10184
F2P F.A.Q. (magyar) |
Hivatalos F.A.Q. (angol) | Lotro-wiki | BunnyLotro - Hasznos Tippek
Magyar Fansite (hivatalos)
Nagyobb Kinshipek
Gondolin's Heritage [Evernight]
Kisebb Kinshipek
Seven Gates of Gondolin [Lau & EN]
Last Enclave of Hope [Evernight]
Szikra [Evernight]
The Last Sanctuary [Laurelin]
Nincs tört szerver, a topik olvasói/használói csak eredeti játékkal játszanak, és nem fognak tört szerverrel kapcsolatos kérdésre válaszolni!
-
e57 #6064 egyébként játszik valaki US szerveren? -
e57 #6063 jobb click és set focust kell állítani, akkor mutatja a nyilat.
Majd ha elég közel érsz akkor már nem nyilat mutat, hanem villog a terület neve a minimap alatt.
Egyébként, ha elég közel érsz egy quest területhez akkor automatán is mutatja a nyilat, nem feltétlen kell focust állítani.
Vannak nagyon érdekes questek is. Nekem a kedvencem a kakasos, amit az egyik hobbit farmon lehet felvenni.
Egy kakas bőrébe bújva kell végigjárni a környék farmjain lévő tyúkokat. :)
Külön skillek vannak a kakasnak, amivel gyorsítani, menekülni lehet az ellenség elől. És persze már a 4. szintű farkas vagy disznó is halálos ellenségek, és beagróznak. -
Droughert #6062 Utolsó mondat jól sikerült... mindegy :) -
Droughert #6061 A quest nevén jobb click, majd set quest on tracker vagy valami hasonló lehet, amivel az adott questet kijelölöd a track számára, akkor azt fogja mutatni. Ha megnézed a mapot (M), akkor viszont az összes olyan questet, ami a trackeren kint van látni fogod (feltéve ha az abba a zónába szól) a térképen. -
#6060 A második napon csak eröSödött bennem az elso napi benyomás, nagyon tetszik a játék. Elf hunterrel játszom leginkább. Megkaptam azt a skillt amivel felderíti a terepet és meg lehet jelölni a minimapon a mob helyzetét.Hogy az mennyire ötletes és jópofa :).Nomeg az üvöltés ami feareli a nem humanoid mobokat :)
Alig várom hogy vége legyen a melónak és mehessek "vadászni" .
A questek is jók , változatosak .
Egy dolog nem teljesen tiszta ezzel kapcsolatban. Jó dolog hogy egy nyíl mutatja azt hogy hova, merre kell menni a küldetésben , de nem igazán sikerült kiválasztanom hogy melyik questnek az irányát mutassa. Úgy sikerült kiküszöbölnöm a dolgot hogy a többi questet ideiglenesen deaktiváltam a quest logban és csak amit csinálni akartam az maradt a képernyon , így kénytelen volt annak az irányát mutatnia a nyilnak a mapon. -
#6059 Elöször is köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Ma már láttam pár szebb armort/fegyvert ami egész jól nézett ki .
Engem egyáltalán hogy nem olyan feltünőek a karakterek mint például egy ázsiai mmoban.Szerintem tökéletesen passzol a hangulathoz .És gondolom a készítők hűek akartak lenni Tolkien világához is.
"Igen tudom, hogy van ilyen benne, jó is meg minden, de azért pl. a Warhammeres ruhákhoz képest sehol sincs."
e57: Ha már itt tartunk, azért ez sem rossz :)
http://noob.hu/2010/06/17/Aion0362.JPG
Ez volt a tankom aionban.
Napi szinten szólítottak le idegenek hogy omg úgy nézel ki mint egy robot :) -
foxxi #6058 Még véletlen se neked írtam és nem is vitaindítónak szántam... Nekem minden jó ugy ahogy van, minden tetszik és lesz@rom azokat a szájkaratésokat akik csak szövegelnek hogy épp mi a sz@r szerinte...
