Cellre épülõ megoldást mutatott be a Toshiba

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

UNREG
"10.? Szerinted hány gigás egy Blu-Ray lemez? Még ezt sem tudod?"

Akárhogy is nézem a hozzászólásomat, én 50 gigát és nem 10-et írtam... 😊)

Dzson
Egyre jobban kiröhögteted magad. Értesz te egyáltalán valamihez, vagy a többi sulinetes haverod nyomja alád ezt a komolytalan dilettáns sódert?

Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT

Úristen, te ezt a baromságot komolyan is gondolod? Minden vektorproci ugyanazt tudja? Netán az ezerkettes lada is ugyanaz mint egy bmw? LOÁL vagy, gyerek!

A kemény munka a késõbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.

Hallucinálsz? A te nyilvánvaló baromságaiddal nem akar leállni vitatkozni éppeszû ember, én is itthagylak magadra gyp-zni, én értelmes emberekkel kezdtem itt eszmecserébe, nem egy ilyen elvakult kölyökkel. Ez már nem érdekel(sz).

Bocs, de te meg a topikot követhetnéd kicsit közelebbrõl, akkor látnád, hogy nem én beszéltem emulációról. A Physx egy (vektor)proci, így a kód portolható Cellre is (és még értelmes sebességgel fut is rajta, másként nem csinálnák).

Most itt a baromkodással elérheted, hogy már nincs kedve az embernek folytatni veled a vitát. De: késõbb te fogsz szembesülni a valósággal. Aztán majd elhallgatsz, cserebogár.

"tudtommal DEZ kíséri a Cell-t nagyon közelrõl"
Éjjeliõr az IBM-nél? <#nyes>

"Értsd már meg, hogy a Physx chip lényegében egy vektorproci, ami kb. 1db SPE-nek felel meg a Cellben"
Értsd meg azt hogy nem! Ennyi erõvel a cell is csak 1 proci, meg a 286 is csak egy proci, szal simán leemulálja. <#mf1>

Azt is leemulálja a ps3 reggelire?

Te hülyülöd szét, én csak saját magaddal szembesítelek. Ha fáj, az csak azt jelenti hogy hülyeséget beszélsz.

Válasz: most.

<#smile> nem tudom, mi a célotok, de tudtommal DEZ kíséri a Cell-t nagyon közelrõl, úgyhogy nem hinném, hogy mellé beszélne, viszont azt sem tudom, hogy miért akadtatok fel az emuláción, elvégre az emulációk legtöbb esetben csak demo dumának felelnek meg és a valós életben nem sok értelme van a dolognak, meghiszem, hogy mind a Cell-nek, úgy a Physx-nek is megvan a saját piaca, sõt azt is eltudom képzelni, hogy Cell alapu media accelerator kártyák is megjelenhetnek a PC-hez idõvel. Mindenesetre a Cell hosszútávú fejlesztés, már elég régen elkezdték és igazi hatalmak állnak mögötte, ezért nem tudom elképzelni, hogy ne legyen sikeres, ha pedig sikeres lesz (biztos) akkor a milliárdos PC piac is akar majd belõlle, és persze sem az IBM sem a Toshiba sem a SONY és a többi IT cég sem fog lemondani ekkora kereseti és alkalmazási lehetõségrõl... go figure...

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan

"hogy használhassa a grafikus motort, vagyis az API-t."

1. API nem= grafikus motor. (API = Application Programming Interface.)
2. Nem csak az API-t. Értsd már meg, hogy a Physx chip lényegében egy vektorproci, ami kb. 1db SPE-nek felel meg a Cellben, így az utóbbin szoftveresen for futni az egész. Ez le volt írva feketén-fehéren.

Tök jó, hogy alapfogalmakat keversz, de azért okoskodsz, meg leszólsz másokat. <#rolleyes>

Mostmár ideje lenne abbahagynod a hazudozást. Én sehol sem mondtam olyat, hogy leemulálja. Azt más mondta (És õ is csak véletlenül.)

(Tudod, ez is hozzátartozik az üldözési mániához, hogy már nem számít, ki mint mondott, mintha a tömeg egy személy lenne...)

