h egy meglevő programot bekonfigoljon, annyiból már tűzfalat is kaphat... (ugyértettem használhatot)
    Szal az xp tűzfalra ez a tökéletes jelző erős túlzás volt, pláne ha azt nézed h alapból meg csak egyirányú
  • Caro
    De nem azt kéne nézni, hogy az IE is működik, hanem azt, hogy miben tud többet?
    A keresés is sokkal kényelmetlenebb benne.
    És az meg nem igaz, hogy az FF csökken, csak szeptember környékén mindig van egy wines ugrás. Új PC-hez azt adnak, és ugye sulikezdés, meg minden szeptemberben van, ami jó ürügy PC vásárlásra.
  • Caro
    Nem lehet, hogy a virtualizált OS-en kéne futtatni a keresőt a főOS helyett? :)
  • Murdoc
    Boldog Szülinapot!
    Én is FF-t használok,mivel egyszerűen kevesebb szemét jön le vele. És innen már mindenki mondhat bármit.
    Egyébként a Win tűzfal TÖKÉLETES, annak aki ÉRT HOZZÁ, annak megy, de igazából jól csak egy arra képzett informatikus ért hozzá. Nekem van 1 ismerősöm, százezreket keres azzal, hogy azt normálisan beprogramozza cégeknek. Egy kerioval, vagy nod32-vel az is meg tudja védeni magát, aki sz*rt se ért hozzá. Ennyi a különbség.
  • h4x0r
    Boldog szülinapot. :)
  • kbupdate
    te is "gondolhatsz":)
  • Nyiri
    Jolvan... Gondolj amit akarsz es elj tovabb a csodak birodalmaban :)
  • kbupdate
    "ehhez", először tanulj meg írni, mert így eléggé szavahihetetlen vagy!

Másrészt, miért használ akkor mindenki "winfost", okoska!
  • kbupdate
    csak ez a 10% már nem nagyon nő egy ideje, de nem írom le megint. olvass vissza...

Kösz a tanácsot, hát sajnos CounterSpy nem talált az ég világon semmit, se az MSAntispy, se az adaware. Igaz, hogy havonta max 1x nézem végig a gépet velük, és ez lehet a baj.

Látod, látod, butuska az te vagy, mert te írtál hülyeséget!
  • lalicsiga
    vagy a Warez 2.9
  • lalicsiga
    Hello all!
    Megmondom mi a JÓ!
    Deepnet
    ez a tuti mégha nem is hallot senki róla:
    böngésző,ftp,P2P,ablakletiltó,stb...
    érdemes kipróbálni
  • onimusha
    nem azért 85% mert az összes szar winfoson az van alapból, jah persze ehez semmi köze mi ?