Amugy meg nekem van a legjobb maszkom a játékban, ugyhogy mindenki *** a ***
Thx. -
Droughert #6057 Miért lenne akérkinek is a hibája? Nekem pl outfitben van a DN-set, régi moriás armour set+egy craftolt lothlorienes set. Attól hogy outfit még nem feltétlenül gagyit jelent, sokan a különböző raidsetteket kombinálják (nekem a guardianon van a régi móriás+új mirkwoodos kombinációja feketére festve). -
foxxi #6056 Az hogy az emberek 90% outfittben rohangál, nem a játék hibája.. és akkor persze hiába keresed a páncélokat... -
vzajcev #6055 Köszönöm -
e57 #6054 Igen tudom, hogy van ilyen benne, jó is meg minden, de azért pl. a Warhammeres ruhákhoz képest sehol sincs.
De nem lehet mindenben a legjobb a lotro, a szép tájak bőven kárpótolnak. :)
Egyébként sokszor találhatóak benne nagyon jó ötletek.
Legutóbb valamelyik kis szintű instában láttam zombikat akiknek a keze külön "életet élt", külön támadott, és külön személynek is számított, tehát külön azt is le kellett verni. Tetszett. -
e57 #6053 Az úgy működik, hogy veszel valamelyik városban hangszert. Minden karakter 2 féle hangszeren tud játszani, a Minstrel meg azt hiszem az összesen.
Kézbefogod a hangszert (amihez ugye skilled van) és akkor tudsz rajta játszani. A billentyűzet 1-8 gombjával lehet megszólaltatni a hangszert. A Ctrl+1-8 az azt hiszem egy oktávval mélyebb, a Shift+1-8 meg magasabb.
Természetes egyszerre több billentyűt is le lehet nyomni, és akkor szintén más a hangzás.
Mivel nem értek a zenéhez inkább nem használok szakkifejezéseket, nehogy hülyeséget írjak :)
Nos, ezzel akkor így lehet játszani, de egy bonyolultabb dallamot szinte lehetetlen tisztességen billentyűzettel lejátszani. Ezért a zeneszámot le lehet írni egy fájlba. Ennek megvan a szabálya hogyan kell. Ezt a fájlt be kell másolni egy bizonyos mappába és akkor a játékból ki lehet adni a oarancsot hoyg pl: /play joszam, ésakkor a karaktered előadja az adott hangszeren. :)
Na ez még csak a szólózás volt eddig.
Ha a haverokkal alakítotok zenekart, akkor az előadandó számnak minden hangszerre meg kell írni a "kottáját" fájlba. Értelem szerűen mindenki a saját hangszerére vonatkozó fájlt másolja be magának.
Ezután fellowshipbe kell állni, és a megfelelő parancsokkal a csapatvezető szinkronban indíhatja a koncertet. :)
Interneten külön oldalak foglalkoznak ezzel a témával, és vannak letölthető kész kották is.
pl: http://www.thefatlute.com/ Itt részletes leírások, és kották találhatók miként kell használni a rendszert.
-
Droughert #6052 Az endgame armorok kinézetre nagyon jól sikerültek, ezeket combinálva az outfitt rendszerrel teljesen egyedi, személyre szabott lehet a karakterünk kinézete. Ugye ennek az a lényege, hogy ha az adott armor set kinézete nem tetszik, de a statok miatt érdemes hordani, akkor lehetőségünk van arra, hogy a karakterünkön látható ruházat az általunk összeválogatot páncélokból kerüljön ki. Erre 2slotunk is van, tehát az alap karakteren lévő páncélokkal eggyüt 3teljesen különböző kinézetet alakíthaunk ki, amit kedvünk szerint cserélgethetünk.
AION-ban is volt hasonló, de ott a meglévő armorra lehetett ráhúzni egy másik armor skinjét, ha jól emlékszem. Karakter egyedibb lett de csak újabb skin cserével lehetett változtatni rajta ismét. -
vzajcev #6051 "a beépített szintetizátort" na ez pl. hogyis működik? -
e57 #6050 Az első benyomásoddal teljesen egyetértek. Egyáltalán nem érez az ember kényszert, hogy na még egy szint, na még egy szint. Nyugisan el lehet bóklászni a kellemes környezetben, de bőven akad izgalmas küzdelem is.
