132
-
pemga #92 Blikkesítő rulez :). Szerintem még nem is volt tárgyalás (ezért nem szerepel a figura teljes néven, ártatlanság védelme), és ez a kiszabható jogi maximum... Másrészt ha jól látom, nem kizárólag "kiberbűnözésről", jelen esetben farm fenntartásról, hanem többrendbeli zsarolásról is szó van. Az az 50k€ viszont elég gyengének tűnik, még jó hogy egyáltalán a bömbi kijött belőle :). Nem egy nagy hal a fickó...
A gugli semmit nem dob a nevére :(. Egy hasonló csóka van, de ő ennek több mint a háromszorosát (1.5milliós botnet) irányította. -
#91 Talán elsösorba a családjának kéne észrevennie, és cselekednie, hogy megfelelö irányba mozduljon el a srác a jövt illetöen. -
strogg #90 bocs hacker.:) -
strogg #89 bocs hacker.:) -
strogg #88 még jó.
ez a srác ugyanis nem hecker, hanem cracker!!!
-
A Hekkert csak azért vettem a felsorolásba, mert hirtelen itt mindenki elkezdte védeni szegény hekkereket... -
#86 És azon kívül hogy ilyen "okosságokat" mondasz, írogatsz mit tettér kishazánk szépüléséért?
Elhiszed hogy ha a graffitisnek a kezébe adnál egy ecsetet meg papírt és egy emberi nyelven beszélő tanárt mellé állítanál akkor másban keresné az önkifejezést?
Talán csak egy haver hiányzik neki, aki meggyőzi arról, hogy egy szinten melyen gyerekes az amit csinál.
Asszem nem te leszel ez a haver! -
#85 A suliból lógó alsósokat kifelejtetted a felsorolásból!
;)
Jézusom, azért a te agyadat rendesen megdolgozta a média, ha egy hackert egy kalap alá veszel a többiekkel! -
#84 Ezt a problémát is megoldhatnánk, ha minden graffitisnek eltörnék a kezét akit templomok, máv kocsik.... firkálásán rajtakapnak. -
#83 Pedig egyértelmüen péntárcakimélö volna ha a sok pedofilt, gyilkost, vagy akár hackert nem kéne cellákban eltartani, hanem egyszerüen felakasztanák öket, mert mi az hogy a mi pénzünkböl etetik ezeket, meg fütik a börtönöket.
Ráadásul nem volna probléma hogy 5 év után ujra kezdi. -
#82 "Ja a szupertitkos célpont: Morale, Welfare and Recreation, NAWS China Lake, CA
Remélem senkinek nem kell lefordítanom"
Úgy láccik tévedtem!
És látom mindenki elvesztette a humorérzékét is(asszem a terroristák elérték a céljukt;(((
EMBEREK!
EZ
EGY
ÜDÜLŐ WEBSZÁJTJA!!!!
Értitek? Nem egy repülőgép anyahajó központi számítógépe, vagy a NORAD titkos földalatti támaszpontjának adatbázisa!
Ez egy üdülő weboldala, amit azért tettek ki mint a általában a postaládákat, hogy más emberek üzeneteket szórjanak bele. Vannak akik persze kutyakakit meg hasonlót szoktak az ilyenekbe bedobálni, de szerintem többet ártunk magunknak ha ezt egyáltalán felvesszük.
És a mélyentisztelt véresszájú, halálbüntetésért kiáltozó kollégékat had kérdezzem meg:
ha ennek a 20 éves srácnak az életét ilyen erkölcsi fensőbrendűséggel vagytok képesek keresztbetörni, akkor bizonyára egy kutyás polgári őr kommandónak is tagjai vagytok, akik a greffitiseket, meg a falragaszosokat tettenérés esetén a helyszínen karóbahúzzátok????!!!!
Ha meg nem akkor az nem zavar benneteket, ahogy a máv kocsiktól kezdve az aluljárókon keresztül a fél ország kinéz? -
mrzool #81 "Azért jó hogyha megölök egy embert max 10 évet kapok, ha hackerkedek, meg 50-et......."
