166
-
BlackRose #6 Ugye nem bántalak, de miért kell ennyire egyoldalú lenni? Miért lenne az jó, ha csak x86 maradna, és ez nem is lehet jó, mert vannak speciális alkalmazásterületek, ahol az általános tömott CPU-k nem lennének jó megoldás éppen úgy mint ahogy pl. az ARM nem lehet jó megoldás egy 4 processzoros szerverbe. Szerintem a CPU-k területén várható még egynéhány megoldás, a Cell mellet erőss marad a Power is (persze nem a házigépeden, minthogy a Cell sem hiszem, hogy valaha is felváltaná a PC-t, de ez nem technológiai, hanem özleti-gazdasági okokból "lehetetlen"), ás az Itánium is megmaradhat a HPC területen, de itt még az UltraSPARC-nak is van esélye, lehet, hogy nem többre mint 2-3% piac, de már azért is kifizetődő ezen a piacon. Szóval én a választás híve vagyok, ki nem tudom állni az egy"agyúságot"... -
Le Kurde #5 A Cell-t sohasem szánták a destkop gépek konkurensének, kimondottan ilyen beágyazott rendszeri dologról van szó.
Az AMD meg jelenleg tudtommal nemigen jelent konkurenciát az Itaniumnak, úgyhogy a "lőttek" azért erős túlzás, az x86 everywhere aligha ássa meg a sírját. Legfeljebb a sajátját. -
juhand #4 "Szükség is van ezekre a projektekre, hiszen a Cell nem versenyezhet az x86 processzorokkal a személy számítógépek piacán, és nem is feltétlenül ez a cél."
Pedig ez a cél. Az AMD bejelentette az x86 everywhere koncepciót, amit szerintem komolyan is gondolnak, és ha bejön akkor lőttek a Cell-nek az Itániumnak meg az összes egyéb procinak, de lehet, hogy még az ARM-nak is. -
Zedas #3 Ja, én is szívesen elprogramozgatnám, de ez még komolytalan. Az eredeti koncepció szerint rengeteg cell lenne minenféle kütyüben a lakásban és egy speckó vezetéknélküli hálózaton keresztül kommunikálva megosztanák egymás közt a teljesítményt. Ez a jelenlegi architektúra mellett elképzelhető lehet (az SPE-k programblokkjai disztributálhatók), de csak úgy 3-4 év múlva, ha a cell már fillérekbe kerül és már akár egy Sony erősítőben is az lesz. Addig csak játék az egész, felkészülés a jövőre. -
BlackRose #2 Mondjuk ha az ára nem lesz túlzottan magas, el tudnám képzelni HPC cluster megoldások hadát egy ilyen platformon. Na de azért nem ártana egy a munkaszobámba sem -
Zedas #1 Azért az a 2 db tápcsati erősen elgondolkoztató :)
Mindenesetre hajrá, remélem elterjed. Nem hiszem hogy bármit is változtatna a piacon, de rákényszeríti az x86 gyártókat a nagyobb ütemű paralellizációra (sok SSE2 egység egy lapra integrálva, több CPU mag mellett).