166
  • dez
    Note the "majd"'s.
  • MacrosTheBlack
    "A meglévő (és sok helyen alkalmazott) motorok átírása dual-/multi-core-ra nem 2 nap lesz."
    Miért kéne minden rég nem használt motort átírni dual magra? Már jóhogy nem a C64-es gamékat is... Majd jön az unreal engine3, meg hasonlók, aztán jól lesz támogatva.

Inkább olyan üzenet jöjjön hogy vegyek még 1 magot a procimba, minthogy "bocs, ezt majd csak 5 év múlva a következő generációban tudod használni".
  • MacrosTheBlack
    "A fejlesztők vagy nem fejlesztenek két verziót a progiból, vagy ha igen akkor még szarabb lesz a kód minősége PC-n, mert nem jut idő a tesztelésre, optimalizálásra."
    Aha, persze... Konzolon hol is ér véget a Fable? A játék felénél? Ennyire tellett? Deszar...
  • dez
    "Akár most is. A játékoknál érdemes kihasználni az aktuális legerősebb vasat"

Aztán majd mindenki rohan a boltba 100-200 ezres procikért... (BTW, alig változott az ára hónapok alatt.)

Azért a játékosoknak is csak egy része tud ennyit erre áldozni.

"ha nem jelent sok plusz munkát"

A meglévő (és sok helyen alkalmazott) motorok átírása dual-/multi-core-ra nem 2 nap lesz.

"mivel általában a játékgépekben terjednek el leggyorsabban a csúcs procik."

Még a hardcore játékosok sem szeretnek olyanra kiadni 100 ezreket, aminek jelen pillanatban szinte semmi haszna (majd valamikor jövőre lesz, amikor megjelennek az erre fejlesztett játékok - az a néhány, egyelőre).

"Azt meg mégkönnyebb megoldani, hogy egymagos gépen ne fussanak az extrák."

Ez biztos nagyon rokonszenves lesz a felhasználóknak... Aki pl. most adott ki 100+ ezret a legjobb videokártyára, erre jön az üzenet, hogy "kend a hajadra! - Ha akarsz valamit, költs el még 1-2x ennyit."...
  • dez
    Szerintem a te hozzászólásod a "no comment" kategória. [NULL] értelme van.

Érvek szintjén nem tudsz vitatkozni vele, mi? Hanem inkább hátulról támadsz. Kiváló jellemre vall... :P
  • dez
    Erm, bocs, az félrement. :) Kedves ismerősünknek küldtem a #92-re. (Ott szerepelt a 10. lemez. Amikor max. 2. Bár érdekes lenne, ha nem férnek bele 50 gigába. :P)
  • BiroAndras
    "Mikor lesz PC-n annyira elterjedve a 2 mag hogy megérje rá fejleszteni?"

Akár most is. A játékoknál érdemes kihasználni az aktuális legerősebb vasat, ha nem jelent sok plusz munkát, mivel általában a játékgépekben terjednek el leggyorsabban a csúcs procik.
    Jelen esetben a plusz fícsör kihasználása egy jól megtervezett játék esetén nem túl nagy erőfeszítéssel megoldható, viszont a hatás lehengerlő lehet (tehát nagy reklámértéke van akkor is, ha az átlag júzer 2GHz-es cerkán nyomul). Azt meg mégkönnyebb megoldani, hogy egymagos gépen ne fussanak az extrák.

"Addig tök pízkidobás a fejlesztőknek PC-n a többmagot kihasználó progit eröltetni. Aki monnyuk PS3-ra vagy x360-ra fejleszt az tudja, hogy minden júzer gépében ott figyel a több mag, pécén meg talán."

A NextGen konzolok is segítik a PC-s dualcore terjedését. Ha egy fejlesztő PC-re és konzolra is fejleszt, akkor a konzol miatt úgyis multicore környezetre kell felkészítenie a kódjait, tehát a PC-s dualcore support minimális erőfeszítéssel megoldható.

"A fejlesztők vagy nem fejlesztenek két verziót a progiból, vagy ha igen akkor még szarabb lesz a kód minősége PC-n, mert nem jut idő a tesztelésre, optimalizálásra."

Nem kell 2 verzió, csak jól kell megírni a progit.

Nem kell feltétlen tökéletesen kihasználni mindkét magot. Első körben az is sokat jelenthet, ha pár proci igényesebb taszk átkerül a 2. magra, és így a játék simábban, akadásmentesen megy. És van pár olyan feladat, ami paraméterezhető, hogy mennyi procit egyen, tehát könnyen fel lehet tunningolni, ha van egy facér 2. mag.
  • BiroAndras
    "Látom nem vagy otthon dual proci (mag) témában... nekem egy BP6 - VP6-tal a hátam mögött szerintem több a tapasztalatom. 4db program használta ki a dual core-t és azok sem hajtották ki 100%-ra mindkettőt. A két (4 stb) proci sosem arra volt hivatott hogy EGY alkalmazás sebességét növeljék."