Szerintem meg nem 10 évet, hanem halálbüntetést. Miért olyan qrva nehéz felfogni, hogy ez AMERIKAI ítélet? Akkor ne már a magyar, gyilkosságért kapható 10 éves üdüléssel hasonlítsd össze... -
#80 rohatt snecie:@ -
irkab1rka #79 Hülye fogalmak a cikkben: (bázzvörd bázzeg)
"fiatal technikai zsenik"
"kiberbűnözés"
"online bűnözők"
"billentyűvirtuóz"
Nexushat: ennél sokkal kevesebbért ment már börtönbe ember az usában (azt hiszem a newsweek újságirója, azóta már kint van). Egy kicsit durván összekevered a békeaktivistákat (ha van egyátalán értelme a szónak) és azt, aki egy ország hadseregének eszközeit támadja meg (nesze egy bázzwörd: elektronikus hadviselés). Azt is elfelejted, hogy az amerikai jog precedens alapú... akinek van esze, annak nem kell többet magyaráznom.
Amúgy a kis patkány többször is elkövette a kérdéses bűncselekményt, sorozatban.
Azt is vegyétek észre, hogy az 50k eurót az elmúlt pár hónapban szedte össze. 50k az ott azért már éves fizetés ott is, bár ha értessz dolgokhoz, lehet 80-100K is EGY ÉV ALATT, BRUTTÓ! És azért be is kell menni, és kevesebb a szabid, mint itt!
Szóval pár hónap alatt 50k tisztán az aranybánya ilyen befektetés mellett...
Azt hiszem nem kéne 50 évre sittre vágni. Az a 400k ember, akinek a gépéből botot csinált adjon neki egy-egy maflást, és ha maradt hús még az arcán, akkor tegyük egy medence aljára, és mindenki, aki miatta kapott egy-egy levelet egyszer-egyszer köpje le. Ha nem fulladna meg :)))) akkor mehet szabadon, és doglozzon, hogy mindenkinek, aki miatta vett virusirtót vagy spam szűrőt a gépére, visszafizethesse a szoftver árát.
A gépek lassulása miatti **vaanyázást meg nagylelküen el is felejtem okés? -
#78 Én az 50 évet nagyon soknak tartom.
De elnézve a Passió című filmet, inkább ezt a fajta büntetést adnám neki, illetve kicsit kevesebbet, úgy is istennek képzelte magát.
Aztán mehetne haza gondolkodni, mivel kéne neki foglalkozni -
#77 Édesem, te mennyire számítanál ha feltörnéd magyarországon a honvéd szakszervezet üdülőjének a postaládáját?
Ne adj isten teleszornád undorító hirdetési újságokkal röplapokkal, médaimarokos, tecsós meg spáros brossúrákkal????? -
#76 Mért nem fogjátok fel, hogy ez terrorista cselekmény volt..betörni egy haditámaszpont szerverére, mindegy milyen okkal, simán feltételezhető a terrorista támadás, ha meg nem jogos, akkor rákenik, hogy ez volt a célja, kész. -
#75 "A 20 éves fiú egyébként magának köszönheti, hogy lebukott, hiszen túl nagy falatot nézett ki magának: a legutóbbi kibertámadása célpontjául ugyanis a Kalifornia államban található China Lake-i Haditengerészeti Támaszpont szerverét vette össztűz alá. Pechére lebukott és a legtöbb amerikai szövetségi államban az ilyen bűncselekmények terroristatámadásnak minősülnek."
Höhöhö
Na ez aztán a terror támadás, nem tudggyuk megnézni a támaszpont pk-jának életrajzát.
Meg dzson f rogers tartalékos őrvezető nem tuggya elolvasni a mamájától kapott emiljét.
Legközelebb már azért is halállal bűntetnek ha bajuszot rajzolsz valami toborzó plakátra.
Emberek ez egy propaganda szájt! Aki ilyet ki tesz a kirakatba, az vállalja, hogy ha más nem a békeaktivisták összefirkálják!
Adnék neki 50 000 dollár börtönbűntetést meg fél év közmunkát és konyec.
Legközelebb majd okosabb lesz.
Ha ezért 50 év jár akkor a buszon bliccelésért meg 2 év főbelövés!
Ugye gyerekek itt még senki sem bliccelt a buszon???!!!!!;(((((((
És ne adj isten savanyúcukrot sem lopott senki az ábécéből??????!!!!!!!!!
Na mer azért!!!!!