Valóban nincsenek olyan látványos öltözetek mint sok más játékban, de mit várunk egy olyan világtól, ahol a szinte fél isteni hatalommal rendelkező Gandalf, egy szürke daróccsuhában járkált? :)
Mindenképpen meg kell említeni a remek, és nagyon hasznos craft rendszert, a berendezhető saját ház vásárlásának lehetőségét, a hobby horgászatot, és a beépített szintetizátort, aminek a segítségével akár zenekart is alapíthatunk! Nem értem ezeket a lehetőségeket miért nem reklámozzák...
Bár némi pvp-re is lehetőség van, úgy vettem észre nem nagyon használják a játékosok.
Szerintem most a lotro az egyetlen olyan mmo ami valóban törekszik arra, hogy hasonlítson egy hagyományos RPG játékra. -
Kheled #6049 ENEDWAITH
Hát nemlesz sok új dolog:( főleg hogy ennyit kellett várni rá. talán még eregionnál is kisebb a terület -
Kheled #6048 Itt mutat pár armort.pajzsot -
Kheled #6047 -lehet olyan karaktert fogtál ki akinek nemvolt semmi instás armorja.leginkább majd lvl60-65ön látsz ugymond "nagyobb armorokat" de nevárj tényleg ilyen aion stílusosra hogy combatba átalakul a kinézete:).
Egyes fegyverek,és majd a legendary fegyverek fognak világítani, valamelyik majd combat alapján megváltoztatja a szinét,de persze típustól függ.
- Optionsben elő lehet hívni quick slotokat, lekell lockolni őket.szal célszerű őket kipipálni igymegfognak jelenni a skillek is.
- Igen van, általába a nagyobb városoknál.
- Ha rákattintasz a Milestone-ra akkor automatikusan az lesz az "otthonod", igy az inventoryban lévő map home port skillel odatudsz utazni.
- Questlognál, magánál a quest neve alatt van egy kis ikonka. ha nincs ott akkor ugye solo. ha ilyen szines hullám féle.az small fw-s , ha 3 pirosas fej van ott,az a groupos.meg van egy narancs az meg raid quest.de az majd odébb lesz:), de ha ráviszed az egeret.majd ugyis kiirja. -
#6046 Értem, köszönöm!
Tegnap délután neki is fogtam az elso karakteremnek .
A legnagyobb meglepetés számomra az volt hogy újra "játszok" egy mmorpgvel és nem arrol szól a játékkal eltöltött ido hogy minnél rövidebb ido alatt növeljem az xp csík hosszát. Sokszor azon kaptam magam hogy fogalmam sincs éppen hányas szintü vagyok.Nem azon voltam hogy gyorsan teljesítsem egyes területeken a küldetéseket ,hanem inkább azon zsörtölodtem hogy "a francba hogy mennem kell tovább, elfogytak a questek itt :( " .
A légkör nagyon nyugis , végre nem kell folyton azon parázni hogy mikor jön ki hide-böl egy asmo assasin a hátam mögött és darál le.
A környezet szép , a karakterek annyira nem :).
Erröl meg is fogalmazódott bennem egy kérdés.
Láttam egy azt hiszem 53lvl karaktert és hogyismondjam , nem nézett ki tulságosan "highosan" (szép magyar szó ).
Namármost én simán benéztem volna kb 10 lvl-esnek .Arra akarok kilyukadni hogy igaz ez nem egy koreai tipusu mmo ahol minden armor/weapon világító, átlátszó giccses efektel van felruházva, de szóval itt a magasabb szintü jobb setek,fegyverek azért jobban néznek ki ? Esetleg kapnak valamilyen speciális efektet?
