95
  • kerti008
    Különben meg a 4 ázsiai tigris megállapodást írt alá új független operációs rendszer létrehozatalára. Ezzel akarják ázsiában a kormányzati és ipari területeket elválasztani az amerikai windows-tól. Na erről szól valójában a per és a cikk. Az átlagember úgy akarja használni a pc-jét mint a konzolokat. Bekapcsolja, nem pedig telepítgetni állandóan. A windows media player nélküli változatát most sem keresi senki.
  • kerti008
    Na ez tetszik. Megveszed a pl.: Windows XP Profesionalt 35-40 ezer Ft-ért/pc és még külön vásárolni(fizetni) akarsz alternatív böngészőért/lejátszóért stb.. is. Ugye?
  • kbupdate
    de a köcsög linux bezzeg mindent tartalmazhat! 4 web browser 12 MediaPlayer, 23 féle szövegszerkersztő, 23 féle filemanager stb. stb. Pl SuSe 7-9 CD-s disztribjei... no comment
  • Antifasiszta
  • Antifasiszta
    gyerünk ez az MONDJÁTOK MÖG NEKIK!
  • sonicXX
    Szombi te teljesen el vagy tévedve.

"M$ nyugodtan vonja ki a winfost, majd szophatnak a free rendszerekkel, mert le kell fordítani a kernelt..."

Már 2005-öt írunk. Mielőtt valaimt mondasz, győződj meg arról amiről beszélsz.

"Először is a médialejátszóknak és az azonnali üzenetküldőknek nincs piaca!
    Ahogyan annak idején eldöntötték(a Netscape miatt), hogy a netböngészőknek sincsen."

Közvetett piaca van. Reklámokon és más termékeken keresztül.

"Nm képesekegérteni, hogy akinek nem teccik a wmplayer vagy az iexplore, vagy az outlook, az szabadon lecserélheti!
    Soha nem volt arra példa, hogy a winfos bármelyiket is megakadályozta volna!"

Természetesen XP SP-1 előtt minden rendszer ilyen volt. De ha találsz a windowsban Internet Explorer uninstallt, szólj.

"A realnetworks meg bekaphatja, mert a formátuma sz*r és a lejátszója spyware!"

Urban legend, pont annyira mint hogy az MSN is spyware, de azt még leglalább elképzelhetőnek is tartom.

"Én pedig filmlejátszásra a megyar fejlesztésű CrystalFree-t, zenelejátszásra a wmplayer classic-ot vagy
    az ugyancsak magyar fejlesztésű Bsplayer-t használom."

A crystalplayer sem és a bsplayer sem magyar fejlesztés. Esetleg létezik hozzá magyar nyelvi fájl amit felteszel és magyar szövegeket fog megjeleníteni a program.

"Netezésre viszont bejön az iexplore..."

Ízlés dolga. Speciel engem ez nem érdekel.

"Szerintem ezek a cégek olyan irigyek, hogy még az átlagjúzertől is irigylik,
    hogy ilyen egyszerűen hozzájuthatnak a szükséges programokhoz."

Mindenbizonnyal az egész gonosz világ összeesküdött a Jó megtestesítőjével, a Nagy És Tisztességes, Fényességes Microsoft-tal.

"Ez nem üzlet, ez nem piac, ez nem a pénz kérdése, mégcsak nem is a politika, hanem maga az irigység..."

Rendben, köszönjük, leülhet.
  • totya4
    Nem érted. Nekik azzal van bajuk, hogy pénzt akarnak bármi áron becsület ma már nincs.
    Ha az is bajukra van hogy abból amit eladnak van hasonló az oprendszerben, akkor szerintem az inkább bajukra van, ha ráadásul sokféle olyan program van a telepítőben. A linuxot szerintem a félig-meddig ingyenessége miatt nem nagyon csesztetik.

Egyébként a te meglátásodra egy példa a pereskedők gondolatmenetével; kijön mindjuk ma egy Linux disztrib, én holnap alapítok egy céget, két hét múlva kész a program, akkor

1. Verem a nyálam hogy miért adtak eleve az oprendszerhez az enyémhez hasonló funkciójú programot

2. Verem a nyálam mert hogy hogy nincs a disztribben az ÉN programom

:)
  • Sadist
    "Ilyen alapon a linuxot is lehet támadni, mert ha jól tudom az a sok-sok CD-s telepítő csak azért van, mert azokon mindenféle felhasználói program van, ez nincs bajukra?"