10.? Szerinted hány gigás egy Blu-Ray lemez? Még ezt sem tudod?

"Szerinte a ps3 mindent megesz reggelire"

Ilyet én nem mondtam.

"még a seti@home-ot is leemulálja."

Ilyet sem.

Kezdesz egy elvadult seggfej trollra hasonlítani, aki csak a hecc kedvéért hülyüli szét az egész topikot...

NEXUS6
Csak egy kérdés:
Mikor lesz PC-n annyira elterjedve a 2 mag hogy megérje rá fejleszteni?
Én akkorra jósolom amikor a tecsóban is duálmagos 64 bites cerkával árulják a vasat.
VAgy is hiába lesz Csúcs Csaba gépében ammónia hûtésû 4 magos P4kvatró már jövõre, ha csak 4 év múlva jelenik meg az elsõ progi ami kihazsnálja.

Addig tök pízkidobás a fejlesztõknek PC-n a többmagot kihasználó progit eröltetni. Aki monnyuk PS3-ra vagy x360-ra fejleszt az tudja, hogy minden júzer gépében ott figyel a több mag, pécén meg talán.

A fejlesztõk vagy nem fejlesztenek két verziót a progiból, vagy ha igen akkor még szarabb lesz a kód minõsége PC-n, mert nem jut idõ a tesztelésre, optimalizálásra. (Amellett hogy még jó pár évig az x86 cpu-k a kanzolos cpuk-mögött lesznek teljesítményben, ebbe sajnos bele kell nyugodni)

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Lefordítsam neked? Mert úgy látom nem érted azt se amit belinkeltél. Ebben melyik részt vélted úgy hogy a ps3 leemulálja a physx-et? Elárulom, ez arról szól, amit eddig is mondtam: a sony lepaktált az ageiával hogy használhassa a grafikus motort, vagyis az API-t. Ez egy szoftveres cucc, API-ja van a windowsnak is, akkor az meg leemulálja a physx-et meg a ps3-at is? 😄 Ilyen grafikus motort egy 286-oson is lehet futtatni, az említett 0.0000000000000000001 fps sebességgel. Ennek köze nincs semmilyen emuláláshoz. Csak azt hogy használhatja az API-t.

UNREG
Szoftveresen lehet dircetx9-es effekteket csinálni egy 286-ossal is, lesz vagy 0.0000000000000000000001 fps, de meg lehet csinálni, akkor elmondható hogy a 286-os leemulálja a directx9-es videokártyákat?

UNREG
Valahol igaza van, ha azt nézzük, hogy Physx a PS3-ban softveresen lesz benne, míg a PC-ben hardveresen.

A vita abból indult ki hogy dez szerint a ps3 leemulálja a physx-et, fordítva meg lehetetlen. Nyilván saját tesztadatokkal alátámasztotta az "érveit". 😄

UNREG
Szerintem félreértettél, én a PS3-as játékról beszéltem, ami 3-7 vektorprocit fog használni, ezt lesz nehéz átírni pc-re.

Már most is csak videonak, textúrának kell ennyi hely, ha 9999999999999999999*99999999999999999999-es textúrákkal telepakolod a lemezt, egy 800 gigás iomega hololemez is kevés lesz neki.

És ezt hogy emulálja le a ps3? "Kérem rakja be a 10. blu-ray lemezt"? 😄

UNREG
Ja, elöbb lesz 50 gigás játék egy full Blu-ray lemezen PS3-ra, ha már itt tartunk.. 😊

Te igen, én igen, dez nem. Szerinte a ps3 mindent megesz reggelire, még a seti@home-ot is leemulálja. 😊

Legalább annyi játék használ 100 gigát, mint 3 vektorprocit. Nem a kereken 100 giga a lényeg, hanem hogy olyat hozol fel példának ami nincs a pc-ben, én meg olyat ami a ps3-ban nincs, hogy hasonlóan fair összehasonlítást kapjunk. Hamár vektorproci, akkor a physx-et kellene hozzámérni!