Még egy-két dologgal gondban voltam . Hogyan lehet megoldani hogy a plussz skillbarok is mindig latszanak?
Amig bele húzok valamit addig látszik, utánna nem.
Warehouse van a játékban?
A milestone-hoz csak halálunkkor respawnolunk vagy vissza is tudunk teleportálni oda?
A groupos questeket hogy tudom megkülönböztetni a többitöl? Van valamilyen speciális jelölése?
Elore is köszönöm a segítséget!
Xerb -
#6045 Megnéztem és külön helyen kezdenek:) -
#6044 Úgy emlékszem külön helyen kezdenek, de nem biztos. -
#6043 Kössz Droughert!
Tetszik ez a medalion rendszer és az értük kiszedhetö set dolog.
Hihetetlen idegesíto az olyan foku randomitás ami pl aionban van. Mert pl xy elmegy instába és elso run alatt kiesik neki az imba fegyó a másiknak meg 300.-ra sem.Egyébként az összes faj ugyanot kezd a karaktergenerálás után vagy mindnek külön kezdözonája van?
-
Kheled #6042 hmm..idén se lesz Vasudvard.noh mindegy..pedig még eleinte aztirták .de most az újabb hírek szerint,majd csak 2011 -
Droughert #6041 Armor setet hamar meg tudod szerezni, mert egy korábbi patch óta, minden boss fight után kapsz x mennyiségű medalliont, aminek a mennyisége függ attól, hogy normal vagy hard modban volt teljesítva az insta. pl. móriában 2-3run után biztos, hogy ki tudsz váltani egy olcsóbb set itemet, nem kell hozzá fél év kockulás, hogy meglegyen a full seted. Vannak egyébb droppok (fegyver, ékszer, craft) alapanyag ami x%-al eshet, ezek egy része gyakori, hamar meg lehet szerezni, viszont van ami tényleg alacsony százalékban esik, ezt nehezebb kiütni, de aionos példánál maradva annál lényegesen magasabb a drop rate. Normal mobok ritkán dobnak valami jobb lilát, nem is biztos, hogy jó neked, szintezés közben lvl60ig szeritnem craftolt cuccok a legtápabbak (quest reward is elég szintezéshez, de craft jobb sokkal), lvl60-tól meg a móriás set ami jó is, és könnyen kiüthető.
Mount csak ló és kecske (Móriában csak ez használható), petes class a Lore Master, ő különböző állatokat tud idézni maga mellé, amik különböző bónuszokat adnak akár az egész csapatnak is. -
#6040 Igaaán köszönöm a válaszokat Droughert , és az adatbázis is tökéletes Tiborc.
Viszont a 4. kérdeshez visszatérve, tehát normal mobokbol nem potyognak jobb cuccok?
Pl most aionbol jövök és ott kb 2-3 hónapi jártam az egyik endgame instába minden nap ,(!) mire kiszedtem a tankomnak egy 2h swordot + egy fél setet.
De volt olyan szintezos (30-37lvl) insta ott ahova 4 karakterrel jártam farmolni a bosst kb 300-400x és még csak nem is láttam epix lotot.
Szóval lotro-ban ez hogy néz ki?
Pl instaban mennyire szokott jönni a cucc?
Egyébként petek a lovon kívül vannak a játékban? Esetleg valamelyik kaszt tud idézni petet vagy elementálokat amik segítik?
-
Droughert #6039 1. Tank soloban is jó, egy 2h fegyverrel a kezében nagyobbakat üt, és sokat kibír. Taunt meg kb ugyan az mint a többi mmoban, van single target+aoe taunt.
2.Burglar az a class amire gondolsz, de igazából minden class tud tőrt használni, és a burglarok sem mindig tőröket használnak. Egy időben pl. legtöbb mace-el rohangált, most nem tudom mi a menő náluk.
3.Nem leszel VIP. Maxiumum premium lehetsz ebben az esetben. VIP akkor vagy ha fizeted a havidíjat vagy lifetime accot veszel. Ha f2p lesz a lotor és befizetsz 1hónapot, akkor arra a hónapra VIP leszel, minden elérhatő a számodra. 30nap után visszakerülsz premium statusba, egészen addig, míg újra nem fizeted be a havidíjat.