Ja a szupertitkos célpont: Morale, Welfare and Recreation, NAWS China Lake, CA
Remélem senkinek nem kell lefordítanom -
Luciferke #74 Azért jó hogyha megölök egy embert max 10 évet kapok, ha hackerkedek, meg 50-et....... -
kicsizoz #73 "Teljesen egyetértek ezzel. Nem a kis csórókat kell kergetni, aki lemásol egy-két játékot" -> még mindig az a hír, hogy:
"ilyen bűncselekmények terroristatámadásnak minősülnek"... -
acdc #72 Egyébként most volt róla szó,hogy itthon is az informatikusok keresnek a legtöbbet de ez persze vicc mivel még a kinti minimálbért sem kapják meg -
acdc #71 Az ismerősöm apja ezelőtt 5-6 éve programozói amolyan mellékállásban volt egy nagy cégnél napi 4órában akkor kapott évi több mint 7milliót -
acdc #70 "tizenparmillio forint lehet, hogy nem sok"
igen valóban jól látod:)ez kb 1 éves bér
de pl informatikusként ennek kb. a 3x-át kereste volna -
assdf #69 A nő pia drogot is én irtam :P
Ez tény hogy ennyi pénz sok embernek magyarországon 10-20 éves keresete.Sajnos ez a szomorú magyar valóság. De ha vki vesz egy kocsit meg egy számitógépet (ami ráadásul munkaeszköz is neki) azt sztem még itthon sem tartja senkise herdálásnak.A legtöbb mai fiatal (inkább a 30asokra gondolok) már rendelkezik mindezzel,jó persze nem bmw-vel,de ez már inkább csak attól függ mennyi pénze van az embernek.
Herdálás az ha vki ugy költ el sok pénz hogy semmi "látszatja" nincsen.Azaz ha csak ugy elfolyt volna a pénze, az igen.De neki megmaradt,egyszerüen csak átalakult egy más formába(lást autó) -
savior #68 tizenparmillio forint lehet, hogy nem sok, de en nem egy embert ismerek, akinek ez kb 20 evi keresete... tehat nem 20 ev alatt kapar ossze ennyi koltopenzt, hanem osszesen ennyit keres! namost magyarazd meg neki, hogy nem herdalas egy egesz elet munkajat egy bmw-re kolteni :)
meg ahhoz kepest, hogy ez az osszeg lofasz, igen keves 20 eves rendelkezik ennyi koltopenzzel...
meg ha ugy nezed, akkor most nincs egy vasa se, szoval telleg elherdalta :)
valaki irta, hogy a no-pia-drog az lett volna az elherdalas, ami igy elsore igaznak is tunhet, azt leszamitva, hogy azt mar nem tudtak volna lefoglalni tole :)
igy legfeljebb a bmw-vel elfurikazott benzin arat crackelkedte ossze, mivel a tobbi dolog ugyebar levan foglalva
-
#67 50 év... gyilkosok nem kapnak ennyit. -
Bodybuilder #66 Teljesen egyetértek ezzel. Nem a kis csórókat kell kergetni, aki lemásol egy-két játékot, hogy a fárasztó nepok után kikapcsolódjon kicsit, hanem az ilyen szemeteket, akik szándékosan keserítik meg több ezer ember életét. -
assdf #65 1,Véleményem szerint nem ennek van elrettentő ereje.Semmit sem ér az 50 év ha csak minden századikat, ezrediket kapják el. Sokkal hatásosabb lenne (főleg az ilyen fiataloknak) ha csak 4-5 év letöltendőt kapnának, de elkapnák minden 2-3.-at.
2,Amúgy meg ezt az elherdálást még mindig nem értem. Keresett a srác átszámolva kb. tizenpármillió forintot.Ez itthon is lóf...sz, amcsiban meg még kevesebb.Ennyi pénzt még egy 5éves is el tud költeni fél nap alatt, ebben semmi herdálás nincs sztem.
3,Az amcsik is jobban járnának ha példastatuálásra vmelyik nagymenő bünözöcsoportot kapnának el amelyik bankok rendszereit töri fel összehangoltan, és nem 50ezer eurot kap érte, hanem millókat.(persze ehhez tudni is kéne a rendőrségnek) Nevetségesnek tartom hogy egy félamatör 20éves gyerekkel akarnak példát statuálni. -
kicsizoz #64 Másrész az emberélet igen is kifejezhető pénzben, kérdezd meg az amerikai hadsereget, szerintem pontos összeget tudnak mondani... :(
És azt is elfelejtitek, hogy terortámadásért ítélték el, nem másért.... -
kicsizoz #63 Ti keveritek a szánalmas magyar bübtetéseket az amcsi évekkel...
5 évet nálunk adnak gyilkosságért, USA-ban azért kicsit máshogy meg yaz ítéletosztás...