Hiába van bármijen tapasztalatod, láthatóan kevés. 2 perc alatt írok neked olyan progit, ami kihajt akárhány magot (és értelmes feladattal). De van is már néhány ilyen, pl. némelyik tömörítő.
    A játékok meg még nem használják ki, de ez hamarosan meg fog változni. Ha más nem is, a mi játékaink biztosan.
  • ewtoto
    Hát vers a Cell procikat pont az ilyen kis szánalmas senkiháziknak gyártják majd mit te vagy aki azt élvezi hogy ül a junoszty TV elött és nyomkodja a PS3 Gamepadot :) és KB itt befejeződött a technikai tudománya:D

Jövő héttől VERS hozzászolásai megtekinthetők a: szánalmas.hu-n:)

No comment
  • MacrosTheBlack
    Nemcsak unalmas, de már szánalmas is vagy. Ismerd be közöd sincs a témához, aztán szép csendben húzzál el!
  • UNREG
    "10.? Szerinted hány gigás egy Blu-Ray lemez? Még ezt sem tudod?"

Akárhogy is nézem a hozzászólásomat, én 50 gigát és nem 10-et írtam... :))
  • Dzson
    Egyre jobban kiröhögteted magad. Értesz te egyáltalán valamihez, vagy a többi sulinetes haverod nyomja alád ezt a komolytalan dilettáns sódert?
  • MacrosTheBlack
    Úristen, te ezt a baromságot komolyan is gondolod? Minden vektorproci ugyanazt tudja? Netán az ezerkettes lada is ugyanaz mint egy bmw? LOÁL vagy, gyerek!
  • MacrosTheBlack
    Hallucinálsz? A te nyilvánvaló baromságaiddal nem akar leállni vitatkozni éppeszű ember, én is itthagylak magadra gyp-zni, én értelmes emberekkel kezdtem itt eszmecserébe, nem egy ilyen elvakult kölyökkel. Ez már nem érdekel(sz).
  • dez
    Bocs, de te meg a topikot követhetnéd kicsit közelebbről, akkor látnád, hogy nem én beszéltem emulációról. A Physx egy (vektor)proci, így a kód portolható Cellre is (és még értelmes sebességgel fut is rajta, másként nem csinálnák).
  • dez
    Most itt a baromkodással elérheted, hogy már nincs kedve az embernek folytatni veled a vitát. De: később te fogsz szembesülni a valósággal. Aztán majd elhallgatsz, cserebogár.
  • MacrosTheBlack
    "tudtommal DEZ kíséri a Cell-t nagyon közelről"
    Éjjeliőr az IBM-nél?
  • MacrosTheBlack
    "Értsd már meg, hogy a Physx chip lényegében egy vektorproci, ami kb. 1db SPE-nek felel meg a Cellben"
    Értsd meg azt hogy nem! Ennyi erővel a cell is csak 1 proci, meg a 286 is csak egy proci, szal simán leemulálja.
  • MacrosTheBlack
    Azt is leemulálja a ps3 reggelire?
  • MacrosTheBlack
    Te hülyülöd szét, én csak saját magaddal szembesítelek. Ha fáj, az csak azt jelenti hogy hülyeséget beszélsz.
  • MacrosTheBlack
    Válasz: most.
  • BlackRose
    nem tudom, mi a célotok, de tudtommal DEZ kíséri a Cell-t nagyon közelről, úgyhogy nem hinném, hogy mellé beszélne, viszont azt sem tudom, hogy miért akadtatok fel az emuláción, elvégre az emulációk legtöbb esetben csak demo dumának felelnek meg és a valós életben nem sok értelme van a dolognak, meghiszem, hogy mind a Cell-nek, úgy a Physx-nek is megvan a saját piaca, sőt azt is eltudom képzelni, hogy Cell alapu media accelerator kártyák is megjelenhetnek a PC-hez idővel. Mindenesetre a Cell hosszútávú fejlesztés, már elég régen elkezdték és igazi hatalmak állnak mögötte, ezért nem tudom elképzelni, hogy ne legyen sikeres, ha pedig sikeres lesz (biztos) akkor a milliárdos PC piac is akar majd belőlle, és persze sem az IBM sem a Toshiba sem a SONY és a többi IT cég sem fog lemondani ekkora kereseti és alkalmazási lehetőségről... go figure...
  • dez
    "hogy használhassa a grafikus motort, vagyis az API-t."

1. API nem= grafikus motor. (API = Application Programming Interface.)
    2. Nem csak az API-t. Értsd már meg, hogy a Physx chip lényegében egy vektorproci, ami kb. 1db SPE-nek felel meg a Cellben, így az utóbbin szoftveresen for futni az egész. Ez le volt írva feketén-fehéren.

Tök jó, hogy alapfogalmakat keversz, de azért okoskodsz, meg leszólsz másokat.
  • dez
    Mostmár ideje lenne abbahagynod a hazudozást. Én sehol sem mondtam olyat, hogy leemulálja. Azt más mondta (És ő is csak véletlenül.)

