58
-
#18 Na, ez jó dolog...microsoft elkezd közeledni a szabad szoftverek iránt...sztem azért jó ötlet, mert így a szoftverekre nem kell annyi figyelmet fordítani, hanem több programozó dolgozhatna az OS-en, így maga az OS is jobb lenne :) Most először mondom, hogy jó dolog amit az ms csinált :)
Még a végén egész pofás kis OS lenne a win... sztem azt kéne csinálni a winnel, hogy amikor megveszed, 2 cd van benne...az 1ik a csicsás win, aminek nagy gép kell, de szép.... a másik meg kicsit visszafogottabb, nem annyira csicsás, de gyengébb gépeken is elmegy, és jó gyors...
Sorry, hogy kicsit off, de sztem ez nem is rossz 5let :P -
#17 "Most akkor en mi vagyok, unix-linux hibrid ?:)"
Defanatizalt :) -
#16 A mhelyemen az 1ik monitoromon windowsos alkalmazasok futnak, a masikon unixos, solarisos, linuxos. Mindegyiket arra hasznalom amire valo, es nem szidom 1iket sem. Most akkor en mi vagyok, unix-linux hibrid ?:) -
#15 "tudod úgy vagyok vele mint a jehovákkal, azt csinálnak amit akarnak, csak engem hagyjanak békén."
Azert a ketto kozt van nemi kulonbseg :)=
"azért olyat még nem láttam, hogy az éppen nem fikázó fél egyetértene, vagy netalántán elismerne :)"
Mert az is fikazna, ha azt tenne :) -
#14 A linkelt oldalon nem nagyon találtam semmi utalást valami féle GPL-szerű liszenszre, és forráskódot se láttam, szerintem ez inkább egy szabvány/protokoll/izé, semmint egy konkrét modul.. esetleg valaki tájékozottabb elmondhatná, hogy mégis mi ez, és m$-nek vannak-e kötelezettségei az MPI implementálása után [pl. kód nyitottsága? ] -
FTeR #13 tudod úgy vagyok vele mint a jehovákkal, azt csinálnak amit akarnak, csak engem hagyjanak békén. -
FTeR #12 sztem rosszúl fogod fel ezeket a levédéseket. ms nem azért szabadalmaztat mindent, h másokat szivasson vele. ha így lenne, akkor ms lépten nyomon perelne, mert nem hiszem, h van olyan sw ami legalább 1 ms szabadalmat ne sértene. egyszerűen saját magát védi, bebiztosítja magát, h nehogy valami "szemfülse" ingyenélő levédjen valamit, majd beperelje őket. nem egy példa van így is rá. -
FTeR #11 azért olyat még nem láttam, hogy az éppen nem fikázó fél egyetértene, vagy netalántán elismerne :) -
#10 Van aki ezt mondja, van aki azt. Ahogyan nem minden Windowsos gondolja azt, hogy dogoljenek meg a Linuxosok. :) -
FTeR #9 na látod ez lehet, általában a többséget veszem alapul. de majd megpróbálok változtatni rajta. -
FTeR #8 ilyenre még nem volt példa. -
blackeagle #7 Használja nyugodtan ,csak 1 év múlva ne hazudja hogy ők találták ki és 2 év múlva ne védesse le. -
#6 Az a gond veled, hogy egy kalap alá veszel minden Linuxost. Ott is vannak véleménykülönbségek. Engem az zavar, ha az MS le akar váltani egy jól bevált dolgot csak azért, hogy abban is monopól legyen. Ha használ valami OS dolgot, akkor üsse kő, hát legyen. Váljon hasznukra. -
#5 Tkeppen nem baj, hogy ezt hasznalja ha ez nem titok. Ugyanis ezzel egyreszt jo lesz, masreszt pedig igy akaratlanul is egyenlove teszi a sajat softveret az ingyenessel, ami utan nehez azt mondani, hogy: fizess a mienkert mert jobb!:) -
FTeR #4 nem is fognak os-ben fejleszteni... -
Nyiri #3 LOL:)
Korabban mintha azzal erveltek volna, hogy a os veszelyes... -
#2 Én nem mondok ilyet, inkább azt remélem, hogy először elkezdenek alkalmazni nyílt forráskódú dolgokat, majd rájönnek, hogy ez nem rossz buli, és elkezdenek nyilt forrású dolgokat is csinálni. Persze maga a Windows sosem lesz az, de a programjai hátha azok lesznek. Így ha valaki továbbfejleszti a benne lévő alap sw-ket, esetleg a jó 5leteket felhasználhatnák a fejlesztővel közösen. Ez nekik is jó, mert sok pénzt keresnek vele, és az átírónak is jó reklám.
Persze ez csak álom marad... -
FTeR #1 előre látom, most az lesz a gond, h a szemét m$ sajátjaként használja a nyílt sw-t.
ha meg sajátot fejlesztene, akkor az lenne a gond, h a szemét le akarja nyomni az eddig jól bevált technólógiát (ahelyett, hogy támogatná).