De lazábban is kezelik, a jó magaviselet meg ilyesmik, de remélem 20 évet azért leül belőle :) -
#62 az 51 hsz-es okoskák miért mindig ilyenkor tűnnek fel?
nem merjük bevállalni a véleményünket, mi? -
#61 bizony! ha az utobbit tenne tonkre akkor min. a halalbuntetes! ^.^ -
#60 Bocs, ha felreertem, de jelenleg sem lopok, es meg tolem sem tudtak annyit lopni, hogy az exisztenciamat veszelybe sodorjak. Mondhatni, hogy az IRL-spammerek (In Real Life; akik telenyomjak a postaladadat reklammal :)) sokkal tobb kart okoznak, volt, hogy nem kaptam meg fontos levelet, mert a szemettol nem fert a ladaba a level.
Ezzel a peldaval azt mondom, hogy sokszor az erkolcsos (inkabb nem erkolcstelen) dolgok is tobb kart tudnak okozni, mint a kissebb buntettek.
#57:
1. Elkoveti mas helyette. Nehany kirivo esetben igaz, de az "egyszeru" gyilkossagoknal nem biztos.
2. A kenyszermunka kifizetodobb. Anno ezek mentek utat epiteni a sivatagba. -
#59 csak ez tenyleg bulvar szokas igy irni.
Pelda:
ujsagiro felhivja Kovacs Belat es megkerdi:
- Kovacs ur! Igaz, hogy On rendszeresen szeretkezett az edesanyjaval?
- NEM! DEHOGY! MIT KEPZEL?!?!?
Erre masnap a cikk: Kovacs Bela nem ismerte be, hogy rendszeresen szeretkezett az edesanyjaval.
Na ez a bulvar szinvonal.
Igen 50 ev bortont is kaphat, de akar egy tilosban parkolo ember is kaphat 50 ev bortont ... csak epp az esely ra 1:100000000000000000-hoz.
Visszaterve a dologra: A srac sajat maga balf***saganak koszonheti, hogy elkapta ... de nem hiszem, hogy ilyen tudast ami neki van csak ugy bortonbe fognak dugni ... majd kap egy ajanlatot ... borton vagy nekunk dolgozol?
Amugy erdekes, hogy mindenki Mitnickkel jon ... de pl Kimble-t sehol nem latom megemlitve ilyen helyeken ... talan azert mert O nem a 'rosszfiuk' oldalan van? -
GazVezir #58 Én olvasom a könyvét, de egyetlen utalást sem véltem felfedezni benne az általad állítottakra. Ettől függetlenűl valószínüleg tényleg nem létezik nála nagyobb hacker a világon, az meg elég naív kijelentés lenne, ha azt mondanám, hogy nem is fog. -
savior #57 halalbuntetesnek meg 2 nagy elonye mindenkeppen van: 1, az illeto a kiszabadulas utan nem tudja megint elkovetni a dolgot, es igy nem is retteg tole senki
2, nem koltik a mi penzunket az ilyen emberek eltartasara a bortonben
amugy meg ha senki nem rendelkezhet egy emberi elet felett, akkor a gyilkosok miert? es a rendorok akkor miert hasznaljak a fegyveruket?
szoval pont egy olyan emberi elet felett ne lehetne rendelkeznunk, aki mar megtette azt? -
savior #56 lehet hogy akkor te akkor se lopnal senkitol, viszont akkor meg hamar az utcan talalnad magad, ugyanis toled vinnenek el mindent, es akkor elgondolkoznal rajta, hogy ha ugyse buntetendo akkor...
nezd csak meg mondjuk a szamitogepes buncselekmenyeket, mint pl a szoftverek illegalis hasznalata, zenek es filmek illegalis letoltese...
szoval ezeket olyan dolgok, amiket nem tudnak buntetni, ezert nyugodt szivvel csinalja mindenki
pedig ez is ugyanolyan buncselekmeny, mint ha lopnal
-
savior #55 "Mi az, hogy elherdálta a pénzt? Egy BMW meg egy csúcsgép mióta herdálás?"
gondolom azert minosul herdalasnak, mert ezek nem letfontossagu dolgok, hanem luxus cikkek
amugy meg lehetett volna annyi esze, hogy egy jokora osszeget felrerak a biztonsag kedveert, teszem azt ugyvedre :)
vagy mondjuk elashatta volna a kertben -
#54 Te is kurva okos vagy... -
szombi #53 Nekem van jobb büntetésem, ez egazi példát fog adni:
fertőzzék meg AIDS-el!