Allchin: "A Vista nem fog működni"
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lehet hogy nem a legjobb a windows, lehet hogy sok benne a hiba, de ha a linux terjedt volna el igy, akkor most minden gépen más verzió futna, sehol nem lenne egységes felület, csak a parancssort lehetne használni mert talán az még egységes lenne vmennyire, és nem találnánk egy olyan programot ami két eltérõ linuxos gépen is futna minden további nélkül.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"
És a Kde/Gnome sem csak újabb ikonokkal bõvült. És ez az desktop sem volt még 5 éve megépíthetõ kde alapokon: http://www.kde-look.org/content/pre1/23535-1.jpg
Ma ez már mint valóság linuxon, nem csak waporware a'la astalaVISTA 😄
Windows nékül is lenne élet természetesen, és már készül opensource windows is reactos.com
Én egész jól megvagyok nélküle, Sun usparcon nem is menne 😊 játékra meg ott az xbox, abban egész jók.
A felhasználók kevésbé a programozók inkább adnak hozzá egyik vagy másik platformhoz. Mivel windowsnál nem szokás forrást közölni, a kicsit idõvel eltünnek, milliószámban hagyva hátra tökéletlen idõvel inkompatibilissé váló sharewareket. Linux alatt ugyanakkor nyílt és szabad a forráskód, nemegy példa volt rá, hogy az eredeti fejlesztõ elhagyta a programját másokhoz ketült akik tovább fejlesztették. Ezért minimális az levesztegetett munka linux alatt még windowson mindenki minden percben újra és újra felfedezi a spanyolviaszt.
Egyébként a linux már 10 éve is tökéletesen használható volt, akkor is volt a kornak megfelelõ felhasználóbarát desktopja ha valakinek az kellett. Csak akkor ezek nagyrésze még fizetõs unix porgramokból állt, mint MetroX CDE Applixware stb a Caldera terjesztette, és úgy 600dolcsiba került. Mára a free programok száma érte el a kritikus mennyiséges linuxban.
ami meg a longhornt/vistát illeti, várható, hogy egyre nagyobb kockázatot hordoz magában az egyre újabb oprendszer. ha igazán érezhetõ, látható fejleszést akarnak, akkor egy olyan komplex rendszer mint ma a Win akárhány ember is van nagyon hosszú fejlesztést igényel, mert az egyes emberek munkáit össze is kell hangolni, egybe kell gyúrni, rengeteg területet érintve. egy év mindenkinek csak 365 nap. és az meg, hogy látható/érezhetõ fejldõdés már idõszerû, az meg azért van, mert már a win2k-ról is sokan voltak akik nem váltottak, ami a Vista megjelenése után, és kifutásáig vagy 6-8 éves os lesz. ez korábban szinte elképzelhetetlen lett volna a számítástechnikában. az a helyzet, hogy ma már a különbözõ osek annyira hasonló felületet és lehetõségeket nyújtanak a usernek, hogy el tudom képzelni, hogy szép lassan az os is csak egy ugyanolyan futtató környezet lesz majd, mint ahogy most választunk, hogy exploreren, firefoxon vagy operán böngészünk e
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f
Szerintem az IT ipar jelenlegi állapota, nem annyira valami törvényszerûségnek köszönhetõ (trösztellenes törvények amerikában a 30-as évek óta vannak!!!!) hanem sokkal inkább a jogalkalmazók trehányságának!
Ami mögött mint conspiracy rajongó én egy leheletnyi politikai hatást sejtek.😉))
A M$ az utóbbi évtizedben úgy kell az amerikai politikusaoknak, mint a holdraszállás a hatvanas években!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
😉))))
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Szerintem ebbõl kimaradt annak a lényege, hogy mi volt az az újítás amit a M$ megvalósított: az a mód ahogy a munkáját átszervezte, és aminek az eredménye egy letisztultabb stabilabb, bár kevesebbet tudó Vista. (Valami a programozók munkáját szabályozó minõségbiztosítási rendszerrõl van szó)
BlackRose-val egyetértek abban, hogy ez nagyon racionális és nagyon hatékony módja volt annak, hogy elérjék a célkitûzéseiket.
Csak számomra azért koránt sem 100%-ig biztos, hogy vajon ez a stabil vista változat nem éppen annyira az átszervezés eredményeképp létrejött hatékonyabb "termelésnek" köszönhetõ, hanem sokkal inkább annak, hogy az alapoktól újrakezdték az egészet.