(Tudod, ez is hozzátartozik az üldözési mániához, hogy már nem számít, ki mint mondott, mintha a tömeg egy személy lenne...)
  • dez
    10.? Szerinted hány gigás egy Blu-Ray lemez? Még ezt sem tudod?
  • dez
    "Szerinte a ps3 mindent megesz reggelire"

Ilyet én nem mondtam.

"még a seti@home-ot is leemulálja."

Ilyet sem.

Kezdesz egy elvadult seggfej trollra hasonlítani, aki csak a hecc kedvéért hülyüli szét az egész topikot...
  • NEXUS6
    Csak egy kérdés:
    Mikor lesz PC-n annyira elterjedve a 2 mag hogy megérje rá fejleszteni?
    Én akkorra jósolom amikor a tecsóban is duálmagos 64 bites cerkával árulják a vasat.
    VAgy is hiába lesz Csúcs Csaba gépében ammónia hűtésű 4 magos P4kvatró már jövőre, ha csak 4 év múlva jelenik meg az első progi ami kihazsnálja.

Addig tök pízkidobás a fejlesztőknek PC-n a többmagot kihasználó progit eröltetni. Aki monnyuk PS3-ra vagy x360-ra fejleszt az tudja, hogy minden júzer gépében ott figyel a több mag, pécén meg talán.

A fejlesztők vagy nem fejlesztenek két verziót a progiból, vagy ha igen akkor még szarabb lesz a kód minősége PC-n, mert nem jut idő a tesztelésre, optimalizálásra. (Amellett hogy még jó pár évig az x86 cpu-k a kanzolos cpuk-mögött lesznek teljesítményben, ebbe sajnos bele kell nyugodni)
  • MacrosTheBlack
    Lefordítsam neked? Mert úgy látom nem érted azt se amit belinkeltél. Ebben melyik részt vélted úgy hogy a ps3 leemulálja a physx-et? Elárulom, ez arról szól, amit eddig is mondtam: a sony lepaktált az ageiával hogy használhassa a grafikus motort, vagyis az API-t. Ez egy szoftveres cucc, API-ja van a windowsnak is, akkor az meg leemulálja a physx-et meg a ps3-at is? :D Ilyen grafikus motort egy 286-oson is lehet futtatni, az említett 0.0000000000000000001 fps sebességgel. Ennek köze nincs semmilyen emuláláshoz. Csak azt hogy használhatja az API-t.
  • UNREG
    Olvasgass
  • MacrosTheBlack
    Szoftveresen lehet dircetx9-es effekteket csinálni egy 286-ossal is, lesz vagy 0.0000000000000000000001 fps, de meg lehet csinálni, akkor elmondható hogy a 286-os leemulálja a directx9-es videokártyákat?
  • UNREG
    Valahol igaza van, ha azt nézzük, hogy Physx a PS3-ban softveresen lesz benne, míg a PC-ben hardveresen.
  • MacrosTheBlack
    A vita abból indult ki hogy dez szerint a ps3 leemulálja a physx-et, fordítva meg lehetetlen. Nyilván saját tesztadatokkal alátámasztotta az "érveit". :D
  • UNREG
    Szerintem félreértettél, én a PS3-as játékról beszéltem, ami 3-7 vektorprocit fog használni, ezt lesz nehéz átírni pc-re.
  • MacrosTheBlack
    Már most is csak videonak, textúrának kell ennyi hely, ha 9999999999999999999*99999999999999999999-es textúrákkal telepakolod a lemezt, egy 800 gigás iomega hololemez is kevés lesz neki.
  • MacrosTheBlack
    És ezt hogy emulálja le a ps3? "Kérem rakja be a 10. blu-ray lemezt"? :D
  • UNREG
    Ja, elöbb lesz 50 gigás játék egy full Blu-ray lemezen PS3-ra, ha már itt tartunk.. :)
  • MacrosTheBlack
    Te igen, én igen, dez nem. Szerinte a ps3 mindent megesz reggelire, még a seti@home-ot is leemulálja. :)

Legalább annyi játék használ 100 gigát, mint 3 vektorprocit. Nem a kereken 100 giga a lényeg, hanem hogy olyat hozol fel példának ami nincs a pc-ben, én meg olyat ami a ps3-ban nincs, hogy hasonlóan fair összehasonlítást kapjunk. Hamár vektorproci, akkor a physx-et kellene hozzámérni!
  • dez
    Jópofa érveid vannak. Sok olyan játék van (és lesz 10 éven belül), aminél alapkövetelmény 100 giga hely...
  • UNREG
    Mondj egy játékot, ami 100 gigát használ. Próbáljunk már tárgyilagosak maradni...

"Pont olyan nehéz mint egy ps3-as játékot pc-re."

De hát erről beszélek én is.
  • MacrosTheBlack
    Ja, és ami kihasznál 100 giga vinyót, azt lehetetlen portolni ps3-ra, akkor a pc megeszi a ps3-at reggelire? :D