Jópofa érveid vannak. Sok olyan játék van (és lesz 10 éven belül), aminél alapkövetelmény 100 giga hely... <#bee1>

UNREG
Mondj egy játékot, ami 100 gigát használ. Próbáljunk már tárgyilagosak maradni...

"Pont olyan nehéz mint egy ps3-as játékot pc-re."

De hát errõl beszélek én is.

Ja, és ami kihasznál 100 giga vinyót, azt lehetetlen portolni ps3-ra, akkor a pc megeszi a ps3-at reggelire? 😄

Pont olyan nehéz mint egy ps3-as játékot pc-re.

Inkább a tieden röhögök. Meg ezen: "a Cell megeszi uzsonnára a Physxot" LOÁL! <#nyes><#nyes><#nyes><#nyes><#nyes>

UNREG
Mi ebben a marketing, használd a józan eszedet. Ha írnak egy játékot, ami ALAPOSAN KIHASZNÁL akár csak 3 vektorprocit, azt elég nehéz lesz portolni PC-re.

Röhögj csak (a saját butaságaidon), de tudod hogy van, az nevet, aki utoljára nevet.

Ja, a Cell megeszi uzsonnára a Physxot.

Mint ez? <#nyes>

"miközben egy ízig-vérig PS3-as programot úgysem lehet csak úgy portolni PC-re"
Ismét jót röhögtünk. <#nyes> Úgy látom nálad bejött a sanyi marketing, elvakított a "sonyrulezpcsuxx" reklám, de annál keservesebb lesz az ébredés, mikor rájössz hogy ez se váltotta meg a világot.

Persze hogy szükség van a physx-re, mint ahogy a cellnek is a 7 vektorprocira. Ezzel mit is akartál mondani?

"Neked mániád a nemsanyi cuccok szapulása."

<Újabb 0 valóságtartalmú kijelentés.>

Kapásból tudok pár okot mondani, miért volt okosabb dolog inkább megvenni a licencet, mint nekiállni sajátot fejleszteni: 1. Egyszerûen nem lenne sok értelme most (már) ennek. Idõ is, pénz is, és csak megnehezítenék a PC-rõl való portolást (miközben egy ízig-vérig PS3-as programot úgysem lehet csak úgy portolni PC-re, tehát a máshova portolást csak kis mértékben segíti). 2. PC-n sürgõsen szükség lesz arra a Physix chipre, mert már nagyon ráfér a játékokra valami normálisabb fizika, de azt a chipet egy második, max. 10 GFLOPS-os x86 mag nem tudja helyettesíteni, és nem is akarják csak erre elhasználni a 2. magot, és ezzel elvágni az utat az egyéb, ugyancsak idõszerû elõrelépések elõtt. Tehát hamar szabvány lesz a dolog PC-n. 3. Nem csak a chip a lényeg, hanem maguk a jól kidolgozott mûveletek. Ez kb. olyan, mintha azt mondanád, hogy az OpenGL-lel is versenyezniük kellene valami saját szabványnal. Túl nagy fába vágnák vele a fejszéjüket.

Persze, de az üzletben éppen ez a legnehezebb, mágtalálni a "mit" és a "hogyan"-t az relatív egyszerû, viszont a "mikor" az már bonyolultabb, a szoftveripar azon dolgozik, hogy absztrakt hardveren mûködjön (ez nem csak a Microsoft, pl. a Java is erre céloz), de ez a tranzició évekig tart, mert sok a legacy rendszer, és ezt nehéz csak úgy kidobni az ablakon. Az Intel itt tévedett, azt hitte, hogy a maga által ellenõrzött szegmenset lassan eltudja temetni, de elfelejtette, hogy a konkurencia (AMD) ezt nem szeretné és már elegendõ piaci és technológiai erõforrással rendelkezik, hogy ebben megakadályozza. Hasonló probléma volt a régi Windows vonal (Workgroups, Win9x) felváltása az NT vonallal, a Microsoft elõbb szerette volna elérni, de a piac volt az ami diktált a Microsoft meg csak kísérte a piacot... "Power wears out those who don’t have it..." mondják és az MS itt felismerte, hogy ezen a téren nincs hatalma, az Intel viszont nem.