4.Játék elejétől úgy lvl50ig a craftolt cuccok a legjobbak. lvl50 után szerepük csökken, de ékszerek nagy része max. szinten is jó. Páncélok instákból+raidből jobbak jönnek.
5.Érdemes és megéri, hogy mit az attól függ mit a célod vele..
6.volt már válasz. -
#6038 Remélem ilyen adatbázisra gondoltál -
#6037 Elnézést a hibák miatt, mobilról írtam . :) -
#6036 Sziasztok!
Ma kezdem a játékot (töltöm a klienst)kipróbálom, és ha bejön maradok gw2-ig :)
Néhány kérdésem lenne a játékról.
1. Eddig mmokban leginkább tank karaktert szoktam indítani , itt soloban mennyire életképes a tank?Taunt rendszer hogy müködik?
2. A forumon olvasgattam hogy a hunter az eggyik legjobb dps, valami torös karakter van a játékban?
3.Ha most megveszem az alapjátékot és a kiegeket akkor még megkapom a vip statuszt amikor f2p-re vált a játék osszel?
4. a jobb cuccokhoz honnan lehet hozzájutni? Csak boss okból, instakból, elitekbol ,vagy normal mobok is dobják oket?
5. Craftolni érdemes?Megéri? Ha igen mit?
6.Valamilyen adatbázis létezik? Tárgylista? Hogy mit miböl lehet kinyerni, craftolni, milyen mob dobja , esetleg quest reward, etc..
Elore is köszönöm a segítséget. Üdv!
xerb -
foxxi #6035 No igy végleg össze állhatott a kép! Köszi a kiigazítást -
Droughert #6034 Igen, mert aki fizet havi díjat az is csak lvl50-ig fejlődhet, mint Foxxi is írta, az alap játékról beszélünk (Shadoe Of Angmar)ahol lvl50 volt a maximum szint. Ahhoz hogy lvl65 elérhatő legyen, meg kell venni a Mines Of Moria kiegészítőt (lvl60), majd a Mirkwood kieget (lvl65). -
#6033 De a VIP-re is az van írva hogy max lvl 50. -
foxxi #6032 Nem, lvl 65 a legmagasabb szint. És azért érheted el max a lvl 50-et a free-ben mert az csak a Shadow of Angmar - alapjátékot tartalmazza. ( annak meg az a vége :) ) -
foxxi #6031 Hülyeség. Minden kasztot több lépcsőben is nerfelték ( balanszolták ) igy kiegyenlítettek az "erő viszonyok" Amugy szólózásra az RK mellett a másik "legjobb - leggyorsabb". -
#6030 Eddig csak triallal játszottam és lehet hülyeséget írok, de nem lvl 60 a max szint most a játékba? Miután ingyenes lesz, miért csak lvl 50? Nem értem... -
Droughert #6029 Semmi baj a hunterrel, valószínűleg a legjobb single target dps karakter a játékban. AOE skill van, de mint írtam inkább single target dps, így ez a része elhanyagolható. Jó esetben a mob hozzá sem érhet ha jól használja a skilleket, meghal mielőtt eléri a huntert. Szóval lehet vele szólózni. -
kovalik #6028 nerfelték a huntert nem ? azt olvasom, hogy szólózásra nem olyan jó,
nehéz vele fejlődni. Aoe spellje van neki ? -
kovalik #6027 magát a játékot hol lehet megvenni ? cd galaxisban nem láttam
60 napra a 3990 ft nem sok tényleg, összehasonlítva más havidíjas mmorpg-vel -
#6026 Akciós most a Gamecard CDGalaxis-ban. -
#6025 Régebben volt regisztrációm de már az az email címem nem él, és a login-t se biztos tudom, ha cd kódot elküldöm nekik, és hogy adják meg az adatokat akkor vajon elfogják ?