Szerintem Amerika elérte az általa képviselt termelési modell csúcsát: a NASA ûrrepülõgépe, és a M$ windóza ugyan attól a hibától szenved.
Egy hierarchikus felépítésû eszméletlenül bonyolult, bizonyos alkatrészeinél minimális redundanciával, biztosítással rendelkezõ rendszerét, olyan mérnökökkel és managerekkel építenek, akik közül egyik sem látja át a projektet a maga teljességében.
Ez az ûrrepülõgép esetében 2 súlyos katasztrófát eredményezett.
A windóz "csak" tele van biztonsági résekkel (jobban mint a linux, és ez azt hiszem nem vitás), bizonyos esetekben kszámíthatatlan. De legjobb tudomásom szerint ezen hiányossságai közvetlenül emberéletet még nem követeltek.
Ettõl viszont rendszerként, még nem jobb.
Minden alkalommal, amikor egy piac szuletik, egy monopolium alakul ki a teren. Pl. az IBM monopoliuma az uzleti informatika kezdeten, stb. A Microsoft - ez akarmennyire nem tetszik az Amigasoknak pl. - piacot teremtett: megpedig az oprendszerek iranti szeles erdeklodest. Ezert a monopoliuma termeszetes.
De minden monopolium megbukik, ha dekadensse valik. Az IBM-et is lenyomtak. Ha az MS nem figyel, idovel ot is le fogjak nyomni. Tronkovetelok vannak, de meg tartjak magukat Gatesek. Kivancsi vagyok, meddig? 😊
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
Eljõni látszik az az idõ, mikor az oprendszerek nem abban versengenek majd, melyik néz ki jobban, hisz mindenki személyre szabhat bármit.
Linuxban már 3D-s felületek is vannak, bár nem valami használhatóak.
Ha a microsofték kiadnak egy jól konfigurálható szép, biztonságos operációs rendszert, akkor sikerük lesz. Teszemazt, lehet alapbeállítás például az Alt+F4 a bezárásra, de lehessen átállítani. lehessen konfigurálni, mi hol van a tálcán, meg ilyenek. Lehessen minden ikon méretét külön szabályozni. Ilyen Gnome, KDE, sbt dolgok.
A saját erejét kell a linux ellen fordítani. Konfigurálhatóság. Persze nem vagyok a linux ellen. Szeretem azt is, csak ez a cikk olyan májkroszotgyûlölõ, hogy az már túlzás. Nagy, erõs, de azért ennyire nem rosz. Tendenciálisan egyre jobbak a windowsok. XP-vel én egész elvagyok, annyi a hibája, hogy kevés dolog van benne, media player még feliratot se tud, nincs vírusírtó, stb. még office sincs alapból benne.
Lehet flamelni.
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP
Na de MOST JÖHET A FLAME! <#smile>#smile>
Viccelek, jómagam is Linux user is vagyok, ezért nem az a célom, hogy akármelyiket is elõnybe részesítsem, hanem csak rámutatni akarok a valóságra.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
A linux szorítása mellett olyan projectek is fenyegetik a windowst mint a reactos.com
Ha így halad tovább a vista és még pár évet késnek, elkészül a teljesen kompatibilis reactos, ami nem sok jót jeletene nekik. Már most is használható egyébként.
Én beérném annyival is ha legalább egy többékevésbé hibamentes oprendszert raknának össze 😄
Egyébként ha a Macnek lesz elég esze, és bár csak nemhivatalosan de elnézi az OSX sima PC-kre telepítését, lehet jövö karácsonyra már erösen megcsappan azoknak a száma akik még érdeklödnek majd a Vista iránt.
A Mac meg jóljár vele, mert egy buherált PCMACOSX felhasználó potenciális Macintosh vásárló, az ilyen személyes tapasztalat a legjobb reklám.
Redmondba meg Duke Nukem forró üdvözletét küldi Bill Gatesnek és Steve Ballmernek 😄
ezt elbaszták, de rendesen.
Az atszervezesnek koszonhetoen viszont igencsak megnott a ceg fejlesztesi hatekonysaga.
"A Vista projekt fõ problémája az volt, hogy túl bonyolult és összetett volt a Microsoft õsrégi szoftverfejlesztési módszereihez."
kicsit le vannak maradva a szerencsétlenek
Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP
Megpróbálták a lehetetlent, olyan future technikát összehozni a vistában ami megfordíthatja ezt a számukra végzetes tendenciát. Nem sikerült nekik és úgy látszik inkább csak felgyorsították a folyamatot.