Csak ott lehet választani, hogy melyik cég szoftverét szeretnéd telepíteni. Míg Windowsban van egyféle és azt telepítheted hozzá.
  • totya4
    Nem vagyok microsoft rajongó, de enyhén hányingerem van ezektől az esztelen támadásoktól.
    Adva van egy cég, amelyik sikeres, sok pénze van. Mit csinál akkor a sok semmirekellő buzerant? Mindenféle szar jogi csűrés-csavarással pénzt akar kiszedni belőle.
    Ha csinálok egy oprendszert, azt rakok bele amit akarok. Ha akarok, komplett office csomagot, "ingyen". Bármit. Jobban vesznek az emberek olyat, amibe benne van, amire szüksége van az embernek. Nem pedig utólag kell mindenféle szir-szar spyware-el teli sharewaret feltenni amelyik egyike-másika önmagában hanyattvágja a rendszert.

Annak idején, mikor az MS kihozta az oprendszert, akkor kellett volna ugrálni, és előre lefektetni hogy mit tehet bele és mit nem, utólag mit ugat a sok buzerant? Kár hogy a jogban nincs "ép ész hozzáállás". Jogban sem lehet tudtommal büntetni visszamenőleg.
    Ilyen alapon a linuxot is lehet támadni, mert ha jól tudom az a sok-sok CD-s telepítő csak azért van, mert azokon mindenféle felhasználói program van, ez nincs bajukra?

Ha valaki jobbat tud csinálni, csináljon, aztán majd megveszi a felhasználó. Hogy nem veszi meg, mert jó a beépített? Szívás, akkor mégse olyan jó az a kereskedelmi szoftver. Irjon jobbat, de ne pereskedjen a buzerant. Menjen répát termeszteni.

Kicsit világosabban és vizuálisabban, ez pont olyan, mintha a Dacia azzal perené a BMW-t hogy mi a szentszarért rak a kocsijába kormányt, miért nem adja kormány nélkül hogy aztán majd a felhasználó vehessen magának külön...?
    (Ez mehet a tükrökre fékekre motorra bármire, végül aztán a BMW autó nem lenne csak egy váz. De még azt is perelné valamelyik buzerant hogy az ő ajtajuk nem passzol a vázra).

Egyébként a microsoftnak üzenem hogy az eddigi szenvedéseimért bekaphatja, ami mondandóm pártatlanságának biztosítása érdekében szükséges.
  • Lazarus
    Az oldalaikon és a klienseikben elhelyezett reklámok
  • asysoft
    "...Szerintük ugyanis a szoftvercég ezzel egyeduralomra tört a médialejátszók és az azonnali üzenetküldők piacán."
    Nem tudom, fórumot olvasgatva a legtöbb ember nem a WMP-t használja. Az MSN más tészta, bár én nem sok olyan embert ismerek, aki a Windowsba építettet használná, hanem inkább az MSN Messengert, amit szintén le kell tölteni, akárcsak (pl) az ICQ-t...
    Másrészt nem értem, itt mi a piac, a legtöbb player, IM kliens ingyenes...
  • szombi
    Persze akik nem értenek hozzá, azok könnyen ugatnak.
    M$ nyugodtan vonja ki a winfost, majd szophatnak a free rendszerekkel, mert le kell fordítani a kernelt...
    Először is a médialejátszóknak és az azonnali üzenetküldőknek nincs piaca!
    Ahogyan annak idején eldöntötték(a Netscape miatt), hogy a netböngészőknek sincsen.
    Nm képesekegérteni, hogy akinek nem teccik a wmplayer vagy az iexplore, vagy az outlook, az szabadon lecserélheti!
    Soha nem volt arra példa, hogy a winfos bármelyiket is megakadályozta volna!
    A realnetworks meg bekaphatja, mert a formátuma sz*r és a lejátszója spyware!
    Én pedig filmlejátszásra a megyar fejlesztésű CrystalFree-t, zenelejátszásra a wmplayer classic-ot vagy
    az ugyancsak magyar fejlesztésű Bsplayer-t használom.
    Netezésre viszont bejön az iexplore...
    Szerintem ezek a cégek olyan irigyek, hogy még az átlagjúzertől is irigylik,
    hogy ilyen egyszerűen hozzájuthatnak a szükséges programokhoz.
    Ez nem üzlet, ez nem piac, ez nem a pénz kérdése, mégcsak nem is a politika, hanem maga az irigység...
  • ForestGoku
    Vonják ki a forgalomból, majd másolnak....
  • twollah
    Nem art ha egy kicsit az M$ fejere koppintanak.

Az meg kifejezetten gaz, hogy egy sw ceg zsarol egy orszagot.
  • IoIa
    Nagyon helyes.