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan

Errõl beszélünk mi is, a duál mag lényege a multitasking. DE: ugyancsak készülnek már olyan programok, amik programon belül is képesek kihasználni a több szál elõnyeit. Most csak multitasknál jön elõ, késõbb mindenben. De már most is ki tudod használni, hiszen ki az aki mindig szigorúan csak 1 dolgot csinál a gépével?

Barátom, a 9-es számot nem sikerült felismerned? És mióta dx9-es az xbox? Ezt az ms is tudja?

Végülis felválthatja, csak nem most. Az MS is azért csinálja a WinFX-et, meg a C#-ot hogy lehessen platformfüggetleníteni. Igaz ezzel az intel konkurrenciáját is segíti, viszont az x86 alapoktól való elszakadást is. De legalább idõt kap az intel a további fejlesztésre, biztos van mit, olyan nincs hogy ne lenne, aztán ha eljön az ideje egy korrektebb cuccal állhat elõ, nem egy újabb összegányolt cuccal. Bár elõbb-utóbb mindegyik technológia eléri a határait, de nem mindegy mikor. Ez egy elég nagy horderejû váltás lenne, olyat alkossanak ami sokáig kitart, logikusan továbbfejleszthetõ, mert ha átlapátolnak rá mindent, megint jó ideig nem mer hozzányúlni senki a kompatibilitás szükségessége miatt.

Én? Neked mániád a nemsanyi cuccok szapulása.

Aha, és a sanyinak pont az ageia szabványa kell, mert az már olyan elterjedt hogy kihagyhatatlan... A sanyi eddig is a maximális kompatibilitásáról volt híres, umd is azért kellett a psp-hez, mert olyan szabványos... Hogy ez eddig miért nem tûnt fel senkinek...

Dzson
Barátom, a microsoft xbox direct-x kompatibilis, mivel microsoft termék...

Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT

Dzson
Látom nem vagy otthon dual proci (mag) témában... nekem egy BP6 - VP6-tal a hátam mögött szerintem több a tapasztalatom. 4db program használta ki a dual core-t és azok sem hajtották ki 100%-ra mindkettõt. A két (4 stb) proci sosem arra volt hivatott hogy EGY alkalmazás sebességét növeljék.

az Itanium mindenben OK, kivéve abban, hogy az Intel egy nagy hibát követett el, azt hitte, hogy egy teljessen új (kompatibilitás szoftver szinten) architektúrával felvált egy olyan nagy értékû struktúrát mint az x86 aminek értékét egyébként õk maguk és még az egéssz világ évtizedek óta növelte. Ez üzleti baklõvés volt nem technológiai, az Itanium elsõdleges betegségei is ebbõl eredtek, ugyanis túl kicsi volt az õrdeklõdés a real-world pre-release alkalmazás ezért a fejlesztési költségek sokkal negyobbak lettek mint amennyire számítóttak, míg a problémák megoldása sokkal lasabban történt. Az Itanium az Intel (és az egéssz iparág) üzleti baklõvése, a mai napig is csak sajnálni lehet, hogy most nem ez az architektúra lett az amit nagy erõvel fejlesztenek nem csak az Intel, hanem az egéssz ipar... de ez is csak bizonyíték, hogy nem szabad semmit sem csak a szép elképzelésekre alapozni, nagyon komolyan kell beszámítani a piac által gyakorolt akadáljokat is, az Intel ezt túlélte, ha valami kisebb cég lett volna, becsõdölt volna egy ilyen üzleti (mégegyszer hangsúlyozom NEM technikai) baklõvéstõl, és ezt az egéssz ipar is nagyon megérezné.

Mit titkolok? Üldöziési mániás vagy?

Na mit árul el, mesélj! Ennek a lényege az egységes fizikai API. Így könnyebben portolhatók az ezt használó programok PS3-ra. (Jobb, mintha minden játékmotorhoz saját fizikai motort is kellene csinálni.)

Á, télleg nem... Csak nagyon jól titkolod.